Tweejaarlijks is er steeds een grote Dancelot On Stage productie, waar alle dansers van Dancelot samen op het podium staan.
In 2018 streek Dancelot voor vijf dagen neer in de Stadsschouwburg van Brugge waar vier voorstellingen plaatsvonden. Alle dansers van Dancelot brengen het verhaal van 'Liv & Sky'. Dit verhaal is zelf geschreven door Charlotte Vander Zande samen met haar man Michel Deveen.
Het verhaal gaat over een harmonische wereld waar tijd niet bestaat en waarin twee hartsvriendinnen Liv & Sky leven. Op een dag verandert echter alles als de overheersende iQueen met haar ‘digital snakes’ deze wereld binnenkomt en alles stap voor stap overneemt met robots, technische snufjes en digitale macht. De hechte band tussen Liv en Sky komt hiermee onder heel zware druk te staan. Hun vriendschap lijkt verloren te gaan door ongekende verleidingen en een gewijzigde mentaliteit die een nieuw tijdperk met zich meebrengt. Sky valt voor de verleiding en wordt meegenomen in de donkere en afhankelijke wereld van de iQueen. Liv geeft echter niet op en blijft op zoek gaan naar haar hartsvriendin. In deze voorstelling worden vijf tijdsprongen gemaakt, waarbij zowel Liv als Sky telkens ouder worden. ‘Liv & Sky‘ is een verhaal over blijvend zoekend zijn, zowel in jezelf, in een andere onbekende wereld als naar de sterke verbinding die je kan hebben met een ander. Het is een zoektocht naar waarheid, openheid én vriendschap in je hart en die niet willen opgeven.
De voorstelling is opgebouwd met choreografieën van alle Dancelot choreografes en docenten Charlotte Vander Zande, Ellen Braet, Gwen Hamerlynck, Joke D’Hondt en een eigen solo van Zita Demarest. In deze voorstelling zijn eveneens tal van wedstrijdstukken geïntegreerd en er is een gastchoreografie van topchoreograaf Laurent Flament te zien met live arrangement door Charline D'Hoore. Tijdens een Dancelot On Stage is het ook traditie dat de Dancing Dads aantreden. De papa's van Dancelot dansers worden meegenomen in een wonderlijke choreografie en ze worden omkaderd door dansers uit de talentgroepen. Bij deze voorstellingenreeks is een uitzonderlijk boek gemaakt dat het verhaal van Liv & Sky uiteenzet, dit met beelden van Michel Deveen in combinatie met illustraties door Henk Linskens. Ook hier is het prachtige licht verzorgd door Kristof Van Eekelen in samenwerking met alle choreografen.
all images & artwork by Michel Deveen Photography - illustraties Henk Linskens
All Rights Reserved - Please Respect Copyright