Dag danser en ouder(s),
We zijn deze week uit de startblokken geschoten met de eerste lessen Ballet! En iedereen heeft er zin in.
Hier alvast onze tweede Dancelot SKY BOX, onze nieuwsbrief met daarin tal van praktische zaken én enkele updates.
Al onze nieuwsbrieven worden elk dansjaar tevens HIER gecentraliseerd - zodat je steeds gemakkelijk alle communicatie opnieuw kan raadplegen. Bij elke SKY BOX zal steeds de link naar de vorige edities te vinden zijn. Lees zeker onze eerste nieuwsbrief nog na, want daarin staat heel veel info. Vergeet ook niet dat je op onze website steeds terecht kan voor aankondigingen, informatie en praktische zaken.
We heten bij deze ook de nieuwe dansers (en ouders) van harte welkom in Dancelot !
START DANSJAAR & AGENDA
In deze eerste dansweek (week van 11 - 17 september) starten we enkel met de lessen Ballet (Kinderdans, Preklassiek, Klassiek I t.e.m. H+, Klassiek Volwassenen) en dus ook met alle lessen uit het Opleidingstraject Pre Pro Ballet (incl PBT). We doen dit om geleidelijk het lichaam terug te laten wennen aan de vormbeweging van Ballet.
Vanaf de week van 18 september sluiten dan alle andere lessen hierbij aan (Modern, Musical, We Move, Pilates en Pointes) en dus ook alle lessen voor het opleidingstraject Pre Pro Modern (Dancelot Petit Talent, Mini Talent, Jong Talent, Jong Geweld en Dancelot Coda).
Dit is onze JAARAGENDA:
Week 11 SEPTEMBER 2023: START eerste dansweek (KLASSIEK BALLET) – start eerste semester
Week 18 SEPTEMBER 2023: START alle andere lessen (MODERN, MUSICAL, PILATES, POINTES, WORKOUT)
MA 30/10/2023 – ZO 5/11/2023: HERFSTVAKANTIE – GEEN LES
ZA 11/11/2023 – WAPENSTILSTAND (feestdag) – GEEN LES
MA 11/12/2023 – ZO 24/12/2023twee weken voor Kerstvakantie: GEEN LES
MA 25/12/2023 – ZO 7/01/2024 - KERSTVAKANTIE – GEEN LES
ZO 7/01/2024 – VOORSTELLING Wedstrijdchoreografieën SWTYCD
MA 8/01/2024 – START lessen na de KERSTVAKANTIE
MA 29/01/2024 – start tweede semester
MA 12/02/2024 – ZO 18/02/2024 – KROKUSVAKANTIE – GEEN LES
MA 1/04/2024 – ZO 14/04/2024 – PAASVAKANTIE – GEEN LES
WO 1/05/2024 – Dag van de Arbeid (feestdag) – GEEN LES
DO 9/05 – VR 10/05 – ZA 11/05/2024 – Hemelvaartweekend - GEEN LES
VR 17/05 – ZA 18/05 – ZO 19/05/2024 – VOORSTELLING Dancelot ETUDE#04 (eigen werk dansers en wedstrijdchoreografieën)
MA 20/05/2024 – Pinkstermaandag (feestdag) – GEEN LES
ZO 9/06/2024 – einde dansjaar
PROEFLES PILATES
Komende maandag zal ook de eerste les Pilates van start gaan en dit met Eef Moens. Eef danst al haar hele leven en volgt ondertussen 10 jaar Pilates. Onlangs werkte zij haar opleiding tot docente Pilates af en we zijn verheugd haar in ons team te hebben.
Pilates is een lichaamsversterkende routine, ze verhoogt de lenigheid door het aansterken van lange, lenige spieren. Het verhoogt de kracht en uithouding in de benen, buikspieren, armen, heupen en de rug. De nadruk ligt vooral bij het corrigeren van de rug-heup houding om stress te verminderen en bij de ademhaling om een goede zuurstoftoevoer naar de spieren te verzekeren. Dankzij Pilates-lessen ontwikkel je een sterke ‘core’, ook wel centrum genoemd, en je verhoogt de coördinatie en het evenwicht. 
