Welkom op de Dancelot website! Hieronder vind je het laatste nieuws en aankondigingen. Via de navigatiestructuur (links op PC-laptop-tablet en bovenaan bij smartphone) kan je heel gericht alle info vinden.
CULTUURMARKT ZONDAG 12/09
Op zondag 12 september 2021 vindt de eerste editie plaats van de Jeugd-Sport-Cultuurmarkt in Brugge. De organisatie van het evenement is een samenwerking tussen Brugge Plus en de diensten Jeugd en Sport van Stad Brugge. Het evenement zal zijn plek vinden op de Burg en in het Koningin Astridpark.
Wij staan met Dancelot op de Burg, daar kan je ons standje vinden (stand 18). Er is ook een podium voorzien, tussen de bomen. Het optreden vindt plaats voor ons vanaf 12u15 tot 12u30, na de speech van burgemeester en schepenen (start om 12u).
Met Dancelot brengen we de volgende creaties:
'Porcelain Dolls' (groepschoreografie uit Fabriek Magique - choreo Charlotte Vander Zande)
Solo Elena Rogiest (wedstrijdstuk 2021) - choreo Laurence De Sloovere
Solo Anjolie Dejonckheere (wedstrijdstuk 2021) - choreo Zita Demarest
Solo Anaïs Romanus (wedstrijdstuk 2021) - choreo Laurence De Sloovere
Solo Margot Busschaert (wedstrijdstuk 2021) - choreo Charlotte Vander Zande
Solo Zita Demarest - choreo Zita Demarest
Het evenement is gratis toegankelijk.
INSCHRIJVEN DANSJAAR 2021 - 2022
Vanaf maandag 13 september starten we opnieuw met de lessen van het nieuwe dansjaar! 
Je kan je inschrijven voor het komende dansjaar september 2021 - juni 2022 en dit via onze website. Kijk zeker eens naar ons 'aanbod', de 'mogelijkheden volgens leeftijd' en het  'LESSENROOSTER'. Neem gerust contact op met ons indien je meer info wenst. 
Ons meest recente project. Dancelot On Stage, de corona-editie.
Dit verhaal werd gecreëerd nog voor de start van de corona-epidemie en alle voorbereidingen werden getroffen om dit aan jullie te laten zien in het voorjaar van 2020. Echter werd al snel duidelijk dat we dit moesten uitstellen. De afgelopen maanden werkten alle dansers intens aan dit repetitieproces, waarbij velen de lessen gedeeltelijk of volledig online volgden. En daar het in deze lente van 2021 nog niet mogelijk was om dit 'on stage' te performen... hebben we er een wervelende dansfilm van gemaakt:

Fabriek Magique
The Dancelot Movie
'Fabriek Magique' brengt het verhaal over een magische speelgoedwinkel en zijn flamboyante eigenaar Tijl. Er dwaalt echter een Virus rond en die springt over van een dier in de gedaante van Mister Rabbit, die het speelgoed en alles in de winkel ziek maakt. Tijl gaat de strijd aan tegen het Virus en krijgt daarbij de hulp van Oscar, de Kleine Professor en de Fee van het Licht. Het is een wonderlijk avontuur waarbij alle dansers van Dancelot hun danskwaliteiten tonen.
Het is een boeiende en mooi uitgewerkte film geworden die ons zal blijven herinneren aan een uitzonderlijke corona-tijd. We zijn dan ook bijzonder trots op het resultaat - grote dank aan Michel Deveen - en bovenal op de prestaties van alle dansers en choreografen om dit te realiseren, dit in geen evidente corona-tijden! Deze film is gelanceerd op vrijdag 25 juni en zaterdag 26 juni, waarbij deze in talrijke huiskamers is binnengekomen. En vanaf nu is deze ook te koop. Klik op de knop hierboven 'Koop De Film' voor meer info.
