We werken in Dancelot met een vast dansuniform per leeftijdsgroep en dit zowel voor de les Klassiek Ballet als voor de Modern Jazz lessen. Vanaf 2020 hebben we een nieuw uniform! We werken hiervoor samen met Larabesko uit Gent. We hebben in Dancelot onze eigen 'boutique', dus je kan bij ons dit uniform passen én bestellen, dit aan dezelfde prijzen als in de winkel in Gent.
Intussen zijn al heel veel dansers in nieuw uniform aanwezig zowel in de danszaal als online. We zijn heel blij met ons nieuw uniform en al deze mooie kleuren zijn een streling voor het oog.
Let er wel op dat we slechts een beperkte voorraad hebben in Dancelot. Wat niet meer in voorraad is zal worden besteld en dit heeft een leveringstermijn van twee tot vier weken. De basisbenodigdheden zoals balletschoenen, collants en dergelijke zullen sneller geleverd worden. Als je een bestelling plaatst, dient ook onmiddellijk betaald te worden in Dancelot. Dit kan door mobiel te betalen (Payconiq) of cash.
Dancelot danskledij
Intussen hebben we enkele nieuwe zaken in de 'Dancelot Boutique'. Deze zijn steeds te bestellen via ons of tijdens een pasmoment in Dancelot.
Dancelot Mini Sweatshirt Stanley/Stella
Iconische en kwaliteitsvolle kindersweater met ronde hals, ingezette mouwen, 1x1-ribboord bij de hals, onderaan de mouwen en onderaan het lijfje verstevigingsband uit single jersey, halvemaantje in de hals, gemaakt van het hoofdmateriaal. Enkelvoudig sierstiksel bij de halsuitsnijding. Dubbel sierstiksel bij de mouwinzet, onderaan de mouwen en onderaan het lijfje. 85% gesponnen en gekamd biologisch katoen, 15% gerecycled polyester.
zwart - print vooraan groot op borstzijde
beschikbare maten: 5-6 jr / 7-8 jr / 9-11 jr / 12-14 jr
Dancelot Mini Hoodie Stanley/Stella
Iconische en kwalitatieve kindersweater met capuchon, capuchon gevoerd met het hoofdmateriaal, verstevigingsband met visgraatpatroon in de hals en rits, ingezette mouwen. Halvemaantje in de hals, gemaakt van het hoofdmateriaal. Metalen rits. 1x1-ribboord onderaan de mouwen en onderaan het lijfje. Dubbel sierstiksel bij de mouwinzet, onderaan de mouwen en onderaan het lijfje. Kangoeroezak met breed dubbel sierstiksel. 85% gesponnen en gekamd biologisch katoen, 15% gerecycled polyester.
zwart - print vooraan links klein op borstzijde  - groot op de rug
beschikbare maten:  7-8 jr / 9-11 jr / 12-14 jr
haar
In de Klassieke Balletles verwachten we dat de dansers een dot in het haar hebben. In de lessen Jazz en Musical is dit een hoge staart of is het haar mooi vastgemaakt. Losse haren worden met speldjes of lak vast gestoken.
Om jullie al goed op weg te helpen, hebben we hier een overzichtelijk filmpje waarin wordt uitgelegd hoe je de perfecte dot maakt:
In de dansschool voorzien we een basiszakje met enkele benodigdheden (zoals haarnetje, speldjes en rekker) voor het maken van een dot - dit aan een democratische prijs. Dansers die niet in orde zijn, kunnen niet toegelaten worden tot de dansles en zullen verplicht worden een zakje aan te schaffen, zodat ze toch volgens de regels in de les aanwezig kunnen zijn. We verwachten dus dat alle dansers een eigen zakje in hun ballettas bewaren met enkele haarbenodigdheden en een eigen borstel (dit omwille van hygiënische redenen).
We hebben daarnaast ook een mooi Dancelot-doosje met daarin alle basisbenodigdheden voor het maken van een dot (twee rekkers, twee haarnetjes (keuze uit bruin of blond), grote en kleine dotspelden, schuifspelden). Je kan dit doosje steeds navullen met je eigen materiaal.