Dag danser en ouder(s),
De paasklokken en de paashaas hebben de vakantie op gang getrapt, tijd dus om jullie nog wat extra informatie te geven over wat er allemaal te gebeuren staat de komende lentemaanden.
Je kan steeds de vorige nieuwsbrieven raadplegen op de Dancelot SKY BOX overzichtspagina.
LAATSTE MAANDEN IN DE STEENKAAI
Na de paasvakantie starten we aan de allerlaatste lessenreeks die door zal gaan in onze gebouwen van de Steenkaai! Tijdens de zomermaanden zullen de geplande Zomerstages, Workshops én Dans- & Musicalkampen ook nog doorgaan in de Steenkaai.
Vanaf september is het voorzien dat alle lessen doorgaan op onze nieuwe locatie in Sint-Andries, dus alles zal zich dan centraliseren op 1 plek. Het nieuwe lessenrooster is volop in de maak en zal met jullie gedeeld worden na de paasvakantie.
Mogen we nog even aandacht vragen voor de uniformregels van Dancelot. In de winterperiode merken we vaak een versoepeling bij de dansers, maar daar de lente weer gestart is vragen we extra aandacht voor het dragen van de juiste kledij, balletschoenen en een dot in het haar voor Ballet!
AANBOD & INSCHRIJVEN DANSJAAR 2024-2025
Inschrijvingen voor het nieuwe dansjaar starten vanaf maandag 13 mei om 9u voor Dancelot leden (dansers die reeds dit dansjaar bij ons actief zijn), en vanaf maandag 27 mei om 9u voor nieuwe leden.
We plannen een 'OPENDEUR-WEEK', de week van maandag 27 mei tot en met zaterdag 1 juni 2024. Iedereen is dan welkom om de lessen te komen bekijken, om te zien wat de dansers bijgeleerd hebben dit dansjaar of mocht je interesse hebben in lessen voor volgend dansjaar. Vanaf die week starten dan ook de inschrijvingen voor nieuwe leden.
Extra opties in ons dansprogramma 2024-2025:
Dansers die in het 2de leerjaar starten kunnen naast Ballet ook aansluitend Modern volgen, een echte aanrader!
Alle dansers (van 2e leerjaar t.e.m. 3de middelbaar) die graag Modern wensen te volgen, kunnen dit op voorwaarde dat ze een les Ballet volgen.
Vanaf het 3de leerjaar kan je de lessen Musical volgen. Voor deze lessen hoef je vanaf volgend dansjaar geen verplichte les Ballet meer te volgen. Je kan dus perfect enkel de les Musical doen. Let wel, wil je Modern doen dan dien je hiervoor wel een les Ballet te volgen.
We starten in september met een nieuwe groep Pointes Beginners. Dansers die deze les wensen te volgen, vragen hiervoor advies aan hun Balletdocente. Dit is mogelijk vanaf geboortejaar 2013.
We behouden de leeftijdsgroepen Kinderdans (4 jaar), Preklassiek (5 jaar), Ballet I-VI, M1, M2 en M3.
Dansers vanaf geboortejaar 2009 (dus voorheen M4 - vierde middelbaar) zullen de vrijheid krijgen om een Balletles te volgen of niet. Daarnaast hebben ze keuze uit meerdere lessen Modern. Vanaf deze leeftijd ben je dus niet meer verplicht om Ballet te doen in Dancelot, maar we raden het natuurlijk heel erg aan voor dansers die technisch sterk willen blijven. Zowel de lessen Ballet als Modern zullen (vanaf geboortejaar 2009) verdeeld worden in een Intermediair en Advanced niveau.
Het aanbod Volwassenen zal tevens worden opgedeeld in Beginners/Intermediair en Advanced.
Nieuwe Lessen !
We bieden volgend dansjaar ook NIEUWE danslessen aan. Hiervoor is het volgen van Balletlessen niet vereist:
HIP HOP - op dinsdag voor kinderen vanaf geboortejaar 2014, jongeren en jawel, ook voor Volwassenen, zowel mannen als vrouwen. Deze lessen zullen gegeven worden door Pauline Vanneste op dinsdagavond.
