Dag danser en ouder(s),
Hierbij de nieuwe Dancelot SKY BOX, onze digitale nieuwsbrief met belangrijke informatie.
Neem toch even enkele minuten om dit bewust door te lezen - we krijgen nog steeds (af en toe) vragen terwijl het merendeel hiervan reeds geruime tijd op voorhand is beantwoord in onze nieuwsbrieven en andere communicatie.
Je kan steeds de vorige nieuwsbrieven raadplegen op de Dancelot SKY BOX overzichtspagina.
AGENDA LENTE 2022
DO 26/05 – VR 27/05 – ZA 28/05/2022 – Hemelvaartweekend - GEEN LES (brugweekend)
MA 6/06/2022 – Pinkstermaandag (feestdag) – GEEN LES
ZO 12/06/2022 – einde dansjaar
De laatste weken van juni worden nog verschillende inhaallessen gepland, dit voor de groepen waarvan er les is weggevallen door omstandigheden. De specifieke groepen worden hiervan steeds individueel verwittigd.
HERINSCHRIJVEN DANSJAAR 2022-2023
Alle bestaande Dancelot dansers kunnen zich vanaf nu herinschrijven (voor het eerste semester) in het volgend dansjaar 2022-2023. Bekijk het nieuwe ' LESSENROOSTER' samen met 'MOGELIJKHEDEN VOLGENS LEEFTIJD' om je eigen programma samen te stellen. Het lesgeld blijft ongewijzigd t.o.v. dit dansjaar.
Je kan inschrijven via onze website (onder 'INSCHRIJVEN').
Vanaf maandag 30 mei zetten we - zoals steeds - de deur open voor nieuwe dansers (niet-leden) om zich in te schrijven. Schrijf je dus tijdig terug in, tal van groepen zijn vlug volzet!
Zie ook verder in deze nieuwsbrief voor meer info & de evolutie in team en aanbod.
DANCELOT TEAM 2022-2023
Ons geweldig Dancelot-Team van top docenten staat ook volgend dansjaar klaar om de dansers te trainen, motiveren en te begeleiden.
Vanuit eenieders zelfontplooiing, persoonlijk en professioneel evenwicht zijn er enkele (kleine) verschuivingen binnen het Dancelot-Team. Ellen Braet zal onder meer wat minder in Dancelot les geven, om haar ander project samen met manlief Kristof te ondersteunen (ga dus zeker eens langs in de fantastische Winebar ' VeVino ' in Harelbeke). Laurence De Sloovere zal tevens met een meer gerichte focus op Ballet lesgeven op woensdag en zaterdag in Dancelot.
Hierdoor komt er dus wat ruimte vrij voor versterking in ons team:
Ellen Houck komt ons Dancelot-Team vervoegen! Ze zal op dinsdag en donderdag in Dancelot lesgeven, aan de groepen M+ (Klassiek en Jazz), IV-V (Jazz) , VI-VII (Jazz) en M+/H+ (Jazz) alsook aan de talentgroepen Dancelot Jong Talent en Jong Geweld.
Clarisse Minnebo neemt de Musical fakkel van Ellen Braet over en zal Musical A (7-11 jaar) en Musical B (12-18 jaar) begeleiden.

Ona Leupe zal extra les geven aan Jazz II in de Xaverianensite op zaterdag. 

Hannelore Debraekeleer zal mee solo's creëren voor de talentgroepen.
Zie onze startpagina ('NIEUWS') voor meer info en voorstelling van deze docenten!
NIEUW IN AANBOD & WIJZIGINGEN

