Hierbij wat bijkomende info om eenvoudig toegang te nemen tot Dancelot TV, het TV-platform van dansschool Dancelot. 
Op dit platform vind je tal van trainingen, klassieke lessen, modern -en jazztechnieken, choreo’s, workouts, stretching, een sectie voor onze jongste talenten (4-6 jaar), fijn materiaal om te dansen, challenges en leuk materiaal vanuit onze community! Dus tal van verschillende oefeningen, stijlen, categorieën en dit voor alle leeftijden en in verschillende niveaus. De jongsten kunnen gerust eens bij de oudsten piepen, en andersom. Alles is voor iedereen beschikbaar op elke moment van de dag … dus ook de rest van de familie mag steeds meedoen!

Hoe te bekijken:

PC – LAPTOP – TABLET – TV (voorkeur)
Ga via een WEBBROWSER (Firefox, Chrome, MS Edge, Safari,…) naar de website van Dancelot TV (gebruik dus niet de vimeo-app op tablet).
Je hoeft geen login aan te maken en ook geen abonnement of wat dan ook te kopen.
Je komt dan onmiddellijk op het startscherm van Dancelot TV. Hierop staan reeds een deel publieke filmpjes.
Ga dan naar 'Showcases'.
Onder deze showcases vind je verschillende secties (mappen) met tal van verschillende inhoud. Je moet deze activeren met het paswoord dat je ontvangt als je bent ingeschreven. De secties 'MASTERCLASS' zijn evenwel niet toegankelijk.

Eenmaal geactiveerd, onthoudt je toestel het paswoord bij alle verder gebruik.

SMARTPHONE
Het systeem is gemaakt om comfortabel te kijken op groter scherm, dit omwille van de inhoud en resolutie, vandaar de voorkeur om te kijken op groter scherm (PC – LAPTOP – TABLET - TV).
Het is evenwel ook mogelijk om deze op smartphone te bekijken, wat handig kan zijn in gezinnen met verschillende kinderen (en meerdere smartphones). Hiermee kan je bovendien ook een trainingsschema bepalen als je wil, door aan te vinken wat je wel en niet wil volgen bijvoorbeeld de komende tijd.

Stap 1: Start met een login aan te maken. Doe dit op PC/TABLET via de webbrowser. (zie methode 1 – dus niet via webbrowser op smartphone!).
Stap 2: Ga dan (op PC/TABLET) in de webbrowser naar de 'Showcases' en activeer deze (met paswoord).
Stap 3: Sla de videos op bij 'Watch Later/Later Bekijken'.
Stap 4: Download de app op de smartphone. Alle videos zijn dan ook beschikbaar in je app onder 'Watch Later/Later bekijken'.

Ter verduidelijking voor smartphone – ‘Watch Later’ :
In de WEBBROWSER op PC/LAPTOP/TABLET ga je naar een specifieke sectie (bijv map 04 Modern Jazz). Hierin klik je op de TITEL van een film onderaan het scherm/pictogram van de film. Deze titel licht op in blauw als je erover gaat. Deze opent in een nieuw scherm (niet full screen). Rechts verschijnen er enkele pictogrammen, o.a. hartje maar ook een 'KLOK' = 'Add To Watch Later'. Als je deze aanvinkt, dan verschijnen deze mee in je ‘te bekijken lijst’ die ook gekoppeld is aan de app. Op deze manier kan je ook via de app zelf bekijken wat je hebt geselecteerd.
De beveiliging van deze Showcases staan nogal strikt ingesteld (niet zichtbaar), vandaar dat ze op smartphones (via app) niet zomaar te vinden zijn voor iedereen. Maar je kan ze wel 'zichtbaar' maken voor jezelf, mits een kleine tussenstap.

TIPS
Kijk bij voorkeur via methode 1 (PC/LAPTOP/TABLET/TV). Zet de video’s op full screen en geniet ervan. Kijken op een groter scherm naar dit is niet alleen veel leuker maar je ziet de bewegingen en lijnen ook veel duidelijker.
Je kan Dancelot TV dus gerust op groot scherm bekijken. Er zijn tal van mogelijkheden, verbind je laptop of tablet met je TV, en klaar is kees of met een smart TV kan je er zo op. Via Airplay kan ook je iPad eenvoudig verbinden met je televisie bijvoorbeeld.