Dag danser en ouder(s),
Hierbij de nieuwe Dancelot SKY BOX, onze digitale nieuwsbrief met informatie.
Je kan steeds de vorige nieuwsbrieven raadplegen op de
Dancelot SKY BOX overzichtspagina.

NIEUWS - NIEUWE TOEKOMSTLOCATIE 
Onze fantastische voorstellingenreeks 'HOME' vertelde het verhaal van een grote zoektocht naar een nieuwe thuisplek. Finaal kunnen we eindelijk meedelen dat dit verhaal alle inspiratie heeft gevonden uit onze eigen 'grote zoektocht' naar een nieuwe locatie
We zijn immers al zeven jaar op zoek in Brugge naar een geschikt gebouw of een locatie om Dancelot te laten groeien. De site op de Steenkaai is en blijft een fantastische plek, maar we hebben al even nood aan ruimere én aan meer (dans)ruimtes. We gebruiken immers op woensdag en op zaterdag reeds andere sites (naast onze eigen ruimtes in de Steenkaai), maar dit vergt veel organisatie en is niet optimaal.
Bij deze willen jullie met trots meedelen dat we groen licht hebben gekregen vanuit de Stad Brugge (met een omgevingsvergunning) én bovendien ondersteuning vanuit de Vlaamse Regering hebben gekregen om een nieuw gebouw op te richten en dit op een bijzondere plek. 
In Sportpark 'De Watertoren' in Sint-Andries (Koning Leopold III-laan) wordt een terrein van bijna 1 hectare de nieuwe thuisplek in de toekomst voor Dancelot. Dit terrein is gelegen naast het majestueuze kasteeldomein 't Steentje' en nabij de Koninklijke Hockeyclub Brugge. Op dit terrein zal een hedendaags gebouw worden opgericht met één heel grote danszaal (opsplitsbaar door mobiele wand), twee grote danszalen en een kleinere zaal. Het geheel wordt als een grote schuur (The Barn) opgebouwd, met ruime ontmoetingsruimte én dit ingebed in de majestueuze parktuin met boomgaard die verder zal worden versterkt naar een weelderige parktuin vanuit de principes van de New Dutch Wave (cfr Piet Oudolf) waarbij weelderigheid en (gestructureerde) wildheid dit parkgeheel zal ondersteunen met bloeisequenties bijna het gehele jaar door.
Deze beelden geven het concept weer van wat we willen realiseren:
En hier alvast een impressie:
De architecturale vorm van het bouwvolume vloeit voort uit de aanwezige (historisch gegroeide) landschappelijke elementen en de context van de parktuin: een beeldbepalend hedendaags gebouw op basis van de typologie van een ‘schuur’. De architectuur is rechttoe-rechtaan met materiaaltoepassingen in hun zuivere vorm (beton, staal, bitumen, zwart aluminium, gedrengd hout,…), evenwel uitgepuurd en verfijnd qua detaillering. De gevelbekleding loopt door over het zadeldak waardoor een sober en uniform geheel wordt gecreëerd dat zich harmonisch inpast in haar directe omgeving. Ook de compositie van de raampartijen in het bouwvolume benadrukken de connectie met de groene omgeving. Op de kop van het gebouw bevindt zich de ontmoetingsruimte met een terras rondom de aanwezige Zomereik die zich openen naar de parktuin. Het gebouw is ontworpen door Compagnie Costume – Tailored Architecture van architecten Bert Masselus en Kristian Blomme. Deze laatste kon je ook bewonderen in de Stadsschouwburg bij de Dancing Dads (Super Heroes)!
Het Sportpark ‘De Watertoren’ kent een uitstekende multi-modale bereikbaarheid dit zowel vanuit het stadscentrum als komende van deelgemeenten én van buiten Brugge. De site ligt op een boogscheut van de N31 Expresweg, in de nabijheid van het station en op een dikke tien minuten fietsen van het stadscentrum. Een belangrijke fiets-as doorkruist bovendien dit gebied, er zijn verschillende bushaltes aan de site en er is een ruime parking. Met het verlenen van de vergunning heeft de Stad Brugge bovendien het uitgesproken engagement genomen om deze bestaande parking her in te richten in functie van de gebruikers van het Sportpark!
Jullie zullen eerstdaags hier ook wel bijkomende informatie in de pers zien verschijnen.
We willen evenwel benadrukken dat deze goedkeuring een heel belangrijke stap is in dit verhaal, maar dat de verhuis dus zeker nog niet voor morgen zal zijn. Het komende dansjaar zal dus zoals gepland op normaal schema en op de voorziene locaties doorgaan.
In september zullen we meer nieuws hebben omtrent timing en effectieve bouw, dus we zullen jullie met heel veel plezier meenemen in de voortgang van dit project en een geleidelijke overgang te voorzien naar deze nieuwe 'HOME'. 
NIEUW LESSENROOSTER 2023-2024 & INSCHRIJVINGEN
Bestaande Dancelot dansers kunnen zich nog de komende week opnieuw inschrijven. Voor nieuwe leden is dit mogelijk vanaf maandag 5 juni. Schrijf je dus zeker tijdig terug in!
De lesplanning kan je bekijken (en zelfs downloaden) op onze website ('LESSENROOSTER'). Bekijk dit samen met de 'MOGELIJKHEDEN VOLGENS LEEFTIJD' en zo weet je meteen wat er allemaal mogelijk is voor de betreffende danser(s). Het 'LESGELD 2023-2024' kan je ook raadplegen op de website.
Zie ook onze vorige nieuwsbrief voor meer info rond lessenrooster en docenten.
KIJK- en ONTMOETINGSWEEK VOOR NIEUWE DANSERS
In de week van dinsdag 30 mei tot en met zaterdag 3 juni is er een 'Kijk- en ontmoetingsweek' dit enkel voor nieuwe dansers. Deze kijkdagen voorzien we voor nieuwe leerlingen die interesse hebben, zodat ze eens kunnen kennismaken met onze manier van lesgeven. Iedereen heeft ruimschoots onze dansers aan het werk kunnen zien op het podium onlangs, dus dit moment behouden we graag voor diegene die heel graag bij ons willen komen dansen.
AUDITIES TALENTGROEPEN EN PRE PRO BALLET
De auditie van onze nieuwste talentgroep ‘Dancelot Petit Talent’ zal plaatsvinden op maandag 29 mei van 10 - 11u15, dit zowel voor Ballet als Modern.
Wie hier graag aan wenst mee te doen en zich nog niet had opgegeven, is zeker welkom!
Inschrijven hiervoor via mail naar info@dancelot.be
DANCELOT DANSSTAGES ZOMER 2023
Tijdens de zomermaanden organiseren we enkele stages, danskampen en zijn er losse lessen te volgen zodat je de hele zomer 'in shape' blijft en vooral blijft dansen!
3-7 juli 2023 - BALLET & MODERN-JAZZ INTENSIVE
Tijdens deze stage krijgen dansers 3 danslessen per dag: Ballet van Laurence De Sloovere, Funky Jazz van Zita Demarest en Modern van Gaëlle Callewaert. Op woensdag krijgen ze een improvisatieworkshop van Maud Thielemans. Daarnaast vullen we deze dansstage aan met een knutselmoment.
Deze stage is voor dansers van geboortejaar 2010-2014 en er resten nog 3 plaatsjes!

