Dag danser en ouder(s),
Hierbij de nieuwe Dancelot SKY BOX, onze digitale nieuwsbrief met informatie.
Je kan steeds de vorige nieuwsbrieven raadplegen op de Dancelot SKY BOX overzichtspagina.
AGENDA

MA 12/12/2022 : start inschrijvingen tweede semester
MA 12/12/2022 – ZA 17/12/2022: KERST-WEEK in Dancelot
MA 19/12/2022 – ZO 25/12/2022 – week voor Kerstvakantie: GEEN LES (enkel inhaallessen)

MA 26/12/2022 – ZO 8/01/2023 - KERSTVAKANTIE – GEEN LES
MA 30/01/2023 – start tweede semester
MA 20/02/2023 – ZO 26/02/2023 – KROKUSVAKANTIE – GEEN LES
MA 3/04/2023 – ZO 16/04/2023 – PAASVAKANTIE – GEEN LES
VR 14/04 - ZA 15/04 - ZO 16/04 – DANCELOT ON STAGE I (Magdalenazaal Brugge)
VR 28/04 - ZA 29/04 – DANCELOT ON STAGE II (Stadsschouwburg Brugge)
MA 01/05/2023 – Dag van de Arbeid (feestdag) – GEEN LES
DO 18/05 – VR 19/05 – ZA 20/05/2023 – Hemelvaartweekend - GEEN LES
MA 29/05/2023 – Pinkstermaandag (feestdag) – GEEN LES
ZO 11/06/2023 – einde dansjaar

DANCELOT WIJNVERKOOP
Yes! Hier zijn we weer. Goede tradities zetten we voort, dus organiseren we ook dit jaar een Dancelot Wijnverkoop. De vorige jaren is dit steeds een succes geweest en dat… heeft bovenal met onze uitstekende en unieke wijnkeuze te maken! Voor iedereen die ons intussen al een beetje kent, weet dat we de lat hoog leggen en kwaliteit nastreven en dit niet alleen in dans.
Dit jaar hebben we opnieuw samen met wijnhuis Odilon uit Brugge een bijzondere selectie van goede en creatieve wijnen aan te bieden, dit aan een aantrekkelijke en competitieve prijs. Deze wijnverkoop geeft ons extra fundraising om onze werking optimaal te ondersteunen. Kortom je ondersteunt hiermee Dancelot, de cultuursector, de lokale economie én je hebt hemels lekkere wijn in huis. Er is een zachte lekkere cava in de aanbieding en telkens een geweldig duo van een rode en witte wijn in eenzelfde prijscategorie. Ook dit jaar behouden we enkele classics én laten we ons vooral opnieuw verrassen! 
Klik op de knop voor alle info en om te bestellen:
HERINSCHRIJVEN TWEEDE SEMESTER
Vanaf maandag 12/12 kan je je reeds opnieuw inschrijven voor het tweede semester dat start begin februari 2023. De bestaande Dancelot dansers hebben voorrang om zich in te schrijven in december. Na de Kerstvakantie laten we ook nieuwe dansers toe. Schrijf je dus zeker tijdig in - tal van groepen zijn vlug volzet. 
DANCELOT ON STAGE 2023
Jawel! Komend dansjaar staan we met zijn allen op het podium voor een spetterende Dancelot On Stage, een volledige voorstelling met alle dansers in Dancelot. We vertrekken terug vanuit een samenhangend verhaal en elke dansgroep zal een onderdeel in dit magische geheel zijn.
Daar we intussen wat groter zijn geworden, pakken we het op een andere manier aan. We zullen werken met twee reeksen van voorstellingen met een opsplitsing in leeftijdsgroepen. Op deze manier wordt het voor zowel de danser als de toeschouwer overzichtelijk. De twee voorstellingenreeksen zullen op zichzelf staan, maar zullen ook inhoudelijk en verhaaltechnisch verbonden zijn met elkaar. Dit wil zeggen dat je naar één van de voorstellingen kan komen kijken, maar dat het bekijken van beide voorstellingen een extra bonus zal zijn.
DANCELOT ON STAGE - HOME (part I)
VOORSTELLINGENREEKS 01 : 14 tot 16 APRIL 2023 - MAGDALENAZAAL BRUGGE

voor alle dansers in niveaugroepen M+, H+, Volwassenen & alle Talentgroepen
DANCELOT ON STAGE - HOME (part II)
VOORSTELLINGENREEKS 02 : 28 & 29 APRIL 2023 - STADSSCHOUWBURG BRUGGE

