Dancelot ETUDE is uitgegroeid tot het ‘creative lab’ van Dancelot en vormt een inspiratiebron voor het vele talent dat we in huis hebben en voor iedereen die affiniteit heeft met dans en beweging. ‘Dancelot ETUDE’ staat voor een unieke, inspirerende en hoogstaande voorstelling van en door Dancelot.
Op Dancelot ETUDE zijn alle wedstrijdchoreografieën te zien. In dansjaar 2018-2019 hebben we met onze drie prachtige en talentvolle leeftijdsgroepen (Jong Talent I, Jong Talent II en Jong Geweld) een fenomenaal traject afgelegd in het voorjaar van 2019. Deze drie groepen hebben met de wedstrijdstukken 33 eerste prijzen en verschillende awards op nationale en internationale dansconcours binnengehaald.
Op ETUDE#02 zijn er eveneens choreografieën te zien van de Jazz H+ groepen uit het niveautraject. Dit zijn de hoogste niveaugroepen met dansers vanaf 16 jaar. Deze choreografieën zijn gemaakt door de vaste Dancelot docenten Ellen Braet, Gwen Hamerlynck en Charlotte Vander Zande.
Daarnaast blijven we ook in deze tweede editie trouw aan ons ‘ETUDE’-concept waarbij we Dancelot dansers willen stimuleren om ook zelf een eigen choreografie te maken. Deze jonge choreografen stelden zelf een dansgroep samen met dansers van Dancelot en kregen de mogelijkheid tot repetitieruimte en persoonlijke coaching van de lesgevers/choreografen uit Dancelot. Ze gingen ten volle door in hun ambitie en passie tot het creëren van iets wat heel persoonlijk is geworden, eigen aan zichzelf en doordrongen is van dans. Dancelot gelooft immers in de eigenheid van iedereen, in de kracht van het creëren en in het samenwerken. We willen iedereen aanmoedigen en kansen bieden om een persoonlijke verkenning en groei aan te gaan, dit door middel van dans en dit binnen een professionele omkadering door Dancelot.
Ook hier is het prachtige licht verzorgd door Kristof Van Eekelen in samenwerking met alle choreografen.
all images & artwork by Michel Deveen Photography
All Rights Reserved - Please Respect Copyright