Dag danser en ouder(s),
Hierbij de nieuwe Dancelot SKY BOX, onze digitale nieuwsbrief met informatie.
Je kan steeds de vorige nieuwsbrieven raadplegen op de
Dancelot SKY BOX overzichtspagina.
We wensen jullie allen een bijzonder warm en voorspoedig 2023 toe! Op onze startpagina lachen tientallen kerstelfjes jullie toe in dit nieuwe jaar. Jawel, de laatste week voor de kerstvakantie was het weerom een kleurrijk kerstfeest!
AGENDA
We starten deze week opnieuw met de lessen!
In januari werken we de lessen uit het eerste semester af. Het dansjaar bestaat uit twee semesters van telkens ongeveer 15 lessen. Het eerste semester loopt van maandag 19 september 2022 t.e.m. zondag 29 januari 2023. Het tweede semester start op maandag 30 januari 2023 en loopt t.e.m. 11 juni 2023.


MA 09/01/2023 – ZA 14/01/2023 - start lessen na de Kerstvakantie
ZA 21/01/2023 – SO WE THINK YOU CAN DANCELOT (Magdalenazaal Brugge)
MA 30/01/2023 – start tweede semester
MA 20/02/2023 – ZA 26/03/2023 – KROKUSVAKANTIE – GEEN LES
MA 3/04/2023 – ZA 16/04/2023 – PAASVAKANTIE – GEEN LES
VR 14/04 - ZA 15/04 - ZO 16/04 – DANCELOT ON STAGE I (Magdalenazaal Brugge)
VR 28/04 - ZA 29/04 – DANCELOT ON STAGE II (Stadsschouwburg Brugge)
MA 01/05/2023 – Dag van de Arbeid (feestdag) – GEEN LES
DO 18/05 – VR 19/05 – ZA 20/05/2023 – Hemelvaartweekend - GEEN LES
MA 29/05/2023 – Pinkstermaandag (feestdag) – GEEN LES
ZA 11/06/2023 – laatste lessen - einde dansjaar

HERINSCHRIJVEN TWEEDE SEMESTER
Vanaf maandag 12/12 konden de bestaande Dancelot dansers zich reeds opnieuw inschrijven voor het tweede semester dat start begin februari 2023. Vanaf vandaag laten we ook nieuwe dansers toe. Schrijf je dus zeker vlug opnieuw in indien dit nog niet is gebeurd - tal van groepen zijn vlug volzet. Mogen we bovendien vragen dit zo snel mogelijk in orde te brengen, zodat we onze planning voor de voorstelling kunnen optimaliseren.
Je kan je herinschrijven via onze website (onder 'INSCHRIJVEN') vanwaar je in het Dancelot-portaal van ledenbeheer terechtkomt.
SO WE THINK YOU CAN DANCELOT (SWTYCD)
We nemen dit voorjaar weerom deel aan tal van wedstrijden en (intern)nationale concours met onze talentgroepen. In dit traject voorzien we op zaterdag 21 januari ‘So We Think You Can Dancelot’ (SWTYCD), in de Magdalenzaal (MaZ) van Brugge.
Dit is een eigen Dancelot productie (met knipoog naar het bekende TV-programma natuurlijk). Hier brengen we al onze nieuwe wedstrijdchoreografieën (groepsstukken, trio's, duo's en solo's) in een professionele setting op een podium en met een professionele jury die elke danser persoonlijke feedback geeft. En dit natuurlijk ook voor een publiek
Na elke creatie zullen de dansers rechtstreeks opbouwende feedback krijgen van de jury die bestaat uit 3 ervaren dansdocenten, nl. Jasmin Van Aken, Morgane Ribbens en Gaëlle Callewaert.
De dansers zullen de creaties brengen in 3 blokken gedurende de dag:
14-16u Dancelot Mini Talent & Jong Talent
16u30-17u45 Dancelot Jong Geweld
18u15-20u30 Dancelot Coda
Je kan hier dus ook bijzijn! Het belooft een heel boeiende Dancelot-showcase te worden, met alle Dancelot-choreo's samen op het podium en dit in Brugge. Je bepaalt zelf of dit voor een hele dag is of voor een blok. We laten het publiek dus per blok binnen, enkel bij uitzonderingen laten we publiek binnen/buiten tijdens een blok. We doen dit uit respect naar de dansers die op het podium staan, zodat hun concentratie niet verstoord wordt. Tussen de verschillende blokken is er een pauze voorzien. 
Aan het publiek vragen we een inkombijdrage (toegangsticket) om uit de kosten te komen, namelijk 10 euro per volwassene en 5 euro onder 12 jaar. Dit wordt rechtstreeks aan de deur betaald en is voor de hele dag (dus met 1 ticket kan je alle blokken zien).
We hopen jullie talrijk te verwelkomen op zaterdag 21/01 !
DANCELOT ON STAGE 2023
Jawel! We staan in 2023 met zijn allen op het podium voor een spetterende Dancelot On Stage, een volledige voorstelling met alle dansers in Dancelot. We vertrekken terug vanuit een samenhangend verhaal en elke dansgroep zal een onderdeel in dit magische geheel zijn.
Daar we intussen wat groter zijn geworden, pakken we het op een andere manier aan. We zullen werken met twee reeksen van voorstellingen met een opsplitsing in leeftijdsgroepen. Op deze manier wordt het voor zowel de danser als de toeschouwer overzichtelijk. De twee voorstellingenreeksen zullen op zichzelf staan, maar zullen ook inhoudelijk en verhaaltechnisch verbonden zijn met elkaar. Dit wil zeggen dat je naar één van de voorstellingen kan komen kijken, maar dat het bekijken van beide voorstellingen een extra bonus zal zijn.
DANCELOT ON STAGE - HOME (part I)
VOORSTELLINGENREEKS 01 : 14 tot 16 APRIL 2023 - MAGDALENAZAAL BRUGGE

