Dag danser en ouder(s),
Hierbij de nieuwe Dancelot SKY BOX, onze digitale nieuwsbrief met informatie.
Je kan steeds de vorige nieuwsbrieven raadplegen op de
Dancelot SKY BOX overzichtspagina.

DANCELOT ON STAGE 'HOME'
We zijn nog steeds aan het nagenieten van onze twee voorstelling-weekends ‘HOME: Part I en Part II’! Wat een fantastische rollercoaster was dat. En als alle puzzelstukjes in elkaar vallen, dan komt al deze magie tot leven op het podium.
Zo trots op alle dansers, want voor velen was het een allereerste podiumervaring en voor anderen was het al heel erg lang geleden. Maar hoe goed hebben jullie dit gedaan! En wat een plezier was het om jullie te zien genieten!
Nogmaals een extra dankjewel aan alle helpers voor en achter de schermen, zonder jullie was dit onmogelijk en ook een groot hart aan alle choreografen, Dancelotteachers en coaches om de dansers zo te laten schitteren!
En evenveel dank aan onze sponsors, de ongelooflijk talrijke bezoekers op onze voorstellingen en de vele lovende reacties!
De beide voorstellingen zijn ook professioneel gefilmd door Mad Monkey Studios dit uit verschillende camerastandpunten. Zij staan ook in voor de montage en de verdeling van de film. Deze kan vanaf nu besteld worden bij Dancelot en kost 20 euro. Eenmaal de film is afgewerkt, zal je een downloadlink ontvangen waarmee je de film kan downloaden op jouw laptop/computer. Deze link is persoonlijk en kan niet met anderen gedeeld worden. We vragen om het gepaste bedrag in een envelop te steken en aan ons te bezorgen. Vermeld duidelijk de naam danser erop, tevens met vermelding van voorstelling (datum en uur) en vermelding van mailadres zodat we weten waarheen de link kan verstuurd worden. Gelieve dit netjes te schrijven zodat deze zeker aankomt op het juiste adres.
De volgende voorstellingen werden gefilmd:
HOME - part I op zaterdag 15/04 om 15u
HOME - part I op zaterdag 15/04 om 20u
HOME - part II  op vrijdag 28/04 om 20u
HOME - part II op zaterdag 29/04 om 19u30
Er werden ook prachtige foto’s genomen van beide weekends door Michel Deveen en Jan Darthet. Het duurt enige tijd om deze te verwerken, we communiceren in de loop van juni wanneer deze beschikbaar zijn.
Wie graag nog het mooie voorstellingenboek wenst te hebben alsook onze mooie poster (avonturenkaart - A2 formaat), die speciaal hiervoor ontworpen zijn: deze kunnen nog verkregen worden in Dancelot (beide aan 5 euro) zolang de voorraad strekt.
NIEUW LESSENROOSTER 2023 -2024 & INSCHRIJVINGEN
De lesplanning voor volgend dansjaar is afgerond en kan je bekijken (en zelfs downloaden) op onze website ('LESSENROOSTER'). Bekijk dit samen met de 'MOGELIJKHEDEN VOLGENS LEEFTIJD' en zo weet je meteen wat er allemaal mogelijk is voor de betreffende danser(s). Het 'LESGELD 2023-2024' kan je ook raadplegen op de website.
De inschrijvingen gaan van start op maandag 22 mei 2023 om 9u, dit voor de bestaande Dancelot-dansers.
Voor
nieuwe leden wordt de toegang gegeven op maandag 5 juni 2023 om 9u. Schrijf je dus zeker tijdig terug in, tal van groepen zijn vlug volzet.

Dit zijn de krachtlijnen, wijzigingen en/of verfijningen van het nieuwe lessenrooster:
We blijven - zoals we steeds al deden - inzetten op hoogkwalitatieve lessen in Klassiek Ballet en Moderne Dans, dit voor alle niveaus (beginners, regulier traject, opleidingstraject/pre pro, volwassenen).
We werken vanaf volgend jaar met de benamingen 'Ballet' (i.p.v. Klassiek) en 'Modern' (i.p.v. Jazz). Modern is een ruimere lading van Moderne Dans, Modern Jazz & Hedendaagse aanverwanten en omvat beter wat we doen.
We werken met een heldere indeling per leeftijd:
- de allerkleinsten beginnen in Kinderdans (vanaf 4 jaar). Het jaar erop wordt dat Preklassiek waarin op een speelse manier de eerste beginselen van Ballet worden meegeven.
- Dan zijn er groepen met Romeinse cijfers (I t.e.m. VI). Deze komen telkens overeen met het leerjaar uit het basisonderwijs. Ballet II is aldus de leeftijdsgroep van het tweede leerjaar.
- de leeftijdsgroepen blijven per jaar ingedeeld t.e.m. het vierde leerjaar. Nadien worden deze samengenomen (V-VI), en tevens per twee jaar in het middelbaar (M1+M2, M3+M4,...)
- Het is evenwel mogelijk dat een danser in een hogere leeftijdsgroep wordt ingedeeld, als hij of zij daartoe het niveau en capaciteiten heeft.

