Welkom op de Dancelot website! Hieronder vind je het laatste nieuws en aankondigingen. Via de navigatiestructuur (links op PC-laptop-tablet en bovenaan op smartphone) kan je heel gericht alle info vinden.
INSCHRIJVEN DANSJAAR 2022 - 2023 
Bekijk het NIEUWE LESSENROOSTER  samen met 'MOGELIJKHEDEN VOLGENS LEEFTIJD' om je eigen programma samen te stellen. Het lesgeld blijft ongewijzigd t.o.v. dit dansjaar. Neem zeker hieronder een kijkje om te zien wie ons team bijkomend komt versterken.
RECENTE WIJZIGING: de tijdstippen op dinsdag bij Ellen Houck zijn gewijzigd. Alles is een halfuur naar voren geschoven, zodat de groep Jazz M+ reeds kan starten om 19u45!
Schrijf je dus tijdig terug in, tal van groepen zijn vlug volzet! Volg de knop hieronder of via 'INSCHRIJVEN' in het menu.  
ONTMOETING- & INSCHRIJVINGSDAGEN
We voorzien op woensdag 7 september en woensdag 14 september een ontmoetingsmoment voor nieuwe dansers of voor kandidaat dansers. Op deze manier kan je ons, de werking en het gebouw alvast wat beter leren kennen. Deze gaan telkens door van 14u tot 18u in Dancelot. Om dit wat te structureren én om tijd te voorzien doen we dit op afspraak. Graag een seintje aan Charlotte of Michel (zie CONTACT voor de gegevens) en we reserveren een plaatsje!
START DANSJAAR & AGENDA
Ons dansjaar start dit jaar op maandag 19 september 2022 (week 38).
In deze eerste dansweek (week van 19 - 25 september) starten we enkel met de lessen Klassiek Ballet (Kinderdans, Preklassiek, Klassiek I t.e.m. H+, Klassiek Volwassenen) en dus ook met alle lessen uit het opleidingstraject Pre Pro Ballet (incl PBT). We doen dit om geleidelijk het lichaam terug te laten wennen aan de vormbeweging van Ballet.
OPGELET: omwille van een sportevent op zaterdag 24 september is de Xaverianensite (uitzonderlijk) niet beschikbaar voor onze prachtige ballerina's (en ballerino's). Om die reden laten we deze eerste lessen op zaterdag in de Xaverianensite van 24/09 reeds doorgaan op ZATERDAG 17 SEPTEMBER in de Xaverianensite.
Vanaf de week van 26 september sluiten dan alle andere lessen hierbij aan (Modern/Jazz, Musical, Tap, Pilates en Pointes) en dus ook alle lessen voor het opleidingstraject Pre Pro Modern (Dancelot Mini Talent, Jong Talent, Jong Geweld en Dancelot Coda).
Het dansjaar bestaat uit twee semesters van telkens ongeveer 15 lessen. Sommige groepen hebben bijvoorbeeld soms 16 lessen in het eerste semester, en veertien in het tweede (o.w.v. feestdagen). Het eerste semester loopt van maandag 19 september 2022 t.e.m. zondag 29 januari 2023. Het tweede semester loopt van maandag 30 januari 2023 t.e.m. 11 juni 2023.
Indien lessen door omstandigheden niet kunnen doorgaan, dan zoeken we steeds een oplossing om deze lessen in te halen maar er kan bij uitzondering steeds 1 les per dansjaar wegvallen indien deze inhaalmogelijkheid er niet is. Als er een les op een feestdag valt, dan valt die jammer genoeg weg. Tijdens de schoolvakanties is er tevens geen dansles.
Week 19 SEPTEMBER 2022: start eerste dansweek (KLASSIEK BALLET) – start eerste semester
Week 26 SEPTEMBER 2022: start alle andere lessen (MODERN, JAZZ, HEDENDAAGS, MUSICAL, PILATES, WORKOUT)
MA 31/10/2022 – ZO 6/11/2022: HERFSTVAKANTIE – GEEN LES
VR 11/11/2022 – WAPENSTILSTAND (feestdag) – GEEN LES
MA 19/12/2022 – ZO 25/12/2022 – week voor Kerstvakantie: GEEN LES
MA 26/12/2022 – ZO 8/01/2023 - KERSTVAKANTIE – GEEN LES
MA 30/01/2023 – start tweede semester
MA 20/02/2023 – ZO 26/03/2023 – KROKUSVAKANTIE – GEEN LES
MA 3/04/2023 – ZO 16/04/2023 – PAASVAKANTIE – GEEN LES
VR 14/04 - ZA 15/04 - ZO 16/04 – DANCELOT ON STAGE I (Magdalenazaal Brugge)
VR 28/04 - ZA 29/04 – DANCELOT ON STAGE II (Stadsschouwburg Brugge)
MA 01/05/2023 – Dag van de Arbeid (feestdag) – GEEN LES
DO 18/05 – VR 19/05 – ZA 20/05/2023 – Hemelvaartweekend - GEEN LES
MA 29/05/2023 – Pinkstermaandag (feestdag) – GEEN LES
ZO 11/06/2023 – einde dansjaar
DANSJAAR 2022 - 2023 // VERSTERKING TEAM
Ons fantastisch Dancelot-Team staat ook in dezelfde formatie ter beschikking om je te begeleiden en je les te geven. Bovendien wordt ons #TOPTEAM versterkt door de volgende docenten/choreografen:
Ellen Houck
Ellen Houck is afgestudeerd als bachelor Uitvoerende Moderne Theaterdans en is vaak te zien als danseres in zowel België & Nederland alsook in China, Istanboel, Zuid-Afrika, Berlijn, New York, Aruba,...  Ellen is een heel sterke technisch modern geschoolde danseres én heeft bovendien een veelzijdige insteek. Ze wisselt optredens en theatervoorstellingen af met lessen en workshops geven. Ellen zal op dinsdag en donderdag in Dancelot lesgeven, aan de groepen M+ (Klassiek en Jazz), IV-V (Jazz) , VI-VII (Jazz) en M+/H+ (Jazz) alsook aan de talentgroepen Dancelot Jong Talent en Jong Geweld. 

