Welkom op de Dancelot website! Hieronder vind je het laatste nieuws en aankondigingen. Via de navigatiestructuur (links op PC-laptop-tablet en bovenaan op smartphone) kan je heel gericht alle info vinden.
AANBOD & INSCHRIJVEN DANSJAAR 2024-2025
Inschrijvingen voor het nieuwe dansjaar starten vanaf maandag 27 mei om 9u voor nieuwe leden. Bestaande Dancelot dansers kregen vooraf de mogelijkheid om zich in te schrijven.
Vanaf september gaan we bovendien verhuizen naar onze nieuwe locatie, waar alle lessen en activiteiten gecentraliseerd zullen worden. Alle info vind je hier over het nieuwe project alsook omtrent de ligging en bereikbaarheid.
Extra opties in ons dansprogramma 2024-2025:
Dansers die in het 2de leerjaar starten kunnen naast Ballet ook aansluitend Modern volgen, een echte aanrader!
Alle dansers (van 2e leerjaar t.e.m. 3de middelbaar) die graag Modern wensen te volgen, kunnen dit op voorwaarde dat ze een les Ballet volgen.
Vanaf het 3de leerjaar kan je de lessen Musical volgen. Voor deze lessen hoef je vanaf volgend dansjaar geen verplichte les Ballet meer te volgen. Je kan dus perfect enkel de les Musical doen. Let wel, wil je Modern doen dan dien je hiervoor wel een les Ballet te volgen.
We starten in september met een nieuwe groep Pointes Beginners. Dansers die deze les wensen te volgen, vragen hiervoor advies aan hun Balletdocente. Dit is mogelijk vanaf geboortejaar 2013.
We behouden de leeftijdsgroepen Kinderdans (4 jaar), Preklassiek (5 jaar), Ballet I-VI, M1, M2 en M3.
Dansers vanaf geboortejaar 2009 (dus voorheen M4 - vierde middelbaar) zullen de vrijheid krijgen om een Balletles te volgen of niet. Daarnaast hebben ze keuze uit meerdere lessen Modern. Vanaf deze leeftijd ben je dus niet meer verplicht om Ballet te doen in Dancelot, maar we raden het natuurlijk heel erg aan voor dansers die technisch sterk willen blijven. Zowel de lessen Ballet als Modern zullen (vanaf geboortejaar 2009) verdeeld worden in een Intermediair en Advanced niveau.
Het aanbod Volwassenen zal tevens worden opgedeeld in Beginners/Intermediair en Advanced.
Nieuwe Lessen !
We bieden volgend dansjaar ook NIEUWE danslessen aan. Hiervoor is het volgen van Balletlessen niet vereist:
HIP HOP - op dinsdag voor kinderen vanaf geboortejaar 2014, jongeren en jawel, ook voor Volwassenen, zowel mannen als vrouwen. Deze lessen zullen gegeven worden door Pauline Vanneste op dinsdagavond.
ACRO - deze lessen werden in het verleden als workshopreeks aangeboden en zullen vanaf september als wekelijkse les ingepland worden. Wil je je verdiepen in gymnastische bewegingen en dance-tricks, dan is dit zeker iets voor jou. Je kan dit reeds volgen vanaf het eerste leerjaar (geboortejaar 2018)! Deze lessen zullen gegeven worden door Zita Demarest.
DANCE WORKOUT - Zoek je een leuke workout waarbij cardio en kracht afgewisseld worden met eenvoudige danspassen, in een heel erg leuke sfeer, dan is deze workout zeker iets voor jou! Vanaf volgend dansjaar te volgen op donderdagavond bij Ona Leupe.
PILATES - Dit jaar startten we deze lessenreeks en we merken een heel erg mooie evolutie bij de deelnemers. Pilates is een lichaamsversterkende routine, ze verhoogt de lenigheid door het aansterken van lange, lenige spieren. Het verhoogt de kracht en uithouding in de benen, buikspieren, armen, heupen en de rug. De nadruk ligt vooral bij het corrigeren van de rug-heup houding om stress te verminderen en bij de ademhaling om een goede zuurstoftoevoer naar de spieren te verzekeren. Dankzij Pilates-lessen ontwikkel je een sterke ‘core’, ook wel centrum genoemd, en je verhoogt de coördinatie en het evenwicht. Gegeven op dinsdag door Eef Moens.
MEN WORKOUT – Volgend dansjaar willen we een ruimer programma voor mannen opstarten. Enerzijds kan HIP HOP Volwassenen een optie zijn, maar er wordt dus ook gekeken voor een bijkomend aanbod. Dit is nog in overleg en wordt later gecommuniceerd.
AGENDA
Het dansjaar bestaat uit twee semesters van telkens ongeveer 15 lessen. Het eerste semester loopt van maandag 11 september 2023 t.e.m. zondag 28 januari 2024. Het tweede semester loopt van maandag 29 januari 2024 t.e.m. 9 juni 2024. Indien lessen door omstandigheden niet kunnen doorgaan, dan zoeken we steeds een oplossing om deze lessen in te halen maar er kan in uitzondering steeds 1 les per dansjaar wegvallen indien deze mogelijkheid er niet is. Als er een les op een feestdag valt, dan valt die jammer genoeg weg. Tijdens de schoolvakanties is er tevens geen dansles.
Dit is onze JAARAGENDA:

