Dag danser en ouder(s),
Met het vooruitzicht van de start van het nieuwe dansjaar willen we graag de zon in jullie mailbox laten schijnen met onze Dancelot SKY BOX met daarin tal van praktische zaken én belangrijke info.
De Dancelot SKY BOX is de digitale nieuwsbrief van Dancelot. Deze krijg je normaal gezien 1x per maand in je mailbox. Probeer toch even tijd te nemen om deze door te nemen, op deze manier zal je geen onaangename verrassingen krijgen omwille van zaken die je hebt gemist. 
Al onze nieuwsbrieven worden elk dansjaar tevens HIER gecentraliseerd - zodat je steeds gemakkelijk alle communicatie opnieuw kan raadplegen. Bij elke SKY BOX zal steeds de link naar de vorige edities te vinden zijn. Vergeet ook niet dat je op onze website steeds terecht kan voor aankondigingen, informatie en praktische zaken.
We hebben er in ieder geval heel veel zin in om opnieuw het dansjaar te starten.
We heten bij deze ook de nieuwe dansers (en ouders) van harte welkom in Dancelot !
VISIE
Dancelot staat voor het ultieme dansplezier en dit in een familiale en warme sfeer. Dit dansplezier staat voorop, dit in evenwichtige balans met de kwalitatieve danslessen op hoog niveau die we aanbieden waarbij we steeds een groei voor ogen houden voor àlle dansers en dit voor àlle leeftijden.
Dancelot is een open danshuis waar iedereen zichzelf kan zijn. Wij dragen waarden van respect en vrijheid voor elke persoonlijkheid, geaardheid, gedachtengoed en eenieders bezit hoog in het vaandel en we brengen deze waarden ook bij aan onze dansers.
Dancelot zet in op kwalitatieve dansgroepen (en niet op kwantitatieve dansgroepen). Zo werken we steeds bewust in kleine groepen, daar we op deze manier de kwaliteit hoog kunnen houden én individueel elke danser kunnen benaderen in zijn of haar persoonlijke groei. In Dancelot is het bovendien verplicht om minstens één les Klassiek Ballet te volgen vanaf 6 jaar (en dit zolang je het niveautraject blijft volgen), want dit vormt dé basis (zowel naar techniek, houding, voorkomen,...) van waaruit andere dansstijlen zoals Modern, Musical of Hedendaags kunnen worden aangevat.
Meer weten: zie ‘VISIE’ op onze website.
START DANSJAAR & AGENDA
Ons dansjaar start dit jaar op maandag 11 september 2023. Dus de week van 11 tot 17 september vormt de startweek van ons dansjaar. Let op, dit is een week eerder dan op het einde van vorig dansjaar was meegegeven! Door een week vroeger te starten, zullen we op deze manier een twee weken voor het kerstverlof de lessen eindigen. Dit komt dan ook beter uit in de examenperiode en om -indien nodig- inhaallessen in te plannen. 
In deze eerste dansweek (week van 11 - 17 september) starten we enkel met de lessen Ballet (Kinderdans, Preklassiek, Klassiek I t.e.m. H+, Klassiek Volwassenen) en dus ook met alle lessen uit het Opleidingstraject Pre Pro Ballet (incl PBT). We doen dit om geleidelijk het lichaam terug te laten wennen aan de vormbeweging van Ballet.
Vanaf de week van 18 september sluiten dan alle andere lessen hierbij aan (Modern, Musical, We Move, Pilates en Pointes) en dus ook alle lessen voor het opleidingstraject Pre Pro Modern (Dancelot Petit Talent, Mini Talent, Jong Talent, Jong Geweld en Dancelot Coda).
Het dansjaar bestaat uit twee semesters van telkens ongeveer 15 lessen. Het eerste semester loopt van maandag 11 september 2023 t.e.m. zondag 28 januari 2024. Het tweede semester loopt van maandag 29 januari 2024 t.e.m. 9 juni 2024. Indien lessen door omstandigheden niet kunnen doorgaan, dan zoeken we steeds een oplossing om deze lessen in te halen maar er kan in uitzondering steeds 1 les per dansjaar wegvallen indien deze mogelijkheid er niet is. Als er een les op een feestdag valt, dan valt die jammer genoeg weg. Tijdens de schoolvakanties is er tevens geen dansles.
