Dag danser en ouder(s),
Hierbij onze nieuwe Dancelot SKY BOX met nieuws & belangrijke informatie.
Je kan steeds de vorige nieuwsbrieven raadplegen op de Dancelot SKY BOX overzichtspagina.
!! ACTIE !!
WIN EEN WAARDEBON (30 €) VOOR DANSKLEDIJ IN DE DANCELOT BOUTIQUE

Dit najaar doen we een actie: geef ons sterren en een review op GOOGLE (KLIK HIER)! Je hebt geen gmail-account hiervoor nodig - gewoon even registreren met je eigen emailadres kan ook. We verlengen deze actie tot aan de kerstvakantie. Dan doen we alle namen van diegene die sterren hebben gegeven in een urne, en we trekken daaruit één persoon. De gelukkige krijgt een waardebon van 30 euro om te besteden in onze Dancelot Boutique!
AGENDA NAJAAR 2021
WEEK 29/11 - WEEK 6/12 - WEEK 13/12 – danslessen
MA 20/12/2021 – ZO 26/12/2021 – week voor Kerstvakantie: GEEN LES
MA 27/12/2021 – ZO 9/01/2022 - KERSTVAKANTIE – GEEN LES
MA 10/01/2022 - STARTWEEK van de lessen na de Kerstvakantie
MA 31/01/2022 - START tweede semester
Voor de lessen Tricks & Turns met Zita Demarest zijn er nog inhaallessen op zondag 5/12 & 12/12.
Tijdens de laatste lesweek van 2021 (13-18 december) maken we er een heuse kerstweek van. Iedereen mag zich uitdossen in kerstoutfit, kerstdot,... in de danszaal. Laat je maar helemaal gaan!
De week voor de kerstvakantie (20/12 - 26/12) is er geen les in Dancelot. We voorzien dan wel enkele inhaallessen. De specifieke groepen worden hiervan individueel verwittigd.
Dancelot dansers kunnen zich herinschrijven voor het tweede semester vanaf maandag 20 december 2021.
Vanaf 3 januari 2021 (9u) kan je tevens inschrijven (via onze website) voor de Dancelot danskampen in de zomer van 2022. Deze gaan door van 15 t.e.m. 19 augustus voor 4 tot 8 jaar (danskamp) en 22 t.e.m. 26 augustus 2022 voor 6 tot 12 jaar (dans- & musicalkamp).
OMGAAN MET CORONA
We gaan steeds uit van een veilige aanpak met maximale voorzorg, zodat iedereen veilig zijn danspassie kan blijven beoefenen. Vanuit de recente beslissingen van het overlegcomité geven we hierbij de afspraken & maatregelen mee voor de komende tijd:
Alle dansactiviteiten gaan verder door zoals voorzien in Dancelot (Steenkaai) en de andere locaties (KTA, Xaverianensite, Sport Vlaanderen BLOSO).
Gezien de stijgende cijfers en de talrijke quarantaines, hebben we beslist om vanaf maandag 29/11 ook onze lessen in Dancelot (Steenkaai) LIVE uit te zenden dit uit elke danszaal. Zie onder voor meer details.
We werken steeds in professioneel uitgeruste danszalen met een industrieel ventilatiesysteem. We beschikken al geruime tijd over CO²-meters in elke dansstudio in Dancelot waardoor we in staat zijn de luchtkwaliteit optimaal te monitoren. We zetten bovendien de buitendeuren ook open indien nodig voor extra ventilatie. Kleed je dus zeker wat warmer in de winter (een extra truitje om de les te starten) - omwille van de extra ventilatie kan het soms iets frisser aanvoelen.
We vragen bovenal van iedereen om het gezond verstand te gebruiken. Als je in quarantaine bent, dan kom je ook niet dansen. Indien je zelf ziek bent, vragen we om thuis te blijven. Indien je wat verkouden bent, dan vragen we om - uit respect naar de anderen toe - een mondmasker te dragen en deze ook op te houden tijdens de les.
