Welkom op de Dancelot website! Hieronder vind je het laatste nieuws en aankondigingen. Via de navigatiestructuur (links op PC-laptop-tablet en bovenaan op smartphone) kan je heel gericht alle info vinden.
KIJK- en ONTMOETINGSWEEK VOOR NIEUWE DANSERS
In de week van dinsdag 30 mei tot en met zaterdag 3 juni is er een 'Kijk- en ontmoetingsweek' dit enkel voor nieuwe dansers. Deze kijkdagen voorzien we voor nieuwe leerlingen die interesse hebben, zodat ze eens kunnen kennismaken met onze manier van lesgeven.
Kom dus gerust langs als je interesse hebt en ons eens in de les zelf bezig te zien.
Inschrijvingen voor nieuwe dansers voor het volgend dansjaar zijn mogelijk vanaf 5 juni 2023.
DANCELOT ON STAGE 2023
Jawel! Komend dansjaar staan we met zijn allen op het podium voor een spetterende Dancelot On Stage, een volledige voorstelling met alle dansers in Dancelot. We vertrekken terug vanuit een samenhangend verhaal en elke dansgroep zal een onderdeel in dit magische geheel zijn.
Daar we intussen ook wat groter zijn geworden, pakken we het op een andere manier aan. We zullen werken met twee reeksen van voorstellingen met een opsplitsing in leeftijdsgroepen (HOME part I & HOME part II). Op deze manier wordt het voor zowel de danser als de toeschouwer overzichtelijk. De twee voorstellingenreeksen zullen op zichzelf staan, maar zullen ook inhoudelijk en verhaaltechnisch verbonden zijn met elkaar. Dit wil zeggen dat je naar één van de voorstellingen kan komen kijken, maar dat het bekijken van beide voorstellingen een extra bonus zal zijn.
DANCELOT ON STAGE - HOME (part I)
VOORSTELLINGENREEKS 01 : 14 tot 16 APRIL 2023 - MAGDALENAZAAL BRUGGE
vrijdag 20u - zaterdag 15u & 20u - zondag 11u
voor alle dansers in niveaugroepen M+, H+, Volwassenen & alle Talentgroepen
Wat een fantastisch en memorabel weekend was dit. En wat een prestaties - wat een show!
Dank om zo talrijk hier aanwezig te zijn.

DANCELOT ON STAGE - HOME (part II)
VOORSTELLINGENREEKS 02 : 28 & 29 APRIL 2023 - STADSSCHOUWBURG BRUGGE
vrijdag 20u - zaterdag 11u, 15u en 19u


voor alle dansers in niveaugroepen Kinderdans, Preklassiek, Klassiek I t.e.m. VI-VII, Dancing Dads & alle Talentgroepen.
En wat een fantastisch weekend was dit tweede deel ook!
Dancelot On Stage 'HOME (part II) – De Grote Zoektocht ' passeerde dit weekend vier keer in telkens een volle Stadsschouwburg van Brugge.
Wat een plezier was het om deze keer met al onze jongste dansers op het podium te staan. Voor heel velen was dit hun allereerste podiumervaring en het was een plezier om al die stralende gezichtjes te zien. Prachtige verweving van dans, muziek en verhaal én geruggensteund door al onze talentgroepen. Ook de Dancing Dads gaven het beste van zichzelf en zijn niet onopgemerkt gepasseerd.
Wat een show! Nog steeds aan het nagenieten van de mooie dansers op het podium, de leuke sfeer backstage en het enthousiaste publiek. Heel erg blij met het eindresultaat en hoe alles mooi samen kwam.
Dank je wel om hier zo talrijk aanwezig te zijn!
Zo trots op iedereen en zo dankbaar voor alle helpende handen. Dit is waar we het voor doen!
Dankjewel aan de Dancelot-teachers/ choreografen om jullie passie te delen met deze jonge dansers en ons volledige team voor de gerichte ondersteuning. Ook een dikke dankjewel aan aan alle begeleiders backstage & de ouders om ook allen deze kansen te geven. Extra merci aan Djoeneuh voor licht en techniek & Cultuurcentrum Brugge!
De filmopname en foto's zullen in de loop van juni worden verspreid!
Grote dank aan onze sponsors die ons ook dit jaar ondersteunden:
AGENDA
Het eerste semester loopt van maandag 19 september 2022 t.e.m. zondag 29 januari 2023. Het tweede semester start op maandag 30 januari 2023 en loopt t.e.m. 11 juni 2023.Het dansjaar bestaat uit twee semesters van telkens ongeveer 15 lessen. Sommige groepen hebben bijvoorbeeld soms 16 lessen in het eerste semester, en veertien in het tweede (o.w.v. feestdagen).
Indien lessen door omstandigheden niet kunnen doorgaan, dan zoeken we steeds een oplossing om deze lessen in te halen maar er kan bij uitzondering steeds 1 les per dansjaar wegvallen indien deze inhaalmogelijkheid er niet is. Als er een les op een feestdag valt, dan valt die jammer genoeg weg. Tijdens de schoolvakanties is er tevens geen dansles.

