Dag danser en ouder(s),
Hierbij onze vierde Dancelot SKY BOX van dit dansjaar met informatie.
Je kan steeds de vorige nieuwsbrieven raadplegen op de Dancelot SKY BOX overzichtspagina.
AGENDA NAJAAR 2021
De herfstvakantie staat voor de deur. Opgelet: komende zaterdag 30/10 en zondag 31/10 gaan alle lessen nog door! De herfstvakantie start in Dancelot pas op maandag 1/11.
MA 1/11/2021 – ZO 7/11/2021: HERFSTVAKANTIE – GEEN LES
DO 11/11/2021 – WAPENSTILSTAND (feestdag) – GEEN LES
MA 20/12/2021 – ZO 26/12/2021 – week voor Kerstvakantie: GEEN LES
MA 27/12/2021 – ZO 9/01/2022 - KERSTVAKANTIE – GEEN LES
Om het aantal lessen in evenwicht te houden, maken we NIET de brug het weekend van 11 - 14 november. Er is dus geen les op Wapenstilstand (11 november) maar alle lessen gaan wel door op vrijdag 12/11, zaterdag 12/11 en zondag 13/11.
Tricks & Turns met Zita Demarest op zondag is een afzonderlijke lessenreeks van 8 sessies. Er is dus ook Tricks & Turns op 31/10, niet op 7/11 en nadien elke zondag t.e.m. 28 november.
De week voor de kerstvakantie (20/12 - 26/12) is er geen les in Dancelot. We voorzien dan wel enkele inhaallessen. De specifieke groepen worden hiervan individueel verwittigd.
AANPAK IN (POST)CORONA-TIJDEN
We gaan steeds uit van een veilige aanpak met maximale voorzorg, zodat iedereen veilig zijn danspassie kan blijven beoefenen. Vanuit de beslissingen van het overlegcomité geven we hierbij de afspraken & maatregelen mee voor de komende tijd:
                                                               dank aan Marec
Alle dansactiviteiten gaan verder door zoals voorzien in Dancelot (Steenkaai) en de andere locaties (KTA, Xaverianensite, Sport Vlaanderen).
Vanaf 29 oktober is vanuit de overheid beslist dat een mondmasker terug aan de orde is vanaf de leeftijd van 13 jaar. De regel is de volgende: van zodra je een indoor sportinfrastructuur betreedt, moet je verplicht een mondmasker dragen. Het mondmasker is verplicht voor iedereen in de gangen, ontmoetingsruimte en kleedkamers. Je mag het mondmasker tijdelijk afzetten om iets te eten of te drinken. Tijdens het dansen moet je geen mondmasker dragen. Je mag dit natuurlijk aanhouden tijdens het dansen als je je daar veiliger bij voelt.
We werken steeds in professioneel uitgeruste danszalen met een industrieel ventilatiesysteem. We beschikken al geruime tijd over CO²-meters in elke dansstudio in Dancelot waardoor we in staat zijn de luchtkwaliteit optimaal te monitoren. We zetten bovendien de buitendeuren ook open voor extra ventilatie.
We vragen bovenal van iedereen om het gezond verstand te gebruiken. Als je in quarantaine bent, dan kom je ook niet dansen. Indien je zelf ziek bent, vragen we om thuis te blijven. Indien je wat verkouden bent, dan vragen we om - uit respect naar de anderen toe - een mondmasker te dragen en deze ook op te houden tijdens de les.
Alle ouders of begeleiders die de gebouwen betreden dragen een mondmasker.
Na de herfstvakantie zullen we voor de allerkleinsten (Kinderdans, Preklassiek, Klassiek I) de grote kleedkamer in Dancelot (Steenkaai) gebruiken. Al deze dansertjes gaan dus bij het toekomen onmiddellijk naar boven (al dan niet samen met begeleidende ouder), kleden zich boven om, laten hun spullen in de kleedkamer liggen, wachten op de docente die ze komt halen en gaan vervolgens samen naar de danszaal. Na de les gaat de groep dan onmiddellijk terug naar boven. Met de herfst en winter is dit een stuk aangenamer en moeten de kleinsten niet meer met hun spullen naar beneden. De begeleidende ouder komt dan best 5 tot 10 minuten voor het einde van de les naar boven, om zoon- of dochterlief te helpen aan te kleden en op te halen. Ouders die later zijn, kunnen dan ook boven het kind ophalen.
We gaan nog steeds uit van het principe dat hoofdzakelijk de dansers toegang kunnen nemen tot de gebouwen in Dancelot. Enkel voor de allerkleinsten kan (bij voorkeur één) ouder de gebouwen betreden om het kind mee te begeleiden naar de kleedkamer bij het toekomen. Dit houdt in dat we nog vragen aan de ouders/begeleiders om NIET IN DANCELOT (STEENKAAI) TE VERBLIJVEN OP WOENSDAG EN ZATERDAG TIJDENS DE LESSEN. Enkel op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagavond kunnen ouders in de ontmoetingsruimte op de eerste verdieping blijven tijdens de les, bijvoorbeeld indien deze van verder komen. We merken dat op woensdag en zaterdag er grootouders zijn die zich graag nestelen in Dancelot tijdens de lessen. Vanuit het corona-verhaal is dit geen goed idee. Gelieve dus ook de grootouders hiervan in te lichten.
UNIFORM & PASDAGEN DANCELOT BOUTIQUE
Na een overgangsjaar met ons nieuwe dansuniform, verlangen we dat iedereen vanaf dit jaar in uniform in de dansles staat. We werken hiervoor samen met dansboetiek Larabesko uit Gent en beschikken over een mooi aanbod aan kwaliteitsvolle dansoutfits:
Alle info over ons uniform en danskledij vind je HIER op onze website.
BELANGRIJK BERICHT VANUIT LARABESKO dit voor alle uniforms en danskledij die nog in bestelling zijn: Larabesko geeft aan dat alles (nog) niet loopt zoals voor corona. Zij worden ook geconfronteerd met berichten dat leveranciers orders niet tijdig kunnen opvolgen, ondanks dat de productielijnen op 200 % draaien. Of nog slechter, niet aan ‘grond’stoffen geraken.
Larabesko is zoals vele bedrijven voorzichtig het dansseizoen in gegaan. Leveranciers hebben minder stock (of zelfs geen meer zoals bij dansmerk Capezio), maar ook Larabesko als winkelier waren afwachtend. Ze vragen bij deze ook
begrip voor het feit dat dit alles bij de producenten nu wat doorweegt. Kleine fabrikanten als Ballet Rosa en Intermezzo werken vandaag dag en nacht om onze orders er zo snel als mogelijk door te krijgen.
Vanuit Dancelot kijken wij dus ook reikhalzend uit naar alle bestellingen die hopelijk binnenkort allemaal toekomen zodat alle dansers stralend in de les kunnen staan. Normaal gezien verwachten wij een grote lading in de herfstvakantie. We informeren jullie vanaf deze binnen zijn!
In afwachting van de bestellingen (en aanvulling van onze stock) hebben we wel nog wat op voorraad in Dancelot. We voorzien pas- & koopdagen op
zaterdag 30/10 van 15u – 17u30
zaterdag 20/11 van 15u – 17u30
zaterdag 04/12 van 15u – 17u30

