Dancelot organiseert ook stages, workshops en danskampen. Neem een kijkje hieronder voor info over het zomerprogramma 2024 of voor info, filmpjes en sfeerbeelden van vorige edities.
ZOMERPROGRAMMA 2024
Hieronder kan je een overzicht vinden van de dansstages & kampen die Dancelot organiseert in de zomer van 2024. 
1-5 juli 2024 - Ballet & Modern/Jazz Intensive (dansstage) (laatste plaatsen beschikbaar)
Onze Ballet & Modern/Jazz Intensive staat ingepland van 1-5 juli 2024 (10-15 jaar). We maken er een super intense leuke week van met veel dans. De dansstage gaat elke dag door van 9u tot 16u in Dancelot. Er is opvang voorzien vanaf 8u tot 17u. De dansers krijgen dagelijks 3 danslessen Ballet, Modern en Jazz. Daarnaast krijgen de dansers ook afwisselend Workshops in Acro, Stretching/Massage, Pilates, HipHop.
We hebben fantastische docenten die de dansers die week zullen begeleiden, waaronder Lucia Pasquini voor de lessen Ballet, Modern van Jasmin Van Aken, Jazz/Acro van Zita Demarest, Hip Hop van Pauline Vanneste, Pilates van Eef Moens en Stretching/Massage van danser en kinsesiste Silke Crombez. Hou er rekening mee, vooral voor de jongsten, dat dit een intensieve dansstage is en niet vergelijkbaar met onze kampen eind augustus. De dansers krijgen intensieve danslessen en hebben hiervoor een bepaalde maturiteit en snelheid in het oppikken van dansbewegingen nodig. Toch zien we dit vooral als een uitdaging voor dansers die gedreven zijn en veel willen bijleren! Deze vijfdaagse gaat door in Dancelot (Steenkaai) en is elke dag van 9u tot 16u. Er is opvang voorzien van 8u en tot 17u. Prijs: 229 euro
19-23 augustus 2024 - Danskamp 'Sprookjesbos' (volzet - je kan je wel nog registreren op de wachtlijst)
Een gevarieerd danskamp in het thema van tal van verschillende Sprookjes voor onze jongste dansers van 4 t.e.m. 8 jaar. Ze krijgen een variatie van dans, muziek, knutselen en spel en dit met de tofste en ervaren begeleidsters. Let op, dit is voor dansertjes vanaf geboortejaar 2019! Telkens van 9-16u, opvang van 8u tot en met 17u. Op vrijdag is er toonmoment om 15u. Prijs: 165 euro
26-30 augustus 2024 - Dans- en Musicalkamp ‘Peter Pan’ (volzet - je kan je wel nog registreren op de wachtlijst)
Tijdens dit kamp gaan we zingen en dansen in het thema van de film ‘Peter Pan’ dit voor kinderen van 6 t.e.m. 12 jaar. Daarnaast gaan we ook knutselen en kostuums maken. Een totale beleving met de tofste en ervaren begeleiders. Dit kamp is voor dansers vanaf geboortejaar 2017. Telkens van 9-16u, opvang van 8u tot en met 17u. Op vrijdag is er toonmoment om 15u. Prijs: 165 euro
Summer Workshops
Deze workshops waren vorige zomer een groot succes! Dit zijn losse lessen vol nieuwe bewegingen, techniek, artistieke ontwikkeling, verschillende stijlen modern en jazz (bijvoorbeeld floorwork, lyrical jazz…) choreografieën, etc. Elke keer is het een andere les, dus elke danser kan steeds invallen wanneer het past. Ze worden gegeven, door Zita en Ona, op losse zondagen doorheen de zomer en dit voor dansers vanaf 10 jaar. Hiervoor kan je nu nog niet inschrijven. Exacte info & data volgen nog in de lente!
DANSKAMPEN ZOMER 2023
In 2023 hadden we twee Dans- en Musicalkampen in Dancelot. Dit zijn steeds geweldige vijfdaagses waarbinnen veel wordt gedanst, geknutseld, plezier gemaakt, wordt gezongen en waarbij we steeds rond een thema en verhaal werken.  
Deelname aan de danskampen is zowel mogelijk voor leden of niet-leden van Dancelot. Je kan dus gerust een vriendje of neefje/nichtje meebrengen.
danskamp 'BALLERINA'
van 14 t.e.m. 18 augustus 2023 (4-8 jarigen)
Een gevarieerd danskamp in de stijl en thema van de film Ballerina voor onze jongste dansers van 4-8 jaar oud. Ze krijgen een variatie van dans, muziek, knutselen en spel en dit met de tofste en ervaren begeleidsters.
dans- en musicalkamp 'ENCANTO'
van 21 t.e.m. 25 augustus 2023 (6-12 jarigen)
Dans in combinatie met musical wordt hier de rode draad en dit op een heel speelse manier om in de kleurrijke en avontuurlijke wereld van Mirabel te duiken. Tijdens dit kamp gaan we dus zingen en dansen in het thema van de film ‘Encanto’, dit voor kinderen van 6-12 jaar. Daarnaast gaan we ook knutselen en kostuums maken. Een totale beleving dit ook met de tofste en ervaren begeleiders.
Alle deelnemers aan het kamp worden steeds in vier subgroepen van telkens 10 tot (maximaal) 15 deelnemers verdeeld dit volgens leeftijd en/of niveau. Deze subgroepjes voeren dan (dans)activiteiten per groep uit én er zijn tal van gemeenschappelijke momenten met de hele groep.
De kampen gaan door van maandag tot vrijdag telkens van 9u tot 16u. De kinderen kunnen al toekomen om 8u en er is opvang tot 17u. Deze kampen gaan door in Dancelot (Steenkaai). Op vrijdag wordt er een toonmoment voorzien om 15u. Bekijk zeker eens hieronder de toonmomenten van vorige edities.