VR 14/04 - ZA 15/04 - ZO 16/04 – DANCELOT ON STAGE I (Magdalenazaal Brugge)
VR 28/04 - ZA 29/04 – DANCELOT ON STAGE II (Stadsschouwburg Brugge)
MA 01/05/2023 – Dag van de Arbeid (feestdag) – GEEN LES
WEEK VAN 1/05: geen lessen voor dansers t.e.m. Klassiek VI-VII dit omwille van de voorstelling (dus alle dansers onder de 12 jaar). Wel normale lessen voor M+, H+ en Volwassenen
DO 18/05 – VR 19/05 – ZA 20/05/2023 – Hemelvaartweekend - GEEN LES
MA 29/05/2023 – Pinkstermaandag (feestdag) – GEEN LES
ZO 11/06/2023 – einde dansjaar
TWEEDE HELFT JUNI - inhaallessen
DANSKAMPEN DANCELOT 2022
Je kan je nu inschrijven voor de Dancelot DANSKAMPEN in de zomer van 2023. Deze gaan door van 14 t.e.m. 18 augustus voor 4 tot 8 jaar (danskamp 'BALLERINA') en 21 t.e.m. 25 augustus voor 6 tot 12 jaar (dans- & musicalkamp 'ENCANTO'). 
danskamp 'BALLERINA'
van 14 t.e.m. 18 augustus 2023 (4-8 jarigen)
Een gevarieerd danskamp in de stijl en thema van de film Ballerina voor onze jongste dansers van 4-8 jaar oud. Ze krijgen een variatie van dans, muziek, knutselen en spel en dit met de tofste en ervaren begeleidsters.
(dit kamp is intussen VOLZET - je kan je wel nog registreren op de wachtlijst)
dans- en musicalkamp 'ENCANTO'
van 21 t.e.m. 25 augustus 2023 (6-12 jarigen)
Dans in combinatie met musical wordt hier de rode draad en dit op een heel speelse manier om in de kleurrijke en avontuurlijke wereld van Mirabel te duiken. Tijdens dit kamp gaan we dus zingen en dansen in het thema van de film ‘Encanto’, dit voor kinderen van 6-12 jaar. Daarnaast gaan we ook knutselen en kostuums maken. Een totale beleving dit ook met de tofste en ervaren begeleiders.
(dit kamp is reeds VOLZET - je kan je wel nog registreren op de wachtlijst)
Klik HIER voor meer info en om je daarvoor in te schrijven.
SO WE THINK YOU CAN DANCELOT (SWTYCD)
We nemen dit voorjaar weerom deel aan tal van wedstrijden en (intern)nationale concours met onze talentgroepen. In dit traject hebben we op zaterdag 21 januari ‘So We Think You Can Dancelot’ (SWTYCD), in de Magdalenazaal (MaZ) van Brugge georganiseerd.
Dit was een eigen Dancelot productie (met knipoog naar het bekende TV-programma natuurlijk). Hier brachten we al onze nieuwe wedstrijdchoreografieën (groepsstukken, trio's, duo's en solo's) in een professionele setting op een podium en met een professionele jury die elke danser persoonlijke feedback geeft. En dit natuurlijk ook voor een publiek
Na elke creatie kregen de dansers rechtstreeks opbouwende feedback van de jury die bestond uit 3 ervaren dansdocenten, nl. Jasmin Van Aken, Morgane Ribbens en Gaëlle Callewaert.
Het was een bijzonder boeiende dag voor zowel dansers als publiek. Dank je wel om hier aanwezig te zijn!
Ons bijzonder pandemie-project:
Dancelot On Stage, de corona-editie - 2021 :

Fabriek Magique
The Dancelot Movie

Dit verhaal werd gecreëerd nog voor de start van de corona-epidemie en alle voorbereidingen werden getroffen om dit aan jullie te laten zien in het voorjaar van 2020. Echter werd al snel duidelijk dat we dit moesten uitstellen. Begin 2021 gingen we voluit voor een grote voorstelling, een Dancelot On Stage. In het voorjaar 2021 werkten alle dansers intens aan dit repetitieproces, waarbij velen de lessen gedeeltelijk of volledig online volgden. En daar het in deze lente van 2021 nog niet mogelijk was om dit 'on stage' te performen... hebben we er een bijzondere en wervelende dansfilm van gemaakt! 
'Fabriek Magique' brengt het verhaal over een magische speelgoedwinkel en zijn flamboyante eigenaar Tijl. Er dwaalt echter een Virus rond en die springt over van een dier in de gedaante van Mister Rabbit, die het speelgoed en alles in de winkel ziek maakt. Tijl gaat de strijd aan tegen het Virus en krijgt daarbij de hulp van Oscar, de Kleine Professor en de Fee van het Licht. Het is een wonderlijk avontuur waarbij alle dansers van Dancelot hun danskwaliteiten tonen.
Het is een boeiende en mooi uitgewerkte film geworden die ons zal blijven herinneren aan een uitzonderlijke corona-tijd. We zijn dan ook bijzonder trots op het resultaat - grote dank aan Michel Deveen - en bovenal op de prestaties van alle dansers en choreografen om dit te realiseren, dit in geen evidente corona-tijden! Deze film is gelanceerd op vrijdag 25 juni en zaterdag 26 juni 2021, waarbij deze in talrijke huiskamers is binnengekomen. En nadien hebben we deze te koop aangeboden. Je kan deze nog steeds verkrijgen. Klik op de knop hier onder voor meer info.
HOE MAAK JE EEN DOT IN DANCELOT !
Verzorgd haar is belangrijk in Dancelot, dit zowel in Klassiek Ballet (DOT) of Modern Jazz / Hedendaags (HOGE STAART of DOT). Dit accentueert immers de lijnen van het lichaam. Om jullie wat op weg te helpen, hebben we hier een overzichtelijk filmpje waarin wordt uitgelegd hoe je de perfecte dot maakt. En dat is best niet zo moeilijk. Meer info vind je onder 'LESSEN > UNIFORM' :