Dag danser en ouder(s),
Hierbij de nieuwe Dancelot SKY BOX, onze digitale nieuwsbrief met informatie.
Je kan steeds de vorige nieuwsbrieven raadplegen op de
Dancelot SKY BOX overzichtspagina.
AGENDA
Hierbij het overzicht van de lesweken, vakantieperiodes en feestdagen én belangrijke momenten:
MA 20/02/2023 – ZA 26/02/2023 – KROKUSVAKANTIE – GEEN LES
MA 3/04/2023 – ZA 16/04/2023 – PAASVAKANTIE – GEEN LES
VR 14/04 - ZA 15/04 - ZO 16/04 – DANCELOT ON STAGE I (Magdalenazaal Brugge)
VR 28/04 - ZA 29/04 – DANCELOT ON STAGE II (Stadsschouwburg Brugge)
MA 01/05/2023 – Dag van de Arbeid (feestdag) – GEEN LES
DO 18/05 – VR 19/05 – ZA 20/05/2023 – Hemelvaartweekend - GEEN LES
MA 29/05/2023 – Pinkstermaandag (feestdag) – GEEN LES
ZA 11/06/2023 – laatste lessen - einde dansjaar
De agenda kan je steeds raadplegen op onze website.
DANCELOT ON STAGE 2023
Jawel! We staan in 2023 met zijn allen op het podium voor een spetterende Dancelot On Stage, een volledige voorstelling met alle dansers in Dancelot. We vertrekken terug vanuit een samenhangend verhaal en elke dansgroep zal een onderdeel in dit magische geheel zijn.
Daar we intussen wat groter zijn geworden, pakken we het op een andere manier aan. We zullen werken met twee reeksen van voorstellingen met een opsplitsing in leeftijdsgroepen. Op deze manier wordt het voor zowel de danser als de toeschouwer overzichtelijk. De twee voorstellingenreeksen zullen op zichzelf staan, maar zullen ook inhoudelijk en verhaaltechnisch verbonden zijn met elkaar. Dit wil zeggen dat je naar één van de voorstellingen kan komen kijken, maar dat het bekijken van beide voorstellingen een extra bonus zal zijn.
De dansers kregen voor de krokusvakantie reeds een document mee met hun deelname aan de voorstellingen. Mocht je dit niet ontvangen hebben, laat ons dan zeker iets weten, daar dit belangrijk is voor de aankoop van de tickets. Het zou jammer zijn mocht je tickets aankopen voor de voorstelling waarin je kind niet zal mee dansen.
De TICKETVERKOOP start op VRIJDAG 3 MAART OM 9u. Dit gebeurt via Cultuurcentrum Brugge en is het gemakkelijkst online. Telefonisch kan dit ook maar enkel tijdens hun openingsuren (di tot vrij van 13-17u). De link wordt jullie bezorgd op donderdag 2 maart en zal ook op onze website staan op vrijdag 3/03..
Alle plaatsen zijn genummerd, zowel voor de Magdalenazaal als de Stadsschouwburg.
Ik kan iedereen aanraden tijdig zijn/haar tickets aan te schaffen, daar de verkoop snel kan gaan!
De prijs van de tickets bedraagt 19 euro voor de voorstelling in de Magdalenazaal en in de Stadsschouwburg is dit 19 euro (rang 1 & 2) en 16 euro (rang 3). In deze prijs is de servicekost van 1 euro voor de Stad Brugge reeds inbegrepen. Voor elk persoon moet een ticket worden aangeschaft, omwille van brandveiligheid. Mocht u een rolstoelpatiënt zijn, gelieve dit te melden bij aankoop, hiervoor zijn speciale plaatsen voorzien.
Voor de paasvakantie mogen jullie alle duidelijke en praktische info verwachten betreffende de voorstellingen, maar graag geef ik jullie nu al de planning van de generale repetities mee:
DANCELOT ON STAGE - HOME (part I) - 'Het Gezonken Eiland'
VOORSTELLINGENREEKS 01 : 14 tot 16 APRIL 2023 - MAGDALENAZAAL BRUGGE
vrijdag 20u - zaterdag 15u & 20u - zondag 11u
voor alle dansers in niveaugroepen M+, H+, Volwassenen & alle Talentgroepen
Generale repetitie donderdag 13 april
15-17u30 Plaatsing van alle groepen (M+, M+/H+, H+, Volw, Musical B, Pointes, Talentgroepen modern)
18-20u30 Doorloop voorstelling - generale repetitie
Alle dansers en helpers graag 30 min voor start aanwezig. De generale wordt in kostuum gedanst en we vragen om de haren mooi strak te hebben. Make-up is niet nodig maar mag, mochten er toch reeds foto’s genomen worden.
Dansers van Mini Talent mogen reeds om 19u worden opgehaald maar mogen ook blijven kijken tot het einde van de repetitie.
Volwassen dansers die die dag moeten werken, mogen gerust aansluiten wanneer dit past.
Een infomoment voor de helpers (PART I) wordt voorzien op maandag 27 maart van 19-20u in Dancelot.

