DANCELOT (nieuwe locatie)
Koning Leopold III-laan 111 B
8200 BRUGGE

In het uitgesproken groene Sportpark 'De Watertoren' in Sint-Andries (Brugge) wordt een terrein van bijna 1 hectare de nieuwe thuisplek in de nabije toekomst voor Dancelot. Het Sportpark 'De Watertoren' is gelegen vlakbij het Provinciehuis Boeverbos, de sportcluster Jan Breydel met Lago Olympia en het Coppietersbos.
De nieuwe Dancelot site bevindt zich naast het majestueuze kasteeldomein 't Steentje' en nabij de Koninklijke Hockeyclub Brugge. Doorheen het Sportpark loopt een fijnmazig netwerk van fiets- en wandelpaden die aantakken op de omliggende straten (Doornstraat, Kloosterveld, Dideriek van de Elzasstraat en Gistelse Steenweg) en op de Koning Leopold III-laan. Aan de Watertoren (Koning Leopold III-laan) is een ruime parking aanwezig.
AUTO
 BEREIKBAARHEID & PARKEREN
Als je met de wagen komt, heb je keuze uit de volgende (gratis) opties:
1. Parking Sportpark 'De Watertoren'
Rij de Koning Leopold III-laan in aan de Watertoren (afslag aan Bowl Inn) en je komt vanzelf op de parking terecht. Parkeer hier je wagen. Vanaf deze parking is er aan de linkerzijde een dreefje die je te voet kan volgen naar de Dancelot site (50m). Parkeer je nooit in dit dreefje (er staat een verbodsbord C3). 
Deze parkeerzone heeft een capaciteit van ca. 100 voertuigen. 

Op drukke (piek)momenten kan deze parking evenwel volzet zijn (bijvoorbeeld op zaterdag bij matchen Hockeyclub of op woensdagnamiddag tijdens een wissel van lessen, zowel bij Hockeyclub als Dancelot).
Dan is er steeds keuze uit de volgende opties:.
2. Parkeren in Koning Leopold III-laan
Langsheen de Koning Leopold III-laan is er over nagenoeg het volledige tracé een parkeerstrook die weinig wordt gebruikt. Hier geldt enkel een parkeerverbod tijdens thuismatchen van Club Brugge.
3. Parking P02 Boeverbos
De inrit van deze gratis parking bevindt zich naast POM West-Vlaanderen en de Bowl Inn. Van hieruit wandel je naar site Dancelot in het Sportpark (ca. 300m).
4. Parking Lago, Wijk Kloosterveld/Doornstraat en Hoofdparking Provinciehuis Boeverbos
Parkeren kan ook op de ruime parkeerzone van Lago Olympia (inrit via Doornstraat). Van daaruit is er een wandelpad naar de Koning Leopold III-laan en het Sportpark 'De Watertoren' (350m).
Het Sportpark is ook bereikbaar via de oost- en zuidzijde. Parkeren kan ook (gratis) in Diederik van de Elzasstraat, Kloosterveld en Doornstraat, vanwaar je rechtstreeks op het fiets en wandelpad in het Sportpark kan aantakken (250-350m).
De hoofdparking van Boeverbos is ook altijd een optie na de kantooruren en in het weekend. Parkeer bij voorkeur zo zuidelijk mogelijk, dan kan je onmiddellijk via de Koning Leopold III-laan naar het Sportpark 'De Watertoren' wandelen (ca. 375m) .

FIETS
BEREIKBAARHEID
De nieuwe site heeft een heel goede en veilige bereikbaarheid met de fiets.
Je kan de fiets stallen op de terreinen van Dancelot zelf. Er is meer dan voldoende ruimte - ook voor bakfietsen, cargobikes etc.
Als je van het centrum komt, neem dan de volgende leukste en lichtenvrije route (ca. 10 min vanaf 't Zand):
- via 't Zand neem je de Boeveriestraat
- neem de Passantenfietsbrug en onderdoorgang onder de spoorweg
aan Sint-Lodewijkscollege
- sla het park van Buurtcentrum Ten Hove in - hou rechts aan door dit park naar Azalealaan / Hoog-Brabantlaan of neem de Magdalenastraat (jawel, die van het MaZ)
- volg Hoog-Brabantlaan (of Magdalenastraat) naar Torhoutse Steenweg
- steek Torhoutse Steenweg over (t.h.v. interieurzaak Dhondt), er is een beveiligde oversteek
- volg de hoofdfietsroute Hertogenstraat - Diksmuidse Heerweg tot aan Expressweg (N31)
- neem daar de fietstunnel onder N31
- volg Diksmuidse Heerweg langs basisschool De Triangel
- neem dan volgende straat rechts (Boterbekeweg)
- ga verder rechtdoor in de Dideriek van de Elzasstraat. Op het einde van de straat kom je in het Sportpark 'De Watertoren'.
volg het fiets- en wandelpad langs de hockeyvelden en je komt er vanzelf op uit. 

OPENBAAR VERVOER
HALTES EN LIJNEN
Rondom het Sportpark 'De Watertoren zijn verschillende bushaltes.
Halte ‘Jan Breydel Oost’ - aan weerszijden van de Koning Leopold III-laan (ca. 200m) met stadslijn 03 Sint-Michiels Vogelzang
Halte Karel de Goede (Doornstraat) op 250m met stadslijn 25 Centrum (Stadsschouwburg) - Station - Sint-Michiels (Driehoek) - Sint-Andries (Sint-Willibrordus)
Halte Boeverbos (Gistelse Steenweg) op 450m met Stadslijn 5: Centrum (Stadsschouwburg) - Station - Sint-Andries (Hermitage) /
Stadslijn 15: Centrum - Station - Sint-Andries (De Prange) /
Voorstadslijnen 52, 53,54, 55 Brugge Jabbeke