Naast onze reguliere en wekelijkse danslessen biedt Dancelot ook een opleidingstraject aan voor dansers die zich verder willen uitdagen in dans, die zich verder willen verdiepen in de techniek van dans, in het performen en daarnaast ook de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan wedstrijden. En hiervoor plannen we ook dit jaar opnieuw audities in. Hieronder vind je alle info en onderaan kan je jezelf kandidaat stellen en je inschrijven via het e-formulier.
In het opleidingstraject van Dancelot starten we vanaf september 2021 naast onze bestaande pre pro opleiding Moderne Dans (talentgroepen) ook met een pre pro opleiding in Klassiek Ballet die zal worden gestuurd en gegeven worden door Laurence De Sloovere.
In deze opleidingen krijgen de dansers een samengesteld pakket aan lessen, het aantal uur hiervan is afhankelijk van de leeftijd. Doorgaans gaat dit van 3 tot 5 lessen per week. In dit opleidingstraject (zowel Modern als Ballet) wordt er steeds in kleine groepen gewerkt en de dansers worden op een professionele manier begeleid en gecoached doorheen het traject en de wedstrijden. Om dit nog extra te kunnen ondersteunen creëren we volgend dansjaar een extra talentengroep in de Moderne opleiding.
De opleidingen omvatten volgende leeftijdsgroepen:
PRE PRO OPLEIDING MODERN
Dancelot Mini Talent (7-9 jaar) - auditie
Dancelot Jong Talent (9-11 jaar) - auditie
Dancelot Jong Geweld (12-14 jaar) - auditie
Dancelot Coda (13-17 jaar) - auditie

PRE PRO BALLETOPLEIDING
Hier voorzien we twee groepen waarvoor auditie nodig is. We zullen ook twee groepen voorzien waarvoor geen auditie nodig is (+12 jaar en + 14 jaar).
Pre Pro Ballet 7-9 jaar - auditie
Pre Pro Ballet 10-12 jaar- auditie
Pre Pro Ballet +12 jaar (niet via auditie)
Pre Pro Ballet +14 jaar (niet via auditie)
Om een of beide van deze opleidingen te kunnen volgen dien je deel te nemen aan een auditie, die doorgaat op zaterdag 1 mei. De auditie voor de Balletopleiding omvat een lesmoment waar de dansers geobserveerd worden in hun techniek, lenigheid, afwerking, concentratie en motivatie. Voor de Opleiding Moderne Dans krijgen ze een stukje choreo aangeleerd in groep, wat ze uiteindelijk in kleine groepjes aan een jury zullen tonen. Daarnaast maken ze ook een solo van ongeveer 1 min. die ze dan ook zelf individueel dansen voor de jury. De dansers die een auditie doen voor Dancelot Mini Talent dienen geen solo te maken.
De voorlopige planning voor de  auditie op 1 mei 2021 is:
9u-10u30   Dancelot Mini Talent & Ballet Opleiding 7-9 jaar
11u-14u   Dancelot Jong Talent & Ballet Opleiding 10-12 jaar
14u30-16u   Dancelot Jong Geweld
16u30-18u   Dancelot Coda
Inschrijven kan hieronder via het e-formulier. Na inschrijving mag je meer info verwachten betreffende de auditiedag, het voorstel van de groep en details over wat je mag verwachten van de opleiding. Je kan jezelf kandidaat stellen en je in te schrijven voor auditie PRE PRO MODERN, PRE PRO BALLET of voor beide! Uiterlijk inschrijven t.e.m. 30 april.
IK SCHRIJF ME IN VOOR AUDITIE !
Vul onderstaande velden in en klik op 'VERZENDEN'.
De velden aangeduid met * zijn verplicht in te vullen.
Verzenden

GODSPEED!!

Je bent ingeschreven voor de auditie voor de Dancelot dansopleiding op 1 mei. Je zal van ons weldra een mail ontvangen met meer info over de opleiding en details over de auditiedag.