Komend dansjaar is er een nieuwe begingroep ' POINTES A' (vanaf Klassiek VI-VII). Deze groep wordt slechts om de twee jaar hernieuwd. Treedt dus zeker toe als je hier verder in wil groeien.
Komend dansjaar kan je dus reeds MUSICAL volgen vanaf 7 jaar (geboortejaar 2015 - Klassiek II) i.p.v. 8 jaar (Klassiek III).
PILATES met de enige echte Laurence De Sloovere zal doorgaan op woensdagavond en dit in de Blauwe Zaal in Sport Vlaanderen (BLOSO).
'OPEN DEUR WEEK' IN DANCELOT
We voorzien dit jaar eindelijk terug een volledige 'open deur week'. Op deze manier kan je zowel zoon- of dochterlief aan het werk zien én kan je vanuit interesse voor nieuwe groepen eens een kijkje komen nemen. Voor Musical B op dinsdag als Pre Pro Ballet op zaterdag voorzien we ook een specifiek uitgewerkt toonmoment. Dit gaat door in Dancelot (Steenkaai) van maandag 30 mei t.e.m. zaterdag 4 juni. Je mag steeds gewoon langskomen en plaatsnemen in de zaal. Mogen we vragen om je bezoek zoveel als mogelijk te beperken per danser (in Dancelot Steenkaai) dit zeker bij de jongere dansgroepen (1 per danser), dit om grote drukte te vermijden. Anderen kunnen online meevolgen voor lessen in Dancelot (Steenkaai). We zetten onze online kanalen heel de week open, dus je kan inloggen en online meevolgen. Via ZOOM log je in in onze zalen - en hieronder vind je de inloggegevens. Een uitgebreide handleiding en details daaromtrent vind je HIER.
Voor de Xaverianensite en KTA is er dus ook 'open deur week' (enkel fysiek - niet online). Deze zalen kunnen wat meer bezoekers aan, dus daar kan je gerust met wat meerdere bezoekers komen.
Opgelet wijziging: op woensdag in Sport Vlaanderen (Bloso) is er geen open deur-dag. Deze lessen (talentgroepen) gaan ook door op zaterdag in Dancelot (Steenkaai) dus dan vindt de 'open deur' plaats.
ROUND UP :
→ 'open deur week' in Dancelot (Steenkaai) en sites KTA, Xaverianensite : van maandag 30 mei t.e.m. zaterdag 4 juni
→ toonmoment Musical B : dinsdag 31 mei tijdens de 'open deur week'
→ toonmomenten Pre Pro Ballet: op zaterdag 4 juni tijdens de 'open deur week'

DANCELOT ON TOUR - VUURWERK IN SPANJE
We zijn net terug uit Spanje met onze talentgroepen Dancelot Jong Geweld en Dancelot Coda, waar we hebben deelgenomen aan het prachtige 'Concurso Internacional de Danza Anaprode' in Tarragona. We waren met alle groepsstukken en tal van solo's geselecteerd door onze deelname op CND in België eerder dit jaar. Na corona-tijd stonden we EINDELIJK terug op het Spaanse podium sinds 2019!
En dat deed deugd & dat hebben we laten zien op (en naast) het podium! 
Tussen tal van Spaanse én Europese dansgroepen op hoog niveau hebben wij als Dancelot daar een bijzondere plek ingenomen én zijn we daar ook bijzonder gewaardeerd. Zowel met onze groepsstukken als individuele stukken zijn we bijzonder mooi in de (aller)grootste prijzen beland. We zijn enorm trots op al onze dansers en heel ons team! Meer info & overzicht komt eraan op onze website en er is steeds heel veel te vinden op onze social media kanalen. Herbekijk zeker onze 'Stories' op Instagram voor de sfeer (klik op die 'bolletjes' op onze Instagram pagina om alles te herbekijken) !
AUDITIES TALENTGROEPEN MODERN & BALLET
We hebben op zaterdag 7 mei audities gehad voor onze talentgroepen. Deze en volgende week wordt iedereen hiervan op de hoogte gebracht.
DANCELOT ON STAGE 2023
Jawel! Volgend dansjaar staan we met zijn allen op het podium voor een spetterende Dancelot On Stage, een volledige voorstelling met alle dansers in Dancelot. We vertrekken terug vanuit een samenhangend verhaal en elke dansgroep zal een onderdeel in dit magische geheel zijn.
Daar we ook wat groter zijn geworden intussen, pakken we het op een andere manier aan. We zullen werken met twee reeksen van voorstellingen met een opsplitsing in leeftijdsgroepen. Op deze manier wordt het voor zowel de danser als de toeschouwer overzichtelijk. De twee voorstellingenreeksen zullen op zichzelf staan, maar zullen ook inhoudelijk en verhaaltechnisch verbonden zijn met elkaar. Dit wil zeggen dat je naar één van de voorstellingen kan komen kijken, maar dat het bekijken van beide voorstellingen een extra bonus zal zijn.
VOORSTELLINGENREEKS 01 : 14 tot 16 APRIL 2023 - MAGDALENAZAAL BRUGGE
voor alle dansers in niveaugroepen M+, H+, Volwassenen & alle Talentgroepen
(vrijhouden vanaf 12/04/2023)

