In 2017 kwam Dancelot met een nieuw project naar buiten. Geïnspireerd door het vrije werk van onze vele dansers en de passie voor dans die bij zovelen aanwezig is, wilden wij vanuit Dancelot de dansers ouder dan 14 jaar zelf eens de mogelijkheid geven om te voelen wat het is om een eigen creatie te choreograferen, dit rekening houdend met de dansers, muziek en alle technische aspecten die daarmee gepaard gaan, zoals scenografie, plaatsing, kostuums en licht.
‘ETUDE#01’ was geboren en zomaar 10 enthousiaste dansers uit Dancelot grepen deze kans om hun eigen creatie op een ‘vrij’ podium te brengen voor een publiek. Deze jonge choreografen stelden zelf een dansgroep samen met dansers van Dancelot en kregen de laatste maanden de mogelijkheid tot repetitieruimte en persoonlijke coaching van de lesgevers/choreografen uit Dancelot. Ze gingen ten volle door in hun ambitie en passie tot het creëren van iets wat heel persoonlijk is geworden, eigen aan zichzelf en doordrongen is van dans. Dancelot gelooft immers in de eigenheid van iedereen, in de kracht van het creëren en in het samenwerken. We willen iedereen aanmoedigen en kansen bieden om een persoonlijke verkenning en groei aan te gaan, dit door middel van dans en dit binnen een professionele omkadering door Dancelot.
‘ETUDE#01’ brengt naast dit eigen experimenteel werk ook alle choreografieën van de Dancelot Compagnies (Dancelot Cie Bailili en Dancelot Cie-iT). Dit zijn dansgroepen die naast het normale lescircuit een apart traject volgen, zich meer richten op Hedendaagse Dans en Modern Jazz, een choreografie uitwerken en bijkomende podiumervaring opdoen.   
Bovendien kregen we in ‘ETUDE#01’ voor het eerst de wedstrijdstukken te zien van Dancelot Jong Talent uit het opleidingstraject. In het voorjaar 2017 wisten zij hun naam al onmiddellijk op de (inter)nationale danskaart te zetten door te scoren op verschillende danswedstrijden.
Ook hier is het licht verzorgd door Kristof Van Eekelen in samenwerking met alle choreografen.
all images & artwork by Michel Deveen Photography
All Rights Reserved - Please Respect Copyright
more coming soon