Dag danser en ouder(s),
Hierbij onze derde Dancelot SKY BOX (onze digitale nieuwsbrief) van dit dansjaar.
We hebben de eerste dansweken achter de rug en zijn intussen op kruissnelheid gekomen. Het doet deugd om na lang terug met zijn allen in de danszaal te vertoeven. We hebben ook nog tal van dansers die de laatste weken een proefles hebben gevolgd én die zich ook hebben ingeschreven. Bij deze heten we ook jullie van harte welkom in Dancelot!
Bekijk zeker onze eerdere nieuwsbrieven (SKY BOX 01 - SKY BOX 02), hierin vind je nog belangrijke info onder meer naar jaaragenda, vakanties en feestdagen.
LOCATIE & MOBILITEIT
Het definitieve lessenrooster kan je op de website raadplegen (en downloaden indien gewenst). De locaties zijn hierop tevens aangeduid.
Kleine zaalwijziging op woensdag: de PRE PRO BALLET-lessen gaan door in de Blauwe Zaal in Sport Vlaanderen (BLOSO) i.p.v. de Oranje Zaal. De Blauwe danszaal bevindt zich op de eerste verdieping (net boven de Oranje zaal). De Blauwe zaal is ruimer in gevoel (hogere plafonds), heeft daglicht en heeft geen visuele interferentie met de naastgelegen sportzaal. Op deze eerste verdieping is het bovendien een stuk rustiger dan op het gelijkvloers, dus dat is voor onze dansopleiding dan ook een stuk beter geschikt. We hebben bovendien kunnen bekomen dat ook hier barres aanwezig zijn. De kleedkamer en de toiletten bevinden zich recht voor de danszaal.
Werken (en hinder) N31 Expressweg: Vanaf eind september tot eind oktober loopt de tweede fase van herstel en onderhoudswerken op de weghelft richting E40. Al het verkeer rijdt op de weghelft richting kust en het verkeer moet in beide rijrichtingen over 1 rijstrook. Gedurende deze periode is de afrit Koningin Astridlaan richting E40 afgesloten. Het verkeer volgt een omleiding via de afrit Torhoutse Steenweg (N32). Het verkeer vanuit de Koningin Astridlaan kan de Expresweg blijven oprijden. Richting de kust blijven alle op- en afritten beschikbaar. Hou rekening hiermee, dit kan hinder en vertraging geven, in zowel het bereiken van Dancelot, de Xaverianensite en het KTA op zaterdag. Meer info op de site van Agentschap Wegen en Verkeer.
START 'TRICKS & TURNS' MET ZITA DEMAREST OP 3 OKTOBER
De lessen Tricks & Turns met Zita Demarest starten op zondag 3 oktober. Dit is een afzonderlijke lessenreeks van 8 sessies en duurt t.e.m. 28 november.
In deze lessen leren we bewegingen die vanuit de dans of acrobatie ontstaan zijn. We werken aan meer kracht en 'flow' in onze grondbewegingen en versterken onze sprongkracht, dit met de nodige aandacht voor een juiste techniek en verantwoorde begeleiding. Om deze les te kunnen volgen dien je reeds over een goede basis kracht te beschikken. Schrijf je nog vlug in als je hieraan alsnog wenst deel te nemen.
DANCELOT TV
Dancelot TV is het TV-platform van Dancelot en is ontstaan tijdens de corona-crisis. Een week na de eerste lockdown in voorjaar 2020 hebben we deze gelanceerd. Sindsdien is Dancelot TV uitgegroeid onze virtuele sidekick, ons eigen TV- en videokanaal met heel veel materiaal om thuis of overal ter wereld te dansen.