Dit is onze JAARAGENDA:
Week 11 SEPTEMBER 2023: START eerste dansweek (KLASSIEK BALLET) – start eerste semester
Week 18 SEPTEMBER 2023: START alle andere lessen (MODERN, MUSICAL, PILATES, POINTES, WORKOUT)
MA 30/10/2023 – ZO 5/11/2023: HERFSTVAKANTIE – GEEN LES
ZA 11/11/2023 – WAPENSTILSTAND (feestdag) – GEEN LES
MA 11/12/2023 – ZO 24/12/2023twee weken voor Kerstvakantie: GEEN LES
MA 25/12/2023 – ZO 7/01/2024 - KERSTVAKANTIE – GEEN LES
ZO 7/01/2024 – VOORSTELLING Wedstrijdchoreografieën SWTYCD
MA 8/01/2024 – START lessen na de KERSTVAKANTIE
MA 29/01/2024 – start tweede semester
MA 12/02/2024 – ZO 18/02/2024 – KROKUSVAKANTIE – GEEN LES
MA 1/04/2024 – ZO 14/04/2024 – PAASVAKANTIE – GEEN LES
WO 1/05/2024 – Dag van de Arbeid (feestdag) – GEEN LES
DO 9/05 – VR 10/05 – ZA 11/05/2024 – Hemelvaartweekend - GEEN LES
VR 17/05 – ZA 18/05 – ZO 19/05/2024 – VOORSTELLING Dancelot ETUDE#04 (eigen werk dansers en wedstrijdchoreografieën)
MA 20/05/2024 – Pinkstermaandag (feestdag) – GEEN LES
ZO 9/06/2024 – einde dansjaar
ONTMOETINGS- & INSCHRIJVINGSDAGEN
We voorzien op zaterdag 2 september (14u-17u30) en woensdag 6 september (13u30-16u) een ontmoetingsmoment voor nieuwe dansers of voor kandidaat dansers. Op deze manier kan je ons, de werking en de locatie alvast wat beter leren kennen. Deze gaan telkens door van 14u tot 18u in Dancelot. Om dit wat te structureren én om tijd te voorzien doen we dit op afspraak. Graag een seintje aan Charlotte of Michel (zie CONTACT voor de gegevens) en we reserveren een plaatsje!
UNIFORM & PASDAGEN DANCELOT BOUTIQUE
We verwachten dat iedereen in uniform in de dansles staat. We hebben in Dancelot een vast dansuniform per leeftijdsgroep en dit zowel voor de les BALLET als voor de lessen MODERN. We werken hiervoor samen met de kwaliteitszaak Larabesko uit Gent. We hebben in Dancelot onze eigen 'boutique', dus je kan bij ons dit uniform passen én bestellen, dit aan dezelfde prijzen als in de winkel in Gent. We hebben een eigen stock op voorraad in Dancelot.
