Dag danser en ouder(s),
Hierbij de nieuwe Dancelot SKY BOX, onze digitale nieuwsbrief met belangrijke informatie.
Je kan steeds de vorige nieuwsbrieven raadplegen op de Dancelot SKY BOX overzichtspagina.
AGENDA LENTE 2022
ZA 7/05/2022 Audities Talentgroepen
DO 26/05 – VR 27/05 – ZA 28/05/2022
– Hemelvaartweekend - GEEN LES
MA 6/06/2022 – Pinkstermaandag (feestdag) – GEEN LES
ZO 12/06/2022 – einde dansjaar

De laatste weken van juni worden nog enkele inhaallessen gepland, dit voor de groepen waarvan er les is weggevallen door omstandigheden. De specifieke groepen worden hiervan steeds individueel verwittigd.
HERINSCHRIJVEN DANSJAAR 2022-2023
Alle bestaande Dancelot dansers kunnen zich herinschrijven voor het eerste semester in het volgend dansjaar 2022-2023 vanaf woensdag 18/05. Vanaf maandag 30 mei is het tevens mogelijk voor nieuwe dansers om zich in te schrijven. Schrijf je dus tijdig terug in, tal van groepen zijn vlug volzet. Je kan inschrijven via onze website (onder 'INSCHRIJVEN').
Het nieuwe lessenrooster zal begin mei gecommuniceerd worden.
'OPEN DEUR WEEK' IN DANCELOT
We voorzien dit jaar eindelijk terug een volledige 'open deur week'. Op deze manier kan je zowel zoon- of dochter aan het werk zien én kan je vanuit interesse voor nieuwe groepen eens een kijkje komen nemen. Voor Musical B op dinsdag als Pre Pro Ballet op zaterdag voorzien we ook een specifiek uitgewerkt toonmoment. Dit gaat door in Dancelot (Steenkaai) van maandag 30 mei t.e.m. zaterdag 4 juni. Je mag steeds gewoon langskomen en plaatsnemen in de zaal. Mogen we vragen om je bezoek te beperken tot één bezoeker per danser (in Dancelot Steenkaai) - dit zeker bij de jongere dansgroepen, dit om grote drukte te vermijden. Anderen kunnen online meevolgen voor lessen in Steenkaai.
Voor de Xaverianensite, Bloso en KTA is er dus ook 'open deur week'. Deze zalen kunnen wat meer bezoekers aan, dus daar kan je gerust met wat meerdere bezoekers komen.
'open deur week' in Dancelot (Steenkaai) en sites KTA, Xaverianensite, Sport Vlaanderen : van maandag 30 mei t.e.m. zaterdag 4 juni
toonmoment Musical B : dinsdag 31 mei tijdens de 'open deur week'
toonmomenten Pre Pro Ballet: op zaterdag 4 juni tijdens de 'open deur week'

AUDITIES TALENTGROEPEN MODERN & BALLET
Ook dit jaar organiseren we opnieuw audities voor onze talentgroepen zowel in Pre Pro Modern als Pre Pro Ballet.
Naast onze reguliere en wekelijkse danslessen biedt Dancelot tevens een opleidingstraject aan voor dansers die zich verder willen uitdagen in dans, die zich verder willen verdiepen in de techniek van dans, in het performen en daarnaast ook de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan wedstrijden.
Dancelot Pre Pro Modern wordt aangestuurd door Charlotte Vander Zande met docenten/choreografen Laurent Flament, Gwen Hamerlynck, Laurence De Sloovere, Ellen Houck, Zita Demarest, Ona Leupe en Hannelore Debraekeleer. Dancelot Pre Pro Ballet wordt aangestuurd en gegeven door Laurence De Sloovere.
We werken met vier leeftijdsgroepen in het opleidingstraject Pre Pro MODERN.
Dancelot Mini Talent (7 - 10 jaar)
Dancelot Jong Talent (10 - 12 jaar)
Dancelot Jong Geweld (12 - 14 jaar)
Dancelot Coda (14 - 18 jaar)
We werken vanaf volgend dansjaar met twee leeftijdsgroepen in Pre Pro Ballet waarvoor we audities doen:
Pre Pro Ballet (7 - 9 jaar)
Pre Pro Ballet (10 - 13 jaar)

