In 2016 is Dancelot gestart met een structurele uitbouw van een dansopleiding voor talentvolle jonge dansers. Dit resulteerde al heel vlug in een intens én succesvol wedstrijdtraject met talentvolle groepen. Op heden hebben wij een opleidingstraject voor Talentgroepen MODERN en BALLET.
Doel hiervan is om enerzijds jonge dansers bijkomende kansen aan te bieden om verder door te groeien in hun passie voor dans én om hun talent hierin verder te laten verkennen en ontwikkelen. Anderzijds worden verschillende leeftijdsgroepen (tussen 7 en 18 jaar) samengesteld waarvan de dansers op eenzelfde niveau staan (of kunnen gebracht worden), waardoor heel sterke talentgroepen ontstaan die zich op het hoogste niveau kunnen meten op de belangrijke (inter)nationale concours en danswedstrijden.
Voor Dancelot is het winnen van prijzen geen doel of perspectief. Het kunnen samenwerken vanuit een sterke teamspirit, het blijven groeien in zowel techniek, dans, persoonlijkheid én het finaal kunnen performen in een wervelend choreografisch geheel blijft onze drijfveer en uitgangspunt.
We hebben intussen in Dancelot heel sterke talentgroepen uitgebouwd, die hun sporen hebben verdiend (en dus ook tal van prijzen en awards hebben behaald) en waarbij het uitgesproken choreografisch talent van onze docenten ook volledig tot hun recht kan komen. Deze groepen worden intens begeleid en gecoacht en er wordt een heel ruime podiumervaring opgebouwd, dit door de talrijke wedstrijden en extra choreografieën op de eigen producties.
Alle talentgroepen uit het opleidingstraject MODERN krijgen een afzonderlijk pakket aan kwalitatieve lessen in Klassiek Ballet, Moderne Dans, Techniek, training in Kracht & Lenigheid en een specifieke les 'Choreo'. De dansers in het opleidingstraject BALLET gaan dieper in op de techniek van het Klassiek Ballet. Dansers worden pas toegelaten tot dit opleidingstraject na auditie en een heel bewuste evaluatie en doorlichting hiervan.
In Dancelot is het dus mogelijk om een volledige dansopleiding te volgen die perfect te combineren is met een kwalitatieve school voor lager en middelbaar onderwijs. Deze dansopleiding kan voor de danser recreatieve uitlaatklep zijn maar kan eveneens een topsport zijn. Door dit opleidingstraject heb je de ideale basis om te groeien als persoonlijkheid, om ervaring op te doen, een verdere dans- of podiumcarrièrre uit te bouwen of hogere studies (dansdocent - uitvoerende dans of hogere kunstenopleiding) hiermee aan te vatten. Uit deze talentgroepen kan je tevens doorstromen naar Dancelot Cie-iT, de danscompagnie van Dancelot met sterke en (semi-) professionele dansers