Clarisse Minnebo
Nog een talent grootgebracht in eigen huis! Clarisse danste reeds van kleins af (vier jaar) aan in Dancelot en was sindsdien steeds grote Musical-fan. Clarisse vertolkte de hoofdrol van Mary Poppins in het Musical-gedeelte van Liv & Sky (Dancelot On Stage 2018). Clarisse volgt haar studies regentaat en zal volgend dansjaar de Musical-fakkel overnemen van Ellen Braet in Dancelot. Zowel Musical A (7-11 jaar) en Musical B (12-18 jaar) zal door deze sprankelende nachtegaal worden begeleid.

Hannelore Debraekeleer
Hannelore studeert dansopleiding aan CODARTS Rotterdam. Hannelore is een unieke en prachtige hedendaagse danser en zal mee solo's creëren voor de talentgroepen.
NIEUW IN AANBOD & WIJZIGINGEN
Komend dansjaar is er een nieuwe begingroep ' POINTES A' (vanaf Klassiek VI-VII). Deze groep wordt slechts om de twee jaar hernieuwd. Treedt dus zeker toe als je hier verder in wil groeien.
Komend dansjaar kan je dus reeds MUSICAL volgen vanaf 7 jaar (geboortejaar 2015 - Klassiek II) i.p.v. 8 jaar (Klassiek III).
PILATES met de enige echte Laurence De Sloovere zal doorgaan op woensdagavond en dit in de Blauwe Zaal in Sport Vlaanderen (BLOSO).
Volg zeker de uitzonderlijke les van Laurent Flament op vrijdag (Jazz H+) in Dancelot. In België zijn er heel weinig plaatsen om wekelijks les te krijgen van deze schitterende choreograaf.
AUDITIES TALENTGROEPEN MODERN & BALLET
Ook dit jaar organiseerden we opnieuw audities voor onze talentgroepen zowel in Pre Pro Modern als Pre Pro Ballet.
Naast onze reguliere en wekelijkse danslessen biedt Dancelot tevens een opleidingstraject aan voor dansers die zich verder willen uitdagen in dans, die zich verder willen verdiepen in de techniek van dans, in het performen en daarnaast ook de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan wedstrijden.
Dancelot Pre Pro Modern wordt aangestuurd door Charlotte Vander Zande met docenten/choreografen Laurent Flament, Gwen Hamerlynck, Laurence De Sloovere, Ellen Houck, Zita Demarest, Ona Leupe en Hannelore Debraekeleer. Dancelot Pre Pro Ballet wordt aangestuurd en gegeven door Laurence De Sloovere.
We werken met vier leeftijdsgroepen in het opleidingstraject Pre Pro MODERN :
Dancelot Mini Talent (7 - 10 jaar)
Dancelot Jong Talent (10 - 12 jaar)
Dancelot Jong Geweld (12 - 14 jaar)
Dancelot Coda (14 - 18 jaar)
We werken vanaf volgend dansjaar met twee leeftijdsgroepen in Pre Pro Ballet waarvoor we audities doen :
Pre Pro Ballet (7 - 9 jaar)
Pre Pro Ballet (10 - 13 jaar)
De audities gingen door op ZATERDAG 7 mei in Dancelot.
DANCELOT ETUDE#03 - MAGDALENAZAAL 15 & 16 april
Dancelot heeft dit jaar met 'knaldrang' en 'podiumgoesting' corona op haar plaats gezet. Met heel veel nieuwe creaties van onze docenten (Gwen Hamerlynck, Ellen Braet, Laurence De Sloovere, Laurent Flament, Zita Demarest, Ona Leupe en Charlotte Vander Zande) voor onze talentgroepen hebben we dit voorjaar deel genomen aan tal van (inter)nationale wedstrijden en met bijzonder veel succes! We behaalden meer dan 100 prijzen en awards, waaronder 75 eerste prijzen.
Al deze creaties én nieuw werk brachten we vrijdag 15 en zaterdag 16 april op Dancelot ETUDE#03 in de Magdalenazaal in Brugge in drie voorstellingen. Het was geweldig en de reacties zijn hartverwarmend!
Dank je wel voor jullie talrijke aanwezigheid!
DANCELOT ON TOUR
DANCELOT VOL IN DE PRIJZEN !

