Welkom op de Dancelot website! Hieronder vind je het laatste nieuws en aankondigingen. Via de navigatiestructuur (links op PC-laptop-tablet en bovenaan bij smartphone) kan je heel gericht alle info vinden.
DANCELOT WIJNVERKOOP
Goede tradities zetten we voort, dus organiseren we ook dit jaar een Dancelot Wijnverkoop. De vorige jaren is dit steeds een succes geweest en dat… heeft bovenal met onze uitstekende en unieke wijnkeuze te maken! Voor iedereen die ons intussen al een beetje kent, weet dat we de lat hoog leggen en kwaliteit nastreven en dit niet alleen in dans.
Ook dit jaar hebben we samen met wijnhuis Odilon uit Brugge opnieuw een bijzondere selectie van goede en creatieve wijnen aan te bieden, dit aan een aantrekkelijke en competitieve prijs. Wijnhuis Odilon is reeds lang vertrouwd met Dancelot en dat heeft Odilon ook dit jaar geïnspireerd tot een eigenzinnige én verrassende Dancelot-selectie van drie rode wijnen, drie witte én een cava. Ideaal voor de eindejaarsperiode.
Waarom doen we dit? Deze wijnverkoop geeft ons extra fundraising om onze werking optimaal te ondersteunen. Dancelot neemt onder meer deel aan talrijke (inter)nationale wedstrijden met onze talenten, wat een aardige duit kost. Bovendien plannen we een voorstelling in april 2022, investeren wij graag in mooie podiumoutfits en maken we zelfs films als corona ons hiertoe dwingt. Kortom je ondersteunt hiermee Dancelot, de cultuursector, de lokale economie én je hebt hemels lekkere wijn in huis. Een unieke win-win dus!
Klik hier voor alle info en om te bestellen:
AGENDA NAJAAR 2021
WEEK 29/11 - WEEK 6/12 - WEEK 13/12 – danslessen
MA 20/12/2021 – ZO 26/12/2021 – week voor Kerstvakantie: GEEN LES
MA 27/12/2021 – ZO 9/01/2022 - KERSTVAKANTIE – GEEN LES
MA 10/01/2022 - STARTWEEK van de lessen na de Kerstvakantie
MA 31/01/2022 - START tweede semester
De lessen Tricks & Turns met Zita Demarest op zondag gaan nog door zondag 28/11 en inhaallessen op zondag 5/12 en zondag 12/12.
De week voor de kerstvakantie (20/12 - 26/12) is er geen les in Dancelot. We voorzien dan wel enkele inhaallessen. De specifieke groepen worden hiervan individueel verwittigd.
DANCELOT ON TOUR
We namen met Dancelot op zaterdag 13 november 2021 deel aan (een uitgestelde) Concours National de Danse in Nijvel, een danswedstrijd op hoog niveau met (inter)nationale dansers en jury. Het was niet alleen sinds lange tijd onze eerste wedstrijd op een podium, met de nodige adrenaline en zeer veel goesting, daarnaast behaalden al onze dansers prachtige prijzen.  Proficiat aan iedereen voor jullie prachtige performance en dankjewel aan ons team om de dansers naar een hoger niveau te tillen!