MA 27/05 – ZA 1/6 - OPENDEUR-WEEK
ZO 9/06/2024 – einde dansjaar (in de weken nadien worden nog waar nodig inhaallessen voorzien - groepen worden individueel verwittigd)
JULI - AUGUSTUS – ZOMERPROGRAMMA (zie onder)
MA 16/09/2024 – Start nieuwe dansjaar 2024-2025
ZOMERPROGRAMMA 2024
Hieronder kan je een overzicht vinden van de dansstages & kampen die Dancelot organiseert in de zomer van 2024.
Al deze activiteiten gaan dus nog door op de site Steenkaai!
1-5 juli 2024 - Ballet & Modern/Jazz Intensive (dansstage)
(groep 10-12 jaar & groep 13-15 jaar is volzet)

Onze Ballet & Modern/Jazz Intensive staat ingepland van 1-5 juli 2024 (10-15 jaar). We maken er een super intense leuke week van met veel dans. De dansstage gaat elke dag door van 9u tot 16u in Dancelot. Er is opvang voorzien vanaf 8u tot 17u. De dansers krijgen dagelijks 3 danslessen Ballet, Modern en Jazz. Daarnaast krijgen de dansers ook afwisselend Workshops in Acro, Stretching/Massage, Pilates, HipHop.
We hebben fantastische docenten die de dansers die week zullen begeleiden, waaronder Lucia Pasquini voor de lessen Ballet, Modern van Jasmin Van Aken, Jazz/Acro van Zita Demarest, Hip Hop van Pauline Vanneste, Pilates van Eef Moens en Stretching/Massage van danser en kinsesiste Silke Crombez. Hou er rekening mee, vooral voor de jongsten, dat dit een intensieve dansstage is en niet vergelijkbaar met onze kampen eind augustus. De dansers krijgen intensieve danslessen en hebben hiervoor een bepaalde maturiteit en snelheid in het oppikken van dansbewegingen nodig. Toch zien we dit vooral als een uitdaging voor dansers die gedreven zijn en veel willen bijleren! Deze vijfdaagse gaat door in Dancelot (Steenkaai) en is elke dag van 9u tot 16u. Er is opvang voorzien van 8u en tot 17u. Prijs: 229 euro
Klik op onderstaande knop om je in te schrijven. Je zal op het Dancelot portaal van ledenbeheer deze dansstage kunnen vinden onder 'ACTIVITEITEN'. Je vindt hier ook nog bijkomende info indien je nog geen account hebt bij ledenbeheer. 
19-23 augustus 2024 - Danskamp 'Sprookjesbos' (volzet - je kan je wel nog registreren op de wachtlijst)
Een gevarieerd danskamp in het thema van tal van verschillende Sprookjes voor onze jongste dansers van 4 t.e.m. 8 jaar. Ze krijgen een variatie van dans, muziek, knutselen en spel en dit met de tofste en ervaren begeleidsters. Let op, dit is voor dansertjes vanaf geboortejaar 2019! Telkens van 9-16u, opvang van 8u tot en met 17u. Op vrijdag is er toonmoment om 15u. Prijs: 165 euro
26-30 augustus 2024 - Dans- en Musicalkamp ‘Peter Pan’ (volzet - je kan je wel nog registreren op de wachtlijst)
Tijdens dit kamp gaan we zingen en dansen in het thema van de film ‘Peter Pan’ dit voor kinderen van 6 t.e.m. 12 jaar. Daarnaast gaan we ook knutselen en kostuums maken. Een totale beleving met de tofste en ervaren begeleiders. Dit kamp is voor dansers vanaf geboortejaar 2017. Telkens van 9-16u, opvang van 8u tot en met 17u. Op vrijdag is er toonmoment om 15u. Prijs: 165 euro
Summer Workshops
Wil je door de zomer dansen? Reeds enkele jaren geven Zita & Ona workshops op zondagavonden tijdens de maanden juni, juli en augustus. Dit zijn losse lessen Modern/Jazz voor gemotiveerde dansers met danservaring vanaf 10 jaar. 
Een leuke zomerse les van anderhalf uur die vol zit met nieuwe bewegingen, techniek, artistieke ontwikkeling, verschillende stijlen Modern en Jazz (bijvoorbeeld floorwork, Lyrical Jazz…) choreografieën, etc.
Iedere zondag is er een nieuwe les, dus elke danser kan steeds invallen wanneer het past
Leden van Dancelot betalen 10 euro/les en wanneer je drie lessen volgt betaal je 25 euro. Niet-leden betalen voor drie lessen 30 euro. 
Schrijf je in via onderstaande knop en vul het formulier in. Dan zien we jullie heel graag tijdens de zomermaanden!
NIEUWS - NIEUWE TOEKOMSTLOCATIE 
Er is iets aan het groeien te midden van het groene Sportpark De Watertoren!
Benieuwd naar ons nieuwe project, de nieuwe locatie en de voortgang van de werken?
Klik op de knop en je komt alles te weten.

