
Energetica. Queen Of Dancelot. Gepassioneerde teacher, danser en choreografe in hart en nieren. Kordaat en perfectionistisch met een groot hart voor Dancelot en haar dansers. Grote liefde voor het coachen van jonge dansers en richting geven aan deze jonge persoonlijkheden.
Charlotte Vander Zande volgde na haar humaniora een docentenopleiding Lager Onderwijs in Brugge en eenmaal hier afgestudeerd vervolgde ze een Opleiding Dans aan de Hogeschool voor Dans in Lier, nu beter bekend als het Conservatorium Antwerpen. Hier volgde ze een uitvoerende opleiding en werkte ze samen met verschillende nationale en internationale choreografen. Daarna vervolledigde ze haar studie met een opleiding Danspedagogie. Tijdens deze opleiding danste ze alsook in talrijke dans- en evenementproducties en stond ze met haar eerste choreografie ‘Marea’ op het Internationale Theaterfestival in Amsterdam. In september 2006 startte ze haar eigen dansschool Dancelot in Brugge. Door haar liefde voor choreografie startte ze parallel hiermee haar danscompagnie Dancelot Cie-iT. In 2008 werd ze ‘Ambassadeur van de Moderne Dans’ en hierdoor kreeg ze tevens de kans om een choreografie aan te leren aan de dansers van de Bacheloropleiding Dans in Lier. Van 2008-2014 is Dancelot Cie-iT een vaste waarde in het jaarlijkse ‘Dansproject’, een hedendaags dansfestival met optredens in Vlaanderen. Nadien neemt Dancelot Cie-iT een andere wending en creëert Charlotte twee avondvullende voorstellingen ‘AGAPE’ (2013) en ‘Mmiri (HORIZON]’ (2015). Dit waren belangrijke scharniermomenten, want op beide producties integreerde Charlotte tevens heel jonge talentvolle dansers in deze voorstellingen. Van daaruit is dan ook het opleidingstraject binnen Dancelot gegroeid en verder uitgebouwd, met verschillende talentgroepen. Ze nemen met veel succes deel aan hoogwaardige danswedstrijden in binnen- en buitenland. Charlotte ontving in 2018 de unieke Award for ‘Best Choreography’ op het internationale dansconcours ‘Young Dancers Competition’. Nog een extra kers op de taart is de deelname van Dancelot Cie-iT aan Belgium’s Got Talent in 2019. Voor dit project werkte Dancelot Cie-iT samen met AndLights en brachten ze 'dans en drones' samen in een creatie die heel warm onthaald werd. Ze waren hier bij de uitverkorenen om in de grote studioshows op te treden. In volle corona-tijden behaalde Charlotte een prachtige eerste prijs op Sibiu International Dance Competition in Roemenië met haar choreografie 'Alteration' dit tussen tal van topdansgroepen uit Singapore, Rusland, Italië, Frankrijk, Canada, Australië en USA. Charlotte is tevens opgeleid als Contakids docente en is de zakelijk en artistiek leider van Dancelot.

Gracieuze ballerina met een engelenstem. Dansdocente en ‘grand musical lady’ sinds het prille begin in Dancelot. Geeft haar passie met veel liefde en geduld door. Vindt het fantastisch om de leerlingen te zien groeien en stralen in hun danskunsten.
Ellen Braet begon in 1998 haar vooropleiding dans aan de Kunsthumaniora Muziek en Dans in Gent en behaalde met glans haar diploma. In 2002 startte ze haar Jazz en Musical dansopleiding aan de Theaterschool in Amsterdam en behaalde in 2006 haar Bachelor Diploma uitvoerende danseres. In datzelfde jaar was ze te zien in ‘Dracula De Musical’ wat tevens haar stage was. Hiermee was de start van een mooie musicalcarrière gegeven waarin Ellen zowel als zangeres, danseres en Dance Captain te zien was in onder meer ‘Kuifje en de Zonnetempel’, ‘Grease’, ‘Annie’ en ‘Elisabeth’. Tijdens haar musicalcarrière begon ze bij de start van Dancelot tevens lessen Musical te geven. Kort nadien behaalde ze bijkomend een diploma Postgraduaat Dans aan de Katho in Torhout, waarna ze - in een verdere groei van Dancelot - hier ook dansles begon te geven. Ellen staat in voor de lessen Musical en Tapdans, Klassiek Ballet, Pointes en Modern Jazz. Zij staat tevens in voor de lessen Techniek binnen het opleidingstraject en is tevens choreografe/coach voor solo’s en groepsstukken. Naast de talrijke prijzen die ze met Dancelot behaalde, kreeg zij in 2019 op ‘Young Dancers Competition’ de unieke onderscheiding voor ‘Best Choreography’ op dit internationaal dansconcours. Naast haar passie voor Dancelot werkt zij tevens als choreografe voor de musicalvereniging KotéKoer.

