Dag danser en ouder(s),
Hierbij onze recente Dancelot SKY BOX, onze digitale nieuwsbrief met informatie.
Je kan steeds de vorige nieuwsbrieven raadplegen op de
Dancelot SKY BOX overzichtspagina.

WELKOM 2022
Het zijn bijzondere tijden. Geniet van elkaar en alles wat er is. Blijf verwonderd elke dag. En zet bovenal 2022 al dansend in, dan volgt de rest altijd gemakkelijker. We zien jullie graag terug in de danszaal én op het podium in het nieuwe jaar!
We wensen jullie met ons volledige Dancelot-Team een warm en voorspoedig 2022 toe!
HERINSCHRIJVEN TWEEDE SEMESTER
Het eerste semester loopt tot 29 januari 2022. Het tweede semester start dus op maandag 31 januari 2022.
Je kan je nog als Dancelot-danser deze week voorinschrijven voor het tweede semester. Vanaf volgende week (week na de kerstvakantie) zetten we dit ook open voor nieuwe dansers. Schrijf je dus zeker tijdig terug in - bij de jongste groepjes lopen die heel vlug vol (en er is veel vraag van nieuwe dansertjes).
DANCELOT DANSKAMPEN - ZOMER 2022
Je kan je sinds maandag 3/01 inschrijven voor onze geweldige Dancelot DANSKAMPEN in de zomer van 2022.
Deze gaan door
van
15 t.e.m. 19 augustus voor 4 tot 8 jaar : DANSKAMP 'TROLLS'
van 22 t.e.m. 26 augustus voor 6 tot 12 jaar: DANS- & MUSICALKAMP 'VAIANA'

Klik op onderstaande knop voor alle info en om je om je in te schrijven:
AGENDA VOORJAAR 2022
MA 10/01/2022 - ZA 15/01/2022 : STARTWEEK van de lessen na de Kerstvakantie
MA 31/01/2022 : START tweede semester
MA 28/02/2022 – ZO 6/03/2022 – KROKUSVAKANTIE – GEEN LES
☆☆☆☆☆  LOTING ACTIE   ☆☆☆☆☆
WIE WINT DE WAARDEBON VOOR DANSKLEDIJ ?
Eind vorige jaar deden we een actie. Dank aan allen om talrijk hierop te reageren en sterren/reviews te geven op Google. Heel fijn én hartverwarmend voor ons team om dit te lezen!
We hebben een loting gedaan door twee paar onschuldige handjes. We houden de spanning er nog even in... het resultaat zie je in dit filmpje! De gelukkige ontvangt een waardebon van 30 euro om te besteden in onze Dancelot Boutique! Proficiat!
DANCELOT ETUDE#03
Jawel! Na onze vorige Dancelot ETUDE#02 in 2019 organiseren we een nieuwe editie in 2022. Noteer alvast in jullie agenda: vrijdag 15 april 2022 & zaterdag 16 april 2022 : Dancelot ETUDE#03 in de Magdalenazaal (MaZ) in Brugge!
Op een 'ETUDE'-voorstelling programmeren we een mix van dans vàn en dóór Dancelot:
           - selectie van uitgesproken wedstrijdstukken van Dancelot-talentgroepen
           - choreografieën van Dancelot dansers die een podium krijgen met eigen werk en mét Dancelot dansers

Dancelot ETUDE is uitgegroeid tot het ‘creative lab’ van Dancelot en vormt een inspiratiebron voor het vele talent dat we in huis hebben en voor iedereen die affiniteit heeft met dans en beweging. ‘Dancelot ETUDE’ staat voor een unieke, inspirerende en hoogstaande voorstelling van en door Dancelot.
In ons ‘ETUDE’-concept willen we dus ook Dancelot dansers stimuleren om zelf een eigen choreografie te maken. Deze jonge choreografen stellen zelf een dansgroep samen met dansers van Dancelot en krijgen de mogelijkheid tot repetitieruimte en persoonlijke coaching van de lesgevers/choreografen uit Dancelot - zowel op danstechnisch, choreografisch, scenografisch en op visueel vlak. Ook kostuums van Dancelot kunnen hiervoor worden gebruikt. Dancelot gelooft immers in de eigenheid van iedereen, in de kracht van het creëren en in het samenwerken. We willen iedereen aanmoedigen en kansen bieden om een persoonlijke verkenning en groei aan te gaan, dit door middel van dans en dit binnen een professionele omkadering door Dancelot.
Bij deze lanceren we een oproep naar Dancelot-dansers die dit project willen aangaan en een eigen idee willen vertalen in een choreografie en dus zelf eens willen proeven wat het is om een dansstuk te creëren en zelf te dansen. In het voorjaar 2022 kan dit worden uitgewerkt en vorm krijgen. Deze mogelijkheid is er voor dansers vanaf dansniveau M+.
Als je dit avontuur wenst aan te gaan: klik op onderstaande knop om je kandidatuur in te dienen. Dit moet worden ingediend voor 14 januari 2022. Denk na over je aanpak, je concept, de dansers waarmee je wil werken - en schrijf je hiervoor in!
NIEUWJAARSCADEAU - DANCELOT KALENDER DANSBEELDEN
Drukkerij PUNTGAAF specialiseert zich in verfijnd en innovatief drukwerk. Voor hun 2022 kalender wilden ze iets doen met artistieke foto's van dans/beweging én met textuur (in de achtergrond). Vriend en zaakvoerder Johan Vercruysse wist wie hij hiervoor nodig had en kwam aankloppen bij Michel Deveen, die stelde vervolgens een selectie van 72 beelden eigen werk voor. Hieruit hebben ze bij PUNTGAAF twaalf maandbeelden gekozen voor deze kalender. Het toeval wil dat alle 12 maanden een beeld hebben met een Dancelot danser of docent (er komen immers ook vier van onze docenten hierin voor). Het is een heel mooie uitgave geworden, telkens met een ander drukprocedé en tal van extra touches (veredelingen, foliedruk, stempeldruk, emboss,...).
In return hebben we een aardige oplage gekregen van dit mooie resultaat. En we hebben er nog enkele tientallen over. We willen deze graag ook delen met de liefhebbers ervan. Diegene die hiervoor dus interesse hebben, mogen steeds eentje vragen aan iemand van ons team - dan geven we dit graag aan deze liefhebbers mee, dit natuurlijk zolang deze voorraad strekt.
Geniet nog van de kerstvakantie en tot heel binnenkort!
Charlotte Vander Zande en het Dancelot-Team