Welkom op de Dancelot website! Hieronder vind je het laatste nieuws en aankondigingen. Via de navigatiestructuur (links op PC-laptop-tablet en bovenaan op smartphone) kan je heel gericht alle info vinden.
START DANSJAAR & AGENDA
Ons dansjaar start dit jaar op maandag 11 september 2023. Dus de week van 11 tot 17 september vormt de startweek van ons dansjaar. Let op, dit is een week eerder dan op het einde van vorig dansjaar was meegegeven! Door een week vroeger te starten, zullen we op deze manier een twee weken voor het kerstverlof de lessen eindigen. Dit komt dan ook beter uit in de examenperiode en om -indien nodig- inhaallessen in te plannen. 
In deze EERSTE DANSWEEK (week van 11 - 17 september) starten we ENKEL MET DE LESSEN BALLET  (Kinderdans, Preklassiek, Klassiek I t.e.m. H+, Klassiek Volwassenen) en dus ook met alle lessen uit het Opleidingstraject Pre Pro Ballet (incl PBT). We doen dit om geleidelijk het lichaam terug te laten wennen aan de vormbeweging van Ballet.
Vanaf de WEEK VAN 18 SEPTEMBER sluiten dan ALLE ANDERE LESSEN hierbij aan (Modern, Musical, We Move, Pilates en Pointes) en dus ook alle lessen voor het opleidingstraject Pre Pro Modern (Dancelot Petit Talent, Mini Talent, Jong Talent, Jong Geweld en Dancelot Coda).
Het dansjaar bestaat uit twee semesters van telkens ongeveer 15 lessen. Het eerste semester loopt van maandag 11 september 2023 t.e.m. zondag 28 januari 2024. Het tweede semester loopt van maandag 29 januari 2024 t.e.m. 9 juni 2024. Indien lessen door omstandigheden niet kunnen doorgaan, dan zoeken we steeds een oplossing om deze lessen in te halen maar er kan in uitzondering steeds 1 les per dansjaar wegvallen indien deze mogelijkheid er niet is. Als er een les op een feestdag valt, dan valt die jammer genoeg weg. Tijdens de schoolvakanties is er tevens geen dansles.
Dit is onze JAARAGENDA:
Week 11 SEPTEMBER 2023: START eerste dansweek (KLASSIEK BALLET) – start eerste semester
Week 18 SEPTEMBER 2023: START alle andere lessen (MODERN, MUSICAL, PILATES, POINTES, WORKOUT)
MA 30/10/2023 – ZO 5/11/2023: HERFSTVAKANTIE – GEEN LES
ZA 11/11/2023 – WAPENSTILSTAND (feestdag) – GEEN LES
MA 11/12/2023 – ZO 24/12/2023twee weken voor Kerstvakantie: GEEN LES
MA 25/12/2023 – ZO 7/01/2024 - KERSTVAKANTIE – GEEN LES
ZO 7/01/2024 – VOORSTELLING Wedstrijdchoreografieën SWTYCD
MA 8/01/2024 – START lessen na de KERSTVAKANTIE
MA 29/01/2024 – start tweede semester
MA 12/02/2024 – ZO 18/02/2024 – KROKUSVAKANTIE – GEEN LES
MA 1/04/2024 – ZO 14/04/2024 – PAASVAKANTIE – GEEN LES
WO 1/05/2024 – Dag van de Arbeid (feestdag) – GEEN LES
DO 9/05 – VR 10/05 – ZA 11/05/2024 – Hemelvaartweekend - GEEN LES
VR 17/05 – ZA 18/05 – ZO 19/05/2024 – VOORSTELLING Dancelot ETUDE#04 (eigen werk dansers en wedstrijdchoreografieën)
MA 20/05/2024 – Pinkstermaandag (feestdag) – GEEN LES
ZO 9/06/2024 – einde dansjaar
PROEFLES PILATES
Komende maandag 18/09 zal ook de eerste les Pilates van start gaan en dit met Eef Moens. Eef danst al haar hele leven en volgt ondertussen 10 jaar Pilates. Onlangs werkte zij haar opleiding tot docente Pilates af en we zijn verheugd haar in ons team te hebben.
