Welkom op de Dancelot website! Hieronder vind je het laatste nieuws en aankondigingen. Via de navigatiestructuur (links op PC-laptop-tablet en bovenaan bij smartphone) kan je heel gericht alle info vinden.
Ons meest recente project. Dancelot On Stage, de corona-editie.
Dit verhaal werd gecreëerd nog voor de start van de corona-epidemie en alle voorbereidingen werden getroffen om dit aan jullie te laten zien in het voorjaar van 2020. Echter werd al snel duidelijk dat we dit moesten uitstellen. De afgelopen maanden werkten alle dansers intens aan dit repetitieproces, waarbij velen de lessen gedeeltelijk of volledig online volgden. En daar het in deze lente van 2021 nog niet mogelijk was om dit 'on stage' te performen... hebben we er een wervelende dansfilm van gemaakt:

Fabriek Magique
The Dancelot Movie
'Fabriek Magique' brengt het verhaal over een magische speelgoedwinkel en zijn flamboyante eigenaar Tijl. Er dwaalt echter een Virus rond en die springt over van een dier in de gedaante van Mister Rabbit, die het speelgoed en alles in de winkel ziek maakt. Tijl gaat de strijd aan tegen het Virus en krijgt daarbij de hulp van Oscar, de Kleine Professor en de Fee van het Licht. Het is een wonderlijk avontuur waarbij alle dansers van Dancelot hun danskwaliteiten tonen.
Het is een boeiende en mooi uitgewerkte film geworden die ons zal blijven herinneren aan een uitzonderlijke corona-tijd. We zijn dan ook bijzonder trots op het resultaat - grote dank aan Michel Deveen - en bovenal op de prestaties van alle dansers en choreografen om dit te realiseren, dit in geen evidente corona-tijden! Deze film is gelanceerd op vrijdag 25 juni en zaterdag 26 juni, waarbij deze in talrijke huiskamers is binnengekomen. En vanaf nu is deze ook te koop.
Intro - Trailer
INSCHRIJVEN DANSJAAR 2021 - 2022
Dancelot dansers konden zich reeds voorinschrijven vanaf half mei. Nieuwe dansers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor het komende dansjaar september 2021 - juni 2022 en dit via onze website. Je kan alvast het 'aanbod', de 'mogelijkheden volgens leeftijd' en het  'LESSENROOSTER' bekijken.
DANCELOT IN DE PRIJZEN OP (INTER)NATIONALE CONCOURS
Zelfs in corona-tijden dienen er zich nieuwe vormen van danswedstrijden aan. Verschillende concours gaan digitaal (online) door en Dancelot staat - zoals je wel weet - helemaal niet weigerachtig tegenover (digitale) innovaties. We hebben onze choreografieën gefilmd voor de jongste talentgroep (Dancelot Jong Talent I) als solo's en duetten in alle corona-mogelijke leeftijden en deze ingezonden.
Op wedstrijden in eigen land zijn we niet onopgemerkt gepasseerd en heel mooi in de prijzen beland (Dance Star Competition - On Stage Competition). En we hebben bovendien deelgenomen aan Sibiu International Dance Competition in Roemenië, waarbij we tussen topdansers van over de hele wereld stonden! Een ook daar heeft men ons opgemerkt. Nagenoeg al onze dansers staan in top 10 / top 20 (dit uit meer dan 80 deelnemers per categorie) - en de groepschoreo's (sept 2020)  'Les Racines du Rêve' (choreo Laurence De Sloovere) én 'Alteration' (choreo Charlotte Vander Zande) behaalden zowaar resp. een derde plaats en de eerste plaats, dit tussen tal van dansgroepen uit Singapore, Rusland, Italië, Canada, Australië, USA, ... ! Bijzonder trots op dit resultaat, op onze dansers en ons team!
En de laatste weken hebben we ook in eigen land mooie eerste prijzen behaald (Dance Waves Competition). Hier kan je ons alvast bewonderen :
Dancelot Jong Talent II from Dancelot in Brugge, Belgium.
1st place Modern, Contemporary & Jazz Juniors Group at the 12th qualifier on the 8th of May 2021 (Virtual competition 12) - choreo by Charlotte Vander Zande

highest score winner of Modern, Contemporary & Jazz Margot Busschaert (12 y) from Dancelot in Brugge, Belgium with a choreo by Charlotte Vander Zande - 1st place Modern, Contemporary & Jazz Juniors Solo at the 11th qualifier on the 1st of May 2021 (Virtual competition 11)
DANCELOT OPLEIDINGSTRAJECT - AUDITIE
Naast onze reguliere en wekelijkse danslessen biedt Dancelot ook een opleidingstraject aan voor dansers die zich verder willen uitdagen in dans, die zich verder willen verdiepen in de techniek van dans, in het performen en daarnaast ook de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan wedstrijden.