Dancelot is dit jaar uit de startblokken geschoten met onze nieuwe creaties. Na 'knaldrang' gaan we voor 'podiumgoesting' als woord van het jaar. We mochten deelnemen aan het dansfestival Dancité in Brussel en stonden op Jazz Extension in NT Gent, de prachtige dansavond van onze docente Gwen Hamerlijnck. Daarnaast namen we deel aan de wedstrijden Dance Stars Competitions in Izegem, Merelbeke en Bornem, Fifth Avenue Dance Competition in Roeselare, Concours National de Danse (CND) in Nijvel en Prix Arabèsque in Louvain La-Neuve. Dancelot is hier met haar Pre Pro Modern-talentgroepen (Dancelot Jong Talent, Dancelot Jong Geweld en Dancelot Coda) als met balletsolo's door dansers uit de opleiding Pre Pro Ballet samen met Studio Furō (Laurence De Sloovere) enorm in de prijzen gevallen. 

We hebben aldus een bijzonder voorjaar achter de rug waarbij we met veel succes deel hebben genomen met onze talentgroepen aan tal van nationale wedstrijden en internationale concours. In 2022 hebben we reeds meer dan 100 prijzen en awards behaald, waarvan 75 eerste prijzen.
Proficiat aan alle dansers voor jullie prachtige performances en een grote dankjewel aan ons fantastisch team om de dansers naar een hoger niveau te tillen!
Neem zeker een kijkje op onze Facebook-pagina of op Instagram voor meer details en beelden.
DANSKAMPEN DANCELOT 2022
Je kan je nu inschrijven voor de Dancelot DANSKAMPEN in de zomer van 2022. Deze gaan door van 15 t.e.m. 19 augustus voor 4 tot 8 jaar (danskamp 'TROLLS') en 22 t.e.m. 26 augustus voor 6 tot 12 jaar (dans- & musicalkamp 'VAIANA').
De kampen lopen reeds heel vlug vol. Voor danskamp 'TROLLS' is nog één plaats vrij. Dans- en musicalkamp 'VAIANA' is reeds volzet. Je kan je hiervoor nog registreren op de wachtlijst. Indien er plaatsen vrij komen, spreken we eerst de wachtlijst aan.
 Klik HIER voor meer info en om je daarvoor in te schrijven.
Ons bijzonder pandemie-project:
Dancelot On Stage, de corona-editie - 2021 :

Fabriek Magique
The Dancelot Movie

Dit verhaal werd gecreëerd nog voor de start van de corona-epidemie en alle voorbereidingen werden getroffen om dit aan jullie te laten zien in het voorjaar van 2020. Echter werd al snel duidelijk dat we dit moesten uitstellen. Begin 2021 gingen we voluit voor een grote voorstelling, een Dancelot On Stage. IN het voorjaar 2021 werkten alle dansers intens aan dit repetitieproces, waarbij velen de lessen gedeeltelijk of volledig online volgden. En daar het in deze lente van 2021 nog niet mogelijk was om dit 'on stage' te performen... hebben we er een bijzondere en wervelende dansfilm van gemaakt! 
'Fabriek Magique' brengt het verhaal over een magische speelgoedwinkel en zijn flamboyante eigenaar Tijl. Er dwaalt echter een Virus rond en die springt over van een dier in de gedaante van Mister Rabbit, die het speelgoed en alles in de winkel ziek maakt. Tijl gaat de strijd aan tegen het Virus en krijgt daarbij de hulp van Oscar, de Kleine Professor en de Fee van het Licht. Het is een wonderlijk avontuur waarbij alle dansers van Dancelot hun danskwaliteiten tonen.
Het is een boeiende en mooi uitgewerkte film geworden die ons zal blijven herinneren aan een uitzonderlijke corona-tijd. We zijn dan ook bijzonder trots op het resultaat - grote dank aan Michel Deveen - en bovenal op de prestaties van alle dansers en choreografen om dit te realiseren, dit in geen evidente corona-tijden! Deze film is gelanceerd op vrijdag 25 juni en zaterdag 26 juni 2021, waarbij deze in talrijke huiskamers is binnengekomen. En nadien hebben we deze te koop aangeboden. Je kan deze nog steeds verkrijgen. Klik op de knop hier onder voor meer info.
HOE MAAK JE EEN DOT IN DANCELOT !
Verzorgd haar is belangrijk in Dancelot, dit zowel in Klassiek Ballet (DOT) of Modern Jazz / Hedendaags (HOGE STAART of DOT). Dit accentueert immers de lijnen van het lichaam. Om jullie wat op weg te helpen, hebben we hier een overzichtelijk filmpje waarin wordt uitgelegd hoe je de perfecte dot maakt. En dat is best niet zo moeilijk. Meer info vind je onder 'LESSEN > UNIFORM' :