- H+ staat voor intensieve en hoogstaande lessen voor dansers vanaf 18 jaar. De leeftijd hierin is onbeperkt, maar de inzet en toewijding in deze niveaugroepen is aldus bepalend.
- Er is ook weer een uitgebreid volwassenentraject met verschillende niveaugroepen, dit zowel voor Klassiek Ballet als voor Modern.
Vanaf Ballet II kunnen dansers naast hun balletles ook een les Modern volgen.
Vanaf Ballet III kunnen dansers naast hun balletles ook Modern en/of Musical volgen.
Vanaf Ballet M1 kunnen dansers naast hun balletles ook Pointes volgen, dit na advies van de balletdocenten.
De lessen Acro is een workshopreeks van 8 lessen en kan gevolgd worden vanaf Ballet II. Acro gericht op dans is een acrobatische bewegingstechniek die toegepast wordt in Moderne en Hedendaagse Dans. Deze lessen worden gegeven door Zita Demarest die dit jaar haar diploma Acro behaalde.
De Talentgroepen kunnen enkel gevolgd worden na een positieve auditie. Volgend dansjaar starten we met een nieuwe talentgroep 'Dancelot Petit Talent', dit voor dansers van geboortejaar 2015-2016.
Onze Dancelot Compagnie is terug: Dancelot Cie-IT ! Deze groep bestaat uit dansers uit Dancelot Coda en +18jaar dansers waarbij de passie voor dans intens bruisend is. Met deze groep zal aan projecten en creaties gewerkt worden en dit zal gebracht worden op verschillende podia doorheen Vlaanderen.
DANCELOT-TEAM DOCENTEN 2023 -2024
Er zijn het komend jaar enkele verschuivingen en ook enkele vervangingen binnen ons team.
Jammer genoeg nemen we afscheid van enkele docenten binnen ons team toch voor wat betreft de reguliere lessen:
-
Laurence De Sloovere is zwanger! Hoera & een dikke proficiat! Maar dat betekent ook dat ze - helemaal terecht - kiest voor een mama-jaar én ook om bij haar partner in het buitenland te zijn. Dankjewel Laurence om dicht bij ons te zijn de laatste jaren en Dancelot mee te laten groeien! We wensen Laurence alle succes toe en zien haar in de toekomst spoedig terug voor workshops en andere opleidingen.
-
Laurent Flament zal zich meer toespitsen op zijn projectmatig werk en dus niet meer op wekelijkse lessen. Dankjewel Laurent voor je inbreng aan de talentgroepen en H+. Maar we zien Laurent natuurlijk ook terug op workshops en dansstages.
-
Marloes Decloedt zal zich verder focussen op eigen projecten. We wensen Marloes heel veel succes met haar verdere plannen en danken haar voor alle betrokkenheid.

Met veel enthousiasme verwelkomen we graag onze nieuwe docenten in het Dancelot-team:
-
Eline Becue (Musical & Modern M1+M2). Eline danste van kleinsaf in Dancelot en heeft intussen ook haar diploma van bewegingsdocente. Eline is de zus van Hannes en Nikos, de tweeling die dansfurore maakte in Dancelot Cie-IT én de 'creators' van 'SKY', onze dansende drone waarmee we op Belgium's Got Talent (Dancelot AndLights) stonden.  
-
Gaëlle Callewaert (Modern). Gaëlle was reeds jurylid dit jaar in onze 'So We Think You Can Dancelot' en is een kordate en ervaren danseres & docente met focus op Moderne en Hedendaagse Dans.
-
Eef Moens (Pilates, Workout & PBT). Eef danst al jaren in Dancelot, heeft heel veel affiniteit met dans en werkte recent haar opleiding als Pilates-docente af.
-
Lucia Pasqini (Ballet). Lucia is geschoolde danseres en docente uit Italië. Zij zal instaan voor gevorderde balletlessen (Pre Pro Balletles +14jaar en Volwassenen Gevorderden).
Binnen ons team zullen ook de bestaande docenten Ona Leupe, Zita Demarest en Anjolie Dejonckheere meer lessen opnemen het komende dansjaar.
KIJK- en ONTMOETINGSWEEK VOOR NIEUWE DANSERS
In de week van dinsdag 30 mei tot en met zaterdag 3 juni is er een 'Kijk- en ontmoetingsweek' dit enkel voor nieuwe dansers. Deze kijkdagen voorzien we voor nieuwe leerlingen die interesse hebben, zodat ze eens kunnen kennismaken met onze manier van lesgeven. Iedereen heeft ruimschoots onze dansers aan het werk kunnen zien op het podium onlangs, dus dit moment behouden we graag voor diegene die heel graag bij ons willen komen dansen.
AUDITIES TALENTGROEPEN EN PRE PRO BALLET
De auditie van onze nieuwste talentgroep ‘Dancelot Petit Talent’ zal plaatsvinden op maandag 29 mei van 10 - 11u15, dit zowel voor Ballet als Modern.
Wie hier graag aan wenst mee te doen en zich nog niet had opgegeven, is zeker welkom!
Inschrijven hiervoor via mail naar info@dancelot.be
DANCELOT DANSSTAGES ZOMER 2023
Tijdens de zomermaanden organiseren we enkele stages, danskampen en zijn er losse lessen te volgen zodat je de hele zomer 'in shape' blijft en vooral blijft dansen!
3-7 juli 2023 - BALLET & MODERN-JAZZ INTENSIVE
Tijdens deze stage krijgen dansers 3 danslessen per dag: Ballet van Laurence De Sloovere, Funky Jazz van Zita Demarest en Modern van Gaëlle Callewaert. Op woensdag krijgen ze een improvisatieworkshop van Maud Thielemans. Daarnaast vullen we deze dansstage aan met een knutselmoment.
Deze stage is voor dansers van geboortejaar 2010-2014 en er resten nog 3 plaatsjes!