Gepassioneerde danseres, choreografe en dansdocente. Houdt van de meest uiteenlopende dansstijlen en deelt haar passie graag met gemotiveerde dansers.
Gwen Hamerlynck volgde opleiding aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en deed haar stage in de Modern-Klassieke danscompagnie ‘Introdans’. Doorheen al de jaren blijft ze talrijke Moderne, Hedendaagse en Jazz workshops volgen om zichzelf te voeden en bij te scholen. Jarenlang werkte ze als freelance danseres. Ze was onder meer te zien in ‘Utopeace’ van Union Suspecte (danstheater), de theatertour van Praga Khan ‘Moreese.com’ (choreografie Marc Bogaerts), ‘Ne Me Quitte Pas’ (Isabelle Beernaert), de musical ‘Dans Der Vampieren’ en ‘West Side Story’, in tal van tv-programma’s en ze was aanwezig op de meest uiteenlopende events (o.a. van The Cast en Finale Events in choreografie van Laurent Flament en Maithé Gheur). Daarnaast maakte ze tal van choreografieën voor events en shows met haar eventbureau ‘Dance Act’. Sinds 2008 geeft Gwen Hedendaagse Dans aan het MUDA in Evergem en Modern Jazz aan Danshuis De Ingang in Gent. In 2012 richtte ze ‘Compagnie J’ op waar ze talrijke choreografieën voor maakt en wint ze verschillende prijzen. In 2012 wordt ze ‘Ambassadeur van de Moderne Dans’ en behaalt ze de tweede prijs ‘Jonge Choreografen’ van Jeugd en Dans. In 2014 komt Gwen bij Dancelot lesgeven. In 2016 krijgt ze de eerste prijs van de jury op het Festival ‘Dans Aan de Stroom’. In 2019 won ze met ‘Compagnie J’ de wedstrijd ‘Dans met Hanne’ verbonden aan het Canvas programma ‘Hanne danst’. Gwen geeft Klassiek Ballet, Modern Jazz en Pointes in Dancelot en begeleidt mee het opleidingstraject MODERN (Dancelot Coda).

Mademoiselle Lolo. Energieke krullenbol. Gepassioneerd door dans, Klassiek Ballet, choreografie en up-tempo (afro-moderne) bewegingen.
Laurence De Sloovere volgde haar studies aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen, waar zij in 2008 afstudeerde. Na een succesvolle auditie bij de Alvin Ailey American Dance School in New York, verhuisde Laurence naar Manhattan. Daar werd ze opgeleid door danspedagogen waaronder Fred Benjamin, Elena Comendador, Ana Marie Forsythe, Francesca Harper, Tracy Inman, Graciela Kozak en Milton Myers. Tijdens haar verblijf werkte ze samen met verschillende choreografen en trad ze op in bekende theaters als ‘The Apollo’, onder Alvin Ailey II. Bij Alvin Ailey verdiepte Laurence zich in de Lester Horton techniek. Nu doceert ze als één van de weinige deze techniek in verschillende dansstudio’s over heel België. Tussen 2017 en 2019 won Laurence enkele choreografie prijzen en hoopt in de toekomst haar passie voor het maken en brengen van eigen stukken verder te kunnen realiseren. Naast haar opleiding als danser behaalde ze een Bachelor in de Toegepaste Psychologie, volgde ze een opleiding als Health Coach en verdiepte ze zich in de danstherapie. Laurence is bijzonder sterk en gespecialiseerd in Klassiek Ballet en van daaruit stuurt ze de opleiding Pre Pro Ballet in Dancelot aan, van waaruit dansers zich intensiever kunnen toeleggen op Klassiek Ballet en de diepere techniek daarvan. Laurence startte in 2019 als docente Moderne Dans aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en sloot daarnaast ook aan bij het Dancelot team.