DANCELOT ETUDE#04
Op vrijdag 17/5 (20u) en zaterdag 18/05 (15u en 20u) brachten we een nieuwe voorstelling van ‘ETUDE’ in de Magdalenazaal in Brugge. Dit was reeds onze vierde editie en deze organiseren we steeds in het jaar dat er geen grote Dancelot On Stage is, de grote voorstelling met de hele dansschool.
Het waren drie prachtige voorstellingen met een variatie in selectie (per voorstelling) uit onze vele prachtige wedstrijdchoreo’s door alle dansers uit onze Talentgroepen, in combinatie met eigen werk van Dancelot dansers en ook enkele specials. Met 'Dancelot ETUDE' bieden we immers een creatief platform aan onze eigen dansers (vanaf 12 jaar) om eigen choreografieën uit te werken en deze te performen, dit met coaching door onze docenten. Op ETUDE#04 laten we ook onze allerjongste talentgroep (Dancelot Petit Talent) een eerste keer het podium bestormen in hun nieuwe bezetting.
Het werd alweer een super boeiende mix van dans en voor sommigen was het de eerste keer dat ze een eigen creatie op het podium brachten. Dancelot ETUDE is het ‘creative lab’ van Dancelot en is steeds meer dan de moeite waard! 
We hebben jullie in talrijke aanwezigheid mogen verwelkomen! Dank je wel om erbij te zijn!
DANCELOT VOL IN DE PRIJZEN IN 2024
Ook dit jaar nemen we weerom deel aan tal van (inter)nationale danswedstrijden en concours. Zowel individueel (solo), in duo/trio als met de groepen (Dancelot Mini Talent, Jong Talent, Jong Geweld en Dancelot Coda) zijn we weerom met talrijke en ongelooflijk mooie prijzen naar huis gekeerd. Bijzonder trots op al onze dansers, onze choreografen, ons #TOPTEAM en alle ouders/begeleiders.
Sinds januari nemen we deel aan tal van wedstrijden in binnenland. Dit breiden we dan uit naar de lente toe met grote internationale concours zoals Concours International de Paris, Young Dancers Competition (Dworp) en Concurso Internacional de Danza Anaprode (Burgos - Spanje). 
En we sloten dit wedstrijdseizoen in stijl af op Dancelot ETUDE#04 !
AUDITIE TALENTGROEPEN
Op woensdag 1 mei planden we onze auditie voor de Talentgroepen Modern.
Dancelot heeft ondertussen 5 Talentgroepen, volgend dansjaar worden deze als volgt onderverdeeld:

Dancelot Jong Talent (2013-2014)
Dancelot Jong Geweld (2010-2012)
Dancelot Jong Geweld+ (2008-2010)
Dancelot Coda (2007-2008)
Elke twee jaar starten we een nieuwe groep op. Daar we dit dus vorig jaar pas deden, gaan we komend dansjaar verder met deze verdeling. Het jaar nadien plannen we terug een instroom bij Dancelot Petit Talent.
De Talentgroepen krijgen minimum 4u dansles in de week en kunnen dit verder nog aanvullen met extra lessen. Tijdens deze lessen wordt een grote concentratie en sterke discipline gevraagd. Daar dit niet voor elke danser geschikt is, kan je enkel deze lessen volgen na een geslaagde auditie. Dansers kunnen zowel tot het Ballettraject als het Moderne traject toegelaten worden, of tot één van beide.
De auditie is intussen afgelopen. Heb je toch interesse en twijfel je over je mogelijkheden, vraag dan zeker even advies aan onze docenten (Charlotte, Zita of Ona) of neem contact op met ons als je nieuw bent. Stuur een mailtje naar info@dancelot.be .
'SO WE THINK YOU CAN DANCELOT' (SWTYCD) -
CONCEPTVOORSTELLING 2024

Zondag 7 januari 2024 brachten we onze derde editie van ‘So We Think You Can Dancelot’ (SWTYCD) in de Magdalenazaal van Brugge. In corona-tijd zijn we met dit concept gestart en dit smaakte naar meer. SWTYCD is een eigen Dancelot productie (met knipoog naar het bekende TV-programma natuurlijk) en dit concept wordt intussen ook al door andere dansscholen overgenomen. Op zo'n voorstelling brengen we al onze nieuwe wedstrijdchoreografieën (groepsstukken, trio's, duo's en solo's) in een professionele setting op een podium en met een professionele jury die elke danser persoonlijke feedback geeft. En dit natuurlijk ook voor een publiek! 
Dit is dus de eerste keer dat de dansers uit onze talentgroepen hun nieuwste wedstrijdcreaties aan een publiek en een ‘JURY’ konden laten zien. Na elke creatie kregen ze een onderbouwde feedback die ze kunnen meenemen in het verdere wedstrijdtraject. De Jury bestond uit gekende dansdocenten in de danswereld en we zijn heel erg blij dat we Maud Tielemans en Jonas Veeckman in ons midden hadden.
Dank je wel voor jullie talrijke opkomst!
DANCELOT ON STAGE 2023
We stonden met allen - sinds 2018 - d dansjaar staan we met zijn allen op het podium voor een spetterende Dancelot On Stage, een volledige voorstelling met alle dansers in Dancelot. We vertrekken terug vanuit een samenhangend verhaal en elke dansgroep zal een onderdeel in dit magische geheel zijn.
Daar we intussen ook wat groter zijn geworden, hebben we dit op een andere manier aangepakt. We werkten met twee reeksen van voorstellingen met een opsplitsing in leeftijdsgroepen (HOME part I & HOME part II). Op deze manier bleef dit voor zowel de danser als de toeschouwer overzichtelijk. De twee voorstellingenreeksen stonden op zichzelf, maar waren tevens inhoudelijk en verhaaltechnisch verbonden met elkaar. Dit wil zeggen dat je naar één van de voorstellingen kon komen kijken, maar dat het bekijken van beide voorstellingen een extra bonus was. 1+1 = 3.
DANCELOT ON STAGE - HOME (part I)
VOORSTELLINGENREEKS 01 : 14 tot 16 APRIL 2023 - MAGDALENAZAAL BRUGGE
vrijdag 20u - zaterdag 15u & 20u - zondag 11u
voor alle dansers in niveaugroepen M+, H+, Volwassenen & alle Talentgroepen
Wat een fantastisch en memorabel weekend was dit. En wat een prestaties - wat een show!
Dank om zo talrijk hier aanwezig te zijn.