voor de allerkleinsten (Preklassiek – Kinderdans) hebben we een lichtroze dansmaillot met een vast rokje aan, een roze balletcollant en roze balletschoentjes
voor de leeftijd 6 – 9 jaar (Ballet I - III) hebben we een fuchsia maillot met vaste rok
vanaf Ballet IV hebben we een wijnrode maillot met afzonderlijk voile rokje
vanaf M1 heb je de keuze uit de wijnrode maillot of een zwarte maillot met kant met voile rokje
voor Modern stellen we een zwarte legging en/of zwart shortje & een zwarte (Dancelot) T-shirt en/of zwarte sport-top voor
voor de jongens is er voor Ballet en Modern een zwarte legging met T-shirt (zwart of wit) en zwarte balletschoenen
Opleidingstraject Ballet: Dancelot Petit Talent (roze maillot met witte lendenband), Dancelot Mini Talent (witte maillot met roze tailleband), Dancelot Jong Talent (blauwe maillot met donkerblauwe tailleband)

In Dancelot hebben we ook Dancelot kledij (T-shirt, sweatshirt, hoodie). Meer info vind je HIER
We voorzien pas- & koopdagen op
maandag 28/08 van 9u30 - 12u
dinsdag 29/08 van 9u30 - 12u
woensdag 30/08 van 9u30 - 12u
zaterdag 2/09 van 14u – 17u30
woensdag 6/09 van 13u30 – 16u
zaterdag 9/09 van 13u – 18u
zaterdag 23/09 van 15u – 17u30
zaterdag 30/09 van 15u – 17u30
We doen dit steeds op afspraak. Dit geeft jou en ons de tijd om bewust en in rust te passen én op deze manier vermijden we lange wachttijden. Graag een seintje aan Charlotte of Michel (zie CONTACT voor de gegevens) en we reserveren een plaatsje!
Niet alleen een uniform is belangrijk voor een danser... maar ook het haar. In de Balletles verwachten we dat de dansers een dot in het haar hebben. In de lessen Modern en Musical is dit een hoge staart of is het haar mooi vastgemaakt. Losse haren worden met speldjes of lak vast gestoken. In de dansschool voorzien we zakjes met enkele benodigdheden (zoals haarnetje, speldjes en rekker) voor het maken van een dot en we hebben zelfs een leuk Dancelot-doosje. Dit dansjaar willen we hier heel hard op inzetten, dus zullen we uitermate streng zijn. Dansers die niet in orde zijn met het uniform (pakje en balletschoenen) en haar worden niet toegelaten tot de danslessen! We verwachten dus dat alle dansers een eigen zakje in hun ballettas bewaren met enkele haarbenodigdheden en een eigen borstel (dit omwille van hygiënische redenen). Bij de dansers van Kinderdans en Preklassiek vragen we dat het haar mooi is vastgemaakt, een dot is hier nog niet vereist. We hebben een leuk en overzichtelijk filmpje gemaakt over hoe je een staart en een dot maakt. Zelfs de papa’s kunnen dit!
DANCELOT-TEAM
Dit dansjaar zetten we graag onze koers verder met ons bestaand team:
 Charlotte Vander Zande - Gwen Hamerlynck - Ellen Braet - Ona Leupe - Zita Demarest -
Janne Van Parys - Joke D'Hondt - Anjolie Dejonckheere - Hannelore Debraekeleer - Michel Deveen
en wordt vanaf september bijkomend versterkt door:
Gaëlle Callewaert en Keanu Seenaeve, 2 topdocenten, komen het Dancelot-Team vervoegen. Deze docenten zijn welgekend in de danswereld en zullen elkaar afwisselen in de lessen op donderdagavond. Ze zullen instaan voor de lessen Modern op donderdagavond.
Antje Hautekeete studeerde net af aan de Bachelor Opleiding Dansdocent Codarts in Rotterdam en zal instaan voor de lessen Ballet en Modern op woensdagavond. Met een frisse wind en veel dansplezier zal zij de dansers dit jaar doceren.
Vorig dansjaar stapte Anjolie Dejonckheere in ons team als vervangend dansdocente. Dit jaar heeft ze haar eigen danslessen binnen ons programma. Ze zal de kinderen op dinsdag en woensdag (Ballet en Modern) met al haar vurigheid en enthousiasme het dansen bijbrengen.
Eline Becue zal dit jaar de Musical-fakkel overnemen en zal dit doen op dinsdag. Eline volgde sinds kindsaf steeds Musical, alsook Ballet en Modern bij ons in Dancelot en nam ook deel aan enkele projecten. Met haar bruisende enthousiasme zal ze de kinderen prikkelen met zang, dans en drama. Ze zal aansluitend ook een les Modern geven.
