Dancelot staat voor het ultieme dansplezier op hoogstaand niveau en dit in een familiale en warme sfeer.
In 2006 werd Dancelot door Charlotte Vander Zande opgericht en in september van dat jaar opende de dansschool haar deuren. In september 2022 zijn we dus met het 17de dansjaar in Dancelot gestart. In al die tijd is Dancelot uitgegroeid tot een gerenommeerde dansschool in binnen- en buitenland, waarbij talrijke prijzen en awards zijn behaald, waarbij er een grote uitstroom is van kwaliteitsvolle dansers, van zelfbewuste persoonlijkheden en van heel veel dansplezier.  
Dancelot biedt kwaliteitsvolle danslessen in Klassiek Ballet, Modern & Jazz, Hedendaagse Dans, Musical en Pilates aan en dit voor alle leeftijden. Doel hiervan is dat het dansplezier voorop staat in evenwicht én met aandacht voor een dansopleiding op hoog niveau en dit met een groei voor ogen voor alle dansers.
Parallel naast deze kwaliteitsvolle danslessen bieden we bijkomend een hoger opleidingstraject aan binnen Dancelot, dit om jongeren bijkomende kansen aan te bieden om verder door te groeien in hun passie voor dans én om hun talent hierin verder te laten verkennen en ontwikkelen. In Dancelot is het dus mogelijk om een volledige dansopleiding te volgen die perfect te combineren is met een kwalitatieve school voor lager en middelbaar onderwijs.
We zetten in op drie pijlers binnen Dancelot, dit in de lessen en de begeleiding die we aanbieden, zodat iedereen daar zijn/haar gading en ritme in kan vinden. Centraal staan steeds evenwichtige lessenreeksen waarbij zowel techniek, lichaamshouding als beleving centraal staan:

1. Niveautraject (breed aanbod aan reguliere lessen)
In dit reguliere lessentraject wordt een breed aanbod aan verschillende lessen en stijlen gegeven en dit gericht op verschillende leeftijdsgroepen. Binnen dit traject kunnen dansers hun eigen pakket van lessen samenstellen, afhankelijk van hun eigen zin en ambitie om te dansen en bij te leren. 
2. VOLWASSENENtraject (aanbod aan lessen voor volwassenen)
Dansen is en blijft iets voor alle leeftijden en daarom zet Dancelot ook in op een hoogstaand danstraject voor volwassenen. Dit houdt in dat volwassenen, ongeacht hun leeftijd, met of zonder (uitgebreide) bagage of vooropleiding bij ons terecht kunnen. Er wordt gewerkt in verschillende niveaugroepen.
3. Opleidingstraject (Talentgroepen)
Dancelot biedt tevens een opleidingstraject aan waarbij dansers een intensief en kwalitatief hoogstaande begeleiding krijgen. Zo hebben we de opleiding Pre Pro Modern en de opleiding Pre Pro Ballet. We werken hierin met talentgroepen (tussen 7 en 18 jaar) die enkel toegankelijk zijn voor dansers na een positieve auditie. Deze groepen krijgen een aangepast lessenpakket en kan naar eigen wens verder worden aangevuld met bijkomende lessen uit het niveautraject. Met deze groepen wordt ook deelgenomen aan (inter)nationale concours en danswedstrijden.
Dancelot zet in op kwalitatieve dansgroepen (en niet op kwantitatieve dansgroepen). Zo werken we steeds bewust in kleine groepen, daar we op deze manier de kwaliteit hoog kunnen houden én individueel elke danser kunnen benaderen in zijn of haar persoonlijke groei. In Dancelot is het bovendien verplicht om minstens één les Klassiek Ballet te volgen vanaf 6 jaar, want dit vormt dé basis (zowel naar techniek, houding, voorkomen,...) van waaruit andere dansstijlen zoals Modern Jazz of Hedendaags kunnen worden aangevat. 
Dancelot houdt ervan om te performen. We bieden onze dansers tal van podiummogelijkheden aan. Zo hebben we tweejaarlijks de grote Dancelot On Stage productie, waarbij de hele dansschool op het podium staat. Elk alternerend jaar vindt er Dancelot ETUDE plaats, een platform van en door Dancelot dansers, waarbij enerzijds de mogelijkheid wordt geboden voor dansers om een eigen choreografie (met coaching van onze docenten/choreografen) uit te werken en deze te performen op het podium. Anderzijds komen op Dancelot ETUDE ook al onze wedstrijdstukken aan bod voor een thuispubliek. In 2020 zijn we ook gestart met Dancelot PRELUDE, een toonmoment van al, onze wedstrijdchoreo's. Naast een jaarlijkse eigen productie staan we dus heel vaak op het podium met de talentgroepen en nemen we deel aan festivals en evenementen.  
Dancelot is een open danshuis waar kwaliteit primeert. Dit wil zeggen dat we enorm veel passie, toewijding, zorg en aandacht hebben voor zowel de dans, de choreografieën, de dansers en de begeleiding ervan én de scenografische afwerking van alle dansstukken en de uitstraling op het podium (mooie kostuums, het perfecte licht, attributen, decor, make-up,…), zodat we iedereen kunnen laten schitteren.
Dansen is niet alleen een recreatieve bezigheid, maar is ook een topsport. Bovendien heeft dans een positieve invloed op je fysieke, mentale en sociale welzijn en dat is ondertussen wetenschappelijk bewezen! Daar zijn we ons bij Dancelot heel sterk van bewust. Dansen bij Dancelot is meer dan een gewone bezigheid, het is een levensstijl. Door middel van dans brengen we immers mensen bij elkaar, gaan we bewust om met zowel het samen kunnen groeien, het stimuleren van teamspirit, het zorgen voor de ander, elkaar ondersteunen om samen grenzen te verleggen (bijvoorbeeld door in groep op te treden) én tezelfdertijd ook je eigen plaats hierin te durven nemen, persoonlijk te kunnen groeien en jezelf overstijgen. We werken tevens op de sportieve én artistieke ontplooiing van elke danser dit door middel van dans, beweging en emotie. Wij dragen waarden van respect en vrijheid voor elke persoonlijkheid, geaardheid, gedachtegoed en eenieders bezit hoog in het vaandel en we brengen deze waarden ook bij aan onze dansers. We gaan steeds uit van een inclusief aanbod waarbij iedereen welkom is in Dancelot.
Dancelot heeft het voorrecht om al die jaren een ijzersterk en prachtig team uit te kunnen bouwen van gediplomeerde dansdocenten die ook beschikken over choreografisch talent en pedagogisch inzicht én die zelf in hun danscarrière hun sporen hebben verdiend. Daarnaast wordt dit Dancelot-team mee ondersteund door tal van warme persoonlijkheden die zowel organisatorisch, technisch, creatief, artistiek, logistiek en structureel dit hele gebeuren mee ondersteunen en hoger tillen. En Dancelot heeft zelfs een eigen 'Hand of The Queen' (Michel Deveen) die niet alleen de zakelijke en artistieke leiding heeft samen met Charlotte, maar bovendien onze geweldige huisfotograaf is die al onze avonturen op onnavolgbare wijze weet vast te leggen.