In tijden van Corona-crisis hebben we - uit noodzaak - in maart 2020 een online platform vorm gegeven waarop we onze dansers van thuis uit kunnen bereiken. Dit is in een mum van tijd uitgegroeid tot ons eigen 'televisiekanaal', een alternatieve 'virtuele danszaal' !
Dancelot TV is enerzijds een online videoplatform waarop tal van lessen (Klassiek Ballet en Modern Jazz), techniekoefeningen, workouts, opwarmingsoefeningen, stretching, kinderdans en heel veel choreo's staan. Deze kan je op elk moment en op je eigen ritme bekijken - je kan de film pauzeren, terugspoelen op het tijdstip dat je zelf verkiest. Dit zijn kwalitatieve lessen die in HD te bekijken zijn (dus ideaal voor groot scherm thuis). Bijkomend staan hier ook tal van optredens en performances op van en door Dancelot.
Anderzijds hebben we ook live lessen gekoppeld aan Dancelot TV, waarbij we heel veel dansers wekelijks konden bereiken (Dancelot TV LIVE). Tal van deze live lessen (choreo's Modern Jazz) werden dan tevens opgenomen en zijn ook terug te bekijken op Dancelot TV om deze - op je eigen ritme - verder thuis meester te maken. 
Neem zeker een kijkje op de startpagina van Dancelot TV ! Klik op het VIMEO logo hierboven - of elders op deze site. Op dit startscherm vind je alvast een deel (publieke) filmpjes. Via 'More' > 'Showcases' staat gestructureerd in verschillende secties het Dancelot materiaal. Deze zijn beveiligd met een paswoord - enkel Dancelot leden hebben hier toegang toe.
Hier vind je ook de handleiding voor Dancelot TV.
Dit platform is ontstaan uit noodzaak in de corona-crisis dit jaar. We (en onze dansers) hebben evenwel snel ingezien dat dit een heel mooi platform is om extra zaken te delen met elkaar. Bij deze zal Dancelot TV ook verder haar rol blijven vervullen. Er staat reeds veel waardevol materiaal op dit platform en naar de toekomst toe kunnen we hiermee choreo's en dansstukken delen met de dansers, of bepaalde groepen dansers. Alle leden van Dancelot krijgen toegang tot Dancelot TV (en dit is inbegrepen in het lidgeld).
Bijkomend kan Dancelot TV ook dienstig zijn indien er zich nog een situatie zou voordoen zoals de lockdown die we hebben gekend dit jaar. We hebben deze ‘virtuele danszaal’ de laatste maanden sterk uitgebouwd, maar dat maakt dat wij dan ook heel vlug kunnen omschakelen indien dit opnieuw aan de orde zou zijn. Daarom stellen we drie scenario's voorop indien er in de toekomst sprake zou zijn van een virusuitbraak of indien we door overmacht niet in de danszalen kunnen vertoeven, maar waardoor we steeds operationeel kunnen blijven:
1. SCENARIO NORMAAL: er is geen epidemie of de situatie is onder controle. De dansers mogen in groep dansen en hun wekelijkse lessen beoefenen in de danszalen (zoals we dit steeds gedaan hebben).
2. SCENARIO BEPERKING: indien er een beperking van dansers wordt opgelegd, schakelen we meteen over op de combinatie van live en online lessen (Dancelot TV). Hierbij wordt de groep in kleinere groepen onderverdeeld en volgen de dansers afwisselend een les in de danszaal en volgen ze online diezelfde les mee thuis. We wisselen dit week om week om.
3. SCENARIO LOCKDOWN: Indien er opnieuw weken van lockdown zouden komen volgend dansjaar, dan schakelen we onmiddellijk over op live online-lessen via ons Dancelot TV platform. We zullen in dat geval dan ook proberen om zoveel mogelijk het volledige lessenpakket aan bod te laten komen zodat iedereen in zijn/haar dansritme en groep kan blijven dansen.

Bekijk zeker eens onze 'Lockdown Stories' op Instagram, daar krijg je veel te zien wat dit teweeg heeft gebracht.
Sinds de corona-lockdown hebben we - uit noodzaak - ons eigen TV-station, ons eigen mediakanaal Dancelot TV opgericht. Na de paasvakantie hebben we dit uitgebreid met een breed aanbod aan online live lessen (Dancelot TV LIVE) en we zijn blij én dankbaar om onze dansers hier zo talrijk te mogen zien, dit ondanks deze uitzonderlijke tijden. Grote dank aan ons fantastisch #TOPTEAM om dit allemaal te realiseren. Bekijk zeker onze sectie 'Dancelot TV' op deze website voor meer info en leuke filmpjes. Hier vind je alvast enkele impressies van Dancelot TV LIVE tijdens de lockdown.
Hier kan je zien dat we werken met een professionele omkadering in deze live uitzendingen, waarbij beeld en geluid optimaal tot bij de dansers thuis wordt gebracht.
Als mooie afsluiter van het dansjaar 2019 - 2020 konden we sinds half juni dansen in open lucht (Dancelot OPEN AIR). We konden elkaar - EINDELIJK - terugzien en dit nog eens samen met elkaar beleven! We zijn dankbaar dat we dit ook op deze manier nog hebben kunnen doen. Dit ging door op de binnenplaats voor de gebouwen van Dancelot. Hier kan je nog de heerlijke feel-good movie daarvan bekijken: