Dancelot is op heden gevestigd in de oude borstelfabriek van Delhaize aan de Steenkaai in Brugge. Dit fabriekscomplex werd ontworpen door de bekende Brugse architect Oscar De Breuck (1855-1929) en vormt één van de markantste én best bewaarde industrieel-archeologische sites van Brugge.
Het opmerkelijk gaaf bewaard complex zal voor de meeste bezoekers een ontdekking zijn. De architect koos voor een traditionele, maar verzorgde eclectische stijl et typische Brugse decoratieve elementen (trapgevels). In de fabriek werden toen tot 10.000 borstels per dag geproduceerd. Na de Tweede Wereldoorlog bleek de fabriek niet langer rendabel en werd het bedrijf overgenomen door kledingzaak Etam. Buiten de sloop van de fabrieksschouw bleef het complex vrij gaaf bewaard. Dit complex (‘Borstelfabriek met Directeurswoning’) is vastgesteld als bouwkundig erfgoed.
In Dancelot (Steenkaai) zijn twee professioneel ingerichte danszalen aanwezig op het gelijkvloers, elk met een zwevende balletvloer met vaste en losse barres, een professioneel en industrieel ventilatiesysteem in elke zaal, CO² & luchtvochtigheidsmeters en natuurlijk een uitstekend geluidssysteem. We beschikken tevens over Pilatesmatten, valmatten en alle toebehoren voor workout, kracht & lenigheidstraining en voor geavanceerde ballettraining. Elke danszaal heeft bovendien een geavanceerd systeem in een hoek van de dansstudio van waaruit de les onmiddellijk live kan worden uitgezonden indien dit nodig is (zoals in de coronapandemie), dit met professioneel beeld en geluid (meer info vind je op DANCELOT TV). Op de eerste verdieping van Dancelot bevindt zich een gezellige ontmoetingsruimte, een flexibele ruimte en een heel ruime kleedkamer-loft.
Er is tevens een derde danszaal in gebruik op woensdag door Dancelot in Sport Vlaanderen Brugge (BLOSO - Blauwe Danszaal) en een derde & vierde danszaal op zaterdag (Spiegelzaal KTA en danszaal Xaverianensite in Sint-Michiels - Brugge).
BEREIKBAARHEID EN MOBILITEIT
DANCELOT is gelegen in de Steenkaai 34 te 8000 Brugge (gebouw L en M). De gebouwen maken deel uit van een groter complex) dat gelegen is in een binnengebied achter de appartementsgebouwen aan het kanaal Brugge-Oostende.
Dancelot is te bereiken via drie toegangen tot dit gebied (parallelweg Steenkaai, Sint-Pietersstatiedreef, Kanunnik Duclosstraat), dit voor zowel autoverkeer als langzaam verkeer (fietsen, wandelen).
Het is een verblijfsgebied met gemengd verkeer, dus pas je snelheid aan met de wagen als je hier bent.
De site is op wandelafstand van het station Brugge Sint-Pieters en bushaltes Sint-Pietersstation (Oostendse  Steenweg) en Scheepsdale (Blankenbergse Steenweg).
Dancelot komt uit op het centrale binnengebied, waar op heden tal van olijfbomen staan (niet in de winter).
Het is aangewezen dit centraal binnengebied maximaal te ontlasten van het parkeren. Je kan steeds rondom de gebouwen rijden.  
Parkeren kan rondom de centrale gebouwen. Gelieve niet te parkeren voor de toegangsdeuren van de bedrijven of waar het expliciet is aangeduid.
Hou hierbij rekening om steeds de circulatie van voertuigen en hulpdiensten mogelijk te houden, ook als je je even ophoudt om zoon- of dochterlief op te halen (Kiss & Ride).  
Fietsen kunnen rechtstreeks aan de voordeur van Dancelot staan waar fietsenstallingen zijn voorzien.
SPORT VLAANDEREN (BLOSO) is gelegen in de Nijverheidsstraat 112 te 8310 Sint-Kruis - Brugge. Dit complex is gelegen vlakbij de ring rond Brugge (R30). Hier vind je het grondplan met aanduiding van de gebouwen en parkeerplaatsen. Rij Sport Vlaanderen binnen via de Nijverheidsstraat, waar het hoofdgebouw zich bevindt en waar er twee parkeerzones zijn. De Blauwe Danszaal bevindt zich op de eerste verdieping. De Oranje zaal (Pilates) is op het gelijkvloers (gang rechtdoor en dan naar links).
KTA Brugge is gelegen in de Rijselstraat 7 te 8200 Sint-Michiels - Brugge. Dit scholencomplex van het GO! KTA Brugge is gelegen aan de achterzijde van het station van Brugge en dus ook op wandelafstand hiervandaan (5 minuten). Bovendien stoppen de bussen 7, 17, 27 74 vlak voor de schoolpoort. Kom binnen met de wagen of fiets via de Rijselstraat nummer 7 (voorbij de slagbomen). Er is een ruime parking aanwezig. Het gebouw rechts en pal tegenover de atletiekpiste is het sportgebouw. De danszalen bevinden zich op de eerste verdieping.
De XAVERIANENSITE is gelegen in de Xaverianenstraat 13-15 te 8200 Sint-Michiels - Brugge. Dit is een recent opgetrokken mutlifunctioneel complex voor sport, cultuur en recreatie. De site ligt net achter scholencomplex Vives aan de Expressweg (N31) in Brugge. Er is een ruime en gratis ondergrondse parking voor wagens en fietsen. Vandaar kan je onmiddellijk de lift nemen naar de eerste verdieping, waar de danszaal is gesitueerd. De kleedkamers bevinden zich op het gelijkvloers. Op het bord aan het onthaal zal steeds aangeduid staan welke kleedkamers voor Dancelot zijn gereserveerd. Neem je spullen mee naar de eerste verdieping. Naast de danszaal zijn afsluitbare lockers voorzien om spullen in op te bergen. Aan deze danszaal is een grote raampartij voorzien die uitgeeft op de overloop op de eerste verdieping. Mogen we vragen aan ouders van dansers om NIET te blijven kijken naar de dansles dit om de focus en de rust bij de dansers te behouden. Maar niet getreurd, er is een gezellige brasserie met terras en er is een bibliotheek in dit complex wat het wachten een heel stuk aangenamer maakt!