De Pilates gaat door in Dancelot op maandag om 19u15. Elke deelnemer heeft een Pilatesmatje en er wordt gebruik gemaakt van enkele accessoires (aanwezig in Dancelot). Dit is een ideale workout in groep en ook mannen zijn hier van harte welkom!
Kom gerust de eerste les eens gratis proberen om te zien of het iets voor jou is!
PROEFLES MUSICAL
Komende dinsdag zullen ook de eerste Musical-lessen van start gaan. Eline Becue zal dit jaar de Musical-fakkel overnemen. Ze volgde sinds kindsaf steeds Musical, alsook Ballet en Modern, bij ons in Dancelot en nam ook deel aan enkele projecten. Met haar bruisende enthousiasme zal ze de kinderen prikkelen met zang, dans en drama.
Musical A gaat door in Dancelot op dinsdag van  17u tot 18u (leeftijd 8 - 12 jaar) en Musical B vindt aansluitend plaats van 18u tot 19u15 (leeftijd 13 - 18 jaar).
Kom gerust de eerste les eens (gratis) proberen om te zien of het iets voor jou is!
UNIFORM & PASDAGEN DANCELOT BOUTIQUE
We verwachten dat iedereen in uniform in de dansles staat. We hebben in Dancelot een vast dansuniform per leeftijdsgroep en dit zowel voor de les BALLET als voor de lessen MODERN. We werken hiervoor samen met de kwaliteitszaak Larabesko uit Gent. We hebben in Dancelot onze eigen 'boutique', dus je kan bij ons dit uniform passen én bestellen, dit aan dezelfde prijzen als in de winkel in Gent. We hebben een eigen stock op voorraad in Dancelot.
We voorzien pas- & koopdagen op
zaterdag 23/09 van 15u – 17u30
zaterdag 30/09 van 15u – 17u30
zaterdag 7/10 van 15u - 17u30
We doen dit steeds op afspraak. Dit geeft jou en ons de tijd om bewust en in rust te passen én op deze manier vermijden we lange wachttijden. Graag een seintje aan Charlotte of Michel (zie CONTACT voor de gegevens) en we reserveren een plaatsje!
DANCELOT-TEAM
Check onze website om ons team wat beter te leren kennen. Daar kan je alvast wat meer info vinden met updates in bio en beelden.
VOORSTELLINGEN - PODIUM

DANS IN BRUGGE MET DANCELOT
We willen graag de blik van de dansers verruimen en dit door werkelijk te zien wat er vandaag in de danswereld gebeurt. Dit willen we doen door samen naar dansvoorstellingen en performances te gaan kijken. We geloven erin dat de dansers hierdoor nog meer geprikkeld kunnen worden in hun nieuwsgierigheid maar ook in hun groei en het creatieproces.
In samenspraak met Dans in Brugge selecteerden we 4 dansvoorstellingen en 1 circusvoorstelling uit het programma van Cultuurcentrum Brugge en het Concertgebouw, en dit voor dansers vanaf 8 jaar. 
Je kan je hiervoor nog inschrijven.

DAG VAN DE SPORT
Op zondag 17 september kan je op ‘Dag van de Sport’ het aanbod van Brugge ontdekken van 13.00 tot 17.00 uur op ‘t Zand. Dancelot heeft er ook een stand én we treden op van 15u50 tot 16u10 met Ballet I (Zonnevlammetjes), Dancelot Mini Talent ('Formidable'), Dancelot Jong Geweld ('Come With Me'), Dancelot Coda ('Mistral), Trio Margot, Mira & Lili Rose, Duet Ona & Zita en solo Zita.
KOM GERUST KIJKEN. HET WORDT MOOI WEER!
