Welkom op de Dancelot website! Hieronder vind je het laatste nieuws en aankondigingen. Via de navigatiestructuur (links op PC-laptop-tablet en bovenaan op smartphone) kan je heel gericht alle info vinden.
SO WE THINK YOU CAN DANCELOT (SWTYCD)
We nemen dit voorjaar weerom deel aan tal van wedstrijden en (intern)nationale concours met onze talentgroepen. In dit traject voorzien we op zaterdag 21 januari ‘So We Think You Can Dancelot’ (SWTYCD), in de Magdalenazaal (MaZ) van Brugge.
Dit is een eigen Dancelot productie (met knipoog naar het bekende TV-programma natuurlijk). Hier brengen we al onze nieuwe wedstrijdchoreografieën (groepsstukken, trio's, duo's en solo's) in een professionele setting op een podium en met een professionele jury die elke danser persoonlijke feedback geeft. En dit natuurlijk ook voor een publiek
Na elke creatie zullen de dansers rechtstreeks opbouwende feedback krijgen van de jury die bestaat uit 3 ervaren dansdocenten, nl. Jasmin Van Aken, Morgane Ribbens en Gaëlle Callewaert.
De dansers zullen de creaties brengen in 3 blokken gedurende de dag:
14-16u Dancelot Mini Talent & Jong Talent
16u30-17u45 Dancelot Jong Geweld
18u15-20u30 Dancelot Coda
Je kan hier dus ook bijzijn! Het belooft een heel boeiende Dancelot-showcase te worden, met alle Dancelot-choreo's samen op het podium en dit in Brugge. Je bepaalt zelf of dit voor een hele dag is of voor een blok. We laten het publiek dus per blok binnen, enkel bij uitzonderingen laten we publiek binnen/buiten tijdens een blok. We doen dit uit respect naar de dansers die op het podium staan, zodat hun concentratie niet verstoord wordt. Tussen de verschillende blokken is er een pauze voorzien. 
Aan het publiek vragen we een inkombijdrage (toegangsticket) om uit de kosten te komen, namelijk 10 euro per volwassene en 5 euro onder 12 jaar. Dit wordt rechtstreeks aan de deur betaald en is voor de hele dag (dus met 1 ticket kan je alle blokken zien).
We hopen jullie talrijk te zien op zaterdag 21/01 !
HAPPY NEW YEAR
We wensen allen een bijzonder warm en voorspoedig 2023 toe!
De laatste dansweek voor de kerstvakantie was het traditioneel terug KERSTWEEK in Dancelot. Onze dansers kwamen in kleurrijke kerstoutfit naar de lessen Ballet, Modern Jazz en Musical. Hier een kleine selectie uit de talrijke kerstelfjes die in Dancelot ronddartelden (we hebben niet van elke groep beelden) :
AGENDA
We starten de week na de kerstvakantie opnieuw met alle lessen!
In januari werken we de lessen uit het eerste semester af. Het eerste semester loopt van maandag 19 september 2022 t.e.m. zondag 29 januari 2023. Het tweede semester start op maandag 30 januari 2023 en loopt t.e.m. 11 juni 2023.
Het dansjaar bestaat uit twee semesters van telkens ongeveer 15 lessen. Sommige groepen hebben bijvoorbeeld soms 16 lessen in het eerste semester, en veertien in het tweede (o.w.v. feestdagen).
Indien lessen door omstandigheden niet kunnen doorgaan, dan zoeken we steeds een oplossing om deze lessen in te halen maar er kan bij uitzondering steeds 1 les per dansjaar wegvallen indien deze inhaalmogelijkheid er niet is. Als er een les op een feestdag valt, dan valt die jammer genoeg weg. Tijdens de schoolvakanties is er tevens geen dansles.
MA 09/01/2023 – ZA 14/01/2023 - start lessen na de Kerstvakantie
ZA 21/01/2023 – SO WE THINK YOU CAN DANCELOT (Magdalenazaal Brugge)
MA 30/01/2023 – start tweede semester
MA 20/02/2023 – ZO 26/03/2023 – KROKUSVAKANTIE – GEEN LES
MA 3/04/2023 – ZO 16/04/2023 – PAASVAKANTIE – GEEN LES
VR 14/04 - ZA 15/04 - ZO 16/04 – DANCELOT ON STAGE I (Magdalenazaal Brugge)
VR 28/04 - ZA 29/04 – DANCELOT ON STAGE II (Stadsschouwburg Brugge)
MA 01/05/2023 – Dag van de Arbeid (feestdag) – GEEN LES
DO 18/05 – VR 19/05 – ZA 20/05/2023 – Hemelvaartweekend - GEEN LES
MA 29/05/2023 – Pinkstermaandag (feestdag) – GEEN LES
ZO 11/06/2023 – einde dansjaar
DANCELOT ON STAGE 2023
Jawel! Komend dansjaar staan we met zijn allen op het podium voor een spetterende Dancelot On Stage, een volledige voorstelling met alle dansers in Dancelot. We vertrekken terug vanuit een samenhangend verhaal en elke dansgroep zal een onderdeel in dit magische geheel zijn.
Daar we intussen ook wat groter zijn geworden, pakken we het op een andere manier aan. We zullen werken met twee reeksen van voorstellingen met een opsplitsing in leeftijdsgroepen. Op deze manier wordt het voor zowel de danser als de toeschouwer overzichtelijk. De twee voorstellingenreeksen zullen op zichzelf staan, maar zullen ook inhoudelijk en verhaaltechnisch verbonden zijn met elkaar. Dit wil zeggen dat je naar één van de voorstellingen kan komen kijken, maar dat het bekijken van beide voorstellingen een extra bonus zal zijn.
DANCELOT ON STAGE - HOME (part I)
VOORSTELLINGENREEKS 01 : 14 tot 16 APRIL 2023 - MAGDALENAZAAL BRUGGE