DANCELOT ON STAGE - HOME (part II) 'De Grote Zoektocht'
VOORSTELLINGENREEKS 02 : 28 & 29 APRIL 2023 - STADSSCHOUWBURG BRUGGE
vrijdag 20u - zaterdag 11u, 15u en 19u30

voor alle dansers in niveaugroepen Kinderdans, Preklassiek, Klassiek I t.e.m. VI-VII & alle Talentgroepen
Generale repetitie woensdag 26 april
14u-15u30 Kinderdans, Preklassiek (wo + zat), Klassiek I (wo + do + za), Klassiek III (za)
15u30-17u30 Klassiek & Jazz II (wo + za), Klassiek & Jazz III (wo), Pre Pro Ballet 7-9j, Pre Pro Ballet 10-13j
18u-20u30 Klassiek & Jazz IV-V (wo + do), Klassiek VI-VII (wo + do)
Generale repetitie donderdag 27 april
18u30-19u30 Dancing Dads (Dancelot Papa’s) & Talentgroepen (Mini Talent, Jong Talent & deelnemende dansers choreo papa’s)
19u30-20u30 Jong Geweld & Dancelot Coda
Alle dansers graag 30 min voor start aanwezig. De generale wordt in kostuum gedanst en we vragen om de haren mooi strak te hebben. Make-up is niet nodig.
We begrijpen dat dansers op woensdagmiddag ook nog andere activiteiten kunnen hebben, maar vragen om toch voor deze keer een uitzondering te maken en de kinderen te laten komen, daar dit een heel belangrijke voorbereiding is op de voorstelling.
We vragen aan alle helpers om, indien mogelijk, tijdens de generale, een uur of langer extra te blijven (voor of na) om alles te helpen klaar zetten in de kleedkamers, daar dit tevens de eerste dag is van onze opbouw. Info hieromtrent volgt tijdens het infomoment voor helpers (PART II) op maandag 27 maart van 20-21u.
Mochten er nog mama’s backstage kunnen helpen voor de voorstelling op zaterdagavond, we kunnen nog enkele mensen gebruiken. Laat het ons dan snel weten!
SPONSORING DANCELOT ON STAGE
We leggen de lat steeds hoog in onze producties en dit kost een aardige cent om dit te realiseren. Bijkomende sponsoring door bedrijven en particulieren maakt het dan ook mogelijk dat we een prachtige en zelfs onvergetelijke productie kunnen realiseren, zowel voor de toeschouwers als voor de dansers.
U kan ons hierbij ondersteunen via dergelijke sponsoring. Hier vind je alle info en mogelijkheden:
PODIUMTIP(S)
In dit laatste rubriekje zullen we jullie steeds enkele tips meegeven van voorstellingen of events die wij de moeite vinden om te bekijken:

SPOTLIGHT
Dansvoorstelling met Brugse dansgezelschappen en gaststukken op 25/3 en 26/3 in de Stadsschouwburg van Brugge. Hier kan je het ook het duet van Ona en Zita bewonderen.

FOTOTENTOONSTELLING 'VUURVOGELS' - 20 jaar Wieder
Onze Michel Deveen heeft in opdracht van de Brugse organisatie Wieder vzw, die actief is in armoedebestrijding, een bijzondere fotoreeks gemaakt. Hij werd hierin ondersteund door choreografe Charlotte Vander Zande. In deze reeks werden enerzijds kwetsbare mensen geportretteerd die worden begeleid door de organisatie. Anderzijds is ook gewerkt met onze dansers en choreografen uit Dancelot om vanuit beweging, gevoel en intensiteit een resultaat en verhaal neer te zetten dit met 'vleugels' als symboliek.  Op 9 december werd de tentoonstelling plechtig geopend door Vlaams Minister Benjamin Dalle en Brugs schepen Pablo Annys. De komende maanden kan je nog steeds deze tentoonstelling met een uitgesproken reeks van 20 werken nog op de volgende plaatsen (en dit geheel gratis) bekijken:
- Avansahuis Brugge (Sint-Pieterskerklaan 5, 8000 Brugge) tot eind maart
- De Republiek Brugge (
Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge) in april

vriendelijke groeten,
Charlotte Vander Zande en het volledige Dancelot-Team