We werken met vijf leeftijdsgroepen in het opleidingstraject (Pre Pro) MODERN.
Dancelot Petit Talent (7 - 8 jaar)
Dancelot Mini Talent (8 - 10 jaar)
Dancelot Jong Talent (10 - 13 jaar)
Dancelot Jong Geweld (13 - 15 jaar)
Dancelot Coda (14 - 18 jaar)
We werken eveneens met leeftijdsgroepen in het opleidingstraject (Pre Pro) BALLET:
opleiding Ballet Dancelot Petit Talent (7 - 8 jaar)
opleiding Ballet Dancelot Mini Talent (8 - 10 jaar)
opleiding Ballet Dancelot Jong Talent (10 - 13 jaar)
opleiding Ballet Dancelot Jong Geweld (13 - 15 jaar)
opleiding Ballet Dancelot Coda (14 - 18 jaar)
Pre Pro Ballet + 14 jaar

Doorgaans worden deze Balletopleidingen gecombineerd met het traject Modern. Er zijn evenwel individuele trajecten mogelijk waarbij een op maat gemaakte planning kan worden ingepland (specifiek traject Ballet bijvoorbeeld).
Al deze groepen worden aangestuurd door Charlotte Vander Zande met docenten/choreografen Ellen Braet, Gwen Hamerlynck, Lucia Pasqini, Zita Demarest, Ona Leupe, Eef Moens en Hannelore Debraekeleer. Michel Deveen staat ook in voor de coaching, begeleiding en ondersteuning van deze groepen. Deze groepen worden ook begeleid d.m.v. gerichte workshops en trainingen (o.a. door Laurence De Sloovere, Laurent Flament, ....). 
Er is een specifiek aanbod voor de verschillende talentgroepen in de opleidingen Modern en Ballet. Dit is een vast pakket met verschillende lessen en een trainingsaanbod. Deze kunnen dan verder worden aangevuld en dus uitgebreid met lessen uit het niveautraject (zie 'LESSEN'). Dit specifieke vast pakket wordt per groep aan de geselecteerde dansers meegegeven.