Ook voor Ballet mogen we een nieuwe dansdocente verwelkomen, namelijk Lucia Pasquini. Deze prachtige Italiaanse danseres zal de dansers die net dat meer willen doceren in Ballet Pre Pro voor +14 jarigen en tevens onze Volwassenen Ballet begeesteren in al hun sierlijkheid.
De lessen Pilates zullen dit jaar gegeven worden door Eef Moens. Eef danst al haar hele leven en volgt ondertussen 10 jaar Pilates. Onlangs werkte zij haar opleiding tot docente Pilates af en we zijn verheugd haar in ons team te hebben. Pilates is de ideale manier om in beweging te blijven en de meest uitgebalanceerde manier van een workout. Kom gerust de eerste les eens proberen om te zien of het iets voor jou is!
Ook dit jaar doen we een kortere workshopreeks ACRO. Het gaat om een kortere lessenreeks van 8 lessen, gericht op dansers tussen 8-18 jaar, en deze zullen gegeven worden op zondagvoormiddag in oktober en november door Zita Demarest. Hou je van kunstjes zoals handenstand, overslag en ‘coole’ dansbewegingen, dan is dit zeker iets voor jou! Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!
Onze Talentgroepen in het Opleidingstraject Modern zijn dit jaar opgedeeld in vijf talentgroepen. Dancelot Petit Talent (8-9jr), Dancelot Mini Talent (9-11jr), Dancelot Jong Talent (11-13jr), Dancelot Jong Geweld (13-15jr) en Dancelot Coda (15-18jr). De intense begeleiding hiervan zal gebeuren door Charlotte Vander Zande, Ellen Braet, Ona Leupe, Zita Demarest, Gwen Hamerlynck en Gaëlle Callewaert. Ook Hannelore Debraekeleer zal instaan voor bijkomende wedstrijdchoreografieën.
VOORSTELLINGEN - PODIUM

DANS IN BRUGGE MET DANCELOT
We willen graag de blik van de dansers verruimen en dit door werkelijk te zien wat er vandaag in de danswereld gebeurt. Dit willen we doen door samen naar dansvoorstellingen en performances te gaan kijken. We geloven erin dat de dansers hierdoor nog meer geprikkeld kunnen worden in hun nieuwsgierigheid maar ook in hun groei en het creatieproces.
In samenspraak met Dans in Brugge selecteerden we 4 dansvoorstellingen en 1 circusvoorstelling uit het programma van Cultuurcentrum Brugge en het Concertgebouw, en dit voor dansers vanaf 8 jaar. Inschrijven kan vanaf nu en ten laatste tot 8 september!

DAG VAN DE SPORT
Op zondag 17 september kan je op ‘Dag van de Sport’ het aanbod van Brugge ontdekken van 13.00 tot 17.00 uur op ‘t Zand. Dancelot heeft er ook een stand én we treden op om 16u.

SWTYCD
Zondag 7 januari 2024 brengen we opnieuw onze ‘So We Think You Can Dancelot’ dit in de MaZ (Magdalenazaal). Dit is de eerste keer dat de dansers uit onze talentgroepen hun wedstrijdcreaties aan het publiek en een ‘JURY’ (die bestaat uit gekende dansdocenten in de danswereld) laten zien. Na elke creatie krijgen ze een onderbouwde feedback die ze kunnen meenemen in het verdere wedstrijdtraject. Noteer dit alvast in je agenda, verdere info volgt nog in het najaar.

DANCELOT ETUDE#04
Het weekend van 17-18-19 mei 2024 plannen we een nieuwe ETUDE – voorstelling in de Magdalenazaal in Brugge, en dit zal de vierde editie worden. Alternerend aan een jaar waarin we met de hele dansschool op het podium staan (Dancelot On Stage) plannen we steeds een Dancelot ETUDE het jaar daarop volgend.
Met dit concept willen we graag de dansers stimuleren en motiveren om zelf aan de slag te gaan. Ze maken, in samenwerking met dansers uit Dancelot, een eigen danscreatie en worden hierbij begeleid door een coach (docent/coach uit Dancelot-Team). We richten ons hierbij op de leeftijd vanaf 10 jaar en iedereen die zin heeft kan hier aan deelnemen. Let wel, het mag niet gewoon een dansje zijn, dus je zal er wel voldoende tijd in moeten investeren om zelfstandig een choreografie uit te werken. 
Naast deze eigen creaties voorzien we ook een selectie aan wedstrijdchoreografieën van Dancelot, dus een Dancelot ETUDE is steeds meer dan de moeite om bij te wonen!
Verdere info volgt binnenkort maar we willen jullie alvast toch aan het dromen zetten!
LESSENROOSTER & LOCATIE
Het definitieve lessenrooster kan je op steeds op onze website raadplegen (en downloaden indien gewenst). De locaties zijn hierop tevens aangeduid.
Dit zijn de locaties waar alle lessen doorgaan:

Dancelot Steenkaai 34 gebouw L & M: hier gaan het merendeel van de lessen door (van maandag tot zondag in de Grote en Kleine Zaal).
Op woensdag: Sport Vlaanderen (BLOSO) – Nijverheidsstraat 112 8310 Brugge. Hier gaan de lessen Ballet & Techniek van de Talentgroepen door met Ellen van 13u30 tot 18u. Deze gaan door in de Blauwe danszaal (1ste verdieping). De lessen voor Dancelot Jong Talent, Ballet & Techniek van 18u15-20u30, gaan door in de Oranje zaal (gelijkvloers).
Op zaterdag: Danszaal Xaverianensite – Xaverianenstraat 2 8200 Brugge. Hier gaan de lessen Ballet I, II en Preklassiek met Joke en de les Modern II met Ona door.
Op zaterdag: grote danszaal (Spiegelzaal) KTA – Rijselstraat 7 8200 Brugge voor groepen M5+M6 en Pointes B/C met Zita en de lessen voor Ballet & Modern III met Zita en Ona.  
Uitgebreide info over de locaties (met bereikbaarheid en parkeren) vind je op onze website
Op woensdag (Sport Vlaanderen) en op zaterdag (Xaverianensite) zal naast de dansdocente ook steeds een extra begeleider van Dancelot aanwezig zijn (Michel), dit voor de jongere groepen.
Opgelet: tot en met 12 september vinden er werken plaats rond de Scheepsdalebrug, hou hier rekening mee. Zie hiervoor deze infobrief van de Stad Brugge.
ENKELE PRAKTISCHE ZAKEN & WEETJES
Je het al gezien dat wij werken met (Romeinse) cijfers en letters om de dansgroepen aan te duiden. Eigenlijk is dit heel eenvoudig. Het Romeinse cijfer staat voor het leerjaar uit het basisonderwijs, dus dit duidt dan onmiddellijk de leeftijdsgroep aan. Zo heeft de groep Klassiek II dus dansers die in het tweede leerjaar zitten. M staat dan voor 'Middelbaar' (M2 is dus de leeftijd van het tweede middelbaar) en H+ staat dan voor 'Hoger' dus 18+. Het spreekt evenwel voor zich dat dansers die sterker zijn, reeds in een hogere leeftijdsgroep kunnen dansen, dit na goedkeuring door ons team.
Als je toekomt voor de lessen in Dancelot (Steenkaai) kom je binnen via de hoofdingang en ga je naar boven. Dan kom je in de ontmoetingsruimte van Dancelot. Naast deze ontmoetingsruimte bevindt zich de ruime kleedkamer. Ouders van de jongere dansers mogen steeds meekomen naar de kleedkamer. Doel is dat de dansers in de kleedkamer wachten totdat ze worden opgehaald door de dansdocent waarna ze samen naar de danszalen beneden gaan.
Ouders of begeleiders mogen steeds in de ontmoetingsruimte op de eerste verdieping vertoeven. Er is gratis wifi beschikbaar, je kan er een drankje nuttigen, je kan hier werken, boekje lezen, werken aan je nieuwe roman of gewoon lekker keuvelen. Er is ook een speelhoekje voor de allerkleinsten. Gelieve deze wel opnieuw opgeruimd te verlaten bij vertrek. Mogen we eveneens wel met aandrang vragen om in de ontmoetingsruimte te blijven en de privacy van alle dansers in de kleedkamer te respecteren.
