Met onze talentgroepen MODERN gaan we jaarlijks een intens traject aan van training, technieklessen en het uitwerken van choreografieën. In januari start voor ons officieel het wedstrijdseizoen.
Er worden steeds groepschoreografieën gemaakt voor alle talentgroepen en bijkomend worden trio's, duetten en solo's uitgewerkt. Zowel de groepen als elke danser individueel worden gericht begeleid en gecoacht.
Dancelot bouwt dit wedstrijdtraject bewust op in haar planning, waarbij eerst wordt deelgenomen aan de meer regionale wedstrijden om van daaruit door te gaan naar grote en belangrijke (intern)nationale concours. Bij een belangrijke (eerste) prijs op grote concours volgen van daaruit bijkomende selecties voor concours in het buitenland. Zo zijn we sinds 2017 jaarlijks met onze talentgroepen geselecteerd om deel te nemen aan het Concurso Internacional Anaprode in Tarragona/Burgos (Spanje) en sinds 2024 staan we ook in Parijs.
DANCELOT VOL IN DE PRIJZEN IN 2024
Ook dit jaar nemen we weerom deel aan tal van (inter)nationale danswedstrijden en concours. Zowel individueel (solo), in duo/trio als met de groepen (Dancelot Mini Talen, Jong Talent, Jong Geweld en Dancelot Coda) zijn we weerom met talrijke en ongelooflijk mooie prijzen naar huis gekeerd. Bijzonder trots op al onze dansers, onze choreografen, ons #TOPTEAM en alle ouders/begeleiders.
Komende maanden gaan we nog naar Concours International de Paris, Young Dancers Competition (Dworp) en Concurso Internacional de Danza Anaprode (Burgos - Spanje). 
Zin om ons aan het werk te zien? Kom dan zeker naar Dancelot ETUDE#04 !
2021-2023
Na de corona-jaren hebben we onze schade ingehaald. Sinds 2021 hebben we een intens maar ongelooflijk traject afgelegd, waarbij jaarlijks meer dan 100 eerste prijzen worden behaald, dit door alle leeftijdsgroepen in het Talententraject en dit op nationale én internationale wedstrijden en concours. 
Ook in het dansjaar 2019-2020 zijn we bijzonder explosief uit de startblokken geschoten vanaf de eerste wedstrijd. Van januari tot maart hebben onze dansers het beste van zichzelf gegeven en is er vanuit een geweldige team-spirit deelgenomen aan tal van wedstrijden en concours. En ook al markeerde de Corona-crisis en lockdown vanaf half maart het einde van dit seizoen, we zijn bijzonder trots op alles wat we hebben kunnen doen én verwezenlijken in deze periode waar we op het podium konden staan. We hebben op een ingekort wedstrijdseizoen zomaar even 54 eerste prijzen behaald.
Hier kan je het overzicht vinden van de resultaten (seizoen 2019 - 2020):