We doen dit nog steeds op afspraak – niet alleen omwille van corona maar dit geeft jou en ons de tijd om bewust en in rust te passen én op deze manier vermijden we lange wachttijden. Graag een seintje aan Charlotte of Michel (zie CONTACT voor de gegevens) en we reserveren een plaatsje!
!! ACTIE !!
WIN EEN WAARDEBON VOOR DANSKLEDIJ IN ONZE BOUTIQUE

In november doen we een actie: geef ons sterren en een review op GOOGLE! Op 1 december doen we alle namen van diegene die sterren en een review hebben gegeven in een urne, en we trekken daaruit één persoon. De gelukkige krijgt een waardebon van 30 euro om te besteden in onze Dancelot Boutique!
DANCELOT ON TOUR
Op 16 en 17 oktober ging Spotlight door in de Magdalenazaal (MaZ) in Brugge, een dansvoorstelling met verschillende (Brugse) dansscholen en -groepen. Dank aan Demi Van Eck om dit te organiseren! Dancelot stond ook hier op het podium met de volgende creaties (vier groepsstukken):
Dancelot Coda & Jazz H+ - ‘The Return’ (Fabriek Magique) - choreo Charlotte Vander Zande
Dancelot Coda - Shades (Fabriek Magique - Kleuren Verdwijnen) - choreo Laurence De Sloovere
Dancelot Coda+ - choreo Laurent Flament
Dancelot Jong Geweld - choreo Ellen Braet
beelden Spotlight - fotografie Robbe Decloedt
Drie van deze dansstukken op Spotlight alsook tal van (nieuw) werk, groepsstukken, solo's, duo's en trio's nemen we mee in het wedstrijdtraject met onze talentgroepen (Dancelot Jong Talent, Dancelot Jong Geweld en Dancelot Coda) en met andere getalenteerde dansers. Op 13 november nemen we deel aan CND in Nijvel (Concours National de Danse) en in het voorjaar hebben we een drukke wedstrijdagenda. Met al deze Dancelot creaties strijken we ook neer in Brugge voor een uitgebreid toonmoment in een Dancelot thuisvoorstelling. Noteer alvast in jullie agenda: vrijdag 15 april 2022 en zaterdag 16 april 2022 (Dancelot PRELUDE of ETUDE#03) in de Magdalenazaal in Brugge!
BETALEN LESGELD
Indien het lesgeld nog niet betaald is, mogen we je vriendelijk verzoeken om dit in orde te brengen. Dank hiervoor! Je kan steeds alle info over je inschrijvingen raadplegen op je account op ledenbeheer.be. Via onze website via INSCHRIJVEN kom je in de Dancelot-sectie van Ledenbeheer terecht. Op je account kan je bovendien ook een kostennota en mutualiteitsattest downloaden. Diegene die nog een openstaand saldo hebben, zullen een herinneringsmail krijgen.

Fijne herfstvakantie!
vriendelijke groeten,
Charlotte Vander Zande en het Dancelot-Team