Welkom op de Dancelot website! Hieronder vind je het laatste nieuws en aankondigingen. Via de navigatiestructuur (links op PC-laptop-tablet en bovenaan op smartphone) kan je heel gericht alle info vinden.
WELKOM 2022
Het zijn bijzondere tijden. Geniet van elkaar en alles wat er is. Blijf verwonderd elke dag. En zet bovenal 2022 dansend in, dan volgt de rest altijd gemakkelijker. We zien jullie graag terug in de danszaal én op het podium in het nieuwe jaar!
We wensen jullie een warm en voorspoedig 2022 toe!
(HER)INSCHRIJVEN TWEEDE SEMESTER
Het eerste semester loopt tot 29 januari 2022. Het tweede semester start dus op maandag 31 januari 2022.
Aan al onze dansers: schrijf je dus zeker tijdig terug in, indien dit nog niet is gebeurd.
We verwelkomen ook heel graag nieuwe dansers. Neem gerust een kijkje op de website en contacteer ons indien je meer info wenst. Op de inschrijvingspagina kan je raadplegen of er nog beschikbare plaatsen zijn. Je kan als nieuwe danser steeds langskomen voor een proefles bij de start van het tweede semester. Geef ons een seintje dan helpen we je graag verder en plannen dit in.
Neem zeker een kijkje op
DANCELOT TV, onze lessen worden immers ook online uitgezonden zodat je bij quarantaine of door andere beperkende omstandigheden niet aanwezig kan zijn in de les. 

DANSKAMPEN DANCELOT 2022
Je kan je nu inschrijven voor de Dancelot DANSKAMPEN in de zomer van 2022. Deze gaan door van 15 t.e.m. 19 augustus voor 4 tot 8 jaar (danskamp 'TROLLS') en 22 t.e.m. 26 augustus voor 6 tot 12 jaar (dans- & musicalkamp 'VAIANA').
De kampen lopen reeds heel vlug vol. Er zijn nog enkele plaatsen voor 'VAIANA' beschikbaar en een tiental voor 'TROLLS'.
 Klik HIER voor meer info en om je daarvoor in te schrijven.
AGENDA 2022