ACRO - deze lessen werden in het verleden als workshopreeks aangeboden en zullen vanaf september als wekelijkse les ingepland worden. Wil je je verdiepen in gymnastische bewegingen en dance-tricks, dan is dit zeker iets voor jou. Je kan dit reeds volgen vanaf het eerste leerjaar (geboortejaar 2018)! Deze lessen zullen gegeven worden door Zita Demarest.
DANCE WORKOUT - Zoek je een leuke workout waarbij cardio en kracht afgewisseld worden met eenvoudige danspassen, in een heel erg leuke sfeer, dan is deze workout zeker iets voor jou! Vanaf volgend dansjaar te volgen op donderdagavond bij Ona Leupe.
PILATES - Dit jaar startten we deze lessenreeks en we merken een heel erg mooie evolutie bij de deelnemers. Pilates is een lichaamsversterkende routine, ze verhoogt de lenigheid door het aansterken van lange, lenige spieren. Het verhoogt de kracht en uithouding in de benen, buikspieren, armen, heupen en de rug. De nadruk ligt vooral bij het corrigeren van de rug-heup houding om stress te verminderen en bij de ademhaling om een goede zuurstoftoevoer naar de spieren te verzekeren. Dankzij Pilates-lessen ontwikkel je een sterke ‘core’, ook wel centrum genoemd, en je verhoogt de coördinatie en het evenwicht. Gegeven op dinsdag door Eef Moens.
MEN WORKOUT – Volgend dansjaar willen we een ruimer programma voor mannen opstarten. Enerzijds kan HIP HOP Volwassenen een optie zijn, maar er wordt dus ook gekeken voor een bijkomend aanbod. Dit is nog in overleg en wordt later gecommuniceerd.
AGENDA

MA 1/04/2024 – ZO 14/04/2024 – PAASVAKANTIE – GEEN LES
WO 1/05/2024 – Dag van de Arbeid (feestdag) – GEEN LES
maar wel AUDITIE Talentgroepen
DO 9/05 – VR 10/05 – ZA 11/05/2024 – Hemelvaartweekend - GEEN LES
DO 16/05 Generale Repetitie Dancelot ETUDE#04 (lessen Charlotte worden verplaatst)
VR 17/05 – ZA 18/05 – ZO 19/05/2024 – VOORSTELLING Dancelot ETUDE#04 (eigen werk dansers en wedstrijdchoreografieën)
MA 20/05/2024 – Pinkstermaandag (feestdag) – GEEN LES
MA 27/05 – ZA 1/6 - OPENDEUR-WEEK
ZO 9/06/2024 – einde dansjaar (in de weken nadien worden nog waar nodig inhaallessen voorzien)
DANCELOT ETUDE#04 & TICKETVERKOOP
Op vrijdag 17/5 (20u) en zaterdag 18/05 (15u en 20u) brengen we een nieuwe voorstelling van ‘ETUDE’ in de Magdalenazaal (MaZ) in Brugge. Dit zal reeds onze vierde editie zijn en deze organiseren we steeds in het jaar dat er geen grote Dancelot On Stage is, de grote voorstelling met de hele dansschool.
Wat mag je verwachten… er zal een selectie uit onze vele wedstrijdchoreo’s gebracht worden, in combinatie met eigen werk van Dancelot dansers en ook enkele specials. Met 'Dancelot ETUDE' bieden we immers een creatief platform aan onze eigen dansers (vanaf 12 jaar) om hier eigen choreografieën uit te werken en deze te dansen, dit met coaching door onze docenten. Op ETUDE#04 laten we ook onze allerjongste talentgroep (Dancelot Petit Talent) een eerste keer het podium opgaan in deze nieuwe bezetting. Het wordt een super boeiende mix van dans en voor sommigen zal het de eerste keer zijn dat ze een eigen creatie op het podium brengen. ETUDE is steeds de moeite en het belooft alvast een rijke avond aan dans te worden.
Wil je onze dansers aanmoedigen of ben je nieuwsgierig naar wat we doen, dan is dit alvast een ideale gelegenheid!