Solo's - cat. PAA
Margot Busschaert - 1er prix avec Félicitations du Jury - choreo Charlotte Vander Zande
Anjolie Dejonckheere - 1er prix avec Félicitations du Jury et Coup de Coeur - choreo Zita Demarest
Elena Rogiest - 1er prix avec Félicitations du Jury - choreo Laurence De Sloovere
Group Dancelot Coda cat. PAA
'Shades' - 1er prix avec Félicitations du Jury et Coup de Coeur - choreo Laurence De Sloovere
Duo - cat. PRE PRO 
Anna Vanneste & Margot Busschaert - 2ième prix étoilé - choreo Charlotte Vander Zande
Group Dancelot Coda - cat. PRE PRO
'Raven' - 1er prix avec Félicitations du Jury - choreo Laurent Flament 
SPOTLIGHT 16 & 17 OKTOBER MaZ
Op 16 en 17 oktober ging Spotlight door in de Magdalenazaal (MaZ) in Brugge, een dansvoorstelling met verschillende (Brugse) dansscholen en -groepen. Dank aan Demi Van Eck om dit te organiseren! Dancelot stond ook hier op het podium met de volgende creaties (vier groepsstukken):
Dancelot Coda & Jazz H+ - ‘The Return’ (Fabriek Magique) - choreo Charlotte Vander Zande
Dancelot Coda - Shades (Fabriek Magique - Kleuren Verdwijnen) - choreo Laurence De Sloovere
Dancelot Coda+ - choreo Laurent Flament
Dancelot Jong Geweld - choreo Ellen Braet

beelden Spotlight - fotografie Robbe Decloedt
CULTUURMARKT ZONDAG 12/09
Op zondag 12 september 2021 vond de eerste editie plaats van de Jeugd-Sport-Cultuurmarkt in Brugge. De organisatie van het evenement is een samenwerking tussen Brugge Plus en de diensten Jeugd en Sport van Stad Brugge. Het evenement ging door  op de Burg en in het Koningin Astridpark.
Wij stonden met Dancelot op de Burg (stand 18). Er was ook een podium voorzien, tussen de bomen. Het optreden vond plaats voor ons vanaf 12u15, na de speech van burgemeester en schepenen.
Met Dancelot brachten we de volgende creaties:
'Porcelain Dolls' (groepschoreografie uit Fabriek Magique - choreo Charlotte Vander Zande)
Solo Elena Rogiest (wedstrijdstuk 2021) - choreo Laurence De Sloovere
Solo Anjolie Dejonckheere (wedstrijdstuk 2021) - choreo Zita Demarest
Solo Anaïs Romanus (wedstrijdstuk 2021) - choreo Laurence De Sloovere
Solo Margot Busschaert (wedstrijdstuk 2021) - choreo Charlotte Vander Zande
Solo Zita Demarest - choreo Zita Demarest
Ons meest recente project. Dancelot On Stage, de corona-editie.
Dit verhaal werd gecreëerd nog voor de start van de corona-epidemie en alle voorbereidingen werden getroffen om dit aan jullie te laten zien in het voorjaar van 2020. Echter werd al snel duidelijk dat we dit moesten uitstellen. De afgelopen maanden werkten alle dansers intens aan dit repetitieproces, waarbij velen de lessen gedeeltelijk of volledig online volgden. En daar het in deze lente van 2021 nog niet mogelijk was om dit 'on stage' te performen... hebben we er een wervelende dansfilm van gemaakt:

Fabriek Magique
The Dancelot Movie
'Fabriek Magique' brengt het verhaal over een magische speelgoedwinkel en zijn flamboyante eigenaar Tijl. Er dwaalt echter een Virus rond en die springt over van een dier in de gedaante van Mister Rabbit, die het speelgoed en alles in de winkel ziek maakt. Tijl gaat de strijd aan tegen het Virus en krijgt daarbij de hulp van Oscar, de Kleine Professor en de Fee van het Licht. Het is een wonderlijk avontuur waarbij alle dansers van Dancelot hun danskwaliteiten tonen.
Het is een boeiende en mooi uitgewerkte film geworden die ons zal blijven herinneren aan een uitzonderlijke corona-tijd. We zijn dan ook bijzonder trots op het resultaat - grote dank aan Michel Deveen - en bovenal op de prestaties van alle dansers en choreografen om dit te realiseren, dit in geen evidente corona-tijden! Deze film is gelanceerd op vrijdag 25 juni en zaterdag 26 juni, waarbij deze in talrijke huiskamers is binnengekomen. En vanaf nu is deze ook te koop. Klik op de knop hierboven 'Koop De Film' voor meer info.