voor alle dansers in niveaugroepen Kinderdans, Preklassiek, Klassiek I t.e.m. VI-VII & alle Talentgroepen
Noteer dit alvast met een grote stip in jullie agenda!
En breng tijdig het formulier voor deelname binnen bij ons!
Na de kerstvakantie starten we met alle choreografieën in de lessen.
ZOMERPROGRAMMA 2023
In de zomer van 2023 zullen er twee intensievere dansstages plaatsvinden, namelijk een intensieve vijfdaagse dansstage voor gemotiveerde dansers van 8-14 jaar oud en een intense dans-driedaagse voor de meer gevorderde dansers tussen 10-18 jaar.
Tijdens de zomer zullen er ook opnieuw ‘Summer Workshops’ in Dancelot doorgaan. Deze laatste zijn losse lessen vol nieuwe bewegingen, techniek, artistieke ontwikkeling, verschillende stijlen modern en jazz (bijvoorbeeld floorwork, lyrical jazz…), choreografieën, etc. Elke keer is het een andere les, dus elke danser kan steeds invallen wanneer het past.
Voor de dansstages geven we eerst voorrang aan dansers van Dancelot en na de kerstvakantie zetten we dit open voor anderen. In alle danskampen en dansstages zijn de dansers op leeftijd ingedeeld en zijn de plaatsjes per groep beperkt. 
3-7 juli 2023 - Ballet & Modern-Jazz Intensive
Een intensieve vijfdaagse dansstage voor gemotiveerde dansers van 8-14 jaar oud. De dansers krijgen 3 tot 4 danslessen per dag met in het programma alvast een dagelijkse les Ballet van Laurence Desloovere en Funky Jazz van Zita Demarest. De lessen Modern worden nog ingevuld, maar zullen gegeven worden door ervaren dansdocenten. Hou er rekening mee, vooral voor de jongsten, dat dit een intensieve dansstage is en niet vergelijkbaar met onze kampen eind augustus. De dansers krijgen intensieve danslessen en hebben hiervoor een bepaalde maturiteit en snelheid in het oppikken van dansbewegingen nodig. Prijs: 220 euro
14-18 augustus 2023 - Danskamp 'Ballerina’ (opgelet: themawijziging)
Een gevarieerd danskamp in de stijl van de film Ballerina) voor onze jongste dansers van 4-8 jaar oud. Ze krijgen een variatie van dans, muziek, knutselen en spel; en dit met de tofste en ervaren begeleidsters. Telkens van 9-16u, opvang van 8u tot en met 17u. Op vrijdag is er toonmoment om 15u. Prijs: 159 euro
21-25 augustus 2023 - Dans- en Musicalkamp ‘Encanto’
Tijdens dit kamp gaan we zingen en dansen in het thema van de film ‘Encanto’, dit voor kinderen van 6-12 jaar. Daarnaast gaan we ook knutselen en kostuums maken. Een totale beleving met de tofste en ervaren begeleiders.
Telkens van 9-16u, opvang van 8u tot en met 17u. Op vrijdag is er toonmoment om 15u. Prijs: 159 euro
Dit kamp is reeds volzet (met wachtlijsten).
28-29-30 augustus 2023 - Dance Bootcamp ‘Back in Shape’
Een intense dans-driedaagse voor de meer gevorderde dansers tussen 10-18 jaar, om je klaar te stomen voor de start van het nieuwe dansseizoen. De dansers krijgen 3-4 danslessen per dag van ervaren dansdocenten en dit in de stijl ballet, modern, hedendaags,… Verdere info volgt nog. 
10-13 jaar: 3 danslessen per dag, van 9-14.30u / Prijs: 120 euro (opvang is eventueel mogelijk tot 16u)
14-18 jaar: 4 danslessen per dag, van 9-16u / Prijs: 160 euro
Opvang vanaf 8.30u.
Summer Workshops
Deze workshops waren vorige zomer een groot succes! Ze worden gegeven door Zita en Ona op losse zondagen doorheen de zomer en dit dansers vanaf 10 jaar oud. Hiervoor kan je nu nog niet inschrijven. Exacte info & data volgen nog in het voorjaar!
Meer info vind je in onze mail van 27/11 en natuurlijk ook hier.
KERSTWEEK IN DANCELOT
Kom de laatste week van het jaar (MA 12/12 - ZA 17/12) in je mooiste kerstoutfit naar de les! Je mag verkleed zijn of je kan iets doen met je haar of je dot. Let er wel op dat je goed kan blijven dansen - dus een tutu met slee en een paar echte rendieren is weliswaar superleuk maar niet zo handig om te dansen.  
PODIUMTIP(S)
In dit laatste rubriekje zullen we jullie steeds enkele tips meegeven van voorstellingen of events die wij de moeite vinden om te bekijken:

FOTOTENTOONSTELLING 'VUURVOGELS' - 20 jaar Wieder vzw
Michel Deveen heeft in opdracht van de Brugse organisatie Wieder, die actief is in armoedebestrijding, een bijzondere fotoreeks gemaakt. Hij werd hierin ondersteund door choreografe Charlotte Vander Zande. In deze reeks werden enerzijds kwetsbare mensen geportretteerd die worden begeleid door de organisatie. Anderzijds is ook gewerkt met onze dansers en choreografen uit Dancelot om vanuit beweging, gevoel en intensiteit een resultaat en verhaal neer te zetten. Zo kan je onder meer onze Dancelot teachers Gwen Hamerlynck, Ellen Houck, Laurence De Sloovere, Ona Leupe, Zita Demarest én Dancelot dansers Ada Missault, Elena Rogiest en Bo Deveen spotten op deze werken!  Op 9 december wordt de tentoonstelling plechtig geopend door Vlaams Minister Benjamin Dalle. Vanaf 12/12 is deze (gratis) te bezichtigen in de hoofdbibliotheek Biekorf in Brugge! Kerstvakantietip!
vriendelijke groeten,
Charlotte Vander Zande en het volledige Dancelot-Team