DANSSTAGES & SUMMER WORKSHOPS IN DANCELOT 2023
In de zomer van 2023 zullen er ook twee intensievere dansstages plaatsvinden, namelijk een intensieve vijfdaagse dansstage voor gemotiveerde dansers van 8-15 jaar oud en een intense dans-driedaagse voor de meer gevorderde dansers tussen 10-18 jaar.
Tijdens de zomer zullen er ook opnieuw ‘Summer Workshops’ in Dancelot doorgaan. Deze laatste zijn losse lessen vol nieuwe bewegingen, techniek, artistieke ontwikkeling, verschillende stijlen modern en jazz (bijvoorbeeld floorwork, lyrical jazz…), choreografieën, etc. Elke keer is het een andere les, dus elke danser kan steeds invallen wanneer het past.
DANSKAMPEN ZOMER 2022
We hadden in 2022 ook weer twee geweldige danskampen. We organiseerden een danskamp 'TROLLS' van 15 – 19 augustus 2022 (4 – 8 jaar) en een dans- en musicalkamp 'VAIANA' van 22 – 26 augustus 2022 (6 – 12 jaar).
En sinds corona hadden we dan eindelijk nog eens echte toonmomenten daarvan. Dit is voor alle aanwezigen op hun netvlies gebrand. Je kan steeds enkele verhalen terugzien hiervan op onze Instagram.
danskamp 'TROLLS'
van 15 t.e.m. 19 augustus 2022 (4-8 jarigen)
Ga mee op pad met de de vrolijke trol Poppy en al haar kleurrijke vrienden die het thema vormen van het kamp! Het wordt niet alleen een spetterende en kleurrijk feest, er zal ook veel worden gedanst, gezongen, geknutseld, nieuwe zaken verkend én vooral veel plezier worden gemaakt. 
dans- en musicalkamp 'VAIANA'
van 22 t.e.m. 26 augustus 2022 (6-12 jarigen)
Dans in combinatie met musical wordt hier de rode draad en dit op een heel speelse manier om in de avontuurlijke wereld van de dappere Vaiana te duiken.
DANSKAMPEN ZOMER 2021
We hadden deze zomer opnieuw twee danskampen. We organiseerden een danskamp 'MADAGASCAR' van 16 – 20 augustus 2021 (4 – 8 jaar) en een dans- en musicalkamp 'ALADDIN' van 23 – 27 augustus 2021 (6 – 12 jaar).
Hier vind je alvast het filmpje van het eerste danskamp 'MADAGASCAR', met sfeerbeelden en toonmoment!
En hier kan je het filmpje van het tweede dans- & musicalkamp 'ALADDIN' bekijken, met sfeerbeelden en toonmoment:
DANSKAMPEN ZOMER 2020
We hebben twee prachtige en corona-veilige danskampen georganiseerd in 2020. We deden dit met zorg en aandacht voor elkaar en dit in een afgesloten bubbel van 50 deelnemers. Het was voor allen een bijzonder leuke tijd! We hadden twee danskampen gericht rond een specifiek thema.
danskamp 'FROZEN' van 17 t.e.m. 21 augustus 2020 (4-8 jarigen)
Eindelijk kon Olaf eens van de zomer genieten! Daarom namen we deze heerlijke sneeuwpop met Elsa en Anna mee in een thematisch danskamp voor de jongste groep. Er werd gedanst, gezongen, geknutseld, nieuwe zaken verkend én vooral veel plezier gemaakt.  

dans- en musicalkamp 'MARY POPPINS' van 24 t.e.m. 28 augustus 2020 (6-12 jarigen)
Supercalifragilisticexpialidocious! Dans in combinatie met musical vormde hier de rode draad en dit op een heel speelse manier.

Hier kan je de toonmomenten en enkele sfeerbeelden bekijken van beide kampen in 2020:
DANCELOT MASTERCLASS MODERN / JAZZ  2020
In april 2020 was een inspirerende dansstage gepland gericht rond Modern Jazz en dit voor beginnende als gevorderde dansers. Door de corona-crisis is deze niet fysiek kunnen doorgaan, maar hebben we voor een goed alternatief kunnen zorgen. Dancelot heeft samen met de docenten van deze Masterclass dit getransformeerd in een uitgebreid online aanbod van waardevol dansmateriaal, en deze is beschikbaar gesteld aan de ingeschreven dansers via Dancelot TV
Op deze manier is een alternatief geboden in tijden waar samenkomen niet mogelijk was door de pandemie. Een bijkomend voordeel van deze manier is dat deze Masterclass niet eenmalig van aard is (zoals bij een live-class). De toegang die je krijgt tot het materiaal kon je zoveel (her)bekijken als je wenste en dit op het tijdstip dat je zelf bepaalde en dit op je eigen ritme.