Tweejaarlijks is er steeds een grote Dancelot On Stage productie, waar alle dansers van Dancelot samen op het podium staan.
In 2016 vond een jubileum-editie plaats in de Stadsschouwburg van Brugge waar vier voorstellingen plaatsvonden. Dancelot vierde immers haar tiende verjaardag toen! Alle dansers van Dancelot brengen het verhaal rond de 'kleine Elf' Aylin. In het elfenrijk hangt het lot van elk elfje vast aan een zilveren spinseldraadje. Zo bepaalt de grote Elfenfee welke taak een nieuw elfje ontvangt. Aylin krijgt de grote verantwoordelijkheid om voor de droommachine te zorgen. De droommachine ziet eruit als een klein gouden kistje en omvat alle dromen en het geloof in magie van de mensheid. Het is van het grootste belang dat de droommachine bij de elfen blijft, want in de verkeerde handen verdwijnt de magie, stoppen de mensen met dromen en sterft de fantasie. Op een dag wordt deze droommachine echter meegenomen.. en er rest Aylin niets anders dan op zoek te gaan naar deze droommachine. Ze belandt op haar zoektocht finaal in de mensenwereld - en neemt de gedaante aan van de 'grote Elf'. Op haar bijzondere zoektocht ontglipt deze droommachine haar verschillende keren, totdat deze finaal verloren gaat op de bodem van het meer. Dankzij de juiste ontmoetingen komt Aylin tot het inzicht wat die droommachine nu werkelijk was, en wat dit voor haar betekende. Ze kan eindelijk ten volle inzien wat er echt nodig is om dromen te doen ontwaken en om de magie te herstellen.
De voorstelling is opgebouwd met choreografieën van Dancelot choreografes en docenten Charlotte Vander Zande, Ellen Braet, Joke D’Hondt, Silke Delrue en Lies Anseeuw. Er zijn tevens twee gastchoreografieën van topchoreograaf Laurent Flament te zien. Tijdens een Dancelot On Stage is het ook traditie dat de Dancing Dads aantreden. De papa's van Dancelot dansers worden meegenomen in een wonderlijke choreografie en ze worden omkaderd door dansers uit de talentgroepen. Bij deze voorstellingenreeks is een uitzonderlijk boek gemaakt, dit met beelden van Michel Deveen in combinatie met illustraties van Philippe Lechermeier en Aurélia Fronty. Ook in deze Dancelot On Stage is het prachtige licht verzorgd door Kristof Van Eekelen in samenwerking met alle choreografen. Podium decor is het bijzondere 'kastkasteel' door Bram Deryckere (DE VAN HUT).
all images & artwork by Michel Deveen Photography - logo ontwerp Jolien Goemaere
All Rights Reserved - Please Respect Copyright