Dag danser en ouder(s),
2024 diende zich aan en voor we het weten is deze eerste maand van het jaar al bijna voorbij. Hoogste tijd dus voor een nieuwe Dancelot SKY BOX, onze maandelijkse nieuwsbrief met tal van informatie en updates. 
We heten hierbij ook de nieuwe dansers en ouders van harte welkom in Dancelot!
Je kan steeds de vorige nieuwsbrieven raadplegen op de Dancelot SKY BOX overzichtspagina.
START TWEEDE SEMESTER
Deze week (week van maandag 29 januari) start ons tweede semester. Dus alle lessen (zowel Ballet als Modern, Musical, Pointes,...) gaan door zoals in het eerste semester.
Het dansjaar bestaat uit twee semesters van telkens ongeveer 15 lessen. Het eerste semester loopt van maandag 11 september 2023 t.e.m. zondag 28 januari 2024. Het tweede semester loopt van maandag 29 januari 2024 t.e.m. 9 juni 2024
Indien lessen door omstandigheden niet kunnen doorgaan, dan zoeken we steeds een oplossing om deze lessen in te halen maar er kan in uitzondering steeds 1 les per dansjaar wegvallen indien deze mogelijkheid er niet is. Als er een les op een feestdag valt, dan valt die jammer genoeg weg. Tijdens de schoolvakanties is er tevens geen dansles.
Vanaf maandag 27/11 kon je als Dancelot danser je reeds opnieuw inschrijven voor het tweede semester. Deed je dit reeds in september dan hoef je dit niet nog eens te doen. Indien je dit over het hoofd hebt gezien, bekijk dan zeker eens je status en schrijf je alsnog in voor dit tweede semester.
Voor diegene die dit vergeten waren, of niet wisten: op je account van ledenbeheer (ga hiervoor naar inschrijven op onze website), kan je een attest downloaden dat je kan inbrengen bij je mutualiteit, waardoor je een gedeeltelijke teruggave hebt (per jaar) op het lesgeld.  
AGENDA


MA 29/01/2024 – start tweede semester
MA 12/02/2024 – ZO 18/02/2024 – KROKUSVAKANTIE – GEEN LES
MA 1/04/2024 – ZO 14/04/2024 – PAASVAKANTIE – GEEN LES
WO 1/05/2024 – Dag van de Arbeid (feestdag) – GEEN LES
DO 9/05 – VR 10/05 – ZA 11/05/2024 – Hemelvaartweekend - GEEN LES
VR 17/05 – ZA 18/05 – ZO 19/05/2024 – VOORSTELLING Dancelot ETUDE#04 (eigen werk dansers en wedstrijdchoreografieën)
MA 20/05/2024 – Pinkstermaandag (feestdag) – GEEN LES
ZO 9/06/2024 – einde dansjaar
PROEFLES PILATES
De Pilates start dit tweede semester op maandag 5 februari. Docente Eef Moens is deze week in het buitenland. De les van deze week wordt nadien nog ingehaald.
 Pilates is een lichaamsversterkende routine, ze verhoogt de lenigheid door het aansterken van lange, lenige spieren. Het verhoogt de kracht en uithouding in de benen, buikspieren, armen, heupen en de rug. De nadruk ligt vooral bij het corrigeren van de rug-heup houding om stress te verminderen en bij de ademhaling om een goede zuurstoftoevoer naar de spieren te verzekeren. Dankzij Pilates-lessen ontwikkel je een sterke ‘core’, ook wel centrum genoemd, en je verhoogt de coördinatie en het evenwicht. 
De Pilates gaat door in Dancelot op maandag om 19u15. Elke deelnemer heeft een Pilatesmatje en er wordt gebruik gemaakt van enkele accessoires (aanwezig in Dancelot). Dit is een ideale workout in groep en ook mannen zijn hier van harte welkom!
Kom gerust de eerste les op maandag 5/02 eens gratis proberen om te zien of het iets voor jou is!
