In tijden van Corona-crisis hebben we - uit noodzaak - in maart 2020 een online platform vorm gegeven waarop we onze dansers van thuis uit kunnen bereiken. Dit is in een mum van tijd uitgegroeid tot ons eigen 'televisiekanaal', een alternatieve 'virtuele danszaal' !
We werken hierbij op twee platformen. Enerzijds hebben we onze DANCELOT TV, een videoplatform waarop je in je eigen tijd en ritme zaken kan (her)bekijken en lessen kan volgen. Anderzijds hebben we onze DANCELOT TV LIVE, waarbij de lessen live worden uitgezonden, dit via rechtstreekse streaming uit elke danszaal. Alle leden van Dancelot krijgen toegang tot zowel DANCELOT TV als DANCELOT TV LIVE (en dit is inbegrepen in het lidgeld).
DANCELOT TV is een online videoplatform waarop tal van lessen (Klassiek Ballet, Jazz, Modern, Hedendaags), techniekoefeningen, workouts, opwarmingsoefeningen, stretching, kinderdans en talrijke choreo-lessen staan. Ook hier vind je opnames terug van LIVE-lessen. Al dit materiaal kan je op elk moment en op je eigen ritme bekijken - je kan de film pauzeren, terugspoelen op het tijdstip dat je zelf verkiest. Dit zijn kwalitatieve lessen die in HD te bekijken zijn (dus ideaal voor groot scherm thuis). Bijkomend zijn hier ook tal van optredens en performances van en door Dancelot te vinden alsook leuke extra’s.
Klik op het VIMEO logo hieronder - of elders op deze site. Je komt dan op de startpagina van DANCELOT TV ! Hier vind je alvast een deel (publieke) filmpjes. Ga dan naar 'Showcases' waar je gestructureerd in verschillende secties het Dancelot materiaal kan terugvinden. Deze zijn beveiligd met een paswoord - enkel Dancelot leden hebben hier toegang toe.
Hier vind je ook de handleiding voor Dancelot TV.
Naast dit online videoplatform hebben we ook een tweede poot uitgebouwd, namelijk deze van lessen die LIVE worden uitgezonden. Sinds april 2020 streamen we reeds live danslessen vanuit Dancelot en sinds september 2020 zenden we àlle lessen (uit alle drie de danszalen) rechtstreeks uit. Deze lessen zijn vanzelfsprekend enkel toegankelijk voor de dansers van betreffende groep. In de danszalen in Dancelot hebben we een compact en vast systeem gebouwd in de hoek van elke zaal van waaruit de les live wordt uitgezonden met professioneel beeld en geluid. Zelfs van thuis uit heb je het gevoel dat je mee in de danszaal staat.
Op deze manier kunnen wij in de corona-crisis continuïteit bieden aan alle dansers en dit voor elke dansgroep, dit in onzekere tijden. Dancelot heeft immers een eigen schakelplan uitgewerkt (augustus 2020) om met dit LIVE-systeem heel flexibel om te springen. Het blijft dus mogelijk om aan een volledige groep in de zaal les te geven, maar de les kan ook gevolgd worden door dansers die op dat moment niet in de les geraken. Sinds september 2020 werd hiervan reeds veel gebruik gemaakt om online les te volgen door dansers die uit noodzaak even thuis moeten blijven (quarantaine, voorzorg, ziekte,...) en het wordt zelfs gebruikt door dansers die in het buitenland vertoeven. Met alle omschakelingen (verstrengingen/versoepelingen) in corona-tijden bewijst ook DANCELOT TV LIVE haar diensten om bijvoorbeeld les te geven aan een beperktere groep in de danszaal én terzelfdertijd aan de andere helft van de groep thuis (alternerend les geven in code ORANJE). Met dit systeem kunnen we ook overschakelen op code ROOD, waarbij er enkel online les wordt gegeven door de docente in de danszaal en waarbij alle dansers van thuis uit de les volgen. Op deze manier kan je in Dancelot dus steeds de lessen blijven volgen in en je eigen dansgroep online vervoegen - indien de noodzaak zich stelt.
Bekijk zeker eens onze 'Lockdown Stories' en andere verhalen op Instagram, daar krijg je te zien wat dit teweeg heeft gebracht - dit in ongeziene corona-tijden:
Grote dank aan ons fantastisch #TOPTEAM voor al hun inzet en bijzondere dank aan Michel Deveen Photography voor alle technische omkadering en om dit allemaal te realiseren.
Hier vind je alvast enkele impressies van DANCELOT TV LIVE tijdens de eerste lockdown (voorjaar 2020). Je kan ook zien dat we toen reeds werkten met een professionele omkadering in deze live streams, waarbij beeld en geluid optimaal tot bij de dansers thuis werd gebracht :
Hier kan je enkele impressies van DANCELOT TV LIVE vinden van hoe we structureel LIVE uitzenden sinds september 2020 :
Als mooie afsluiter van het dansjaar 2019 - 2020 konden we sinds juni 2020 dansen in open lucht (Dancelot OPEN AIR). We konden elkaar - EINDELIJK - terugzien en dit nog eens samen met elkaar beleven! We zijn dankbaar dat we dit ook op deze manier hebben kunnen realiseren. Deze OPEN AIR-weken gingen door op de binnenplaats voor de gebouwen van Dancelot. Hier kan je de heerlijke feel-good movie daarvan bekijken: