Dag danser en ouder(s),
Hierbij de nieuwe Dancelot SKY BOX, onze digitale nieuwsbrief met informatie.
Je kan steeds de vorige nieuwsbrieven raadplegen op de Dancelot SKY BOX overzichtspagina.
AGENDA
De herfstvakantie gaat dus pas in vanaf maandag 31/10 bij ons - er is dus nog les komend weekend 29 en 30 oktober!

MA 24/10/2022 – ZO 30/10/2022: HALLOWEEN-WEEK in Dancelot
MA 31/10/2022 – ZO 6/11/2022: HERFSTVAKANTIE – GEEN LES
VR 11/11/2022 – WAPENSTILSTAND (feestdag) – GEEN LES (dus wel les op ZA 12/11)
MA 19/12/2022 – ZO 25/12/2022 – week voor Kerstvakantie: GEEN LES
MA 26/12/2022 – ZO 8/01/2023 - KERSTVAKANTIE – GEEN LES
MA 30/01/2023 – start tweede semester
MA 20/02/2023 – ZO 26/02/2023 – KROKUSVAKANTIE – GEEN LES
MA 3/04/2023 – ZO 16/04/2023 – PAASVAKANTIE – GEEN LES
VR 14/04 - ZA 15/04 - ZO 16/04 – DANCELOT ON STAGE I (Magdalenazaal Brugge)
VR 28/04 - ZA 29/04 – DANCELOT ON STAGE II (Stadsschouwburg Brugge)
MA 01/05/2023 – Dag van de Arbeid (feestdag) – GEEN LES
DO 18/05 – VR 19/05 – ZA 20/05/2023 – Hemelvaartweekend - GEEN LES
MA 29/05/2023 – Pinkstermaandag (feestdag) – GEEN LES
ZO 11/06/2023 – einde dansjaar
HALLOWEEN-WEEK IN DANCELOT
Kom deze week in Halloween-outfit naar de les! Je mag verkleed zijn of je kan iets doen met je haar of je dot. Let er wel op dat je goed kan blijven dansen - dus een vol pompoenpak is dan misschien niet zo'n goed idee. 
ADMINISTRATIE & LESGELD
Indien het lesgeld nog niet betaald is, mogen we je vriendelijk verzoeken om dit zo vlug mogelijk  in orde te brengen. Dank hiervoor! Zoniet zal hier een administratieve kost bijkomen na de herfstvakantie. Je kan steeds alle info over je inschrijvingen raadplegen op je account op ledenbeheer.be.
UNIFORM & PASDAGEN DANCELOT BOUTIQUE
We werken in Dancelot met een vast dansuniform per leeftijdsgroep en dit zowel voor de les Klassiek Ballet als voor de Modern Jazz lessen. We werken hiervoor samen met de kwaliteitszaak Larabesko uit Gent. We hebben in Dancelot onze eigen 'boutique', dus je kan bij ons dit uniform passen én bestellen, dit aan dezelfde prijzen als in de winkel in Gent. 
voor de allerkleinsten (Preklassiek – Kinderdans) hebben we een lichtroze dansmaillot met een vast rokje aan en roze balletschoentjes
voor de leeftijd 6 – 9 jaar (Klassiek I - III) hebben we een fuchsia maillot met vaste rok
vanaf Klassiek IV hebben we een wijnrode maillot met afzonderlijk voile rokje
vanaf M+ heb je de keuze uit de wijnrode maillot of een zwarte maillot met kant met voile rokje
voor Modern/Jazz stellen we een zwarte legging en/of zwart shortje & een zwarte (Dancelot) T-shirt en/of zwarte sport-top voor
voor de jongens is er voor ballet en jazz een zwarte legging met T-shirt (zwart of wit) en zwarte balletschoenen
In Dancelot hebben we ook Dancelot kledij (T-shirt, sweatshirt, hoodie).
We hebben een eigen stock op voorraad in Dancelot. We voorzien pas- & koopdagen op
zaterdag 12/11 van 16u – 17u30
zaterdag 03/12 van 16u – 17u30
We doen dit steeds op afspraak. Dit geeft jou en ons de tijd om bewust en in rust te passen én op deze manier vermijden we lange wachttijden. Graag een seintje aan Charlotte of Michel (zie CONTACT voor de gegevens) en we reserveren een plaatsje!
We hebben intussen ook tweedehandskledij in Dancelot, zowel maillots (uniform) als dankskledij. Deze staan uitgestald in onze ontmoetingsruimte.
