We werken in Dancelot met een vast dansuniform per leeftijdsgroep en dit zowel voor de les Klassiek Ballet als voor de Modern Jazz lessen. 
voor de allerkleinsten (Preklassiek – Kinderdans) hebben we een lichtroze dansmaillot met een vast rokje aan en roze balletschoentjes
voor de leeftijd 6 – 9 jaar (Klassiek I - III) hebben we een fuchsia maillot met vaste rok
vanaf Klassiek IV hebben we een wijnrode maillot met afzonderlijk voile rokje
vanaf M+ heb je de keuze uit de wijnrode maillot of een zwarte maillot met kant met voile rokje
voor Modern/Jazz stellen we een zwarte legging en/of zwart shortje & een zwarte (Dancelot) T-shirt en/of zwarte sport-top voor
voor de jongens is er voor ballet en jazz een zwarte legging met T-shirt (zwart of wit) en zwarte balletschoenen

In Dancelot hebben we ook Dancelot kledij (T-shirt, sweatshirt, hoodie).
We werken hiervoor samen met de kwaliteitszaak Larabesko uit Gent. We hebben in Dancelot onze eigen 'boutique', dus je kan bij ons dit uniform passen én bestellen, dit aan dezelfde prijzen als in de winkel in Gent. 
Let er wel op dat we slechts een beperkte voorraad hebben in Dancelot. Wat niet meer in voorraad is zal worden besteld en dit heeft een leveringstermijn van twee tot vier weken. De basisbenodigdheden zoals balletschoenen, collants en dergelijke zullen sneller geleverd worden. Als je een bestelling plaatst, dient ook onmiddellijk betaald te worden in Dancelot. Dit kan door mobiel te betalen (Payconiq) of cash.
We voorzien pas- & koopdagen op
woensdag 7/09 van 14u – 18u
zaterdag 10/09 van 13u30 – 17u
woensdag 14/09 van 14u – 18u
zaterdag 17/09 van 15u – 18u
zaterdag 1/10 van 16u – 17u30
zaterdag 8/10 van 15u – 17u30
We doen dit nog steeds op afspraak – dit geeft jou en ons de tijd om bewust en in rust te passen én op deze manier vermijden we lange wachttijden. Graag een seintje aan Charlotte of Michel (zie CONTACT voor de gegevens) en we reserveren een plaatsje!
Dancelot danskledij
Intussen hebben we enkele nieuwe zaken in de 'Dancelot Boutique'. Deze zijn steeds te bestellen via ons of tijdens een pasmoment in Dancelot.
Dancelot T-Shirt Stanley/Stella
Iconische en kwaliteitsvol T-Shirt, verstevigingsband in de hals, gemaakt van het hoofdmateriaal, breed dubbel sierstiksel onderaan de mouwen en onderaan het lijfje, 100% Gesponnen en gekamd biologisch katoen, Gewassen stof, 180 GSM
zwart - print vooraan groot op borstzijde
beschikbare maten:
T-Shirt met fijne boord : 5-6 jr / 7-8 jr / 9-11 jr / 12-14 jr (15 euro)
T-Shirt met fijne boord : XS, S, M (19 euro)

Uniseks T-Shirt Creator met 1x1-ribboord bij de hals: 12-14 jr (15 euro)
Uniseks T-Shirt Creator met 1x1-ribboord bij de hals: XS, S, M (19 euro)Dancelot Sweatshirt Stanley/Stella
Iconische en kwaliteitsvolle sweater met ronde hals, ingezette mouwen, 1x1-ribboord bij de hals, onderaan de mouwen en onderaan het lijfje verstevigingsband uit single jersey, halvemaantje in de hals, gemaakt van het hoofdmateriaal. Enkelvoudig sierstiksel bij de halsuitsnijding. Dubbel sierstiksel bij de mouwinzet, onderaan de mouwen en onderaan het lijfje. 85% gesponnen en gekamd biologisch katoen, 15% gerecycled polyester.
zwart - print vooraan groot op borstzijde
beschikbare maten:
5-6 jr / 7-8 jr / 9-11 jr / 12-14 jr (22,50 euro)
XXS, XS, S, M (35 euro)


Dancelot Hoodie Stanley/Stella
Iconische en kwalitatieve sweater met capuchon, capuchon gevoerd met het hoofdmateriaal, verstevigingsband met visgraatpatroon in de hals en rits, ingezette mouwen. Halvemaantje in de hals, gemaakt van het hoofdmateriaal. Metalen rits. 1x1-ribboord onderaan de mouwen en onderaan het lijfje. Dubbel sierstiksel bij de mouwinzet, onderaan de mouwen en onderaan het lijfje. Kangoeroezak met breed dubbel sierstiksel. 85% gesponnen en gekamd biologisch katoen, 15% gerecycled polyester.
zwart - print vooraan links klein op borstzijde & groot op de rug
beschikbare maten: 
7-8 jr / 9-11 jr / 12-14 jr (39,50 euro)
XS, S, M (43 euro)

haar
In de Klassieke Balletles verwachten we dat de dansers een dot in het haar hebben. In de lessen Jazz en Musical is dit een hoge staart of is het haar mooi vastgemaakt. Losse haren worden met speldjes of lak vast gestoken.
Om jullie al goed op weg te helpen, hebben we hier een overzichtelijk filmpje waarin wordt uitgelegd hoe je de perfecte dot maakt:
In de dansschool voorzien we een basiszakje met enkele benodigdheden (zoals haarnetje, speldjes en rekker) voor het maken van een dot - dit aan een democratische prijs. Dansers die niet in orde zijn, kunnen niet toegelaten worden tot de dansles en zullen verplicht worden een zakje aan te schaffen, zodat ze toch volgens de regels in de les aanwezig kunnen zijn. We verwachten dus dat alle dansers een eigen zakje in hun ballettas bewaren met enkele haarbenodigdheden en een eigen borstel (dit omwille van hygiënische redenen).
We hebben daarnaast ook een mooi Dancelot-doosje met daarin alle basisbenodigdheden voor het maken van een dot (twee rekkers, twee haarnetjes (keuze uit bruin of blond), grote en kleine dotspelden, schuifspelden). Je kan dit doosje steeds navullen met je eigen materiaal.