Een mondmasker is bovendien verplicht vanaf 10 jaar. De regel is de volgende: van zodra je een indoor sportinfrastructuur betreedt, moet je verplicht een mondmasker dragen. Het mondmasker is verplicht voor iedereen in de gangen, ontmoetingsruimte en kleedkamers. Je mag het mondmasker tijdelijk afzetten om iets te eten of te drinken. Tijdens het dansen moet je geen mondmasker dragen. Je mag dit natuurlijk aanhouden tijdens het dansen als je je daar veiliger bij voelt. Alle ouders of begeleiders die de gebouwen betreden dragen een mondmasker.
Na de herfstvakantie gebruiken we ook voor de allerkleinsten (Kinderdans, Preklassiek, Klassiek I) de grote kleedkamer in Dancelot (Steenkaai). Al deze dansertjes gaan dus bij het toekomen onmiddellijk naar boven (al dan niet samen met begeleidende ouder), kleden zich boven om, laten hun spullen in de kleedkamer liggen, wachten op de docente die ze komt halen en gaan vervolgens samen naar de danszaal. Na de les gaat de groep dan onmiddellijk terug naar boven. Met de herfst en winter is dit een stuk aangenamer en moeten de kleinsten niet meer met hun spullen naar beneden. De begeleidende ouder komt dan best 5 tot 10 minuten voor het einde van de les naar boven, om zoon- of dochterlief te helpen aan te kleden en op te halen. Ouders die later zijn, kunnen dan ook boven het kind ophalen.
We gaan nog steeds uit van het principe dat hoofdzakelijk de dansers toegang kunnen nemen tot de gebouwen in Dancelot. Enkel voor de allerkleinsten kan (bij voorkeur één) ouder de gebouwen betreden om het kind mee te begeleiden naar de kleedkamer bij het toekomen. Dit houdt in dat we nog vragen aan de ouders/begeleiders om NIET IN DANCELOT (STEENKAAI) TE VERBLIJVEN OP WOENSDAG EN ZATERDAG TIJDENS DE LESSEN. Enkel op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagavond kunnen ouders in de ontmoetingsruimte op de eerste verdieping blijven tijdens de les, bijvoorbeeld indien deze van verder komen. We merken dat op woensdag en zaterdag er grootouders zijn die zich graag nestelen in Dancelot tijdens de lessen. Vanuit het corona-verhaal is dit geen goed idee. Gelieve dus ook de grootouders hiervan in te lichten.
LESSEN OOK ONLINE IN DANCELOT VANAF MA 29/11
Vanaf maandag 29/11/2021 gaan we opnieuw alle lessen vanuit de beide danszalen in Dancelot online en live streamen. We doen dit omwille van de stijgende corona-cijfers, de talrijke quarantaines die er zijn en omwille van een alternatief te bieden voor diegene die zich wat ziek of onzeker voelen om zich te begeven tussen anderen in de danszaal.
Dus voor de duidelijkheid: alle lessen blijven fysiek doorgaan in de danszaal. Vanuit de dansstudio's in Dancelot worden deze lessen bijkomend live gestreamd, zodat diegene die verhinderd zijn (ziek, quarantaine, ...) de les ook van thuis uit kunnen volgen. De online live stream is dus enkel bestemd voor dansers in deze (of gelijkaardige) groep.
In tegenstelling tot de vorige lockdowns gaan we nu wel de focus houden in de danszaal tijdens de les, daar we er van uitgaan dat de meeste dansers in de danszaal aanwezig zullen zijn en het voor de dansdocent dan moeilijker is om zowel in de zaal als online evenveel aandacht te geven. Dit houdt dus in dat we iets minder de focus op het 'scherm' (op de dansers thuis) zullen houden. Voor de allerkleinsten kan dit misschien iets moeilijker zijn als ze van thuis uit meevolgen, voor dansers die al wat zelfstandig kunnen volgen (vanaf Klassiek IV) zal dit geen probleem vormen.