Pilates is een lichaamsversterkende routine, ze verhoogt de lenigheid door het aansterken van lange, lenige spieren. Het verhoogt de kracht en uithouding in de benen, buikspieren, armen, heupen en de rug. De nadruk ligt vooral bij het corrigeren van de rug-heup houding om stress te verminderen en bij de ademhaling om een goede zuurstoftoevoer naar de spieren te verzekeren. Dankzij Pilates-lessen ontwikkel je een sterke ‘core’, ook wel centrum genoemd, en je verhoogt de coördinatie en het evenwicht. 
De Pilates gaat door in Dancelot op maandag om 19u15. Elke deelnemer heeft een Pilatesmatje en er wordt gebruik gemaakt van enkele accessoires (aanwezig in Dancelot). Dit is een ideale workout in groep en ook mannen zijn hier van harte welkom!
Kom gerust de eerste les eens gratis proberen om te zien of het iets voor jou is!

PROEFLES MUSICAL
Komende dinsdag 19/09 zullen ook de eerste Musical-lessen van start gaan. Eline Becue zal dit jaar de Musical-fakkel overnemen. Ze volgde sinds kindsaf steeds Musical, alsook Ballet en Modern, bij ons in Dancelot en nam ook deel aan enkele projecten. Met haar bruisende enthousiasme zal ze de kinderen prikkelen met zang, dans en drama.
Musical A gaat door in Dancelot op dinsdag van  17u tot 18u (leeftijd 8 - 12 jaar) en Musical B vindt aansluitend plaats van 18u tot 19u15 (leeftijd 13 - 18 jaar).
Kom gerust de eerste les eens (gratis) proberen om te zien of het iets voor jou is!
INSCHRIJVEN DANSJAAR 2023 -2024 
De lesplanning kan je bekijken (en zelfs downloaden) op onze website ('LESSENROOSTER'). Bekijk dit samen met de 'MOGELIJKHEDEN VOLGENS LEEFTIJD' en zo weet je meteen wat er allemaal mogelijk is voor de betreffende danser(s). Het 'LESGELD 2023-2024' kan je ook raadplegen op de website.
KOM GERUST EEN PROEFLES VOLGEN DE EERSTE WEKEN OM TE VOELEN OF DIT IETS IS VOOR JOU !
Dit zijn de krachtlijnen en verfijningen van het nieuwe lessenrooster:
We blijven - zoals we steeds al deden - inzetten op hoogkwalitatieve lessen in Klassiek Ballet en Moderne Dans, dit voor alle niveaus (beginners, regulier traject, opleidingstraject/pre pro, volwassenen).
We werken met de benamingen 'Ballet' en 'Modern'. Modern is een ruimere lading van Moderne Dans, Modern Jazz & meer Hedendaagse stijlen.
We werken met een heldere indeling per leeftijd:
- de allerkleinsten beginnen in Kinderdans (vanaf 4 jaar). Het jaar erop wordt dat Preklassiek waarin op een speelse manier de eerste beginselen van Ballet worden meegeven.
- Dan zijn er groepen met Romeinse cijfers (I t.e.m. VI). Deze komen telkens overeen met het leerjaar uit het basisonderwijs. Ballet II is aldus de leeftijdsgroep van het tweede leerjaar.
- de leeftijdsgroepen blijven per jaar ingedeeld t.e.m. het vierde leerjaar. Nadien worden deze samengenomen (V-VI), en tevens per twee jaar in het middelbaar (M1+M2, M3+M4,...)
- Het is evenwel mogelijk dat een danser in een hogere leeftijdsgroep wordt ingedeeld, als hij of zij daartoe het niveau en capaciteiten heeft.

- H+ staat voor intensieve en hoogstaande lessen voor dansers vanaf 18 jaar. De leeftijd hierin is onbeperkt, maar de inzet en toewijding in deze niveaugroepen is aldus bepalend.
- Er is ook weer een uitgebreid volwassenentraject met verschillende niveaugroepen, dit zowel voor Klassiek Ballet als voor Modern.
Vanaf Ballet II kunnen dansers naast hun balletles ook een les Modern volgen. Een les Ballet is steeds verplicht als basis vanaf het tweede leerjaar.
Vanaf Ballet III kunnen dansers naast hun balletles ook Modern en/of Musical volgen.
Vanaf Ballet M1 kunnen dansers naast hun balletles ook Pointes volgen, dit na advies van de balletdocenten.
