Beste danser en ouder(s),
hier zal je voortaan onze digitale nieuwsbrieven (DANCELOT SKY BOX) kunnen raadplegen. We zullen deze elk dansjaar hier centraliseren - zodat je steeds gemakkelijk alle communicatie opnieuw kan raadplegen. Deze pagina's zijn niet rechtstreeks via de website toegankelijk - je zal dan steeds een link in je mailbox krijgen bij het verschijnen van een nieuwe SKY BOX.
Naar het einde van dit dansjaar 2020 - 2021 plaatsen we hier alvast de DANCELOT SKY BOX 13 met belangrijke info!
DANCELOT SKY BOX 13 - mei 2021
FABRIEK Magique - THE MOVIE
Zoals eerder reeds gecommuniceerd zullen alle choreografieën van de dansgroepen individueel opgenomen worden – en zal dit als één geheel (in één film) via livestream worden uitgezonden eind juni.
We hebben de mogelijkheid om hiervoor zowel het mooie auditorium van het Sint-Lodewijkscollege te gebruiken, waarbij we die groepen en dansers volgens de geldende regels kunnen toelaten, dit met alle tijd om het gefaseerd en gescheiden van elkaar uit te rollen. Er zijn bovendien tal van mooie buitenlocaties bij Sint-Lodewijks om ook oudere groepen te laten performen – dit eveneens met aandacht voor alle veiligheid.
De opnames gaan door op Pinkstermaandag 24/05, woensdag 26/05, donderdag 27/05 en zondag 30/05. Klik op onderstaande knop voor alle info en concrete planning. Elke groep zal ongeveer 2 uur aanwezig zijn ter plaatse. Gelieve stipt aanwezig te zijn bij de opnames. Bekijk deze planning in detail - ook om te zien welke lessen er die week nog doorgaan in Dancelot !
We werken tevens in twee casts - dit doordat we heel veel dansers hebben. Dit wil zeggen dat er twee versies van FABRIEK Magique (The Movie) zullen zijn, dit met een verschillende groepssamenstelling. daardoor zullen er dan ook twee livestream-momenten zijn. De livestream hiervan wordt voorzien op
VRIJDAG 25 juni 2021 om 19u
ZATERDAG 26 juni 2021 om 19u
Jullie zullen hierover nog verdere info ontvangen in de eerste week van juni, in welke cast en film jullie aanwezig zijn alsook info omtrent platform/ticketing.
NIEUW LESSENROOSTER EN HERINSCHRIJVEN

Ons nieuwe lessenrooster is klaar en kan je op onze website bekijken ('LESSENROOSTER'). Je vindt er ook een download-knop om deze in een handig A4-formaatje op te slaan.
We gaan door met ons vertrouwde team maar er zijn natuurlijk ook wat nieuwe zaken:
- we versterken ons ruim aanbod in het niveautraject en het volwassenentraject. Bekijk zeker op de website ons 'aanbod' en 'mogelijkheden volgens leeftijd' om te zien wat er allemaal mogelijk is.
- ons opleidingstraject Modern breidt uit met een extra leeftijdsgroep. Vanaf volgend dansjaar begeleiden we Dancelot Mini Talent, Dancelot Jong Talent, Dancelot Jong Geweld én Dancelot Coda. Deze Pre Pro Modern zal intens begeleid worden door Charlotte Vander Zande, Gwen Hamerlynck, Ellen Braet, Laurence De Sloovere en Ona Leupe. Daarnaast starten we ook met een nieuwe divisie in dit opleidingstraject waarbij we intensievere lessen aanbieden in Klassiek Ballet. Deze Pre Pro Balletopleiding wordt gegeven en aangestuurd door Laurence De Sloovere.
- we zijn eveneens verheugd om op vrijdagavond vier lessen aan te kunnen bieden door niemand minder dan Laurent Flament ! Laurent is en blijft één van de topchoreografen in dit land en zijn sterke band met Dancelot heeft ervoor gezorgd dat we hem ook in ons team kunnen verwelkomen. Laurent zal twee lessen Techniek aanbieden aan onze talentgroepen én hij zal twee lessen Jazz H+ op vrijdagavond doceren - dit voor dansers vanaf 18 jaar.
- ook Marloes De Cloedt zal vanaf september haar les Hedendaags Volwassenen Gevorderd onder de vleugels van Dancelot uitrollen - dit na de les Klassiek Volwassenen Beginners op maandag.
- Ona Leupe komt verder ons team versterken en zal op zaterdag instaan voor drie lessen.
- We voorzien opnieuw 8 sessies 'Tricks & Turns' by Zita Demarest, dit in drie niveau- en leeftijdsgroepen in de periode oktober - december 2021 en dit voor dansers tot 18 jaar. 
De dansers van Dancelot kunnen zich VOORINSCHRIJVEN voor het nieuwe dansjaar en dit VANAF ZATERDAG 22/05 OM 8u via onze website ('INSCHRIJVEN'). Vanaf 05 juni zal het ook mogelijk zijn voor nieuwe dansers om zich in te schrijven. Wacht dus zeker niet te lang met inschrijven, want groepen kunnen vlug volzet zijn.
DANCELOT ON STAGE 2022
Corona-tijden en aanpassingen zijn één zaak. Op het podium willen staan blijft het doel dat we voor ogen houden. Daarom hebben we ook beslist om in het dansjaar 2021-2022 een Dancelot On Stage te voorzien. We zullen vanaf januari 2022 beginnen werken aan een nieuwe grote voorstelling met alle dansers uit Dancelot. Noteer alvast deze datum in jullie agenda: Dancelot On Stage op 24, 25 en 26 juni 2022 in de Stadsschouwburg van Brugge!
GEEN OPEN-DEURWEEK DIT JAAR
Enerzijds laat corona ons nog niet toe om onze deuren open te zetten voor veel toeschouwers en anderzijds willen we dan ook deze laatste twee weken maximaal gebruiken om met iedereen in open lucht samen te kunnen dansen. Daarom zal er dit jaar dus geen open-deurweek zijn in Dancelot. Het dansjaar eindigt op zondag 13 juni.

vriendelijke groeten,
Charlotte Vander Zande en het Dancelot-Team
-->  Geef ons vijf sterren en een review op Google! <--