We blijven steeds uitgaan van een veilige aanpak met maximale voorzorg, zodat iedereen veilig zijn danspassie kan blijven beoefenen dit ook na die corona-jaren. We werken steeds in professioneel uitgeruste danszalen met een goed ventilatiesysteem. We beschikken over CO²-meters in elke dansstudio waardoor we in staat zijn de luchtkwaliteit optimaal te houden.

ADMINISTRATIE & BETALEN LESGELD
Dancelot is een Brugse dansschool die werkt onder twee gecombineerde rechtspersoonlijkheden, namelijk Dancelot VZW en Dancelot BV. Dancelot is tevens een erkende socio-culturele vereniging én een erkende sport- en ontspanningsvereniging door de stad Brugge. Hierdoor heb je dus steeds recht op een tegemoetkoming van het lid- en lesgeld bij mutualiteit of andere (bedrijfs)tegemoetkomingen inzake sport en recreatie.
We werken met ledenbeheer.be voor al onze administratie en opvolging van de inschrijvingen. Via onze website (onder ‘INSCHRIJVEN’) kom je op het beveiligd Dancelot-portaal van ledenbeheer.be terecht van waaruit de Dancelot inschrijvingen worden afgehandeld en waar je tevens al je eigen administratie kan beheren. Hier kan je dus steeds je mutualiteitsattest en kostennota downloaden.
Belangrijk is dat je hier een login aanmaakt. Bestaande Dancelot-dansers hebben reeds een eigen account. Indien dit nieuw is voor je, dien je een hoofdaccount aan te maken met login (door vader, moeder of voogd). Binnen dat hoofdaccount kan je dan leden van het gezin toevoegen en deze voor een specifieke cursus (opgedeeld per dansstijlen) of activiteit (kamp) inschrijven. Deze login is persoonlijk en kan (indien gewenst) voor alle dansers in het gezin worden gebruikt. Pas zeker je persoonlijke gegevens hier aan als deze wijzigen. Je kan ook meerdere emailadressen ingeven (bijv. bij co-ouderschap of emailadres van oudere kinderen).
Indien het lesgeld nog niet betaald is, mogen we je vriendelijk verzoeken om dit in orde te brengen voor de start van het dansjaar. Er zijn voor bepaalde groepen soms ook wachtlijsten – dus gelieve de plaats definitief te bevestigen mits betaling of in het andere geval ons op de hoogte te brengen dat betreffende les niet zal gevolgd worden. Dank hiervoor! Je kan steeds alle info over je inschrijvingen raadplegen op je account op ledenbeheer.
Indien je in schijven wenst te betalen, dan kan dit zeker worden voorzien. Neem contact op met Michel (michel@dancelot.be) hiervoor. Nieuwe dansers hebben steeds de mogelijkheid een proefles te volgen alvorens ze het lesgeld dienen te betalen.
OPNAME & BEELDEN DANCELOT ON STAGE 2023
De filmopnames van onze prachtige voorstelling 'HOME' zijn in de loop van juni verspreid (dowloadlink). Bekijk zeker jullie map 'ongewenste mail' indien je deze niet hebt ontvangen.
De foto's van onze beide voorstellingen worden aangeboden in de eerste dansweek (week van 11 september).
NIEUWE TOEKOMSTLOCATIE DANCELOT
Voor de nieuwe leden onder ons en voor diegene die het nieuws nog hebben gemist: het komende jaar gaan we van start met de bouw van een nieuwe dansschool. Op onze website kan je alle details vinden. We zullen jullie het komende jaar op de hoogte houden van de vooruitgang van dit project!

We kijken er alvast naar uit jullie binnenkort te zien en samen te dansen! 

vriendelijke groeten,
Charlotte Vander Zande en het Dancelot-Team