VOORSTELLINGENREEKS 02 : 28 & 29 APRIL 2023 - STADSSCHOUWBURG BRUGGE
voor alle dansers in niveaugroepen Kinderdans, Preklassiek, Klassiek I t.e.m. VI-VII & alle Talentgroepen
(vrijhouden vanaf 26/04/2023).

Noteer dit alvast met een grote stip in jullie agenda!
UNIFORM & PASDAGEN DANCELOT BOUTIQUE
Na een overgangsjaar met ons nieuwe dansuniform, staan zo goed als alle dansers in uniform in de dansles. We werken hiervoor samen met dansboetiek Larabesko uit Gent en beschikken over een mooi aanbod aan kwaliteitsvolle dansoutfits. Alle info over ons uniform, danskledij en haartips vind je onder 'UNIFORM' op onze website.
We hebben reeds enkele tweedehands maillots in onze Boutique liggen. Dus als je iets te koop wil zetten, geef het af bij ons en wij leggen het in de 'étalage'. Wij betalen dan je vraagprijs rechtstreeks terug als deze wordt verkocht. We verwachten dat vanaf september 2022 er meer tweedehands maillots in rotatie gaan komen, wat ook handig kan zijn (bijvoorbeeld als je later instapt - of slechts één jaar in een specifiek uniform moet dansen). 
We voorzien nog een pas- & koopdag op
zaterdag 04/06 van 15u tot 17u30
We doen dit nog steeds op afspraak – dit geeft jou en ons de tijd om bewust en in rust te passen én op deze manier vermijden we lange wachttijden. Graag een seintje aan Charlotte of Michel (zie CONTACT voor de gegevens) en we reserveren een plaatsje!
Mogen wij vriendelijk doch met enige aandrang vragen om de NAAM VAN DE DANSER IN DE KLEDIJ TE PLAATSEN. We hebben een groot pakket aan verloren voorwerpen - en we willen deze graag sterk verminderd zien.  
DANSKAMPEN DANCELOT 2022
Onze Dancelot DANSKAMPEN gaan door van 15 t.e.m. 19 augustus voor 4 tot 8 jaar (danskamp 'TROLLS') en 22 t.e.m. 26 augustus voor 6 tot 12 jaar (dans- & musicalkamp 'VAIANA').
Voor onze kampen hoef je niet in Dancelot te dansen om hieraan deel te nemen, je mag dus gerust een vriend(in) of neefje/nichtje hiervoor ook inschrijven.
Voor danskamp 'TROLLS' zijn er nog de ALLERLAATSTE plaatsen beschikbaar. Dans- en musicalkamp 'VAIANA' is reeds helemaal VOLZET met een wachtlijst. Je kan je hiervoor nog registreren op de wachtlijst. Indien er plaatsen vrij zouden komen, spreken we eerst de wachtlijst aan.
 Klik HIER voor meer info en om je daarvoor in te schrijven.

Geniet van de lente en van elkaar !
Charlotte Vander Zande en het volledige Dancelot-Team