START NIEUW DANSJAAR
We zijn vertrokken!
Zoals elk jaar start DE EERSTE DANSWEEK (week van 14 – 20 september) met ENKEL DE LESSEN KLASSIEK BALLET (behalve de lessen Pointes), dit voor alle groepen (dus ook alle talentgroepen Dancelot Jong Talent en Jong Geweld).

Vanaf de week van 21 september sluiten dan alle andere lessen hierbij aan (Jazz, Musical, Tap, Pointes, Hedendaags, Improvisatie, Pilates, Workout). Tricks & Turns is een afzonderlijke lesreeks van 8 lessen die pas start op 4 oktober.
Aan al onze dansers is een belangrijke Dancelot SKY BOX verstuurd (onze digitale nieuwsbrief) met daarin de gedetailleerde richtlijnen m.b.t. corona-aanpak en de paswoorden voor Dancelot TV en de live lessen. Bekijk dit zeker in detail, zodat iedereen met de nodige voorzorg de lessen op een veilige manier kan bijwonen.
We kiezen er dus resoluut voor om alle lessen online en LIVE uit te zenden (Dancelot TV LIVE) in code GEEL, code ORANJE en code ROOD - dit vanzelfsprekend enkel toegankelijk voor de dansers van betreffende groep. In de danszalen in Dancelot hebben we een compact systeem in de hoek van de zaal van waaruit de les live wordt uitgezonden in HD kwaliteit en met professioneel geluid. Zelfs van thuis uit heb je het gevoel dat je mee in de danszaal staat. Zo kan continuïteit worden geboden voor alle danslessen en bij elke dansgroep, dit in onzekere tijden. Met deze aanpak willen we tegemoet komen aan dansers (of ouders) die zich minder veilig zouden voelen of die genoodzaakt zijn om thuis te moeten blijven. We willen hiermee ook bereiken dat eenieder die zich (licht) ziek voelt (denk maar aan de verkoudheden in de herfst), dan ook thuis blijft en niet naar Dancelot komt. Op deze manier kan je dan ook steeds de lessen blijven volgen en je eigen dansgroep (online) vervoegen.
Het lessenrooster is ook aangepast volgens de danszaal waar de lessen doorgaan. Dit is belangrijk te weten voor onze richtlijnen m.b.t. corona.
Dancelot kwam op 12 en 13 september naar buiten met Dancelot PRELUDE, het toonmoment van onze wedstrijdchoreografieën. We hebben het cultuurseizoen in Brugge geopend met vier corona-proof voorstellingen en dit telkens in de Magdalenazaal (MaZ) in Brugge. 
Ondanks de corona-crisis hebben we een fantastisch voorjaar gehad, met zomaar 54 eerste prijzen! Deze prachtige Dancelot choreografieën schitterden zoals nooit tevoren op het podium! Dank voor jullie komst en om alle maatregelen na te leven!
PASMOMENTEN UNIFORM
We hebben een nieuw uniform!
Vanaf de start van het dansjaar (14/09) is het ook mogelijk om te komen passen en bestellen, dit op zaterdag 19/09 en zaterdag 26/09 van 15u tot 18u, dit na afspraak. Vanaf oktober is dit mogelijk elke eerste zaterdag van de maand van 15u tot 18u en dit ook na afspraak - dit gezien de corona-maatregelen en veiligheid. Let er wel op dat we slechts een beperkte voorraad hebben in Dancelot. Wat niet meer in voorraad is zal worden besteld en dit heeft een leveringstermijn van twee tot vier weken. De basisbenodigdheden zoals balletschoenen, collants en dergelijke zullen sneller geleverd worden. Als je een bestelling plaatst, dient ook onmiddellijk betaald te worden in Dancelot. Dit kan door mobiel te betalen of cash.
Je kan je afspraak maken door te bellen naar Charlotte (0485 - 42 27 98) of naar Michel (0499 - 59 31 77) of door een mailtje naar info@dancelot.be.
We geven iedereen de mogelijkheid van een jaar om zich aan te passen aan het nieuwe uniform, dit hoeft dus niet meteen aangekocht te worden. Niettemin verlangen we wel dat iedereen in uniform in de dansles staat.

NIEUW komend dansjaar in Dancelot:

LESSEN HEDENDAAGS & IMPROVISATIE - PROEFLES
Maak kennis met Hedendaagse Dans én met Elise Matthys! Neem een kijkje bij ons 'TEAM'. Op Dancelot TV vind je alvast een eerste leuke kennismakingsles - in corona-stijl tijdens de lockdown opgenomen. De lessen van Elise gaan door op zondagvoormiddag vanaf 27 september in Dancelot. Dan is er mogelijkheid om een speciale proefles te volgen: Hedendaags M+ om 9u (leeftijd 11 - 16 jaar) , Improvisatie om 10u15 (leeftijd +12jaar) en Hedendaags H+ om 11u15 (leeftijd + 16jaar). Schrijf je hiervoor in door een mailtje te sturen naar info@dancelot.be of via onze 'CONTACT' pagina.

LESSEN TRICKS & TURNS
'Allround Powerhouse' Zita Demarest geeft deze lessen rond bewegingen die vanuit de dans of acrobatie ontstaan zijn. Hier leggen we de focus op kracht en 'flow' in de grondbewegingen en versterken we de sprongkracht, dit met de nodige aandacht voor een juiste techniek en verantwoorde begeleiding. Om deze les te kunnen volgen dien je reeds over een goede basis kracht te beschikken. Neem zeker een kijkje bij ons 'TEAM' en bij het 'AANBOD'. De lessen van Zita gaan door op zondagvoormiddag vanaf september in Dancelot. Er is een groep 9-12 jaar en een groep voor dansers vanaf 13 jaar. 

Sinds de corona-lockdown hebben we - uit noodzaak - ons eigen TV-station, ons eigen mediakanaal Dancelot TV opgericht. Na de paasvakantie hebben we dit uitgebreid met een breed aanbod aan online live lessen (Dancelot TV LIVE) en we zijn blij én dankbaar om onze dansers hier zo talrijk te mogen zien, dit ondanks deze uitzonderlijke tijden. Grote dank aan ons fantastisch #TOPTEAM om dit allemaal te realiseren. Bekijk zeker onze sectie 'Dancelot TV' op deze website voor meer info en leuke filmpjes. Hier alvast een impressie:
Als mooie afsluiter konden we sinds half juni dansen in open lucht (Dancelot OPEN AIR). We konden elkaar - EINDELIJK - terugzien en dit nog eens samen met elkaar beleven! We zijn dankbaar dat we dit ook op deze manier nog hebben kunnen doen. Dit ging door op de binnenplaats voor de gebouwen van Dancelot. Hier kan je nog de heerlijke feel-good movie daarvan bekijken:
De grote Dancelot On Stage voorstelling ('FABRIEK Magique') die in de lente 2020 ging doorgaan, wordt omwille van coronabeperkingen verplaatst naar 25, 26 en 27 juni 2021 dit in de Stadsschouwburg van Brugge. Dit geeft ons de mogelijkheid om de reeds gemaakte choreografieën per groep te verschuiven en hebben we de tijd om dit ten gronde aan te leren. Nieuwe dansers bij Dancelot kunnen dan ook in dit verhaal meestappen.