voor alle dansers in niveaugroepen M+, H+, Volwassenen & alle Talentgroepen
DANCELOT ON STAGE - HOME (part II)
VOORSTELLINGENREEKS 02 : 28 & 29 APRIL 2023 - STADSSCHOUWBURG BRUGGE

voor alle dansers in niveaugroepen Kinderdans, Preklassiek, Klassiek I t.e.m. VI-VII & alle Talentgroepen
Noteer dit alvast met een grote stip in jullie agenda!
--> We starten vanaf deze eerste week in januari met alle choreografieën in de lessen. Mogen we vragen dat alle dansers vanaf nu wekelijks aanwezig zijn in de lessen, daar we starten met de choreografieën voor de voorstelling. Indien je niet aanwezig kan zijn, gelieve dit te laten weten met een geldige reden.
--> Weldra brengen we jullie op de hoogte van de
verdeling van de groepen over de verschillende voorstellingen.
-->
Ticketverkoop voor de beide voorstellingen start op 27/02. Info en details volgen.

ZOMERPROGRAMMA 2023
In de zomer van 2023 zullen er twee intensievere dansstages plaatsvinden, namelijk een intensieve vijfdaagse dansstage voor gemotiveerde dansers van 8-14 jaar oud en een intense dans-driedaagse voor de meer gevorderde dansers tussen 10-18 jaar.
Tijdens de zomer zullen er ook opnieuw ‘Summer Workshops’ in Dancelot doorgaan. Deze laatste zijn losse lessen vol nieuwe bewegingen, techniek, artistieke ontwikkeling, verschillende stijlen modern en jazz (bijvoorbeeld floorwork, lyrical jazz…), choreografieën, etc. Elke keer is het een andere les, dus elke danser kan steeds invallen wanneer het past.
Voor de dansstages geven we eerst voorrang aan dansers van Dancelot en na de kerstvakantie zetten we dit open voor anderen. In alle danskampen en dansstages zijn de dansers op leeftijd ingedeeld en zijn de plaatsjes per groep beperkt. 
3-7 juli 2023 - Ballet & Modern-Jazz Intensive
Een intensieve vijfdaagse dansstage voor gemotiveerde dansers van 8-14 jaar oud. De dansers krijgen 3 tot 4 danslessen per dag met in het programma alvast een dagelijkse les Ballet van Laurence Desloovere en Funky Jazz van Zita Demarest. De lessen Modern worden nog ingevuld, maar zullen gegeven worden door ervaren dansdocenten. Hou er rekening mee, vooral voor de jongsten, dat dit een intensieve dansstage is en niet vergelijkbaar met onze kampen eind augustus. De dansers krijgen intensieve danslessen en hebben hiervoor een bepaalde maturiteit en snelheid in het oppikken van dansbewegingen nodig. Prijs: 220 euro
14-18 augustus 2023 - Danskamp 'Ballerina’ (nog 15 plaatsen)
Een gevarieerd danskamp in de stijl van de film Ballerina) voor onze jongste dansers van 4-8 jaar oud. Ze krijgen een variatie van dans, muziek, knutselen en spel; en dit met de tofste en ervaren begeleidsters. Telkens van 9-16u, opvang van 8u tot en met 17u. Op vrijdag is er toonmoment om 15u. Prijs: 159 euro
21-25 augustus 2023 - Dans- en Musicalkamp ‘Encanto’ (volzet)
