We werken in Dancelot met een vast dansuniform per leeftijdsgroep en dit zowel voor de les Klassiek Ballet als voor de Modern Jazz lessen. Vanaf 2020 hebben we een nieuw uniform!
voor de allerkleinsten (Preklassiek – Kinderdans) hebben we een lichtroze dansmaillot met een vast rokje aan.
voor de leeftijd 6 – 9 jaar (Klassiek I - III) hebben we een fuchsia maillot met vast rokje.
vanaf Klassiek IV hebben we een wijnrode maillot met voile rokje.
vanaf M+  heb je de keuze uit de wijnrode maillot of een zwarte maillot met kant met voile rokje.
voor Modern/Jazz stellen we een zwarte legging en zwarte (Dancelot) T-shirt voor of een zwarte sport-top.
In Dancelot hebben we ook Dancelot kledij (T-shirt, sweatshirt, hoodie).
We werken hiervoor samen met de kwaliteitszaak Larabesko uit Gent. We hebben in Dancelot onze eigen 'boutique', dus je kan bij ons dit uniform passen én bestellen, dit aan dezelfde prijzen als in de winkel in Gent. 
Let er wel op dat we slechts een beperkte voorraad hebben in Dancelot. Wat niet meer in voorraad is zal worden besteld en dit heeft een leveringstermijn van twee tot vier weken. De basisbenodigdheden zoals balletschoenen, collants en dergelijke zullen sneller geleverd worden. Als je een bestelling plaatst, dient ook onmiddellijk betaald te worden in Dancelot. Dit kan door mobiel te betalen (Payconiq) of cash.
We voorzien pas- & koopdagen op
woensdag 20/10 van 16u tot 18u
zaterdag 23/10 van 15u tot 17u30
zaterdag 30/10 van 15u tot 17u30

We doen dit nog steeds op afspraak omdat dit de meest efficiënte manier is, dit geeft jou en ons de tijd om bewust en in rust te passen én op deze manier vermijden we lange wachttijden. Graag een seintje aan Charlotte of Michel (zie CONTACT voor de gegevens) en we reserveren een plaatsje!
Dancelot danskledij
Intussen hebben we enkele nieuwe zaken in de 'Dancelot Boutique'. Deze zijn steeds te bestellen via ons of tijdens een pasmoment in Dancelot.
Dancelot Mini Sweatshirt Stanley/Stella
Iconische en kwaliteitsvolle kindersweater met ronde hals, ingezette mouwen, 1x1-ribboord bij de hals, onderaan de mouwen en onderaan het lijfje verstevigingsband uit single jersey, halvemaantje in de hals, gemaakt van het hoofdmateriaal. Enkelvoudig sierstiksel bij de halsuitsnijding. Dubbel sierstiksel bij de mouwinzet, onderaan de mouwen en onderaan het lijfje. 85% gesponnen en gekamd biologisch katoen, 15% gerecycled polyester.
zwart - print vooraan groot op borstzijde
beschikbare maten: 5-6 jr / 7-8 jr / 9-11 jr / 12-14 jr
Dancelot Mini Hoodie Stanley/Stella
Iconische en kwalitatieve kindersweater met capuchon, capuchon gevoerd met het hoofdmateriaal, verstevigingsband met visgraatpatroon in de hals en rits, ingezette mouwen. Halvemaantje in de hals, gemaakt van het hoofdmateriaal. Metalen rits. 1x1-ribboord onderaan de mouwen en onderaan het lijfje. Dubbel sierstiksel bij de mouwinzet, onderaan de mouwen en onderaan het lijfje. Kangoeroezak met breed dubbel sierstiksel. 85% gesponnen en gekamd biologisch katoen, 15% gerecycled polyester.
zwart - print vooraan links klein op borstzijde  - groot op de rug
beschikbare maten:  7-8 jr / 9-11 jr / 12-14 jr
haar
In de Klassieke Balletles verwachten we dat de dansers een dot in het haar hebben. In de lessen Jazz en Musical is dit een hoge staart of is het haar mooi vastgemaakt. Losse haren worden met speldjes of lak vast gestoken.
Om jullie al goed op weg te helpen, hebben we hier een overzichtelijk filmpje waarin wordt uitgelegd hoe je de perfecte dot maakt:
In de dansschool voorzien we een basiszakje met enkele benodigdheden (zoals haarnetje, speldjes en rekker) voor het maken van een dot - dit aan een democratische prijs. Dansers die niet in orde zijn, kunnen niet toegelaten worden tot de dansles en zullen verplicht worden een zakje aan te schaffen, zodat ze toch volgens de regels in de les aanwezig kunnen zijn. We verwachten dus dat alle dansers een eigen zakje in hun ballettas bewaren met enkele haarbenodigdheden en een eigen borstel (dit omwille van hygiënische redenen).
We hebben daarnaast ook een mooi Dancelot-doosje met daarin alle basisbenodigdheden voor het maken van een dot (twee rekkers, twee haarnetjes (keuze uit bruin of blond), grote en kleine dotspelden, schuifspelden). Je kan dit doosje steeds navullen met je eigen materiaal.