Tweejaarlijks is er steeds een grote Dancelot On Stage productie, waar alle dansers van Dancelot samen op het podium staan. In 2014 vond de vierde Dancelot On Stage plaats in de Stadsschouwburg van Brugge waar er drie voorstellingen werden gebracht. 2014 was een bijzonder jaar, waarbij Charlotte Vander Zande beviel van haar dochter Bo (die op haar drie maand ook even op het podium stond).
Deze voorstelling werd opgebouwd als een tweeluik. In het eerste deel kwam het verhaal van ADAM aan bod. Adam was zo boos op de wereld dat hij besloot deze volledig weg te wissen. Helemaal alleen op de wereld, besloot hij deze stap voor stap terug te tekenen. Het tweede deel was de herneming van AGAPE (2013), waarbij de oudere Dancelot dansers in deze voorstelling werden toegevoegd. De beelden van AGAPE zijn te bekijken onder de map 2013 AGAPE.
De voorstelling is opgebouwd met choreografieën van Dancelot choreografes en docenten Charlotte Vander Zande, Ellen Braet en Lies Anseeuw. In Agape is er een prachtig duet te zien tussen Charlotte Vander Zande en Sébastien Chavée, gechoreografeerd door Laurent Flament. Bij deze voorstellingenreeks is een uitzonderlijk boek gemaakt door Michel Deveen met Hannes en Nikos Verschore, dit met beelden van Michel Deveen in combinatie met zelfgemaakte tekeningen door Dancelot dansers. Ook in deze Dancelot On Stage is het prachtige licht verzorgd door Kristof Van Eekelen in samenwerking met alle choreografen. Kristof maakte van de gelegenheid gebruik om Ellen Braet ten huwelijk te vragen op het podium op het einde van de finale.
all images & artwork by Michel Deveen Photography & Hannes en Nikos Verschore
All Rights Reserved - Please Respect Copyright