In het opleidingstraject van Dancelot starten we vanaf september 2021 naast onze bestaande pre pro opleiding Moderne Dans (talentgroepen) ook met een pre pro opleiding in Klassiek Ballet die zal worden gestuurd en gegeven worden door Laurence De Sloovere.
En hiervoor hebben we ook dit jaar opnieuw audities gepland, dit op 1 mei 2021. Er is evenwel nog bijkomende vraag hiervoor binnengekomen - dus hou zeker onze website in de gaten - er zal nog een tweede auditiemoment volgen in augustus of september!
CORONA SCHAKELPLAN DANCELOT - mei/juni 2021
We behouden na de paasvakantie de bestaande structuur en planning:
We behouden de werking die sinds 1/11/2020 van kracht is, dit samen met de goedkeuring van de Stad Brugge voor dansers t.e.m. 12 jaar. Concreet blijft dit betekenen dat alle lessen doorgaan in Dancelot voor dansers t.e.m. 12 jaar. Enkel Workout / Kracht en Lenigheid gaat volledig online door. De sessies Tricks & Turns worden uitgesteld tot gunstiger tijden om dit in de zaal in te halen. Voor alle dansers vanaf 13 jaar blijven we in code ROOD en gaan deze lessen dus voorlopig nog enkel online door (DANCELOT TV LIVE). Sinds 1/02/2021 en 20/03/2021 zijn er bijkomende aanpassingen voor de groepen onder de 13 jaar.
Intussen kunnen we met groepen tot 25 personen ook in open lucht dansen. We doen dit op de binnenplaats voor Dancelot en in het park aan het Kanaal Brugge - Oostende.
Gelet op de extra maatregelen die zijn genomen omdat de corona-cijfers negatief evolueren, zijn recent in het lager onderwijs mondmaskers verplicht voor alle leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar dit al zeker tot aan de paasvakantie. Dit is dus ook van toepassing in Dancelot. Daar er in bepaalde groepen dansers zitten van verschillende leeftijden, verwachten we - vanuit algemene veiligheid en uniformiteit - dat er een MONDMASKER wordt gedragen in Dancelot en dit ook voor ALLE dansers in de groepen Klassiek en Jazz IV-V, VI-VII, M+, Musical A, Pointes A, Jong Talent I en Jong Talent II, dit zowel bij het toekomen/vertrekken als tijdens de les in Dancelot. Dank om dit te respecteren. Er kan steeds een mondmasker aangekocht worden in Dancelot.
In detail betekent dit voor Dancelot het volgende op dit moment:
- alle dansers onder de dertien jaar mogen hun dansles bijwonen in de zaal, dit evenwel onder de strikte maatregelen die we reeds sinds september toepassen in Dancelot. Concreet gaat dit over de groepen Kinderdans t.e.m. VI-VII. Sinds 1/02/2021 zijn deze groepen beperkt tot tien dansers. Concreet wil dit zeggen dat bepaalde groepen elke week kunnen blijven komen naar de danszaal (CODE GEEL), terwijl er ook bepaalde groepen worden gesplitst en alternerend les volgen (ene helft vanuit de zaal - terwijl de andere online de les meevolgt). De week erop wordt er dan gewisseld. (CODE ORANJE)
- er zijn enkele groepen (M+, Pointes, ...) met een gemengde leeftijdssamenstelling: voor deze wil dit zeggen dat de dansers <13 jaar in de danszaal aanwezig mogen zijn. Zij zullen als ‘assistentes’ fungeren bij de docente, terwijl het merendeel van de groep (vanaf 13 jaar) de les online van thuis uit dient te volgen. (CODE ORANJE)
- alle andere groepen hebben dansers vanaf 13 jaar en volgen integraal de les online van thuis uit. Voor deze dansers is het niet toegelaten om naar de danszaal te komen. (CODE ROOD)
Wat de interpretatie van 13 jaar betreft, heeft Minister Weyts verduidelijking gegeven omtrent de leeftijdsgrens van 13 jaar en indoor sporten:  Wie als 12-jarige gestart is aan het sportseizoen (= dansjaar 2020-2021) en 13 jaar wordt, mag het seizoen ook afwerken. Het criterium blijft dat je moet geboren zijn in of na 2008. Dit betekent dus dat diegene die 13 jaar zijn, maar van geboortejaar 2008, dat je dansles mag blijven volgen indoor!