Elegante en energetisch geladen gevoelsdanser. Ademt (Lyrical) Jazz in hart en nieren. Rasperformer en unieke choreograaf.
Laurent Flament begon op 16-jarige leeftijd met dansen in Namen en Luik. Hij voltooide zijn opleiding in Amsterdam (Amsterdam Dance Center), Parijs (Studio Harmonic) en New-York (Broadway Dance Center). Als danser werkte hij in Amsterdam (Holland Show Ballet), Los Angeles (Anita Mann Productions), Parijs (M6), Antwerpen (Opera van Vlaanderen), Brussel (De Munt), ... en heeft met verschillende topchoreografen gewerkt waaronder Bob Wilson, Bruno Agati, Bruno Vandelli, Michael Keegan-Dolan en Martino Muller. Hij danste ook in musicals als ‘Romeo en Julia’ of ‘Notre Dame de Paris’ (Musichall). Als choreograaf begon hij voor het eerst in Events Through Europe (Franco Dragone, Musichall, Brothers and Sisters,...). Hij werkte op theatergebied in Brussel (Varia, Bozart, Théâtre de la Vie, ...) met regisseurs als Frédéric Dussenne (Miroir de Baudelaire), Peggy Thomas (Babel ou Le Ballet des Incompatibles) of Joel Lauwers (The Sound Of Music). Op televisie was hij 6 seizoenen choreograaf voor ‘So You Think You Can Dance’ maar ook voor ‘The Ultimate Dance Battle’, ‘Idool’, ‘Belgium’s Got Talent’, ... Hij heeft op evenementen de dans verzorgd voor grote bedrijven zoals ING, Porsche, Dexia en Coca-Cola. In 2015 choreografeerde hij ‘Experience’ voor het Scapino Ballet in Rotterdam. In 2016 ontmoet hij Stany Crets en werkt met hem samen aan de ‘Winterrevue’ in Antwerpen maar ook aan verschillende muzikale producties zoals ‘Evita’, ‘The Rocky Horror Picture Show’ of ‘Mamma Mia’. Laurent is een gevestigde waarde op tal van internationale workshops in België, Nederland, Italië en Frankrijk. Vanuit zijn ervaring kreeg hij tevens de mogelijkheid om les te geven op scholen voor podiumkunsten zoals Codarts in Rotterdam, Lucia Marthas in Amsterdam, Fontys in Tilburg én Dancelot in Brugge. Laurent choreografeerde en coachte reeds tal van gaststukken in Dancelot (o.a. ‘Bird Guhl’ (Dancelot Cie-iT 2012), duet Charlotte Vander Zande & Sébastien Chavée in AGAPE (2013 - 2014), wedstrijdsolo Zita Demarest (2015), trio Charlotte, Ellen en Silke (2016) en duo Charlotte & Ellen met live vocals Charline D’Hoore op LIV & SKY 2018). Vanaf 2021 doceert Laurent elke vrijdagavond in Dancelot, waar hij techniek Modern doceert aan onze talentgroepen én Jazz H+ lessen geeft aan dansers vanaf 18 jaar.

Kent vele passies in het leven. Houdt ervan om deze te delen met gelijkgestemde zielen. En het zorgen voor mensen is wellicht haar grootste passie.
Marloes De Cloedt behaalde haar Bachelor Moderne Theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en werkte aansluitend 10 jaar lang als professionele danseres in Nederland. Sinds 2002 doceert zij lessen Hedendaags, Modern en Klassiek Ballet. Vanaf 2018 verdiepte ze zich in het doceren van ‘Stretching & Kracht’ in Dancelot, waarmee ze onder meer de talentgroepen traint. Marloes geeft tevens de les ‘Klassiek Ballet Volwassenen – Beginners’ in Dancelot. Dit is een les die elkeen van om het even welke leeftijd kan volgen en ze neemt je mee in de wonderlijke wereld van Klassiek Ballet. Marloes ademt ook Hedendaagse Dans - en dit geeft ze met verve in haar les en Hedendaags Volwassenen. Daarnaast doet ze het management van verscheidene artiesten zoals haar eigen vader, cartoonist Marec en baat ze ‘De Loge van Marec en Kamagurka’ uit in de Sint-Jakobsstraat in Brugge.