De lessen Acro is een workshopreeks van 8 lessen en kan gevolgd worden vanaf Ballet II. Acro gericht op dans is een acrobatische bewegingstechniek die toegepast wordt in Moderne en Hedendaagse Dans. Deze lessen worden gegeven door Zita Demarest die dit jaar haar diploma Acro behaalde.
Wil je starten als volwassene met Ballet? We hebben een les Ballet Beginners / Intermediate met Charlotte op donderdagavond. Kom zeker eens langs voor een proefles. 
De Talentgroepen kunnen enkel gevolgd worden na een positieve auditie. Volgend dansjaar starten we met een nieuwe talentgroep 'Dancelot Petit Talent', dit voor dansers van geboortejaar 2015-2016.
Onze Dancelot Compagnie is terug: Dancelot Cie-IT ! Deze groep bestaat uit dansers uit Dancelot Coda en +18jaar dansers waarbij de passie voor dans intens bruisend is. Met deze groep zal aan projecten en creaties gewerkt worden en dit zal gebracht worden op verschillende podia doorheen Vlaanderen.
DANCELOT-TEAM DOCENTEN 2023 -2024
Dit dansjaar zetten we onze koers verder met ons bestaand team:
 Charlotte Vander Zande - Gwen Hamerlynck - Ellen Braet - Ona Leupe - Zita Demarest -
Janne Van Parys - Joke D'Hondt - Anjolie Dejonckheere - Hannelore Debraekeleer - Michel Deveen
.

Er zijn het komend jaar enkele verschuivingen en vervangingen binnen ons team:
Jammer genoeg nemen we
afscheid van enkele docenten binnen ons team toch voor wat betreft de reguliere lessen:
-
Laurence De Sloovere is zwanger! Hoera & een dikke proficiat! Maar dat betekent ook dat ze - helemaal terecht - kiest voor een mama-jaar én ook om bij haar partner in het buitenland te zijn. Dankjewel Laurence om dicht bij ons te zijn de laatste jaren en Dancelot mee te laten groeien! We wensen Laurence alle succes toe en zien haar in de toekomst spoedig terug voor workshops en andere opleidingen.
-
Laurent Flament zal zich meer toespitsen op zijn projectmatig werk en dus niet meer op wekelijkse lessen. Dankjewel Laurent voor je inbreng aan de talentgroepen en H+. Maar we zien Laurent natuurlijk ook terug op workshops en dansstages.
-
Marloes Decloedt zal zich verder focussen op eigen projecten. We wensen Marloes heel veel succes met haar verdere plannen en danken haar voor alle betrokkenheid.

Komend dansjaar wordt ons team bijkomend versterkt door:
Gaëlle Callewaert en Keanu Seenaeve, 2 topdocenten, komen het Dancelot-team vervoegen. Deze docenten zijn welgekend in de danswereld en zullen elkaar afwisselen in de lessen op donderdagavond. Ze zullen instaan voor de lessen Modern op donderdagavond.
Antje Hautekeete studeerde net af aan de Bachelor Opleiding Dansdocent Codarts in Rotterdam en zal instaan voor de lessen Ballet en Modern op woensdagavond. Met een frisse wind zal en veel dansplezier zal zij de dansers dit jaar doceren.
Vorig dansjaar stapte Anjolie Dejonckheere in ons team als vervangend dansdocente. Dit jaar heeft ze haar eigen danslessen binnen ons programma. Ze zal de kinderen op dinsdag en woensdag (Ballet en Modern) met al haar vurigheid en enthousiasme het dansen bijbrengen.
Eline Becue zal dit jaar de Musical-fakkel overnemen en zal dit doen op dinsdag. Eline volgde sinds kindsaf steeds Musical, alsook Ballet en Modern, bij ons in Dancelot en nam ook deel aan enkele projecten. Met haar bruisende enthousiasme zal ze de kinderen prikkelen met zang, dans en drama. Ze zal aansluitend ook een les Modern geven.
Ook voor Ballet mogen we een nieuwe dansdocente verwelkomen, namelijk Lucia Pasquini. Deze prachtige Italiaanse danseres zal de dansers die net dat meer willen doceren in Ballet Pre Pro voor +14 jarigen en tevens onze Volwassenen Ballet begeesteren in al hun sierlijkheid.