UNIFORM & PASDAGEN DANCELOT BOUTIQUE
We verwachten dat iedereen in uniform in de dansles staat. We hebben in Dancelot een vast dansuniform per leeftijdsgroep en dit zowel voor de les BALLET als voor de lessen MODERN. We werken hiervoor samen met de kwaliteitszaak Larabesko uit Gent. We hebben in Dancelot onze eigen 'boutique', dus je kan bij ons dit uniform passen én bestellen, dit aan dezelfde prijzen als in de winkel in Gent. We hebben een eigen stock op voorraad in Dancelot.
We voorzien pas- & koopdagen op
zaterdag 10/02 van 15u – 17u
zaterdag 24/02 van 15u – 17u
We doen dit steeds op afspraak. Dit geeft jou en ons de tijd om bewust en in rust te passen én op deze manier vermijden we lange wachttijden. Graag een seintje aan Charlotte of Michel (zie CONTACT voor de gegevens) en we reserveren een plaatsje!
DANCELOT 2.0 - VOORTGANG BOUW NIEUWE DANSSCHOOL
Zoals de meeste onder jullie al wel weten zijn we volop bezig met de realisatie van een nieuw hedendaags dansgebouw in het groene Sportpark De Watertoren in Sint-Andries, dit om onze activiteiten te centraliseren (en dus ook te verhuizen) vanaf volgend dansjaar. 
En er is intussen best heel veel gebeurd!
Jullie kunnen vanaf nu op onze startpagina de recente stand van zaken blijven volgen of klik hier voor het laatste nieuws:
WEDSTRIJDTRAJECT EN THUISVOORSTELLING IN MEI
We zijn uit de startblokken geschoten met onze talentgroepen in januari. We hadden eerst onze eigen conceptvoorstelling ‘So We Think You Can Dancelot’ (SWTYCD) op 7 januari in de Magdalenazaal van Brugge. Hier brachten we al onze nieuwe wedstrijdchoreografieën (groepsstukken, trio's, duo's en solo's) in een professionele setting op een podium en met een professionele jury die elke danser persoonlijke feedback gaf. En dit natuurlijk ook voor een publiek! 
De voorbije weken en komende maanden zijn we heel vaak 'on tour' doorheen binnen en buitenland met onze wedstrijdcreaties.
Op zaterdag 18/05 en zondag 19/05 eindigen we ons traject in Brugge, voor een heuse thuisvoorstelling van wedstrijdchoreo's en eigen werk van dansers, dit op onze Dancelot ETUDE#04. Zet dit weekend alvast met stip in de agenda!  
ZOMERPROGRAMMA 2024
Hieronder kan je een overzicht vinden van de dansstages & kampen die Dancelot organiseert in de zomer van 2024. 
1-5 juli 2024 - Ballet & Modern-Jazz Intensive (dansstage) (nog plaatsen beschikbaar)
Onze Ballet & Modern-Jazz Intensive staat ingepland van 1-5 juli 2024 (10-15 jaar). We maken er een super intense leuke week van met veel dans. De dansstage gaat elke dag door van 9u tot 16u in Dancelot. Er is opvang voorzien vanaf 8u tot 17u. De dansers krijgen dagelijks 3 danslessen, daarnaast krijgen ze ook afwisselend Acro, Stretching/massage, Pilates, HipHop.
We hebben fantastische docenten die de dansers die week zullen begeleiden, waaronder Lucia Pasquini voor de lessen Ballet, Modern van
Jasmin Van Aken, Jazz/Acro van Zita Demarest, Hip Hop van Paulien Vanneste, Pilates van Eef Moens en Stretching/Massage van Silke Crombez. Hou er rekening mee, vooral voor de jongsten, dat dit een intensieve dansstage is en niet vergelijkbaar met onze kampen eind augustus. De dansers krijgen intensieve danslessen en hebben hiervoor een bepaalde maturiteit en snelheid in het oppikken van dansbewegingen nodig. Toch zien we dit vooral als een uitdaging voor dansers die gedreven zijn en veel willen bijleren!