Enthousiaste docente die heel sterk is met jonge kinderen. Sportief, nieuwsgierig, people pleaser, zorgzaam, mama van Wolf, geliefde van Robbe.
Joke D'Hondt start op 4-jarige leeftijd met dansen. Vanaf 2006 doet ze dit met heel veel plezier in Dancelot en in 2010 studeert ze af als Bachelor in Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie. Daarna volgt ze bij Fedes een Postgraduaat 'Instructor Dans'. Sinds 2015 is Joke de immer opgewekte ‘spring-in-het-veld’ in Dancelot die met veel passie zowel Kinderdans, Preklassiek en Klassieke Balletlessen geeft aan talrijke jonge kinderen.

Zorgzame kleuterjuf die na de schooluren meestal te vinden is achter een naaimachine. Heeft graag altijd en overal muziek op de achtergrond, verplaatst zich het liefst per fiets en houdt van dansen.
Janne is wel degelijk van Brugge – niettegenstaande wat haar achternaam doet vermoeden – en ze danst zelf al heel lang in Dancelot. Deze kleuterjuf in hart en nieren brengt bovendien deze gedrevenheid mee naar de danszaal. Janne geeft Kinderdans in Dancelot en ze brengt altijd de beste kinderboeken mee, die ze graag als start van haar les gebruikt om er wat in voor te lezen. Met dit verhaal wordt dan aan de slag gegaan om er samen met de allerjongste dansers een wondermooie dans van te maken. Janne is tevens bijzonder creatief met naald, draad en textiel en is hierdoor steeds actief bij de realisatie en productie van tal van kostuums voor de optredens van Dancelot. Janne is bovendien ook een creatieve én drijvende kracht in alle wonderlijke danskampen van Dancelot.

Allround powerhouse. Teamspeler en steeds op de voorgrond. Gemotiveerde, toegewijde en bijzonder energieke danser die altijd voluit gaat, hoe vermoeiend of lastig het ook kan zijn. Choreografisch talent.
Zita Demarest was in haar kinderjaren een groot talent in competitieve gymnastiek. Op het juiste moment besliste ze echter om voluit verder te gaan in dans. Sinds haar dertiende komt ze naar Dancelot, waar ze al snel deel uitmaakte van de talentgroepen Dancelot Jong Talent, Jong Geweld en Dancelot Cie-iT. In 2017-2019 deed ze mee met Dancelot aan heel wat nationale en internationale wedstrijden, waar ze talrijke belangrijke prijzen won. Ze vond ook die choreografiemicrobe in haar en maakte zowel eigen solo’s als reeds enkele voor andere wedstrijddansers in Dancelot. In 2018 danst en speelt ze zichzelf in de bekroonde langspeelfilm 'Girl' van Lukas Dhont, gechoreografeerd door Sidi Larbi Cherkaoui. In 2019 was ze te zien in het unieke duet tussen mens en robot (Zita & Sky) in Belgium’s Got Talent met Dancelot Andlights. Ze blijft zich verdiepen in haar dans, blijft workshops volgen om zo een breed pallet van danstechnieken en dansstijlen te ontdekken. Zita geeft zelf reeds lessen en workshops, veelal in floorwork en Modern Jazz en in Dancelot gaf ze reeds lessen 'Kracht en Lenigheid'. Dit alles combineert ze met een educatieve Bachelor in Geografie & Geomatica aan de Universiteit van Gent. Ze gaf jarenlang leiding in de scouts 39° FOS De Menapiërs. Haar lessen ‘Tricks & Turns’ bestaan uit uitdagende bewegingen die door iedereen aangeleerd kunnen worden, mits een goede basis aan kracht, danstechniek, een goede inzet en doorzettingsvermogen. Zita maakt ook bijzondere wedstrijdchoreografieën voor dansers uit het het opleidingstraject in Dancelot.