We hebben hierop reeds een bijzonder mooi aanbod met tal van danslessen (Klassiek Ballet, Jazz, Modern, Hedendaags), danslessen voor kinderen, techniekoefeningen, workouts & Pilates, opwarmingsoefeningen, stretching, en heel veel choreo-lessen en dit op alle niveaus, zowel van beginner tot sterk gevorderd. Deze kan je op elk moment en op je eigen ritme bekijken en inoefenen - je kan de film pauzeren, terugspoelen en dit op het tijdstip dat je zelf verkiest. Dit zijn kwalitatieve lessen die in HD te bekijken zijn (dus ideaal voor groot scherm thuis). Bijkomend zijn hier ook tal van optredens en performances van en door Dancelot te vinden, sfeervideo's, filmpjes van onze danskampen, insta-stories alsook leuke extra’s uit de Dancelot-community. Dit vormt bovendien een mooie kans om eens kennis te maken met een andere dansstijl, een andere moeilijkheidsgraad of om één van onze docenten te leren kennen. Op ons platform staan er intussen meer dan 100 video's en we voeren regelmatig nieuwe content toe!
Je gaat naar Dancelot TV door heel eenvoudig op onze website op het VIMEO logo te klikken. Je vindt deze steeds onderaan de navigatiestructuur (links op PC-laptop-tablet en bovenaan bij smartphone). Gebruik bij voorkeur een webbrowser hiervoor (niet de Vimeo-app op smartphone). Op onze website onder DANCELOT TV vind je meer info én een handleiding met tips.
Op de STARTPAGINA van DANCELOT TV vind je reeds wat publieke filmpjes, met prachtige Dancelot-choreo's en performances, wat materiaal uit onze wondermooie dansfilm FABRIEK MAGIQUE alsook leuk materiaal uit onze community.
Klik op 'SHOWCASES' en daar vind je al ons materiaal: tal van lessen, oefeningen, techniek, choreo's, workouts, Pilates, stretchings,... en dit in verschillende stijlen (Klassiek Ballet, Modern Jazz, Hedendaags) en dit voor zowel de allerkleinsten, voor jonge of beginnende dansers en voor gevorderden. Deze staan mooi gerangschikt (Showcase 01 tot 09). Bekijk zeker ook onze performances (Dancelot On Stage). Deze 'Showcases' zijn niet publiek toegankelijk. Enkel Dancelot leden krijgen hiertoe toegang met een paswoord.
Jullie hebben toegang tot de Showcases 01 t.e.m. 09 met het volgende PASWOORD:
iloveDANCELOT285465
Als je dit paswoord eenmaal invoert bij elke Showcase, dan zal je computer deze onthouden voor volgend gebruik. Dit paswoord is strikt persoonlijk en wordt elk semester gewijzigd. De Showcases op Dancelot TV zijn enkel bestemd voor de Dancelot dansers (leden). Het spreekt natuurlijk voor zich dat ook de ouders en broer of zus hier ook eens mag van proeven.   
Op Dancelot TV staan ook nog enkele andere mappen (Showcases). De Showcases PRE PRO BALLET en PRE PRO MODERN zijn enkel bestemd voor de talentgroepen uit het opleidingstraject. Hier kunnen we werkmateriaal, wedstrijdchoreo's, repetitie en inspiratievideo's met elkaar delen. De map DANCELOT TEAM en DANCELOT ADMIN is enkel bestemd voor het Team en de docenten, om ook hier gericht videomateriaal met elkaar te delen. Deze Showcases hebben een ander paswoord en diegene die daar toegang tot hebben, zullen ten gepaste tijde het paswoord ontvangen. 
Op heden beperken we onze LIVE lessen (DANCELOT TV LIVE) omdat we eindelijk terug voltallig in de zaal kunnen dansen. Hierdoor kunnen onze docenten hun maximale focus houden op wat er zich in de dansstudio afspeelt. Enkel de lessen 'Workout (Kracht & Lenigheid)' door Marloes op maandag en op woensdag worden momenteel ook online uitgezonden.
Veel plezier met DANCELOT TV !
SPOTLIGHT 16 & 17 OKTOBER MaZ
Op 16 en 17 oktober gaat Spotlight door in de Magdalenazaal (MaZ) in Brugge, een dansvoorstelling met verschillende (Brugse) dansscholen en -groepen. Dancelot staat ook hier op de planken en we brengen volgende creaties (vier groepsstukken):
Dancelot Coda & Jazz H+ - ‘The Return’ (Fabriek Magique) - choreo Charlotte Vander Zande
Dancelot Coda - Shades (Fabriek Magique - Kleuren Verdwijnen) - choreo Laurence De Sloovere
Dancelot Coda+ - choreo Laurent Flament
Dancelot Jong Geweld - choreo Ellen Braet
De ticketverkoop hiervoor is reeds gestart. Kom Dancelot bewonderen: via deze link vind je meer info en kan je je tickets bestellen.