Tijdens dit kamp gaan we zingen en dansen in het thema van de film ‘Encanto’, dit voor kinderen van 6-12 jaar. Daarnaast gaan we ook knutselen en kostuums maken. Een totale beleving met de tofste en ervaren begeleiders.
Telkens van 9-16u, opvang van 8u tot en met 17u. Op vrijdag is er toonmoment om 15u. Prijs: 159 euro
Dit kamp is reeds volzet (met wachtlijsten).
28-29-30 augustus 2023 - Dance Bootcamp ‘Back in Shape’
Een intense dans-driedaagse voor de meer gevorderde dansers tussen 10-18 jaar, om je klaar te stomen voor de start van het nieuwe dansseizoen. De dansers krijgen 3-4 danslessen per dag van ervaren dansdocenten en dit in de stijl ballet, modern, hedendaags,… Verdere info volgt nog. 
10-13 jaar: 3 danslessen per dag, van 9-14.30u / Prijs: 120 euro (opvang is eventueel mogelijk tot 16u)
14-18 jaar: 4 danslessen per dag, van 9-16u / Prijs: 160 euro
Opvang vanaf 8.30u.
Summer Workshops
Deze workshops waren vorige zomer een groot succes! Ze worden gegeven door Zita en Ona op losse zondagen doorheen de zomer en dit dansers vanaf 10 jaar oud. Hiervoor kan je nu nog niet inschrijven. Exacte info & data volgen nog in het voorjaar!
DANCELOT WIJNVERKOOP
Ook dit jaar was onze wijnverkoop weerom een mooi succes! Dank aan allen om ons hierin te steunen.
PODIUMTIP(S)
In dit laatste rubriekje zullen we jullie steeds enkele tips meegeven van voorstellingen of events die wij de moeite vinden om te bekijken:

SO WE THINK YOU CAN DANCELOT - 21/01 MaZ Brugge
Zie informatie in het begin van deze SKY BOX of op de startpagina van onze website!

FOTOTENTOONSTELLING 'VUURVOGELS' - 20 jaar Wieder vzw
Onze Michel Deveen heeft in opdracht van de Brugse organisatie Wieder, die actief is in armoedebestrijding, een bijzondere fotoreeks gemaakt. Hij werd hierin ondersteund door choreografe Charlotte Vander Zande. In deze reeks werden enerzijds kwetsbare mensen geportretteerd die worden begeleid door de organisatie. Anderzijds is ook gewerkt met onze dansers en choreografen uit Dancelot om vanuit beweging, gevoel en intensiteit een resultaat en verhaal neer te zetten dit met 'vleugels' als symboliek. Zo kan je onder meer onze Dancelot teachers Gwen Hamerlynck, Ellen Houck, Laurence De Sloovere, Ona Leupe, Zita Demarest én Dancelot dansers Ada Missault, Elena Rogiest en Bo Deveen spotten op deze werken!  Op 9 december werd de tentoonstelling plechtig geopend door Vlaams Minister Benjamin Dalle en schepen Pablo Annys.
Je kan deze uitgesproken reeks van 20 werken dit voorjaar nog op de volgende plaatsen (en dit geheel gratis) zien:
- tot eind januari in de Hoofdbibliotheek Biekorf (wordt - normaal gezien - verlengd)
- februari in Avansa Brugge
- maart in De Republiek Brugge
- vanaf april in het Huis Van de Bruggeling

vriendelijke groeten,
Charlotte Vander Zande en het volledige Dancelot-Team