Enkel de lessen in Dancelot (Steenkaai) worden live gestreamd. Dit is op heden niet mogelijk voor de lessen op de andere locaties (Sport Vlaanderen BLOSO, Xaverianensite en KTA) alsook Pilates. Dansers uit deze groepen mogen evenwel steeds een andere en gelijkaardige les kiezen die doorgaat in Dancelot om online te volgen, indien ze niet fysiek aanwezig kunnen zijn in hun les. De groepen in de Xaverianensite kunnen bijvoorbeeld eenzelfde les in eenzelfde groep online volgen op woensdag of zaterdag in Dancelot. De lessen van Gwen op zaterdag in het KTA kunnen ook een alternatief vinden in de online lessen in Dancelot (lessen M+/H+, H+ of Volwassenen Gevorderden).
HIER vind je alle info over de online lessen, tips en overzicht van pascodes alsook nogmaals alle info over DANCELOT TV.
Let er wel op dat je inlogt in de JUISTE ZAAL. Je kan altijd op onze website (LESSENROOSTER) zien in welke zaal je les hebt. Hierbij de pascodes voor online lessen:
DANCELOT WIJNVERKOOP
Goede tradities zetten we voort, dus organiseren we ook dit jaar een Dancelot Wijnverkoop. De vorige jaren is dit steeds een succes geweest en dat… heeft bovenal met onze uitstekende en unieke wijnkeuze te maken! Voor iedereen die ons intussen al een beetje kent, weet dat we de lat hoog leggen en kwaliteit nastreven en dit niet alleen in dans.
Ook dit jaar hebben we samen met wijnhuis Odilon uit Brugge opnieuw een bijzondere selectie van goede en creatieve wijnen aan te bieden, dit aan een aantrekkelijke en competitieve prijs. Wijnhuis Odilon is reeds lang vertrouwd met Dancelot en dat heeft Odilon ook dit jaar geïnspireerd tot een eigenzinnige én verrassende Dancelot-selectie van drie rode wijnen, drie witte én een cava. Ideaal voor de eindejaarsperiode.
Waarom doen we dit? Deze wijnverkoop geeft ons extra fundraising om onze werking optimaal te ondersteunen. Dancelot neemt onder meer deel aan talrijke (inter)nationale wedstrijden met onze talenten, wat een aardige duit kost. Bovendien plannen we een voorstelling in april 2022 (Dancelot ETUDE#03), investeren wij graag in mooie podiumoutfits en maken we zelfs films als corona ons hiertoe dwingt. Kortom je ondersteunt hiermee Dancelot, de cultuursector, de lokale economie én je hebt hemels lekkere wijn in huis. Een unieke win-win dus! 
DANCELOT ETUDE#03
Jawel! Na onze vorige Dancelot ETUDE#02 in 2019 organiseren we een nieuwe editie in 2022. Noteer alvast in jullie agenda: vrijdag 15 april 2022 & zaterdag 16 april 2022 : Dancelot ETUDE#03 in de Magdalenazaal (MaZ) in Brugge!
Op een 'ETUDE'-voorstelling programmeren we een mix van dans vàn en dóór Dancelot:
           - selectie van uitgesproken wedstrijdstukken van Dancelot-talentgroepen
           - choreografieën van Dancelot dansers die een podium krijgen met eigen werk mét Dancelot dansers
Dancelot ETUDE is uitgegroeid tot het ‘creative lab’ van Dancelot en vormt een inspiratiebron voor het vele talent dat we in huis hebben en voor iedereen die affiniteit heeft met dans en beweging. ‘Dancelot ETUDE’ staat voor een unieke, inspirerende en hoogstaande voorstelling van en door Dancelot.
In ons ‘ETUDE’-concept willen we dus ook Dancelot dansers stimuleren om zelf een eigen choreografie te maken. Deze jonge choreografen stellen zelf een dansgroep samen met dansers van Dancelot en krijgen de mogelijkheid tot repetitieruimte en persoonlijke coaching van de lesgevers/choreografen uit Dancelot - zowel op danstechnisch, choreografisch, scenografisch en op visueel vlak. Ook kostuums van Dancelot kunnen hiervoor worden gebruikt. Dancelot gelooft immers in de eigenheid van iedereen, in de kracht van het creëren en in het samenwerken. We willen iedereen aanmoedigen en kansen bieden om een persoonlijke verkenning en groei aan te gaan, dit door middel van dans en dit binnen een professionele omkadering door Dancelot.
Bij deze lanceren we een oproep naar Dancelot-dansers die dit project willen aangaan en een eigen idee willen vertalen in een choreografie en dus zelf eens willen proeven wat het is om een dansstuk te creëren en zelf te dansen. In het voorjaar 2022 kan dit worden uitgewerkt en vorm krijgen. Deze mogelijkheid is er voor dansers vanaf dansniveau M+.
Als je dit avontuur wenst aan te gaan: klik op onderstaande knop om je kandidatuur in te dienen. Dit moet worden ingediend voor 14 januari 2022. Denk na over je aanpak, je concept, de dansers waarmee je wil werken - en schrijf je hiervoor in!
UNIFORM & PASDAGEN DANCELOT BOUTIQUE
Na een overgangsjaar met ons nieuwe dansuniform, staan al heel veel dansers in uniform in de dansles. We werken hiervoor samen met dansboetiek Larabesko uit Gent en beschikken over een mooi aanbod aan kwaliteitsvolle dansoutfits:
Er is intussen nieuwe Dancelot-kledij toegekomen in onze Dancelot Boutique. Alle info over ons uniform en danskledij vind je HIER op onze website.
In afwachting van de bestellingen (en aanvulling van onze stock) hebben we wel nog wat op voorraad in Dancelot. We voorzien pas- & koopdagen op
zaterdag 11/12 van 15u – 17u30
zaterdag 18/12 van 15u tot 17u30

We doen dit nog steeds op afspraak – niet alleen omwille van corona maar dit geeft jou en ons de tijd om bewust en in rust te passen én op deze manier vermijden we lange wachttijden. Graag een seintje aan Charlotte of Michel (zie CONTACT voor de gegevens) en we reserveren een plaatsje!
DANCELOT ON TOUR
We namen met Dancelot op zaterdag 13 november deel aan (een uitgestelde) Concours National de Danse in Nijvel, een danswedstrijd op hoog niveau met (inter)nationale dansers en jury. Het was niet alleen sinds lange tijd onze eerste wedstrijd op een podium, met de nodige adrenaline en zeer veel goesting, daarnaast behaalden al onze dansers prachtige prijzen. Proficiat aan iedereen voor jullie prachtige performance en dankjewel aan ons team om de dansers naar een hoger niveau te tillen!
Solo's - cat. PAA
Margot Busschaert - 1er prix avec Félicitations du Jury - choreo Charlotte Vander Zande
Anjolie Dejonckheere - 1er prix avec Félicitations du Jury et Coup de Coeur - choreo Zita Demarest
Elena Rogiest - 1er prix avec Félicitations du Jury - choreo Laurence De Sloovere
Group Dancelot Coda cat. PAA
'Shades' - 1er prix avec Félicitations du Jury et Coup de Coeur - choreo Laurence De Sloovere

Duo - cat. PRE PRO 
Anna Vanneste & Margot Busschaert - 2ième prix étoilé - choreo Charlotte Vander Zande

Group Dancelot Coda+ - cat. PRE PRO
'Raven' - 1er prix avec Félicitations du Jury - choreo Laurent Flament 


be safe - stay healthy & dance!
Charlotte Vander Zande en het Dancelot-Team