LESSENROOSTER & LOCATIE
Het definitieve lessenrooster kan je op steeds op onze website raadplegen (en downloaden indien gewenst). De locaties zijn hierop tevens aangeduid.
Dit zijn de locaties waar alle lessen doorgaan:

Dancelot Steenkaai 34 gebouw L & M: hier gaan het merendeel van de lessen door (van maandag tot zondag in de Grote en Kleine Zaal).
Op woensdag: Sport Vlaanderen (BLOSO) – Nijverheidsstraat 112 8310 Brugge. Hier gaan de lessen Ballet & Techniek van de Talentgroepen door met Ellen van 13u30 tot 18u. Deze gaan door in de Blauwe danszaal (1ste verdieping). De lessen voor Dancelot Jong Talent, Ballet & Techniek van 18u15-20u30, gaan door in de Oranje zaal (gelijkvloers).
Op zaterdag: Danszaal Xaverianensite – Xaverianenstraat 2 8200 Brugge. Hier gaan de lessen Ballet I, II en Preklassiek met Joke en de les Modern II met Ona door.
Op zaterdag: grote danszaal (Spiegelzaal) KTA – Rijselstraat 7 8200 Brugge voor groepen M5+M6 en Pointes B/C met Zita en de lessen voor Ballet & Modern III met Zita en Ona.  
Uitgebreide info over de locaties (met bereikbaarheid en parkeren) vind je op onze website
Op woensdag (Sport Vlaanderen) en op zaterdag (Xaverianensite) zal naast de dansdocente ook steeds een extra begeleider van Dancelot aanwezig zijn (Michel), dit voor de jongere groepen.
ADMINISTRATIE & BETALEN LESGELD
We werken met ledenbeheer.be voor al onze administratie en opvolging van de inschrijvingen. Via onze website (onder ‘INSCHRIJVEN’) kom je op het beveiligd Dancelot-portaal van ledenbeheer.be terecht van waaruit de Dancelot inschrijvingen worden afgehandeld en waar je tevens al je eigen administratie kan beheren. Hier kan je dus steeds je mutualiteitsattest en kostennota downloaden.
Belangrijk is dat je hier een login aanmaakt. Bestaande Dancelot-dansers hebben reeds een eigen account. Indien dit nieuw is voor je, dien je een hoofdaccount aan te maken met login (door vader, moeder of voogd). Binnen dat hoofdaccount kan je dan leden van het gezin toevoegen en deze voor een specifieke cursus (opgedeeld per dansstijlen) of activiteit (kamp) inschrijven. Deze login is persoonlijk en kan (indien gewenst) voor alle dansers in het gezin worden gebruikt. Pas zeker je persoonlijke gegevens hier aan als deze wijzigen. Je kan ook meerdere emailadressen ingeven (bijv. bij co-ouderschap of emailadres van oudere kinderen).
Indien het lesgeld nog niet betaald is, mogen we je vriendelijk verzoeken om dit in orde te brengen voor de start van het dansjaar. Er zijn voor bepaalde groepen soms ook wachtlijsten – dus gelieve de plaats definitief te bevestigen mits betaling of in het andere geval ons op de hoogte te brengen dat betreffende les niet zal gevolgd worden. Dank hiervoor! Je kan steeds alle info over je inschrijvingen raadplegen op je account op ledenbeheer.
Indien je in schijven wenst te betalen, dan kan dit zeker worden voorzien. Neem contact op met Michel (michel@dancelot.be) hiervoor. Nieuwe dansers hebben steeds de mogelijkheid een proefles te volgen alvorens ze het lesgeld dienen te betalen.
OPNAME & BEELDEN DANCELOT ON STAGE 2023
Komende week krijgen de dansers een formuliertje mee om de beelden van onze prachtige voorstelling 'HOME' te bestellen.

vriendelijke groeten,
Charlotte Vander Zande en het Dancelot-Team