Met onze talentgroepen uit Pre Pro MODERN gaan we jaarlijks een intens traject aan van training, technieklessen en het uitwerken van choreografieën. In januari start voor ons officieel het wedstrijdseizoen.
Er worden steeds groepschoreografieën gemaakt voor alle talentgroepen en bijkomend worden trio's, duetten en solo's uitgewerkt. Zowel de groepen als elke danser individueel worden gericht begeleid en gecoacht.
Dancelot bouwt dit wedstrijdtraject bewust op in haar planning, waarbij eerst wordt deelgenomen aan de meer regionale wedstrijden om van daaruit door te gaan naar grote en belangrijke (intern)nationale concours. Bij een belangrijke (eerste) prijs op grote concours volgen van daaruit bijkomende selecties voor concours in het buitenland. Zo zijn we sinds 2017 jaarlijks met onze talentgroepen geselecteerd om deel te nemen aan het Concurso Internacional Anaprode in Tarragona.
Ook in het dansjaar 2019-2020 zijn we bijzonder explosief uit de startblokken geschoten vanaf de eerste wedstrijd. Van januari tot maart hebben onze dansers het beste van zichzelf gegeven en is er vanuit een geweldige team-spirit deelgenomen aan tal van wedstrijden en concours. En ook al markeerde de Corona-crisis en lockdown vanaf half maart het einde van dit seizoen, we zijn bijzonder trots op alles wat we hebben kunnen doen én verwezenlijken in deze periode waar we op het podium konden staan. We hebben op een ingekort wedstrijdseizoen zomaar even 54 eerste prijzen behaald.
Hier kan je het overzicht vinden van de resultaten (seizoen 2019 - 2020):