Dancelot bracht in 2015 met haar danscompagnie Cie-iT (en aangevuld met heel jonge Dancelot talenten) de productie ‘MMIRI [horizon]’, dit in een choreografie van Charlotte Vander Zande.
In april 2015 speelden ze met deze productie twee maal in een volle Magdalenazaal in Brugge. In het najaar werd ‘MMIRI [horizon]’ naar Gent gebracht en dit op een bijzondere locatie. Op de voormalige terreinen en oude bedrijfsgebouwen van het bedrijf Sidaplax in de Kerkstraat in Oud Gentbrugge had een tijdelijke invulling plaats, een soort van creatieve en culturele ‘fab-lab’…. KERK Gent genaamd. In deze constellatie nam Dancelot hier vier dagen haar intrek, om in het ruwe maar imposante decor van oude bedrijfsgebouwen twee maal een uitverkochte ‘MMIRI [horizon]’ op te voeren voor publiek.
‘Mmiri’ is een term uit het Igbo, een taal gesproken door een volksstam in Nigeria,  en betekent ‘horizon’. De dansvoorstelling gaat over het levenspad dat eenieder aflegt en het doel om steeds de ‘horizon’ voor ogen te houden, hoe woelig de tijden wel zijn. Centrale thema’s in deze voorstelling zijn opgroeien en ouder worden, vastklampen en loslaten, het krijgen van kansen en keuze durven maken, 'ont-moeten' en in connectie treden.    
Dit concept en verhaal inspireerde Michel Deveen tot het creëren van een prachtige tentoonstellingsreeks ‘MMIRI [horizon]’ met  dansers/teachers van Dancelot (Elise Matthys, Zita Demarest, Gwen Hamerlynck en Charlotte Vander Zande).
‘MMIRI [horizon]’ is een moderne en hedendaagse dansvoorstelling over de moed vinden om door te gaan op de ingeslagen weg, het vinden van eigen kracht, vrijheid en de zoektocht naar innerlijke rust. 
Ook hier is het prachtige licht verzorgd door Kristof Van Eekelen in samenwerking met Charlotte Vander Zande.
all images & artwork by Michel Deveen Photography
All Rights Reserved - Please Respect Copyright