MA 10/01/2022 - ZA 15/01/2022 : STARTWEEK van de lessen na de Kerstvakantie
MA 31/01/2022 : START tweede semester
MA 28/02/2022 – ZO 6/03/2022 – KROKUSVAKANTIE – GEEN LES
MA 4/04/2022 – ZO 17/04/2022 – PAASVAKANTIE – GEEN LES
MA 18/04/2022 – Paasmaandag (feestdag) – GEEN LES
DO 26/05 – VR 27/05 – ZA 28/05/2022 – Hemelvaartweekend - GEEN LES
MA 6/06/2022 – Pinkstermaandag (feestdag) – GEEN LES
ZO 12/06/2022 – einde dansjaar
DE TRADITIONELE MAGISCHE KERSTWEEK IN DANCELOT
De laatste lesweek van 2021 was ook naar jaarlijkse gewoonte opnieuw volledig in kerstthema. Dit was ongetwijfeld de Warmste én Kleurrijkste Week in Dancelot (althans in december ;-) ! Geweldig om al dat bont en kleurrijk gezelschap hier samen te zien en alle creativiteit in kledij, make-up, kerstdotjes en lichtslingers te bewonderen. Hieronder kan je er even van meegenieten. We hebben niet van elke groep beelden en niet iedereen kon komen dansen in die week (examens, quarantaines, werk,...), maar deze selectie geeft alvast een impressie van het spetterend kerstfeestje dat we ervan hebben gemaakt!
DANCELOT WIJNVERKOOP
Ook eind 2021 hebben we een Dancelot Wijnverkoop georganiseerd. Samen met wijnhuis Odilon uit Brugge hadden we opnieuw een bijzondere selectie van lekkere én creatieve wijnen aan te bieden, dit aan een aantrekkelijke en competitieve prijs. Wijnhuis Odilon is reeds lang vertrouwd met Dancelot en dat heeft Odilon ook dit jaar geïnspireerd tot een eigenzinnige én verrassende Dancelot-selectie van drie rode wijnen, drie witte én een cava. Dit jaar was dit weerom een mooi succes en geeft ons dit extra fondsen voor onze werking, onze voorstelling (Dancelot ETUDE#03) in in april 2022, voor mooie podiumoutfits en voor het wedstrijdtraject met onze talentgroepen. Grote dank aan allen om dit mee te ondersteunen!  
DANCELOT ON TOUR - CND NIJVEL
We namen met Dancelot op zaterdag 13 november 2021 deel aan (een uitgestelde) Concours National de Danse in Nijvel, een danswedstrijd op hoog niveau met (inter)nationale dansers en jury. Het was niet alleen sinds lange tijd onze eerste wedstrijd op een podium, met de nodige adrenaline en zeer veel goesting, daarnaast behaalden al onze dansers prachtige prijzen.  Proficiat aan iedereen voor jullie prachtige performance en dankjewel aan ons team om de dansers naar een hoger niveau te tillen!
Solo's - cat. PAA
Margot Busschaert - 1er prix avec Félicitations du Jury - choreo Charlotte Vander Zande
Anjolie Dejonckheere - 1er prix avec Félicitations du Jury et Coup de Coeur - choreo Zita Demarest
Elena Rogiest - 1er prix avec Félicitations du Jury - choreo Laurence De Sloovere
Group Dancelot Coda cat. PAA
'Shades' - 1er prix avec Félicitations du Jury et Coup de Coeur - choreo Laurence De Sloovere
Duo - cat. PRE PRO 
Anna Vanneste & Margot Busschaert - 2ième prix étoilé - choreo Charlotte Vander Zande
Group Dancelot Coda - cat. PRE PRO
'Raven' - 1er prix avec Félicitations du Jury - choreo Laurent Flament 
DANCELOT ON TOUR - SPOTLIGHT @MaZ BRUGGE
Op 16 en 17 oktober 2021 ging Spotlight door in de Magdalenazaal (MaZ) in Brugge, een dansvoorstelling met verschillende (Brugse) dansscholen en -groepen. Dank aan Demi Van Eck om dit te organiseren! Dancelot stond ook hier op het podium met de volgende eigen creaties (vier groepsstukken):
Dancelot Coda & Jazz H+ - ‘The Return’ (Fabriek Magique) - choreo Charlotte Vander Zande
Dancelot Coda - Shades (Fabriek Magique - Kleuren Verdwijnen) - choreo Laurence De Sloovere
Dancelot Coda+ - choreo Laurent Flament
Dancelot Jong Geweld - choreo Ellen Braet
beelden Spotlight - fotografie Robbe Decloedt
DANCELOT ON TOUR - CULTUURMARKT BRUGGE
Op zondag 12 september 2021 vond de eerste editie plaats van de Jeugd-Sport-Cultuurmarkt in Brugge. De organisatie van het evenement is een samenwerking tussen Brugge Plus en de diensten Jeugd en Sport van Stad Brugge. Het evenement ging door  op de Burg en in het Koningin Astridpark.
Wij stonden met Dancelot op de Burg (stand 18). Er was ook een podium voorzien, tussen de bomen. Het optreden vond plaats voor ons vanaf 12u15, na de speech van burgemeester en schepenen.
Met Dancelot brachten we de volgende creaties:
'Porcelain Dolls' (groepschoreografie uit Fabriek Magique - choreo Charlotte Vander Zande)
Solo Elena Rogiest (wedstrijdstuk 2021) - choreo Laurence De Sloovere
Solo Anjolie Dejonckheere (wedstrijdstuk 2021) - choreo Zita Demarest
Solo Anaïs Romanus (wedstrijdstuk 2021) - choreo Laurence De Sloovere
Solo Margot Busschaert (wedstrijdstuk 2021) - choreo Charlotte Vander Zande
Solo Zita Demarest - choreo Zita Demarest
Ons bijzonder pandemie-project:
Dancelot On Stage, de corona-editie - 2021 :