Alle verdere info hieromtrent met het aangepaste lessenrooster alsook de verdeling van de groepen is verstuurd aan onze dansers en ouders!
  We kiezen er dus ook resoluut voor om alle lessen online en LIVE uit te zenden (DANCELOT TV LIVE) in code GEEL, code ORANJE en code ROOD - dit vanzelfsprekend enkel toegankelijk voor de dansers van betreffende groep. In de danszalen in Dancelot hebben we een compact systeem in de hoek van de zaal van waaruit de les live wordt uitgezonden met professioneel beeld en geluid. Zelfs van thuis uit heb je het gevoel dat je mee in de danszaal staat.
Zo kan continuïteit worden geboden voor alle danslessen en bij elke dansgroep, dit in onzekere tijden. Met deze aanpak willen we tegemoet komen aan dansers (of ouders) die zich minder veilig zouden voelen of die genoodzaakt zijn om thuis te moeten blijven. We willen hiermee ook bereiken dat eenieder die zich (licht) ziek voelt (denk maar aan de verkoudheden in de herfst), dan ook thuis blijft en niet naar Dancelot komt. Op deze manier kan je dan ook steeds de lessen blijven volgen en je eigen dansgroep (online) vervoegen.
Het lessenrooster is ook aangepast volgens de danszaal waar de lessen doorgaan, dit is belangrijk voor je logincodes. Gebruik wel het lessenrooster 2020-2021 - op deze website staat reeds deze van 2021-2022!
Er werd reeds bijzonder veel gebruik gemaakt van onze LIVE lessen sinds september, dit zowel door tal van dansers die uit noodzaak even thuis moeten blijven (quarantaine, voorzorg, ziekte,...), door de alternerende groepen in code oranje en zelfs door dansers die in het buitenland vertoeven. Ook in CODE ROOD kunnen we met dit systeem volledig online lessen uitzenden naar iedereen die noodgedwongen thuis dient te blijven. We willen hierbij ook allen bedanken die deze voorzorgsmaatregelen in acht nemen en opteren om van thuis uit de les te volgen indien dit nodig is!
Meer info vind je onder DANCELOT TV.
Hierbij wat impressies:
DANSKAMPEN ZOMER 2021
We voorzien in 2021 opnieuw twee danskampen in de zomer. We voorzien een danskamp 'MADAGASCAR' van 16 – 20 augustus 2021 (4 – 8 jaar) en een dans- en musicalkamp 'ALADDIN' van 23 – 27 augustus 2021 (6 – 12 jaar).

Inschrijven hiervoor was mogelijk vanaf 4 januari 2021 en dit via onze website onder 'STAGES & DANSKAMPEN'.
Intussen zijn beide kampen volzet. Je kan je wel nog op de wachtlijst registreren (schrijf je dus gewoon in, dan kom je vanzelf op de wachtlijst). Indien er plaatsen vrijkomen dan contacteren we je onmiddellijk volgens de volgorde op deze wachtlijst. .
HOE MAAK JE EEN DOT IN DANCELOT !
Verzorgd haar is belangrijk in Dancelot, dit zowel in Klassiek Ballet (DOT) of Modern Jazz / Hedendaags (HOGE STAART of DOT). Dit accentueert immers de lijnen van het lichaam. Om jullie wat op weg te helpen, hebben we hier een overzichtelijk filmpje waarin wordt uitgelegd hoe je de perfecte dot maakt. En dat is best niet zo moeilijk. Meer info vind je onder 'LESSEN > UNIFORM' :
Dancelot kwam op midden september 2020 naar buiten met Dancelot PRELUDE, het toonmoment van onze wedstrijdchoreografieën. We hebben het cultuurseizoen in Brugge geopend met corona-proof voorstellingen in de Magdalenazaal (MaZ) in Brugge. 
Ondanks de corona-crisis hebben we een fantastisch voorjaar gehad in 2020, met zomaar 54 eerste prijzen! Deze prachtige Dancelot choreografieën schitterden zoals nooit tevoren op het podium! Dank voor jullie komst en om alle maatregelen na te leven! Bekijk zeker onze Instagram voor prachtige beelden hiervan.