Ticketverkoop start maandag 22/4 om 9u. Tickets kosten 14 euro en kunnen rechtstreeks via onze website (via Ledenbeheer) aangekocht worden vanaf dan:
AUDITIE TALENTGROEPEN
Op woensdag 1 mei plannen we onze auditie voor de Talentgroepen Modern. Dancelot heeft ondertussen 5 Talentgroepen, volgend dansjaar worden deze als volgt onderverdeeld:
Dancelot Jong Talent (2013-2014)
Dancelot Jong Geweld (2010-2012)
Dancelot Jong Geweld+ (2008-2010)
Dancelot Coda (2007-2008)
Elke twee jaar starten we een nieuwe groep op. Daar we dit dus vorig jaar pas deden, gaan we komend dansjaar verder met deze verdeling. Het jaar nadien plannen we terug een instroom bij Dancelot Petit Talent.
De Talentgroepen krijgen minimum 4u dansles in de week en kunnen dit verder nog aanvullen met extra lessen. Tijdens deze lessen wordt een grote concentratie en sterke discipline gevraagd. Daar dit niet voor elke danser geschikt is, kan je enkel deze lessen volgen na een geslaagde auditie. Dansers kunnen zowel tot het Ballettraject als het Moderne traject toegelaten worden, of tot één van beide.
Twijfel je over je mogelijkheden, vraag dan zeker even advies aan Charlotte, Zita of Ona. Ken je dansers die eventueel interesse hebben en nog niet in Dancelot dansen, dan kunnen zij zeker ook deelnemen.
Indien je graag wenst deel te nemen aan de auditie, gelieve dit in een mail te bevestigen naar info@dancelot.be .
Planning Auditie – woensdag 1 mei
10u30-11u30 Ballet + Modern Dancelot Mini Talent (geboortejaar 2015-2016)
11u30-12u30 Ballet + Modern Dancelot Jong Talent (2013-2014)
14u-15u Modern Dancelot Jong Geweld (2010-2012)
 15u-16u30 Modern Dancelot Jong Geweld+ en Dancelot Coda (2007-2010)
Dansers die de auditie van Dancelot Jong Geweld + of Dancelot Coda doen, en nog niet in deze Talentgroepen zitten, dienen tevens een solo van ongeveer 1 min voor te bereiden.
Dansers die reeds in de Talentgroepen zitten en graag een solo wensen te dansen volgend dansjaar, dienen tegen de laatste choreoles een solo voor te bereiden. Dit geldt voor dansers uit Dancelot Jong Talent, Jong Geweld (+) en Coda.
DANCELOT 2.0 - VOORTGANG BOUW NIEUWE DANSSCHOOL
Zoals de meeste onder jullie al wel weten zijn we volop bezig met de realisatie van een nieuw hedendaags dansgebouw in het groene Sportpark De Watertoren in Sint-Andries (Brugge), dit om onze activiteiten te centraliseren (en dus ook te verhuizen) vanaf volgend dansjaar. 
De bouwwerken gaan vooruit. Het blijft een dagelijkse kadans waarbij dag na dag er steeds iets verandert.
Jullie kunnen vanaf nu op onze startpagina de recente stand van zaken blijven volgen of klik hier voor het laatste nieuws.
ZOMERPROGRAMMA 2024
Hieronder kan je een overzicht vinden van de dansstages & kampen die Dancelot organiseert in de zomer van 2024. 
1-5 juli 2024 - Ballet & Modern-Jazz Intensive (dansstage) (laatste plaatsen beschikbaar)
Onze Ballet & Modern-Jazz Intensive staat ingepland van 1-5 juli 2024 (10-15 jaar). We maken er een super intense leuke week van met veel dans. De dansstage gaat elke dag door van 9u tot 16u in Dancelot. Er is opvang voorzien vanaf 8u tot 17u. De dansers krijgen dagelijks 3 danslessen, daarnaast krijgen ze ook afwisselend Acro, Stretching/massage, Pilates, HipHop.
We hebben fantastische docenten die de dansers die week zullen begeleiden, waaronder Lucia Pasquini voor de lessen Ballet, Modern van
Jasmin Van Aken, Jazz/Acro van Zita Demarest, Hip Hop van Paulien Vanneste, Pilates van Eef Moens en Stretching/Massage van Silke Crombez. Hou er rekening mee, vooral voor de jongsten, dat dit een intensieve dansstage is en niet vergelijkbaar met onze kampen eind augustus. De dansers krijgen intensieve danslessen en hebben hiervoor een bepaalde maturiteit en snelheid in het oppikken van dansbewegingen nodig. Toch zien we dit vooral als een uitdaging voor dansers die gedreven zijn en veel willen bijleren!