De audities gaan door op ZATERDAG 7 mei in Dancelot.
Alle info en kandidaatstelling kan je hier vinden:
DANCELOT ETUDE#03 - MAGDALENAZAAL 15 & 16 april
Dancelot heeft dit jaar met 'knaldrang' en 'podiumgoesting' corona op haar plaats gezet. Met heel veel nieuwe creaties van onze docenten (Gwen Hamerlynck, Ellen Braet, Laurence De Sloovere, Laurent Flament, Zita Demarest, Ona Leupe en Charlotte Vander Zande) voor onze talentgroepen hebben we dit voorjaar deel genomen aan tal van (inter)nationale wedstrijden en met bijzonder veel succes! We behaalden meer dan 100 prijzen en awards, waaronder 75 eerste prijzen.
Al deze creaties én nieuw werk brachten we vrijdag 15 en zaterdag 16 april op Dancelot ETUDE#03 in de Magdalenazaal in Brugge in drie voorstellingen. Het was geweldig en de reacties zijn hartverwarmend!
Dank je wel voor jullie talrijke aanwezigheid! 
DANCELOT ON STAGE 2023
Jawel! Volgend dansjaar staan we met zijn allen op het podium voor een spetterende Dancelot On Stage, een volledige voorstelling met alle dansers in Dancelot. We vertrekken terug vanuit een samenhangend verhaal en elke dansgroep zal een onderdeel in dit magische geheel zijn.
Daar we ook wat groter zijn geworden intussen, pakken we het op een andere manier aan. We zullen werken met twee reeksen van voorstellingen met een opsplitsing in leeftijdsgroepen. Op deze manier wordt het voor zowel de danser als de toeschouwer overzichtelijk. De twee voorstellingenreeksen zullen op zichzelf staan, maar zullen ook inhoudelijk en verhaaltechnisch verbonden zijn met elkaar. Dit wil zeggen dat je naar één van de voorstellingen kan komen kijken, maar dat het bekijken van beide voorstellingen een extra bonus zal zijn.
VOORSTELLINGENREEKS 01 : 14 tot 16 APRIL 2023 - MAGDALENAZAAL BRUGGE
voor alle dansers in niveaugroepen M+, H+, Volwassenen & alle Talentgroepen
(vrijhouden vanaf 12/04/2023)

VOORSTELLINGENREEKS 02 : 28 & 29 APRIL 2023 - STADSSCHOUWBURG BRUGGE
voor alle dansers in niveaugroepen Kinderdans, Preklassiek, Klassiek I t.e.m. VI-VII & alle Talentgroepen
(vrijhouden vanaf 26/04/2023).

Noteer dit alvast met een grote stip in jullie agenda!
UNIFORM & PASDAGEN DANCELOT BOUTIQUE
Na een overgangsjaar met ons nieuwe dansuniform, staan zo goed als alle dansers in uniform in de dansles. We werken hiervoor samen met dansboetiek Larabesko uit Gent en beschikken over een mooi aanbod aan kwaliteitsvolle dansoutfits. Alle info over ons uniform, danskledij en haartips vind je onder 'UNIFORM' op onze website.
We hebben reeds enkele tweedehands maillots in onze Boutique liggen. Dus als je iets te koop wil zetten, geef het af bij ons en wij leggen het in de 'étalage'. Wij betalen dan je vraagprijs rechtstreeks terug als deze wordt verkocht. We verwachten dat vanaf september 2022 er meer tweedehands maillots in rotatie gaan komen, wat ook handig kan zijn (bijvoorbeeld als je later instapt - of slechts één jaar in een specifiek uniform moet dansen). 
We voorzien nog een pas- & koopdag op
zaterdag 04/06 van 15u tot 17u30
We doen dit nog steeds op afspraak – dit geeft jou en ons de tijd om bewust en in rust te passen én op deze manier vermijden we lange wachttijden. Graag een seintje aan Charlotte of Michel (zie CONTACT voor de gegevens) en we reserveren een plaatsje!
Mogen wij vriendelijk doch met enige aandrang vragen om de NAAM VAN DE DANSER IN DE KLEDIJ TE PLAATSEN. We hebben een groot pakket aan verloren voorwerpen - en we willen deze graag sterk verminderd zien.  
DANCELOT ON TOUR
laatste wedstrijden in mei

In mei vinden de laatste wedstrijden plaats. Van 12 t.e.m. 16 mei gaan we met de talentgroepen Dancelot Jong Geweld en Dancelot Coda naar Tarragona (Spanje), waar we geselecteerd zijn om deel te nemen aan het Concurso Internacional Anaprode, zowel met alle groepsstukken als met solo's. Op 21 en 22 mei sluiten we ons wedstrijdseizoen af met Young Dancers Competition, een internationale wedstrijd georganiseerd door onze fijne collega's van Ballerino Dansstudios in Halle.
Deze wedstrijden hebben beperkte invloed op de reguliere lessen in Dancelot. Indien er wijzigingen of vervangingen zal dit steeds worden gecommuniceerd aan die specifieke groep(en). 
DANSKAMPEN DANCELOT 2022
Onze Dancelot DANSKAMPEN gaan door van 15 t.e.m. 19 augustus voor 4 tot 8 jaar (danskamp 'TROLLS') en 22 t.e.m. 26 augustus voor 6 tot 12 jaar (dans- & musicalkamp 'VAIANA').
Voor onze kampen hoef je niet in Dancelot te dansen om hieraan deel te nemen, je mag dus gerust een vriend(in) of neefje/nichtje hiervoor ook inschrijven.
Voor danskamp 'TROLLS' zijn de ALLERLAATSTE plaatsen beschikbaar. Dans- en musicalkamp 'VAIANA' is reeds helemaal VOLZET met een wachtlijst. Je kan je hiervoor nog registreren op de wachtlijst. Indien er plaatsen vrij zouden komen, spreken we eerst de wachtlijst aan.
 Klik HIER voor meer info en om je daarvoor in te schrijven.

Geniet van de lente!
Charlotte Vander Zande en het volledige Dancelot-Team