De lessen Pilates zullen dit jaar gegeven worden door Eef Moens. Eef danst al haar hele leven en volgt ondertussen 10 jaar Pilates. Onlangs werkte zij haar opleiding tot docente Pilates af en we zijn verheugd haar in ons team te hebben. Pilates is de ideale manier om in beweging te blijven en de meest uitgebalanceerde manier van een workout. Kom gerust de eerste les eens proberen om te zien of het iets voor jou is!
Ook dit jaar doen we een kortere workshopreeks ACRO. Het gaat om een kortere lessenreeks van 8 lessen, gericht op dansers tussen 8-18 jaar, en deze zullen gegeven worden op zondagvoormiddag in oktober en november door Zita Demarest. Hou je van kunstjes zoals handenstand, overslag en ‘coole’ dansbewegingen, dan is dit zeker iets voor jou! Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!
Onze talentgroepen in het Opleidingstraject Modern zijn dit jaar opgedeeld in vijf talentgroepen. Dancelot Petit Talent (8-9jr), Dancelot Mini Talent (9-11jr), Dancelot Jong Talent (11-13jr), Dancelot Jong Geweld (13-15jr) en Dancelot Coda (15-18jr). De intense begeleiding hiervan zal gebeuren door Charlotte Vander Zande, Ellen Braet, Ona Leupe, Zita Demarest, Gwen Hamerlynck en Gaëlle Callewaert. Ook Hannelore Debraekeleer zal instaan voor bijkomende wedstrijdchoreografieën. 
DANCELOT ON STAGE 2023
We stonden met allen - sinds 2018 - d dansjaar staan we met zijn allen op het podium voor een spetterende Dancelot On Stage, een volledige voorstelling met alle dansers in Dancelot. We vertrekken terug vanuit een samenhangend verhaal en elke dansgroep zal een onderdeel in dit magische geheel zijn.
Daar we intussen ook wat groter zijn geworden, hebben we dit op een andere manier aangepakt. We werkten met twee reeksen van voorstellingen met een opsplitsing in leeftijdsgroepen (HOME part I & HOME part II). Op deze manier bleef dit voor zowel de danser als de toeschouwer overzichtelijk. De twee voorstellingenreeksen stonden op zichzelf, maar waren tevens inhoudelijk en verhaaltechnisch verbonden met elkaar. Dit wil zeggen dat je naar één van de voorstellingen kon komen kijken, maar dat het bekijken van beide voorstellingen een extra bonus was. 1+1 = 3.
DANCELOT ON STAGE - HOME (part I)
VOORSTELLINGENREEKS 01 : 14 tot 16 APRIL 2023 - MAGDALENAZAAL BRUGGE
vrijdag 20u - zaterdag 15u & 20u - zondag 11u
voor alle dansers in niveaugroepen M+, H+, Volwassenen & alle Talentgroepen
Wat een fantastisch en memorabel weekend was dit. En wat een prestaties - wat een show!
Dank om zo talrijk hier aanwezig te zijn.

DANCELOT ON STAGE - HOME (part II)
VOORSTELLINGENREEKS 02 : 28 & 29 APRIL 2023 - STADSSCHOUWBURG BRUGGE
vrijdag 20u - zaterdag 11u, 15u en 19u


voor alle dansers in niveaugroepen Kinderdans, Preklassiek, Klassiek I t.e.m. VI-VII, Dancing Dads & alle Talentgroepen.
En wat een fantastisch weekend was dit tweede deel ook!
Dancelot On Stage 'HOME (part II) – De Grote Zoektocht ' passeerde dit weekend vier keer in telkens een volle Stadsschouwburg van Brugge.
Wat een plezier was het om deze keer met al onze jongste dansers op het podium te staan. Voor heel velen was dit hun allereerste podiumervaring en het was een plezier om al die stralende gezichtjes te zien. Prachtige verweving van dans, muziek en verhaal én geruggensteund door al onze talentgroepen. Ook de Dancing Dads gaven het beste van zichzelf en zijn niet onopgemerkt gepasseerd.
Wat een show! Nog steeds aan het nagenieten van de mooie dansers op het podium, de leuke sfeer backstage en het enthousiaste publiek. Heel erg blij met het eindresultaat en hoe alles mooi samen kwam.
Dank je wel om hier zo talrijk aanwezig te zijn!
Zo trots op iedereen en zo dankbaar voor alle helpende handen. Dit is waar we het voor doen!