Prijs: 229 euro
Je kan de rechtstreekse inschrijvingslink vinden op de startpagina van Dancelot.
19-23 augustus 2024 - Danskamp 'Sprookjesbos' (volzet)
Een gevarieerd danskamp in het thema van tal van verschillende Sprookjes voor onze jongste dansers van 4 t.e.m. 8 jaar. Ze krijgen een variatie van dans, muziek, knutselen en spel en dit met de tofste en ervaren begeleidsters. Let op, dit is voor dansertjes vanaf geboortejaar 2019! Telkens van 9-16u, opvang van 8u tot en met 17u. Op vrijdag is er toonmoment om 15u. Prijs: 165 euro
26-30 augustus 2024 - Dans- en Musicalkamp ‘Peter Pan’ (volzet)
Tijdens dit kamp gaan we zingen en dansen in het thema van de film ‘Peter Pan’ dit voor kinderen van 6 t.e.m. 12 jaar. Daarnaast gaan we ook knutselen en kostuums maken. Een totale beleving met de tofste en ervaren begeleiders. Dit kamp is voor dansers vanaf geboortejaar 2017. Telkens van 9-16u, opvang van 8u tot en met 17u. Op vrijdag is er toonmoment om 15u. Prijs: 165 euro
Summer Workshops
Deze workshops waren vorige zomer een groot succes! Dit zijn losse lessen vol nieuwe bewegingen, techniek, artistieke ontwikkeling, verschillende stijlen modern en jazz (bijvoorbeeld floorwork, lyrical jazz…) choreografieën, etc. Elke keer is het een andere les, dus elke danser kan steeds invallen wanneer het past. Ze worden gegeven, door Zita en Ona, op losse zondagen doorheen de zomer en dit voor dansers vanaf 10 jaar. Hiervoor kan je nu nog niet inschrijven. Exacte info & data volgen nog in het voorjaar!
VERLOREN VOORWERPEN - OPROEP
Mogen wij met enige urgente aandrang vragen aan alle dansers en ouders om onze 5 vierkante meter aan verloren voorwerpen eens van naderbij te bekijken en te kijken of er iets van jullie is! Je kan deze vinden in Dancelot achteraan de ontmoetingsruimte eerste verdieping. Het is echt een aanzienlijke (en zelfs pijnlijke) hoeveelheid aan achtergelaten kledij, balletschoenen, waterflessen en dansoutfits.
Help de wereld en je eigen portemonnee een handje en bekijk of er iets van jou tussen zit.
PODIUMTIPS
DANS IN BRUGGE MET DANCELOT
We willen graag de  blik van de dansers verruimen en dit door werkelijk te zien wat er vandaag in de danswereld gebeurt. Dit willen we doen door samen naar dansvoorstellingen en performances te gaan kijken. We geloven erin dat de dansers hierdoor nog meer geprikkeld kunnen worden in hun nieuwsgierigheid maar ook in hun groei en het creatieproces.
In samenspraak met Dans in Brugge selecteerden we 4 dansvoorstellingen en 1 circusvoorstelling uit het programma van Cultuurcentrum Brugge en het Concertgebouw, en dit voor dansers vanaf 8 jaar. Zo hebben we dit jaar reeds prachtige voorstellingen kunnen bekijken.
Op woensdag 17/4 bekijken we de laatste voorstelling uit de reeks, een circusvoorstelling. Dansers gaan samen met een begeleider van Dancelot de voorstelling zien. Wie wil, kan nog een ticket bestellen via onze website (via 'INSCHRIJVEN').
Circa - Humans, 17/4 Stadsschouwburg Brugge om 20u, ticketprijs voor Dancelot dansers = 12 euro
Klik hier voor alle info
En laat je inspireren door dit filmpje.
vriendelijke groeten,
Charlotte Vander Zande en het volledige Dancelot-Team