Inschrijven via onze website.
14-18 augustus 2023 - DANSKAMP 'BALLERINA' (4-8 jarigen)
Een gevarieerd danskamp in de stijl en thema van de film Ballerina voor onze jongste dansers van 4-8 jaar oud. Ze krijgen een variatie van dans, muziek, knutselen en spel en dit met de tofste en ervaren begeleidsters.
(dit kamp is intussen VOLZET)
21-25 augustus 2023 - DANS- & MUSICALKAMP 'ENCANTO' (6-12 jarigen)
Dans in combinatie met musical wordt hier de rode draad en dit op een heel speelse manier om in de kleurrijke en avontuurlijke wereld van Mirabel te duiken. Tijdens dit kamp gaan we dus zingen en dansen in het thema van de film ‘Encanto’, dit voor kinderen van 6-12 jaar. Daarnaast gaan we ook knutselen en kostuums maken. Een totale beleving dit ook met de tofste en ervaren begeleiders.
(dit kamp is reeds VOLZET)
  28-29-30 augustus 2023 - DANCE BOOTCAMP ‘BACK IN SHAPE’
Voor de dansers van 10-13 jaar bestaat deze Bootcamp uit 3 danslessen/dag: Ballet van Ona Leupe, Modern van Linde-Raven Depuydt en Hedendaags van Hannelore Debraekeleer. Deze Bootcamp is reeds VOLZET!
Voor de dansers van 14-18 jaar bestaat deze Bootcamp uit 4 danslessen/dag: Ballet van Ona Leupe, Modern & Partnering van Linde-Raven Depuydt en Hedendaags van Hannelore Debraekeleer. Voor deze workshop is er nog plaats!
Inschrijven via onze website.
SUMMER WORKSHOPS MET ONA EN ZITA op 2/07, 9/07, 16/07, 6/08, 13/08 en 20/08
Hierin wordt bijna wekelijks een dansles aangeboden vanaf 10 jaar voor gevorderde dansers. De lessen worden specifiek gericht op dansers die tijdens de zomermaanden willen blijven doorgroeien, gemotiveerd zijn en fit willen blijven. Op zondagen in juli en augustus bieden Zita en Ona een les aan vol nieuwe bewegingen, techniek, artistieke ontwikkeling, verschillende stijlen Modern en Jazz (bijvoorbeeld floorwork, lyrical jazz…), choreografieën, etc. Daarnaast zijn deze lessen open voor zowel leden als niet-leden van Dancelot. Elke zondag is er een nieuwe les, dus elke danser kan invallen wanneer het hen schikt.
De Summer Workshops gaan steeds door op zondagavond in Dancelot
17u00-18u30 Modern/Jazz 10-13 jaar
18u30-20u00 Modern/Jazz 13-16 jaar
20u00-21u30 Modern/Jazz 16+
10 euro per les (1u30)
Leden betalen voor 3 lessen 25 euro
Niet-leden betalen voor 3 lessen 30 euro
Schrijf je in via mail naar workshop@dancelot.be met vermelding van
je volledige naam, geboortedatum en de lessen waarvoor je je wil inschrijven!
VERLOREN VOORWERPEN
Het dansjaar eindigt zaterdag 10 juni 2023. We hebben ondertussen heel veel verloren voorwerpen verzameld, van zowel voor als tijdens de voorstellingen. We hebben deze allemaal uitgestald achteraan in Dancelot. Neem dus zeker eens een kijkje! Vanaf juli geven we alles aan een organisatie die het kan gebruiken.
AGENDA
Hierbij het overzicht van de lesweken, vakantieperiodes en feestdagen én belangrijke momenten:
DO 18/05 – VR 19/05 – ZA 20/05/2023 – Hemelvaartweekend - GEEN LES
MA 29/05/2023 – Pinkstermaandag (feestdag) – GEEN LES
ZO 11/06/2023 – einde dansjaar
TWEEDE HELFT JUNI - inhaallessen (deze worden per groep gecommuniceerd)

De agenda kan je steeds raadplegen op onze website.
vriendelijke groeten,
Charlotte Vander Zande en het volledige Dancelot-Team