Dankjewel aan de Dancelot-teachers/ choreografen om jullie passie te delen met deze jonge dansers en ons volledige team voor de gerichte ondersteuning. Ook een dikke dankjewel aan aan alle begeleiders backstage & de ouders om ook allen deze kansen te geven. Extra merci aan Djoeneuh voor licht en techniek & Cultuurcentrum Brugge!
Grote dank aan onze sponsors die ons ook dit jaar ondersteunden:
NIEUWS - NIEUWE TOEKOMSTLOCATIE 
Onze fantastische voorstellingenreeks 'HOME' vertelde het verhaal van een grote zoektocht naar een nieuwe thuisplek. Dit fantastische verhaal heeft bovendien alle inspiratie gevonden uit onze eigen 'grote zoektocht' naar een nieuwe locatie
We zijn immers al zeven jaar op zoek in Brugge naar een geschikt gebouw of een locatie om Dancelot te laten groeien. De site op de Steenkaai is en blijft een fantastische plek, maar we hebben al even nood aan ruimere én aan meer (dans)ruimtes, en dit bij voorkeur gecentraliseerd op één locatie. We gebruiken immers op woensdag en op zaterdag reeds andere sites (naast onze eigen ruimtes in de Steenkaai), maar dit vergt veel organisatie en is niet optimaal.
Bij deze willen jullie met trots meedelen dat we groen licht hebben gekregen vanuit de Stad Brugge (met een goedgekeurde omgevingsvergunning) én bovendien vanuit de Vlaamse Regering (Sport.Vlaanderen) worden ondersteund om een nieuw gebouw op te richten en dit op een bijzondere plek. 
In Sportpark 'De Watertoren' in Sint-Andries (Koning Leopold III-laan) wordt een terrein van bijna 1 hectare de nieuwe thuisplek in de toekomst voor Dancelot. Dit terrein is gelegen naast het majestueuze kasteeldomein 't Steentje' en nabij de Koninklijke Hockeyclub Brugge. Op dit terrein zal een hedendaags gebouw worden opgericht met één heel grote danszaal (opsplitsbaar in twee d.m.v. een mobiele wand), twee grote danszalen en een kleinere zaal. Het geheel wordt als een grote schuur (The Barn) opgebouwd, met ruime ontmoetingsruimte én dit ingebed in de majestueuze parktuin met boomgaard die verder zal worden versterkt naar een weelderige parktuin vanuit de principes van de New Dutch Wave (cfr Piet Oudolf) waarbij weelderigheid en (gestructureerde) wildheid dit parkgeheel zal ondersteunen met bloeisequenties bijna het gehele jaar door.
Deze beelden geven het concept weer van wat we willen realiseren, namelijk een 'moderne schuur (The Barn)' te midden van een wilde parktuin:
En hier alvast een impressie van het ontwerp:
De architecturale vorm van het bouwvolume vloeit voort uit de aanwezige (historisch gegroeide) landschappelijke elementen en de context van de parktuin: een beeldbepalend hedendaags gebouw op basis van de typologie van een ‘schuur’. De architectuur is rechttoe-rechtaan met materiaaltoepassingen in hun zuivere vorm (beton, staal, bitumen, zwart aluminium, gedrengd hout,…), evenwel uitgepuurd en verfijnd qua detaillering. De gevelbekleding loopt door over het zadeldak waardoor een sober en uniform geheel wordt gecreëerd dat zich harmonisch inpast in haar directe omgeving. Ook de compositie van de raampartijen in het bouwvolume benadrukken de connectie met de groene omgeving. Op de kop van het gebouw bevindt zich de ontmoetingsruimte met een terras rondom de aanwezige Zomereik die zich openen naar de parktuin. Het gebouw is ontworpen door Compagnie Costume – Tailored Architecture van architecten Bert Masselus en Kristian Blomme. Deze laatste kon je ook bewonderen in de Stadsschouwburg bij de Dancing Dads (Super Heroes)!
Het Sportpark ‘De Watertoren’ kent een uitstekende multi-modale bereikbaarheid dit zowel vanuit het stadscentrum als komende van deelgemeenten én van buiten Brugge. De site ligt op een boogscheut van de N31 Expresweg, in nabijheid van het station Brugge en op een dikke tien minuten fietsen van het stadscentrum. Een belangrijke fiets-as doorkruist bovendien dit gebied, er zijn verschillende bushaltes aan de site en er is een ruime parking. Met het verlenen van de vergunning heeft de Stad Brugge bovendien het uitgesproken engagement genomen om deze bestaande parking her in te richten in functie van de gebruikers van het Sportpark!