Intro - Trailer
DANCELOT IN DE PRIJZEN OP (INTER)NATIONALE CONCOURS
Zelfs in corona-tijden dienen er zich nieuwe vormen van danswedstrijden aan. Verschillende concours gaan digitaal (online) door en Dancelot staat - zoals je wel weet - helemaal niet weigerachtig tegenover (digitale) innovaties. We hebben onze choreografieën gefilmd voor de jongste talentgroep (Dancelot Jong Talent I) als solo's en duetten in alle corona-mogelijke leeftijden en deze ingezonden.
Op wedstrijden in eigen land zijn we niet onopgemerkt gepasseerd en heel mooi in de prijzen beland (Dance Star Competition - On Stage Competition). En we hebben bovendien deelgenomen aan Sibiu International Dance Competition in Roemenië, waarbij we tussen topdansers van over de hele wereld stonden! Een ook daar heeft men ons opgemerkt. Nagenoeg al onze dansers staan in top 10 / top 20 (dit uit meer dan 80 deelnemers per categorie) - en de groepschoreo's (sept 2020)  'Les Racines du Rêve' (choreo Laurence De Sloovere) én 'Alteration' (choreo Charlotte Vander Zande) behaalden zowaar resp. een derde plaats en de eerste plaats, dit tussen tal van dansgroepen uit Singapore, Rusland, Italië, Canada, Australië, USA, ... ! Bijzonder trots op dit resultaat, op onze dansers en ons team!
En de laatste weken hebben we ook in eigen land mooie eerste prijzen behaald (Dance Waves Competition). Hier kan je ons alvast bewonderen :
Dancelot Jong Talent II from Dancelot in Brugge, Belgium.
1st place Modern, Contemporary & Jazz Juniors Group at the 12th qualifier on the 8th of May 2021 (Virtual competition 12) - choreo by Charlotte Vander Zande

highest score winner of Modern, Contemporary & Jazz Margot Busschaert (12 y) from Dancelot in Brugge, Belgium with a choreo by Charlotte Vander Zande - 1st place Modern, Contemporary & Jazz Juniors Solo at the 11th qualifier on the 1st of May 2021 (Virtual competition 11)
DANCELOT OPLEIDINGSTRAJECT - AUDITIE
Naast onze reguliere en wekelijkse danslessen biedt Dancelot ook een opleidingstraject aan voor dansers die zich verder willen uitdagen in dans, die zich verder willen verdiepen in de techniek van dans, in het performen en daarnaast ook de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan wedstrijden.
In het opleidingstraject van Dancelot starten we vanaf september 2021 naast onze bestaande pre pro opleiding Moderne Dans (talentgroepen) ook met een pre pro opleiding in Klassiek Ballet die zal worden gestuurd en gegeven worden door Laurence De Sloovere.
We hebben hiervoor audities gedaan en verwelkomen graag al onze talenten.
HOE MAAK JE EEN DOT IN DANCELOT !
Verzorgd haar is belangrijk in Dancelot, dit zowel in Klassiek Ballet (DOT) of Modern Jazz / Hedendaags (HOGE STAART of DOT). Dit accentueert immers de lijnen van het lichaam. Om jullie wat op weg te helpen, hebben we hier een overzichtelijk filmpje waarin wordt uitgelegd hoe je de perfecte dot maakt. En dat is best niet zo moeilijk. Meer info vind je onder 'LESSEN > UNIFORM' :
Dancelot kwam op midden september 2020 naar buiten met Dancelot PRELUDE, het toonmoment van onze wedstrijdchoreografieën. We hebben het cultuurseizoen in Brugge geopend met corona-proof voorstellingen in de Magdalenazaal (MaZ) in Brugge. 
Ondanks de corona-crisis hebben we een fantastisch voorjaar gehad in 2020, met zomaar 54 eerste prijzen! Deze prachtige Dancelot choreografieën schitterden zoals nooit tevoren op het podium! Dank voor jullie komst en om alle maatregelen na te leven! Bekijk zeker onze Instagram voor prachtige beelden hiervan.