Prijs: 229 euro
19-23 augustus 2024 - Danskamp 'Sprookjesbos' (volzet)
Een gevarieerd danskamp in het thema van tal van verschillende Sprookjes voor onze jongste dansers van 4 t.e.m. 8 jaar. Ze krijgen een variatie van dans, muziek, knutselen en spel en dit met de tofste en ervaren begeleidsters. Let op, dit is voor dansertjes vanaf geboortejaar 2019! Telkens van 9-16u, opvang van 8u tot en met 17u. Op vrijdag is er toonmoment om 15u. Prijs: 165 euro
26-30 augustus 2024 - Dans- en Musicalkamp ‘Peter Pan’ (volzet)
Tijdens dit kamp gaan we zingen en dansen in het thema van de film ‘Peter Pan’ dit voor kinderen van 6 t.e.m. 12 jaar. Daarnaast gaan we ook knutselen en kostuums maken. Een totale beleving met de tofste en ervaren begeleiders. Dit kamp is voor dansers vanaf geboortejaar 2017. Telkens van 9-16u, opvang van 8u tot en met 17u. Op vrijdag is er toonmoment om 15u. Prijs: 165 euro
Summer Workshops
Deze workshops waren vorige zomer een groot succes! Dit zijn losse lessen vol nieuwe bewegingen, techniek, artistieke ontwikkeling, verschillende stijlen modern en jazz (bijvoorbeeld floorwork, lyrical jazz…) choreografieën, etc. Elke keer is het een andere les, dus elke danser kan steeds invallen wanneer het past. Ze worden gegeven, door Zita en Ona, op losse zondagen doorheen de zomer en dit voor dansers vanaf 10 jaar. Hiervoor kan je nu nog niet inschrijven. Exacte info & data volgen nog in het voorjaar!
VERLOREN VOORWERPEN - OPROEP
Mogen wij met enige urgente aandrang vragen aan alle dansers en ouders om onze 5 vierkante meter aan verloren voorwerpen eens van naderbij te bekijken en te kijken of er iets van jullie tussenzit! Je kan deze vinden in Dancelot achteraan de ontmoetingsruimte eerste verdieping. Het is echt een aanzienlijke (en zelfs pijnlijke) hoeveelheid aan achtergelaten kledij, balletschoenen en dansoutfits.
Help de wereld en je eigen portemonnee een handje en bekijk of er iets van jou tussen zit.
PODIUMTIPS
DANS IN BRUGGE MET DANCELOT
We willen graag de blik van de dansers verruimen en dit door werkelijk te zien wat er vandaag in de danswereld gebeurt. Dit willen we doen door samen naar dansvoorstellingen en performances te gaan kijken. We geloven erin dat de dansers hierdoor nog meer geprikkeld kunnen worden in hun nieuwsgierigheid maar ook in hun groei en het creatieproces.
In samenspraak met Dans in Brugge selecteerden we 4 dansvoorstellingen en 1 circusvoorstelling uit het programma van Cultuurcentrum Brugge en het Concertgebouw, en dit voor dansers vanaf 8 jaar. In najaar 2023 hadden we zo reeds enkele prachtige voorstellingen. In de komende maanden zijn er nog twee voorzien. Je kan tickets bestellen via onze website (via 'INSCHRIJVEN').
FILMTIP
' J'aime La Vie ', de debuutfilm van Mathias Sercu loopt momenteel nog steeds in de bioscoop. De film is een ode aan het leven. Een ode aan het zorgen voor elkaar. Eén van de hoofdrollen (die jongen met het roze haar) wordt met glans vertolkt door Mattias Busschaert, de zoon van Stefanie Van Hecke (ondersteunende kracht binnen Dancelot) en broer van Margot (Dancelot Coda).
vriendelijke groeten,
Charlotte Vander Zande en het volledige Dancelot-Team