Groot geworden in Dancelot. Optimistische, gedreven danser en dansdocente met tijgeroogjes. Vaste assistente, vervanger en helpende hand in Dancelot.
Na 4 jaar dansen kwam Ona Leupe in 2010 terecht in Dancelot. Charlotte Vander Zande merkte al vlug het talent op bij Ona en in 2011 had de toen 9-jarige Ona reeds een uitzonderlijke rol in de productie van Dancelot Cie-iT ‘LOS’ en stond ze hiermee op verschillende podia in België. Daarna stroomde Ona door in het opleidingstraject van Dancelot. Ze nam deel aan tal van nationale en internationale wedstrijden. Ona danst ook mee in Dancelot Cie-iT. Sinds 2018 assisteert ze in Dancelot en leert ze opgelegde solo’s aan. De dansmicrobe en het willen ‘teachen’ heeft haar ook gestuwd om in 2020 te starten aan de dansdocentenopleiding 'Dance in Education' aan Codarts, de gerenommeerde internationale Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Ze heeft een groot hart voor het trainen, coachen en begeleiden van jonge dansers. Ona vindt het belangrijk om in haar lessen techniek en intensiteit te combineren door middel van dans. Ze is steeds op zoek naar het uiterste in de dansers en zichzelf. Ze geeft en heeft tonnen energie en is steeds op zoek naar 'The Magic Sparkle' om deze door te geven aan haar leerlingen. Ona vervangt sinds 2021 de geblesseerde Silke Delrue in de les Klassiek H+ en geeft Modern aan groepen IV-V en de jongste talentgroep.

'Hand of The Queen' in Dancelot. Danser met een camera. Bezielde foto/videograaf, beeldkunstenaar en creatieve duizendpoot. Empathische teamspeler en mental coach. Houdt van dans, humor, muziek, schoonheid en beweging in het leven.
Michel Deveen fotografeert al sinds zijn vijftiende. Hij behaalde een Master in Geografie en een tweede Master in Ruimtelijke Planning aan de Universiteit van Gent. Hij besefte evenwel al vroeg dat afwisseling en het verder verbreden van zijn eigen landschappen een creatieve noodzaak was. Hij combineerde al gauw zijn activiteiten in stedenbouw, stadsontwerp, -ontwikkeling en -architectuur met een bloeiende modellencarrière sinds zijn 24ste. Net door zoveel samen te werken met (inter)nationale topfotografen op talrijke sets (vóór de lens - als model) begon die artistieke kiem helemaal te ontluiken. Hij besefte dan ook welke 'droomstage' dit was (en nog steeds is) voor elke fotograaf om op zoveel sets te kunnen staan. Hij volgde dan al gauw zes jaar Fotografie & Beeldbewerking in avondonderwijs om technisch alles te willen beheersen, zowel in cameratechniek als in beeldbewerking om vervolgens ook als freelance fotograaf zijn sporen te verdienen. Michel blijft zich steeds verdiepen en volgde onder meer verdere opleidingen voor audiovisuele toepassingen voor bewegend beeld en geluid (Adobe Premiere Pro – After Effects - Audition,…). Gepassioneerd door de subtiele en poëtische signatuur van Dancelot is hij hier niet alleen de huisfotograaf & videowizzard maar ondersteunt hij bovendien reeds 13 jaar op alle mogelijke vlakken deze prachtige burcht. Als de wederhelft van het artistieke koppel Deveen-Vander Zande staat de 'Hand of The Queen' samen met Charlotte in voor de zakelijke en artistieke leiding van Dancelot en coacht hij mee de groepen uit het opleidingstraject.

Mama van Charlotte. Moederkloek die al 15 jaar van Dancelot houdt. Harde werker en veelzijdig creatief met de handen.
Annemie 'Mietje' Braet stond – samen haar man Frank Vander Zande zaliger – mee aan de wieg van Dancelot. In 2006 en 2008 verbouwden ze het pand in de Steenkaai tot het Dancelot zoals we het vandaag kennen. Sindsdien is ze een vaste waarde in de dansschool, vertoeft ze hier heel graag en springt ze bij waar het nodig is. Mietje is de creatieve én handige ambachtsdame van Dancelot: ze is heel vertrouwd met naald en draad, het maken van kostuums, het creëren van knutselwerken voor de kampjes,… evenals elke opknapbeurt, herstelling, timmer- en maatwerk, tot elke verbouwing – zoals je wilt - brengt ze tot een goed eind.

Het Dancelot-team wordt bijkomend versterkt en aangevuld door tal van warme en toegewijde persoonlijkheden zoals onder meer Sabrina Doom, Bernadette Becue, Sol Mannens, Hilde Jonckheere,... alsook onze toegewijde dansers die mee assisteren en helpen bij het aanleren van opgelegde solo’s én de talrijke medewerkers, ouders, sympathisanten en sponsors bij onze voorstellingen, kampen, wedstrijden en projecten, die allen zowel organisatorisch, creatief en logistiek dit hele gebeuren mee ondersteunen en hoger tillen. Grote dank daarvoor!