Mogen we ook nogmaals aandringen om de kledij te naamtekenen. Op deze manier komt alles gemakkelijk terug bij de rechtmatige eigenaar.
Niet alleen een uniform is belangrijk voor een danser... maar ook het haar. In de Klassieke Balletles verwachten we dat de dansers een dot in het haar hebben. In de lessen Jazz en Musical is dit een hoge staart of is het haar mooi vastgemaakt. Losse haren worden met speldjes of lak vast gestoken. In de dansschool voorzien we zakjes met enkele benodigdheden (zoals haarnetje, speldjes en rekker) voor het maken van een dot en we hebben zelfs een leuk Dancelot-doosje. Dansers die niet in orde zijn, kunnen niet toegelaten worden tot de dansles en dienen een zakje aan te schaffen, zodat ze toch volgens de regels in de les aanwezig kunnen zijn. We verwachten dus dat alle dansers een eigen zakje in hun ballettas bewaren met enkele haarbenodigdheden en een eigen borstel (dit omwille van hygiënische redenen). Bij de dansers van Kinderdans en Preklassiek vragen we dat het haar mooi is vastgemaakt, een dot is hier nog niet vereist. We hebben een leuk en overzichtelijke filmpje gemaakt over hoe je een staart en een dot maakt. Zelfs de papa’s kunnen dit!
DANCELOT ON STAGE 2023
Jawel! Komend dansjaar staan we met zijn allen op het podium voor een spetterende Dancelot On Stage, een volledige voorstelling met alle dansers in Dancelot. We vertrekken terug vanuit een samenhangend verhaal en elke dansgroep zal een onderdeel in dit magische geheel zijn.
Daar we intussen ook wat groter zijn geworden, pakken we het op een andere manier aan. We zullen werken met twee reeksen van voorstellingen met een opsplitsing in leeftijdsgroepen. Op deze manier wordt het voor zowel de danser als de toeschouwer overzichtelijk. De twee voorstellingenreeksen zullen op zichzelf staan, maar zullen ook inhoudelijk en verhaaltechnisch verbonden zijn met elkaar. Dit wil zeggen dat je naar één van de voorstellingen kan komen kijken, maar dat het bekijken van beide voorstellingen een extra bonus zal zijn.
VOORSTELLINGENREEKS 01 : 14 tot 16 APRIL 2023 - MAGDALENAZAAL BRUGGE
voor alle dansers in niveaugroepen M+, H+, Volwassenen & alle Talentgroepen
(vrijhouden vanaf 12/04/2023)

VOORSTELLINGENREEKS 02 : 28 & 29 APRIL 2023 - STADSSCHOUWBURG BRUGGE
voor alle dansers in niveaugroepen Kinderdans, Preklassiek, Klassiek I t.e.m. VI-VII & alle Talentgroepen
(vrijhouden vanaf 26/04/2023).

Noteer dit alvast met een grote stip in jullie agenda!
WORKSHOP BALLET TECHNIEK MET LAURENCE
In de herfstvakantie is er een workshop Ballet met Laurence. De ideale manier om eens kennis te maken met diepgaandere techniek van Klassiek Ballet.
PODIUMTIP(S)
In dit laatste rubriekje zullen we jullie steeds enkele tips meegeven van voorstellingen of events die wij de moeite vinden om te bekijken:

'Broeden' - Grof Geschud - De Grote Post Oostende op 26/10
Prachtige voorstelling van een Vlaams-Nederlands cabaretduo die - als voormalig koppel - hun liefdesbreuk beschrijven, bezingen en bedansen dit met een lach en een traan. Meer dan de moeite. Ze staan komende woensdag 26/10 in Oostende (De Grote Post). Hier vind je alle info.
vriendelijke groeten,
Charlotte Vander Zande en het volledige Dancelot-Team