We willen evenwel benadrukken dat deze goedkeuring een heel belangrijke stap is in dit verhaal, maar dat de verhuis dus zeker nog niet voor morgen zal zijn. Het komende dansjaar zal dus zoals gepland op normaal schema en op de voorziene locaties doorgaan.
In september zullen we meer nieuws hebben omtrent timing en effectieve bouw, dus we zullen jullie met heel veel plezier meenemen in de voortgang van dit project en een geleidelijke overgang te voorzien naar deze nieuwe 'HOME'. 
SO WE THINK YOU CAN DANCELOT (SWTYCD)
We namen in 2023 weerom deel aan tal van wedstrijden en (intern)nationale concours met onze talentgroepen. In dit traject hebben we op zaterdag 21 januari ‘So We Think You Can Dancelot’ (SWTYCD), in de Magdalenazaal (MaZ) van Brugge georganiseerd.
Dit was een eigen Dancelot productie (met knipoog naar het bekende TV-programma natuurlijk). Hier brachten we al onze nieuwe wedstrijdchoreografieën (groepsstukken, trio's, duo's en solo's) in een professionele setting op een podium en met een professionele jury die elke danser persoonlijke feedback geeft. En dit natuurlijk ook voor een publiek
Na elke creatie kregen de dansers rechtstreeks opbouwende feedback van de jury die bestond uit 3 ervaren dansdocenten, nl. Jasmin Van Aken, Morgane Ribbens en Gaëlle Callewaert.
Het was een bijzonder boeiende dag voor zowel dansers als publiek. Dank aan allen om hier aanwezig te zijn!
Ons bijzonder pandemie-project:
Dancelot On Stage, de corona-editie - 2021 :

Fabriek Magique
The Dancelot Movie

Dit verhaal werd gecreëerd nog voor de start van de corona-epidemie en alle voorbereidingen werden getroffen om dit aan jullie te laten zien in het voorjaar van 2020. Echter werd al snel duidelijk dat we dit moesten uitstellen. Begin 2021 gingen we voluit voor een grote voorstelling, een Dancelot On Stage. In het voorjaar 2021 werkten alle dansers intens aan dit repetitieproces, waarbij velen de lessen gedeeltelijk of volledig online volgden. En daar het in deze lente van 2021 nog niet mogelijk was om dit 'on stage' te performen... hebben we er een bijzondere en wervelende dansfilm van gemaakt! 
'Fabriek Magique' brengt het verhaal over een magische speelgoedwinkel en zijn flamboyante eigenaar Tijl. Er dwaalt echter een Virus rond en die springt over van een dier in de gedaante van Mister Rabbit, die het speelgoed en alles in de winkel ziek maakt. Tijl gaat de strijd aan tegen het Virus en krijgt daarbij de hulp van Oscar, de Kleine Professor en de Fee van het Licht. Het is een wonderlijk avontuur waarbij alle dansers van Dancelot hun danskwaliteiten tonen.
Het is een boeiende en mooi uitgewerkte film geworden die ons zal blijven herinneren aan een uitzonderlijke corona-tijd. We zijn dan ook bijzonder trots op het resultaat - grote dank aan Michel Deveen - en bovenal op de prestaties van alle dansers en choreografen om dit te realiseren, dit in geen evidente corona-tijden! Deze film is gelanceerd op vrijdag 25 juni en zaterdag 26 juni 2021, waarbij deze in talrijke huiskamers is binnengekomen. En nadien hebben we deze te koop aangeboden. Je kan deze nog steeds verkrijgen. Klik op de knop hier onder voor meer info.
HOE MAAK JE EEN DOT IN DANCELOT !
Verzorgd haar is belangrijk in Dancelot, dit zowel in Klassiek Ballet (DOT) of Modern Jazz / Hedendaags (HOGE STAART of DOT). Dit accentueert immers de lijnen van het lichaam. Om jullie wat op weg te helpen, hebben we hier een overzichtelijk filmpje waarin wordt uitgelegd hoe je de perfecte dot maakt. En dat is best niet zo moeilijk. Meer info vind je onder 'LESSEN > UNIFORM' :