DANCELOT ON STAGE - HOME (part II)
VOORSTELLINGENREEKS 02 : 28 & 29 APRIL 2023 - STADSSCHOUWBURG BRUGGE
vrijdag 20u - zaterdag 11u, 15u en 19u


voor alle dansers in niveaugroepen Kinderdans, Preklassiek, Klassiek I t.e.m. VI-VII, Dancing Dads & alle Talentgroepen.
En wat een fantastisch weekend was dit tweede deel ook!
Dancelot On Stage 'HOME (part II) – De Grote Zoektocht ' passeerde dit weekend vier keer in telkens een volle Stadsschouwburg van Brugge.
Wat een plezier was het om deze keer met al onze jongste dansers op het podium te staan. Voor heel velen was dit hun allereerste podiumervaring en het was een plezier om al die stralende gezichtjes te zien. Prachtige verweving van dans, muziek en verhaal én geruggensteund door al onze talentgroepen. Ook de Dancing Dads gaven het beste van zichzelf en zijn niet onopgemerkt gepasseerd.
Wat een show! Nog steeds aan het nagenieten van de mooie dansers op het podium, de leuke sfeer backstage en het enthousiaste publiek. Heel erg blij met het eindresultaat en hoe alles mooi samen kwam.
Dank je wel om hier zo talrijk aanwezig te zijn!
Zo trots op iedereen en zo dankbaar voor alle helpende handen. Dit is waar we het voor doen!
Dankjewel aan de Dancelot-teachers/ choreografen om jullie passie te delen met deze jonge dansers en ons volledige team voor de gerichte ondersteuning. Ook een dikke dankjewel aan aan alle begeleiders backstage & de ouders om ook allen deze kansen te geven. Extra merci aan Djoeneuh voor licht en techniek & Cultuurcentrum Brugge!
Grote dank aan onze sponsors die ons ook dit jaar ondersteunden:
HOE MAAK JE EEN DOT IN DANCELOT !
Verzorgd haar is belangrijk in Dancelot, dit zowel in Klassiek Ballet (DOT) of Modern Jazz / Hedendaags (HOGE STAART of DOT). Dit accentueert immers de lijnen van het lichaam. Om jullie wat op weg te helpen, hebben we hier een overzichtelijk filmpje waarin wordt uitgelegd hoe je de perfecte dot maakt. En dat is best niet zo moeilijk. Meer info vind je onder 'LESSEN > UNIFORM' :
Ons bijzonder pandemie-project:
Dancelot On Stage, de corona-editie - 2021 :

Fabriek Magique
The Dancelot Movie

Dit verhaal werd gecreëerd nog voor de start van de corona-epidemie en alle voorbereidingen werden getroffen om dit aan jullie te laten zien in het voorjaar van 2020. Echter werd al snel duidelijk dat we dit moesten uitstellen. Begin 2021 gingen we voluit voor een grote voorstelling, een Dancelot On Stage. In het voorjaar 2021 werkten alle dansers intens aan dit repetitieproces, waarbij velen de lessen gedeeltelijk of volledig online volgden. En daar het in deze lente van 2021 nog niet mogelijk was om dit 'on stage' te performen... hebben we er een bijzondere en wervelende dansfilm van gemaakt! 
'Fabriek Magique' brengt het verhaal over een magische speelgoedwinkel en zijn flamboyante eigenaar Tijl. Er dwaalt echter een Virus rond en die springt over van een dier in de gedaante van Mister Rabbit, die het speelgoed en alles in de winkel ziek maakt. Tijl gaat de strijd aan tegen het Virus en krijgt daarbij de hulp van Oscar, de Kleine Professor en de Fee van het Licht. Het is een wonderlijk avontuur waarbij alle dansers van Dancelot hun danskwaliteiten tonen.
Het is een boeiende en mooi uitgewerkte film geworden die ons zal blijven herinneren aan een uitzonderlijke corona-tijd. We zijn dan ook bijzonder trots op het resultaat - grote dank aan Michel Deveen - en bovenal op de prestaties van alle dansers en choreografen om dit te realiseren, dit in geen evidente corona-tijden! Deze film is gelanceerd op vrijdag 25 juni en zaterdag 26 juni 2021, waarbij deze in talrijke huiskamers is binnengekomen. En nadien hebben we deze te koop aangeboden. Je kan deze nog steeds verkrijgen. Klik op de knop hier onder voor meer info.