DANCELOT IN DE PRIJZEN OP (INTER)NATIONALE CONCOURS
Zelfs in corona-tijden dienen er zich nieuwe vormen van danswedstrijden aan. Verschillende concours gaan digitaal (online) door en Dancelot staat - zoals je wel weet - helemaal niet weigerachtig tegenover (digitale) innovaties. We hebben onze choreografieën gefilmd voor de jongste talentgroep (Dancelot Jong Talent I) als solo's en duetten in alle corona-mogelijke leeftijden en deze ingezonden.
Op wedstrijden in eigen land zijn we niet onopgemerkt gepasseerd en heel mooi in de prijzen beland (Dance Star Competition - On Stage Competition). En we hebben bovendien deelgenomen aan Sibiu International Dance Competition in Roemenië, waarbij we tussen topdansers van over de hele wereld stonden! Een ook daar heeft men ons opgemerkt. Nagenoeg al onze dansers staan in top 10 / top 20 (dit uit meer dan 80 deelnemers per categorie) - en de groepschoreo's (sept 2020)  'Les Racines du Rêve' (choreo Laurence De Sloovere) én 'Alteration' (choreo Charlotte Vander Zande) behaalden zowaar resp. een derde plaats en de eerste plaats, dit tussen tal van dansgroepen uit Singapore, Rusland, Italië, Canada, Australië, USA, ... ! Bijzonder trots op dit resultaat, op onze dansers en ons team!
En de laatste weken hebben we ook in eigen land mooie eerste prijzen behaald (Dance Waves Competition). Hier kan je ons alvast bewonderen :
Dancelot Jong Talent II from Dancelot in Brugge, Belgium.
1st place Modern, Contemporary & Jazz Juniors Group at the 12th qualifier on the 8th of May 2021 (Virtual competition 12) - choreo by Charlotte Vander Zande

highest score winner of Modern, Contemporary & Jazz Margot Busschaert (12 y) from Dancelot in Brugge, Belgium with a choreo by Charlotte Vander Zande - 1st place Modern, Contemporary & Jazz Juniors Solo at the 11th qualifier on the 1st of May 2021 (Virtual competition 11)
DANCELOT OPLEIDINGSTRAJECT - TALENTGROEPEN
Naast onze reguliere en wekelijkse danslessen biedt Dancelot ook een opleidingstraject aan voor dansers die zich verder willen uitdagen in dans, die zich verder willen verdiepen in de techniek van dans, in het performen en daarnaast ook de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan wedstrijden.
In het opleidingstraject van Dancelot starten we vanaf september 2021 naast onze bestaande pre pro opleiding Moderne Dans (talentgroepen) ook met een pre pro opleiding in Klassiek Ballet die zal worden gestuurd en gegeven worden door Laurence De Sloovere.
We hebben hiervoor audities gedaan en verwelkomen graag al onze talenten.
HOE MAAK JE EEN DOT IN DANCELOT !
Verzorgd haar is belangrijk in Dancelot, dit zowel in Klassiek Ballet (DOT) of Modern Jazz / Hedendaags (HOGE STAART of DOT). Dit accentueert immers de lijnen van het lichaam. Om jullie wat op weg te helpen, hebben we hier een overzichtelijk filmpje waarin wordt uitgelegd hoe je de perfecte dot maakt. En dat is best niet zo moeilijk. Meer info vind je onder 'LESSEN > UNIFORM' :
Dancelot kwam op midden september 2020 naar buiten met Dancelot PRELUDE, het toonmoment van onze wedstrijdchoreografieën. We hebben het cultuurseizoen in Brugge geopend met corona-proof voorstellingen in de Magdalenazaal (MaZ) in Brugge. 
Ondanks de corona-crisis hebben we een fantastisch voorjaar gehad in 2020, met zomaar 54 eerste prijzen! Deze prachtige Dancelot choreografieën schitterden zoals nooit tevoren op het podium! Dank voor jullie komst en om alle maatregelen na te leven! Bekijk zeker onze Instagram voor prachtige beelden hiervan.