Dancelot organiseert ook stages en danskampen. Neem een kijkje hieronder voor info over recente kampen en/of stages of voor filmpjes en sfeerbeelden van vorige edities.
DANSKAMPEN ZOMER 2022
danskamp 'TROLLS'
van 15 t.e.m. 19 augustus 2020 (4-8 jarigen)
Ga mee op pad met de de vrolijke trol Poppy en al haar kleurrijke vrienden die het thema vormen van het kamp! Het wordt niet alleen een spetterende en kleurrijk feest, er zal ook veel worden gedanst, gezongen, geknutseld, nieuwe zaken verkend én vooral veel plezier worden gemaakt. 
dans- en musicalkamp 'VAIANA'
van 22 t.e.m. 26 augustus 2020 (6-12 jarigen)
Dans in combinatie met musical wordt hier de rode draad en dit op een heel speelse manier om in de avontuurlijke wereld van de dappere Vaiana te duiken.
Alle deelnemers aan het kamp worden steeds in vier subgroepen van telkens 10 tot (maximaal) 15 deelnemers verdeeld dit volgens leeftijd en/of niveau. Deze subgroepjes voeren dan (dans)activiteiten per groep uit én er zijn tal van gemeenschappelijke momenten met de hele groep.
De kampen gaan door van maandag tot vrijdag telkens van 9u tot 16u. De kinderen kunnen al toekomen om 8u en er is opvang tot 17u. Deze kampen gaan door in Dancelot (Steenkaai). Op vrijdag wordt er een toonmoment voorzien (of opgenomen). Bekijk zeker hieronder de toonmomenten van 2021 en 2020.
De kostprijs van het kamp is 155 euro per deelnemer. Om je in te schrijven, volg de onderstaande knop en je komt op het Dancelot-portaal van ledenbeheer.be terecht. Bestaande Dancelot-dansers hebben reeds een eigen account. Indien dit de eerste keer is, dien je een hoofdaccount aan te maken met login (door vader, moeder of voogd). Binnen dat hoofdaccount kan je dan leden van het gezin toevoegen en deze voor een specifieke cursus (opgedeeld per dansstijlen) of activiteit (kamp) inschrijven. Je vindt de kampjes dus onder 'ACTIVITEITEN' onderaan de inschrijvingspagina op ledenbeheer.be.
DANSKAMPEN ZOMER 2021
We hadden deze zomer opnieuw twee danskampen. We organiseerden een danskamp 'MADAGASCAR' van 16 – 20 augustus 2021 (4 – 8 jaar) en een dans- en musicalkamp 'ALADDIN' van 23 – 27 augustus 2021 (6 – 12 jaar).
Hier vind je alvast het filmpje van het eerste danskamp 'MADAGASCAR', met sfeerbeelden en toonmoment!
En hier kan je het filmpje van het tweede dans- & musicalkamp 'ALADDIN' bekijken, met sfeerbeelden en toonmoment:
DANSKAMPEN ZOMER 2020
We hebben twee prachtige en corona-veilige danskampen georganiseerd in 2020. We deden dit met zorg en aandacht voor elkaar en dit in een afgesloten bubbel van 50 deelnemers. Het was voor allen een bijzonder leuke tijd! We hadden twee danskampen gericht rond een specifiek thema.
danskamp 'FROZEN' van 17 t.e.m. 21 augustus 2020 (4-8 jarigen)
Eindelijk kon Olaf eens van de zomer genieten! Daarom namen we deze heerlijke sneeuwpop met Elsa en Anna mee in een thematisch danskamp voor de jongste groep. Er werd gedanst, gezongen, geknutseld, nieuwe zaken verkend én vooral veel plezier gemaakt.  

dans- en musicalkamp 'MARY POPPINS' van 24 t.e.m. 28 augustus 2020 (6-12 jarigen)
Supercalifragilisticexpialidocious! Dans in combinatie met musical vormde hier de rode draad en dit op een heel speelse manier.

Hier kan je de toonmomenten en enkele sfeerbeelden bekijken van beide kampen in 2020:
DANCELOT MASTERCLASS MODERN / JAZZ  2020
In april 2020 was een inspirerende dansstage gepland gericht rond Modern Jazz en dit voor beginnende als gevorderde dansers. Door de corona-crisis is deze niet fysiek kunnen doorgaan, maar hebben we voor een goed alternatief kunnen zorgen. Dancelot heeft samen met de docenten van deze Masterclass dit getransformeerd in een uitgebreid online aanbod van waardevol dansmateriaal, en deze is beschikbaar gesteld aan de ingeschreven dansers via Dancelot TV
Op deze manier is een alternatief geboden in tijden waar samenkomen niet mogelijk was door de pandemie. Een bijkomend voordeel van deze manier is dat deze Masterclass niet eenmalig van aard is (zoals bij een live-class). De toegang die je krijgt tot het materiaal kon je zoveel (her)bekijken als je wenste en dit op het tijdstip dat je zelf bepaalde en dit op je eigen ritme.