Fabriek Magique
The Dancelot Movie

Dit verhaal werd gecreëerd nog voor de start van de corona-epidemie en alle voorbereidingen werden getroffen om dit aan jullie te laten zien in het voorjaar van 2020. Echter werd al snel duidelijk dat we dit moesten uitstellen. Begin 2021 gingen we voluit voor een grote voorstelling, een Dancelot On Stage. IN het voorjaar 2021 werkten alle dansers intens aan dit repetitieproces, waarbij velen de lessen gedeeltelijk of volledig online volgden. En daar het in deze lente van 2021 nog niet mogelijk was om dit 'on stage' te performen... hebben we er een bijzondere en wervelende dansfilm van gemaakt! 
'Fabriek Magique' brengt het verhaal over een magische speelgoedwinkel en zijn flamboyante eigenaar Tijl. Er dwaalt echter een Virus rond en die springt over van een dier in de gedaante van Mister Rabbit, die het speelgoed en alles in de winkel ziek maakt. Tijl gaat de strijd aan tegen het Virus en krijgt daarbij de hulp van Oscar, de Kleine Professor en de Fee van het Licht. Het is een wonderlijk avontuur waarbij alle dansers van Dancelot hun danskwaliteiten tonen.
Het is een boeiende en mooi uitgewerkte film geworden die ons zal blijven herinneren aan een uitzonderlijke corona-tijd. We zijn dan ook bijzonder trots op het resultaat - grote dank aan Michel Deveen - en bovenal op de prestaties van alle dansers en choreografen om dit te realiseren, dit in geen evidente corona-tijden! Deze film is gelanceerd op vrijdag 25 juni en zaterdag 26 juni, waarbij deze in talrijke huiskamers is binnengekomen. En nadien hebben we deze te koop aangeboden. Je kan deze nog steeds verkrijgen. Klik op de knop hier onder voor meer info.
DANCELOT IN DE PRIJZEN OP (INTER)NATIONALE CONCOURS in 2021
Zelfs in corona-tijden dienen er zich nieuwe vormen van danswedstrijden aan. Verschillende concours gaan digitaal (online) door en Dancelot staat - zoals je wel weet - helemaal niet weigerachtig tegenover (digitale) innovaties. We hebben onze choreografieën gefilmd voor de jongste talentgroep (Dancelot Jong Talent I) als solo's en duetten in alle corona-mogelijke leeftijden en deze ingezonden.
Op wedstrijden in eigen land zijn we niet onopgemerkt gepasseerd en heel mooi in de prijzen beland (Dance Star Competition - On Stage Competition). En we hebben bovendien deelgenomen aan Sibiu International Dance Competition in Roemenië, waarbij we tussen topdansers van over de hele wereld stonden! Een ook daar heeft men ons opgemerkt. Nagenoeg al onze dansers staan in top 10 / top 20 (dit uit meer dan 80 deelnemers per categorie) - en de groepschoreo's (sept 2020)  'Les Racines du Rêve' (choreo Laurence De Sloovere) én 'Alteration' (choreo Charlotte Vander Zande) behaalden zowaar resp. een derde plaats en de eerste plaats, dit tussen tal van dansgroepen uit Singapore, Rusland, Italië, Canada, Australië, USA, ... ! Bijzonder trots op dit resultaat, op onze dansers en ons team!
En ook in eigen land heeft Dancelot heel mooie prijzen behaald op (online) danswedstrijden in het voorjaar van 2021 (Dance Waves Competition, Dance Stars Competition,...). Hier kan je ons alvast bewonderen :
Dancelot Jong Talent II from Dancelot in Brugge, Belgium.
1st place Modern, Contemporary & Jazz Juniors Group at the 12th qualifier on the 8th of May 2021 (Virtual competition 12) - choreo by Charlotte Vander Zande

highest score winner of Modern, Contemporary & Jazz Margot Busschaert (12 y) from Dancelot in Brugge, Belgium with a choreo by Charlotte Vander Zande - 1st place Modern, Contemporary & Jazz Juniors Solo at the 11th qualifier on the 1st of May 2021 (Virtual competition 11)
DANCELOT OPLEIDINGSTRAJECT - TALENTGROEPEN
Naast onze reguliere en wekelijkse danslessen biedt Dancelot ook een opleidingstraject aan voor dansers die zich verder willen uitdagen in dans, die zich verder willen verdiepen in de techniek van dans, in het performen en daarnaast ook de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan wedstrijden.
In het opleidingstraject van Dancelot zijn we in september 2021 naast onze bestaande pre pro opleiding Moderne Dans (talentgroepen) ook met een pre pro opleiding in Klassiek Ballet gestart. Deze wordt gestuurd en gegeven door Laurence De Sloovere. We hebben hiervoor audities gedaan en we geven intussen vorm aan heel mooie talentgroepen.
HOE MAAK JE EEN DOT IN DANCELOT !
Verzorgd haar is belangrijk in Dancelot, dit zowel in Klassiek Ballet (DOT) of Modern Jazz / Hedendaags (HOGE STAART of DOT). Dit accentueert immers de lijnen van het lichaam. Om jullie wat op weg te helpen, hebben we hier een overzichtelijk filmpje waarin wordt uitgelegd hoe je de perfecte dot maakt. En dat is best niet zo moeilijk. Meer info vind je onder 'LESSEN > UNIFORM' :
Dancelot kwam op midden september 2020 naar buiten met Dancelot PRELUDE, het toonmoment van onze wedstrijdchoreografieën. We hebben het cultuurseizoen in Brugge geopend met corona-proof voorstellingen in de Magdalenazaal (MaZ) in Brugge. 
Ondanks de corona-crisis hebben we een fantastisch voorjaar gehad in 2020, met zomaar 54 eerste prijzen! Deze prachtige Dancelot choreografieën schitterden zoals nooit tevoren op het podium! Dank voor jullie komst en om alle maatregelen na te leven! Bekijk zeker onze Instagram voor prachtige beelden hiervan.