Dag danser en ouder(s),
Hierbij de nieuwe Dancelot SKY BOX, onze digitale nieuwsbrief met nieuws & belangrijke informatie.
Sinds begin deze maand is ons tweede semester van start gegaan. We heten ook de nieuwe dansers (en ouders) die dit tweede semester zijn toegetreden van harte welkom!
Je kan steeds de vorige nieuwsbrieven raadplegen op de Dancelot SKY BOX overzichtspagina.
CARNAVALSWEEK IN DANCELOT
Deze laatste week voor de krokusvakantie mogen alle dansers (tot en met Klassiek IV-V) verkleed naar de dansles komen, in het kader van carnaval! Dit is dus vooral voor de dansers in de lessen Klassiek en Jazz : Kinderdans, Préklassiek, Klassiek I, Klassiek II, Klassiek III, Klassiek IV-V. Voor de dansers die het Pre Pro-traject volgen is dit van toepassing op de lessen op zaterdag, tevens hun laatste les deze week en dit voor de groep 7-9 jaar en 10-12 jaar. Het staat natuurlijk voor iedereen vrij om aan te doen wat je wil deze week. We kijken er alvast naar uit jullie kleurrijk aanwezig te zien!
AGENDA TWEEDE SEMESTER 2022
MA 28/02/2022 – ZO 6/03/2022 – KROKUSVAKANTIE – GEEN LES
MA 4/04/2022 – ZO 17/04/2022 – PAASVAKANTIE – GEEN LES
MA 18/04/2022 – Paasmaandag (feestdag) – GEEN LES
VR 15/04/2022 & ZA 16/04/2022 – Dancelot ETUDE#03 in Magdalenazaal Brugge (zie onder)
DO 26/05 – VR 27/05 – ZA 28/05/2022 – Hemelvaartweekend - GEEN LES
MA 6/06/2022 – Pinkstermaandag (feestdag) – GEEN LES
ZO 12/06/2022 – einde dansjaar
In de vakantieperiodes (Krokusvakantie en Paasvakantie) alsook de laatste weken van juni worden mogelijk nog enkele inhaallessen gepland, dit voor de groepen waarvan er les is weggevallen door omstandigheden. De specifieke groepen worden hiervan steeds individueel verwittigd.
Indien het lesgeld nog niet betaald is, mogen we je vriendelijk verzoeken om dit in orde te brengen. Dank hiervoor! Je kan steeds alle info over je inschrijvingen raadplegen op je account op ledenbeheer.be. Via onze website via INSCHRIJVEN kom je in de Dancelot-sectie van Ledenbeheer terecht. Op je account kan je bovendien ook een kostennota en mutualiteitsattest downloaden. Indien je in schijven wenst te betalen, dan kan dit zeker worden voorzien. Neem contact op met Charlotte of Michel (michel@dancelot.be) hiervoor.
KOM ONS TALENT BEWONDEREN IN DE MAGDALENAZAAL OP 15 & 16 APRIL !
Na een intens wedstrijdtraject dit voorjaar spelen we met al onze creaties thuis! Mis dit niet.

Noteer dus alvast in jullie agenda:
Dancelot ETUDE#03 - Magdalenazaal (MaZ) Brugge
vrijdag 15 april 2022 om 20u
zaterdag 16 april 2022 om 15u en om 20u
Op een 'ETUDE'-voorstelling programmeren we een mix van dans vàn en dóór Dancelot:
           - uitgebreide selectie van wedstrijdstukken van de Pre Pro Dancelot-talentgroepen
           - nieuwe choreografieën van Dancelot docenten & dansers met verrassingen