voor alle dansers in niveaugroepen M+, H+, Volwassenen & alle Talentgroepen
DANCELOT ON STAGE - HOME (part II)
VOORSTELLINGENREEKS 02 : 28 & 29 APRIL 2023 - STADSSCHOUWBURG BRUGGE

voor alle dansers in niveaugroepen Kinderdans, Preklassiek, Klassiek I t.e.m. VI-VII & alle Talentgroepen
Noteer dit alvast met een grote stip in jullie agenda!
Na de kerstvakantie starten we met alle choreografieën in de lessen.
DANSKAMPEN DANCELOT 2022
Je kan je nu inschrijven voor de Dancelot DANSKAMPEN in de zomer van 2023. Deze gaan door van 14 t.e.m. 18 augustus voor 4 tot 8 jaar (danskamp 'BALLERINA') en 21 t.e.m. 25 augustus voor 6 tot 12 jaar (dans- & musicalkamp 'ENCANTO'). 
danskamp 'BALLERINA'
van 14 t.e.m. 18 augustus 2023 (4-8 jarigen)
Een gevarieerd danskamp in de stijl en thema van de film Ballerina voor onze jongste dansers van 4-8 jaar oud. Ze krijgen een variatie van dans, muziek, knutselen en spel en dit met de tofste en ervaren begeleidsters.
(nog 13 beschikbare plaatsen)
dans- en musicalkamp 'ENCANTO'
van 21 t.e.m. 25 augustus 2023 (6-12 jarigen)
Dans in combinatie met musical wordt hier de rode draad en dit op een heel speelse manier om in de kleurrijke en avontuurlijke wereld van Mirabel te duiken. Tijdens dit kamp gaan we dus zingen en dansen in het thema van de film ‘Encanto’, dit voor kinderen van 6-12 jaar. Daarnaast gaan we ook knutselen en kostuums maken. Een totale beleving dit ook met de tofste en ervaren begeleiders.
(dit kamp is reeds volzet)
Klik HIER voor meer info en om je daarvoor in te schrijven.
Ons bijzonder pandemie-project:
Dancelot On Stage, de corona-editie - 2021 :

Fabriek Magique
The Dancelot Movie

Dit verhaal werd gecreëerd nog voor de start van de corona-epidemie en alle voorbereidingen werden getroffen om dit aan jullie te laten zien in het voorjaar van 2020. Echter werd al snel duidelijk dat we dit moesten uitstellen. Begin 2021 gingen we voluit voor een grote voorstelling, een Dancelot On Stage. In het voorjaar 2021 werkten alle dansers intens aan dit repetitieproces, waarbij velen de lessen gedeeltelijk of volledig online volgden. En daar het in deze lente van 2021 nog niet mogelijk was om dit 'on stage' te performen... hebben we er een bijzondere en wervelende dansfilm van gemaakt! 
'Fabriek Magique' brengt het verhaal over een magische speelgoedwinkel en zijn flamboyante eigenaar Tijl. Er dwaalt echter een Virus rond en die springt over van een dier in de gedaante van Mister Rabbit, die het speelgoed en alles in de winkel ziek maakt. Tijl gaat de strijd aan tegen het Virus en krijgt daarbij de hulp van Oscar, de Kleine Professor en de Fee van het Licht. Het is een wonderlijk avontuur waarbij alle dansers van Dancelot hun danskwaliteiten tonen.
Het is een boeiende en mooi uitgewerkte film geworden die ons zal blijven herinneren aan een uitzonderlijke corona-tijd. We zijn dan ook bijzonder trots op het resultaat - grote dank aan Michel Deveen - en bovenal op de prestaties van alle dansers en choreografen om dit te realiseren, dit in geen evidente corona-tijden! Deze film is gelanceerd op vrijdag 25 juni en zaterdag 26 juni 2021, waarbij deze in talrijke huiskamers is binnengekomen. En nadien hebben we deze te koop aangeboden. Je kan deze nog steeds verkrijgen. Klik op de knop hier onder voor meer info.
HOE MAAK JE EEN DOT IN DANCELOT !
Verzorgd haar is belangrijk in Dancelot, dit zowel in Klassiek Ballet (DOT) of Modern Jazz / Hedendaags (HOGE STAART of DOT). Dit accentueert immers de lijnen van het lichaam. Om jullie wat op weg te helpen, hebben we hier een overzichtelijk filmpje waarin wordt uitgelegd hoe je de perfecte dot maakt. En dat is best niet zo moeilijk. Meer info vind je onder 'LESSEN > UNIFORM' :