Dag danser en ouder(s),
Hierbij onze nieuwe Dancelot SKY BOX met nieuws & belangrijke informatie.
Je kan steeds de vorige nieuwsbrieven raadplegen op de Dancelot SKY BOX overzichtspagina.
HERINSCHRIJVEN TWEEDE SEMESTER
Dancelot dansers kunnen zich VANAF NU herinschrijven voor het tweede semester.
Het eerste semester loopt tot 29 januari 2022. Het tweede semester start dus op maandag 31 januari 2022.
De komende drie weken kunnen de bestaande dansers zich aldus voorinschrijven. Na de kerstvakantie is dit ook mogelijk voor nieuwe dansers. Schrijf je dus zeker tijdig terug in - bij de jongste groepjes lopen die heel vlug vol (en er is veel vraag van nieuwe dansertjes).
Vanaf 3 januari 2021 (9u) kan je tevens inschrijven (via onze website) voor de Dancelot DANSKAMPEN in de zomer van 2022. Deze gaan door van 15 t.e.m. 19 augustus voor 4 tot 8 jaar (danskamp) en 22 t.e.m. 26 augustus 2022 voor 6 tot 12 jaar (dans- & musicalkamp). Bekijk zeker de leuke filmpjes van onze vorige edities op onze website.
AGENDA
MA 20/12/2021 – ZO 26/12/2021 – week voor Kerstvakantie: GEEN LES (enkel inhaallessen en repetities talentgroepen).
MA 27/12/2021 – ZO 9/01/2022 - KERSTVAKANTIE – GEEN LES
MA 10/01/2022 - STARTWEEK van de lessen na de Kerstvakantie
MA 31/01/2022 - START tweede semester
De specifieke groepen die nog inhaallessen hebben deze week (20/12 - 24/12), krijgen hiervan een afzonderlijke mail met het overzicht. Alle inhaallessen gaan door in Dancelot (Steenkaai). Indien je deze online wenst te volgen, zal je op het moment zelf even moeten kijken (en inloggen) om te zien in welke zaal de les doorgaat. Indien je bent vergeten wat de inlogcodes zijn: zie onze DANCELOT SKY BOX 05.
DANCELOT WIJNVERKOOP - LAATSTE DAGEN
Indien je nog wenst te bestellen, doe het dan snel. Je ondersteunt hiermee Dancelot, de cultuursector, de lokale economie én je hebt hemels lekkere wijn in huis. Bestellen kan t.e.m. maandag 20 december 2021.
De wijn is op te halen op woensdag 22 december 2021 tussen 13u en 19u dit bij Wijnhuis Odilon - Lieven Bauwensstraat 23A – 8200 Sint-Andries (Brugge)
Klik op onderstaande knop voor alle info en bestelling:
☆☆☆☆☆  ACTIE - LAATSTE WEEK  ☆☆☆☆☆
WIN EEN WAARDEBON (30 €) VOOR DANSKLEDIJ IN DE DANCELOT BOUTIQUE
Dit najaar doen we een actie: geef ons ☆☆☆☆☆ sterren en een review op GOOGLE (KLIK HIER)! Je hebt geen gmail-account (met gmailadres) hiervoor nodig - gewoon registreren met je eigen emailadres kan ook.
Deze actie loopt nog tot 24/12. Dan doen we alle namen van diegene die sterren hebben gegeven in een urne, en we trekken daaruit één persoon. De gelukkige krijgt een waardebon van 30 euro om te besteden in onze Dancelot Boutique!
Alvast super dank voor de talrijke feedback en sterren die er intussen zijn bijgekomen. Heel fijn én hartverwarmend voor ons team om dit te lezen!
OMGAAN MET CORONA - TERUGBLIK NAJAAR 2021
Ventilatie, monitoren van de luchtkwaliteit en een veilige aanpak werkt! We ventileren onze ruimtes op een constante wijze en sturen dit bij aan de hand van de CO²-meters. We kunnen alleen maar vaststellen in de periode september - december dat er geen enkele uitbraak of hoge risicocontacten zijn geweest door al onze dansactiviteiten en dat (gezonde) danszalen geen katalysator zijn voor virusuitwisseling, dit ondanks de enorm hoge besmettingscijfers in de samenleving (en ook bij kinderen) dit najaar. En dat stemt ons hoopvol! We geven dit alvast door aan de GEMS ;-) .
DANCELOT ETUDE#03
Jawel! Na onze vorige Dancelot ETUDE#02 in 2019 organiseren we een nieuwe editie in 2022. Noteer alvast in jullie agenda: vrijdag 15 april 2022 & zaterdag 16 april 2022 : Dancelot ETUDE#03 in de Magdalenazaal (MaZ) in Brugge!
Op een 'ETUDE'-voorstelling programmeren we een mix van dans vàn en dóór Dancelot:
           - selectie van uitgesproken wedstrijdstukken van Dancelot-talentgroepen
           - choreografieën van Dancelot dansers die een podium krijgen met eigen werk mét Dancelot dansers
Dancelot ETUDE is uitgegroeid tot het ‘creative lab’ van Dancelot en vormt een inspiratiebron voor het vele talent dat we in huis hebben en voor iedereen die affiniteit heeft met dans en beweging. ‘Dancelot ETUDE’ staat voor een unieke, inspirerende en hoogstaande voorstelling van en door Dancelot.
In ons ‘ETUDE’-concept willen we dus ook Dancelot dansers stimuleren om zelf een eigen choreografie te maken. Deze jonge choreografen stellen zelf een dansgroep samen met dansers van Dancelot en krijgen de mogelijkheid tot repetitieruimte en persoonlijke coaching van de lesgevers/choreografen uit Dancelot - zowel op danstechnisch, choreografisch, scenografisch en op visueel vlak. Ook kostuums van Dancelot kunnen hiervoor worden gebruikt. Dancelot gelooft immers in de eigenheid van iedereen, in de kracht van het creëren en in het samenwerken. We willen iedereen aanmoedigen en kansen bieden om een persoonlijke verkenning en groei aan te gaan, dit door middel van dans en dit binnen een professionele omkadering door Dancelot.
Bij deze lanceren we een oproep naar Dancelot-dansers die dit project willen aangaan en een eigen idee willen vertalen in een choreografie en dus zelf eens willen proeven wat het is om een dansstuk te creëren en zelf te dansen. In het voorjaar 2022 kan dit worden uitgewerkt en vorm krijgen. Deze mogelijkheid is er voor dansers vanaf dansniveau M+.
Als je dit avontuur wenst aan te gaan: klik op onderstaande knop om je kandidatuur in te dienen. Dit moet worden ingediend voor 14 januari 2022. Denk na over je aanpak, je concept, de dansers waarmee je wil werken - en schrijf je hiervoor in!
Het volledige Dancelot-Team wenst jullie en alle dierbaren een heel warme kerst en nieuwjaar toe!
Vorige week was onze afsluitingsweek van 2021 en naar jaarlijkse gewoonte was dit volledig in kerstthema. Dit was ongetwijfeld de Warmste én Kleurrijkste Week in Dancelot! Geweldig om al dat bont en kleurrijk gezelschap hier samen te zien en alle creativiteit in kledij, make-up, kerstdotjes en lichtslingers te bewonderen. Hieronder kan je er even van meegenieten. We hebben niet van elke groep beelden en niet iedereen kon komen dansen deze week (examens, quarantaines, werk,...), maar deze selectie geeft alvast een impressie van het spetterend feestje dat we ervan hebben gemaakt!
be safe - stay healthy & dance!
Charlotte Vander Zande en het Dancelot-Team