Inschrijven via onze website.
14-18 augustus 2023 - DANSKAMP 'BALLERINA' (4-8 jarigen)
Een gevarieerd danskamp in de stijl en thema van de film Ballerina voor onze jongste dansers van 4-8 jaar oud. Ze krijgen een variatie van dans, muziek, knutselen en spel en dit met de tofste en ervaren begeleidsters.
(dit kamp is intussen VOLZET)
21-25 augustus 2023 - DANS- & MUSICALKAMP 'ENCANTO' (6-12 jarigen)
Dans in combinatie met musical wordt hier de rode draad en dit op een heel speelse manier om in de kleurrijke en avontuurlijke wereld van Mirabel te duiken. Tijdens dit kamp gaan we dus zingen en dansen in het thema van de film ‘Encanto’, dit voor kinderen van 6-12 jaar. Daarnaast gaan we ook knutselen en kostuums maken. Een totale beleving dit ook met de tofste en ervaren begeleiders.
(dit kamp is reeds VOLZET)
  28-29-30 augustus 2023 - DANCE BOOTCAMP ‘BACK IN SHAPE’
Voor de dansers van 10-13 jaar bestaat deze Bootcamp uit 3 danslessen/dag: Ballet van Ona Leupe, Modern van Linde-Raven Depuydt en Hedendaags van Hannelore Debraekeleer. Deze Bootcamp is reeds VOLZET!
Voor de dansers van 14-18 jaar bestaat deze Bootcamp uit 4 danslessen/dag: Ballet van Ona Leupe, Modern & Partnering van Linde-Raven Depuydt en Hedendaags van Hannelore Debraekeleer. Voor deze workshop is er nog plaats!
Inschrijven via onze website.
SUMMER WORKSHOPS MET ONA EN ZITA op 2/07, 9/07, 16/07, 6/08, 13/08 en 20/08
Hierin wordt bijna wekelijks een dansles aangeboden vanaf 10 jaar voor gevorderde dansers. De lessen worden specifiek gericht op dansers die tijdens de zomermaanden willen blijven doorgroeien, gemotiveerd zijn en fit willen blijven. Op zondagen in juli en augustus bieden Zita en Ona een les aan vol nieuwe bewegingen, techniek, artistieke ontwikkeling, verschillende stijlen Modern en Jazz (bijvoorbeeld floorwork, lyrical jazz…), choreografieën, etc. Daarnaast zijn deze lessen open voor zowel leden als niet-leden van Dancelot. Elke zondag is er een nieuwe les, dus elke danser kan invallen wanneer het hen schikt.
De Summer Workshops gaan steeds door op zondagavond in Dancelot
17u00-18u30 Modern/Jazz 10-13 jaar
18u30-20u00 Modern/Jazz 13-16 jaar
20u00-21u30 Modern/Jazz 16+
10 euro per les (1u30)
Leden betalen voor 3 lessen 25 euro
Niet-leden betalen voor 3 lessen 30 euro
Schrijf je in via mail naar workshop@dancelot.be met vermelding van
je volledige naam, geboortedatum en de lessen waarvoor je je wil inschrijven!
VERLOREN VOORWERPEN
Het dansjaar eindigt zaterdag 10 juni 2023. We hebben ondertussen heel veel verloren voorwerpen verzameld, van zowel voor als tijdens de voorstellingen. We hebben deze allemaal uitgestald achteraan in Dancelot. Neem dus zeker eens een kijkje! Vanaf juli geven we alles aan een organisatie die het kan gebruiken.
AGENDA
Hierbij het overzicht van de lesweken, vakantieperiodes en feestdagen én belangrijke momenten:
MA 29/05/2023 – Pinkstermaandag (feestdag) – GEEN LES
ZO 11/06/2023 – einde dansjaar
TWEEDE HELFT JUNI - inhaallessen (deze worden per groep gecommuniceerd)

De agenda kan je steeds raadplegen op onze website.
vriendelijke groeten,
Charlotte Vander Zande en het volledige Dancelot-Team