We werken in Dancelot met een vast dansuniform per leeftijdsgroep en dit zowel voor de les Klassiek Ballet als voor de Modern Jazz lessen. Vanaf dit jaar hebben we een nieuw uniform! We werken hiervoor samen met Larabesko uit Gent. We hebben in Dancelot onze eigen 'boutique', dus je kan bij ons dit uniform passen én bestellen, dit aan dezelfde prijzen als in de winkel in Gent.
Op zaterdag 31/10 en zaterdag 28/11 (telkens tussen 15u en 17u30) is er nog mogelijkheid om langs te komen voor een pasmoment. Dit kan enkel na afspraak - dit gezien de corona-maatregelen en veiligheid. Je kan je afspraak maken door te bellen naar Charlotte (0485 - 42 27 98) of naar Michel (0499 - 59 31 77) of door een mailtje naar info@dancelot.be.
Let er wel op dat we slechts een beperkte voorraad hebben in Dancelot. Wat niet meer in voorraad is zal worden besteld en dit heeft een leveringstermijn van twee tot vier weken. De basisbenodigdheden zoals balletschoenen, collants en dergelijke zullen sneller geleverd worden. Als je een bestelling plaatst, dient ook onmiddellijk betaald te worden in Dancelot. Dit kan door mobiel te betalen (Payconiq) of cash.
Dit is een overgangsjaar. We geven iedereen de mogelijkheid van een jaar om zich aan te passen aan het nieuwe uniform, dit hoeft dus niet meteen aangepast en aangekocht te worden. Als je bijvoorbeeld volgend dansjaar in een nieuwe leeftijdsgroep komt en je hebt nog je huidig uniform, dan kan je zeker deze dit jaar nog gebruiken en pas volgend jaar overgaan naar het nieuwe uniform. Niettemin verlangen we wel dat iedereen in uniform in de dansles staat.
haar
In de Klassieke Balletles verwachten we dat de dansers een dot in het haar hebben. In de lessen Jazz en Musical is dit een hoge staart of is het haar mooi vastgemaakt. Losse haren worden met speldjes of lak vast gestoken.
Om jullie al goed op weg te helpen, hebben we hier een overzichtelijk filmpje waarin wordt uitgelegd hoe je de perfecte dot maakt:
In de dansschool voorzien we een basiszakje met enkele benodigdheden (zoals haarnetje, speldjes en rekker) voor het maken van een dot - dit aan een democratische prijs. Dansers die niet in orde zijn, kunnen niet toegelaten worden tot de dansles en zullen verplicht worden een zakje aan te schaffen, zodat ze toch volgens de regels in de les aanwezig kunnen zijn. We verwachten dus dat alle dansers een eigen zakje in hun ballettas bewaren met enkele haarbenodigdheden en een eigen borstel (dit omwille van hygiënische redenen).
We hebben daarnaast ook een mooi Dancelot-doosje met daarin alle basisbenodigdheden voor het maken van een dot (twee rekkers, twee haarnetjes (keuze uit bruin of blond), grote en kleine dotspelden, schuifspelden). Je kan dit doosje steeds navullen met je eigen materiaal.