UNIFORM & PASDAGEN DANCELOT BOUTIQUE
Na een overgangsjaar met ons nieuwe dansuniform, verlangen we dat iedereen vanaf dit jaar in uniform in de dansles staat. We werken hiervoor samen met dansboetiek Larabesko uit Gent en beschikken over een mooi aanbod aan kwaliteitsvolle dansoutfits:
voor de allerkleinsten (Preklassiek – Kinderdans) hebben we een lichtroze dansmaillot met een vast rokje aan.
voor de leeftijd 6 – 9 jaar (Klassiek I - III) hebben we een fuchsia maillot met vast rokje.
vanaf Klassiek IV hebben we een wijnrode maillot met voile rokje.
vanaf M+  heb je de keuze uit de wijnrode maillot of een zwarte maillot met kant met voile rokje.
voor Modern/Jazz stellen we een zwarte legging en zwarte (Dancelot) T-shirt voor of een zwarte sport-top.
In Dancelot hebben we ook
Dancelot kledij (T-shirt, sweatshirt, hoodie). Meer info vind je HIER

We hebben voor de meest courante maten een eigen stock op voorraad in Dancelot. De prijzen zijn ook dezelfde als in de Larabesko in Gent. Balletschoenen worden gepast en deze worden besteld. Levering hiervan is meestal binnen de week.
We voorzien pas- & koopdagen op
zaterdag 2/10 van 15u tot 17u30 (volzet)
zaterdag 9/10 van 15u tot 17u30
zaterdag 30/10 van 15u tot 17u30
We doen dit nog steeds op afspraak omdat dit de meest efficiënte manier is, dit geeft jou en ons de tijd om bewust en in rust te passen én op deze manier vermijden we lange wachttijden. Graag een seintje aan Charlotte of Michel (zie CONTACT voor de gegevens) en we reserveren een plaatsje!
Niet alleen een uniform is belangrijk voor een danser... maar ook het haar. In de Klassieke Balletles verwachten we dat de dansers een dot in het haar hebben. In de lessen Jazz en Musical is dit een hoge staart of is het haar mooi vastgemaakt. Losse haren worden met speldjes of lak vast gestoken. In de dansschool voorzien we zakjes met enkele benodigdheden (zoals haarnetje, speldjes en rekker) voor het maken van een dot en we hebben zelfs een leuk Dancelot-doosje. Dansers die niet in orde zijn, kunnen niet toegelaten worden tot de dansles en dienen een zakje aan te schaffen, zodat ze toch volgens de regels in de les aanwezig kunnen zijn. We verwachten dus dat alle dansers een eigen zakje in hun ballettas bewaren met enkele haarbenodigdheden en een eigen borstel (dit omwille van hygiënische redenen). Bij de dansers van Kinderdans en Preklassiek vragen we dat het haar mooi is vastgemaakt, een dot is hier nog niet vereist. We hebben een leuk en overzichtelijke filmpje gemaakt over hoe je een staart en een dot maakt. Zelfs de papa’s kunnen dit!
BETALEN LESGELD
Indien het lesgeld nog niet betaald is, mogen we je vriendelijk verzoeken om dit in orde te brengen de komende week. Dank hiervoor! Je kan steeds alle info over je inschrijvingen raadplegen op je account op ledenbeheer.be. Via onze website via INSCHRIJVEN kom je in de Dancelot-sectie van Ledenbeheer terecht. Op je account kan je bovendien ook een kostennota en mutualiteitsattest downloaden.
Indien je in schijven wenst te betalen, dan kan dit zeker worden voorzien. Neem contact op met Michel (michel@dancelot.be) hiervoor. Nieuwe dansers hebben steeds de mogelijkheid een proefles te volgen alvorens ze het lesgeld dienen te betalen.

vriendelijke groeten,
Charlotte Vander Zande en het Dancelot-Team