Dancelot ETUDE is uitgegroeid tot het ‘creative lab’ van Dancelot en vormt een inspiratiebron voor het vele talent dat we in huis hebben en voor iedereen die affiniteit heeft met dans en beweging. ‘Dancelot ETUDE’ staat voor een unieke, inspirerende en hoogstaande voorstelling van en door Dancelot.
Bijkomende informatie met ticketverkoop wordt gecommuniceerd begin maart!
CORONA - CODE ORANJE EN CODE GEEL
Het voorjaar brengt kleur en - eindelijk - wat rustiger overgangsfases. Vanaf code geel is een mondmasker niet meer aan de orde. In code oranje is een mondmasker enkel nog verplicht in de gemeenschappelijke ruimtes en is ook geen mondmasker nodig tijdens het dansen. Je mag natuurlijk zelf steeds een masker dragen als je je daar veiliger bij voelt.
Na de krokusvakantie (en dus code geel vermoedelijk) kan iedereen weer vrijuit binnenkomen en verblijven in Dancelot, dus ook (groot-)ouders. We vragen wel met aandrang om in de ontmoetingsruimte op de eerste verdieping in Dancelot te verblijven en dus de grote kleedkamer voor te behouden aan onze dansers en dus ook hun privacy daar niet te verstoren. Enkel bij de allerkleinsten kunnen ouders de kleedkamer betreden om deze te helpen net voor en na de dansles. 
We blijven de komende maand de lessen vanuit de beide danszalen in Dancelot online en live streamen. Dus voor de duidelijkheid: alle lessen blijven fysiek doorgaan in de danszaal. Vanuit de dansstudio's in Dancelot worden deze lessen bijkomend live gestreamd, zodat diegene die verhinderd zijn (ziek, quarantaine, ...) de les ook van thuis uit kunnen volgen. De online live stream is dus enkel bestemd voor dansers in deze (of gelijkaardige) groep.
HIER vind je alle info over de online lessen & tips alsook nogmaals alle info over DANCELOT TV en de toegangscode. Let er op dat je inlogt in de JUISTE ZAAL. Je kan altijd op onze website (LESSENROOSTER) zien in welke zaal je les hebt. Hierbij de passcodes voor online lessen:
DANSKAMPEN DANCELOT 2022 - laatste plaatsen
Onze Dancelot DANSKAMPEN gaan door van 15 t.e.m. 19 augustus voor 4 tot 8 jaar (danskamp 'TROLLS') en 22 t.e.m. 26 augustus voor 6 tot 12 jaar (dans- & musicalkamp 'VAIANA').
Voor danskamp 'TROLLS' zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Dans- en musicalkamp 'VAIANA' is reeds volzet. Je kan je hiervoor nog registreren op de wachtlijst. Indien er plaatsen vrij komen, spreken we eerst de wachtlijst aan. Je hoeft niet in Dancelot te dansen om hieraan deel te nemen, je mag dus gerust een vriend(in) of neefje/nichtje hiervoor ook inschrijven.
 Klik HIER voor meer info en om je daarvoor in te schrijven.
UNIFORM & PASDAGEN DANCELOT BOUTIQUE
Na een overgangsjaar met ons nieuwe dansuniform, staan al heel veel dansers in uniform in de dansles. We werken hiervoor samen met dansboetiek Larabesko uit Gent en beschikken over een mooi aanbod aan kwaliteitsvolle dansoutfits. Alle info over ons uniform, danskledij en haartips vind je onder 'UNIFORM' op onze website.
We voorzien pas- & koopdagen op
zaterdag 26/02 van 15u tot 17u30
zaterdag 12/03 van 15u tot 17u30
zaterdag 02/04 van 15u tot 17u30
zaterdag 07/05 van 15u tot 17u30
zaterdag 04/06 van 15u tot 17u30
We doen dit nog steeds op afspraak – dit geeft jou en ons de tijd om bewust en in rust te passen én op deze manier vermijden we lange wachttijden. Graag een seintje aan Charlotte of Michel (zie CONTACT voor de gegevens) en we reserveren een plaatsje!
Mogen wij vriendelijk doch met enige aandrag vragen om de naam van de danser in de kledij te plaatsen. We hebben een groot pakket aan verloren voorwerpen - en we willen deze graag sterk verminderd zien.  
DANCELOT ON TOUR
DANCELOT VOL IN DE PRIJZEN !

Dancelot is dit jaar uit de startblokken geschoten met onze nieuwe creaties. Na 'knaldrang' gaan we voor 'podiumgoesting' als woord van het jaar. We mochten deelnemen aan het dansfestival Dancité in Brussel en stonden op Jazz Extension in NT Gent, de prachtige dansavond van onze docente Gwen Hamerlijnck. Daarnaast namen we deel aan de wedstrijden Dance Stars Competitions in Izegem en Merelbeke en Fifth Avenue Dance Competition in Roeselare. Dancelot is hier met haar Pre Pro Modern-talentgroepen (Dancelot Jong Talent, Dancelot Jong Geweld en Dancelot Coda) bijzonder mooi in de prijzen gevallen, dit zowel met groepschoreografieën, trio's, duo's en met individuele solo's.
Vorig weekend was het de beurt aan het belangrijke Concours National de Danse (CND) in Nijvel. Onze Dancelot dansers uit Pre Pro Modern gaven het beste van zichzelf. Primeur ook deze keer, want enkele dansers uit de opleiding Pre Pro Ballet samen met Studio Furō (Laurence De Sloovere) brachten de eerste balletsolo’s voor een internationale jury en deze werden ook fantastisch ontvangen op CND! We zijn hier ongelooflijk in de prijzen gevallen - en hierdoor geselecteerd om deel te nemen aan CND Spanje (Anaprode - Tarragona), CND Européenne (Luxemburg) en CND International (België).
Proficiat aan alle dansers voor jullie prachtige performances en een grote dankjewel aan ons fantastisch team om de dansers naar een hoger niveau te tillen!
Reden te meer om al dit talent, onze prachtige dansers én creaties te komen bewonderen op Dancelot ETUDE#03 op 15 & 16 april in Brugge !
Neem zeker een kijkje op Instagram en onze Facebook-pagina voor meer details en beelden. En hieronder alvast dit prachtige sfeerfilmpje (@MichelDeveen) van op Concours National de Danse :

Charlotte Vander Zande en het volledige Dancelot-Team