Dag danser en ouder(s),
HIerbij onze tweede Dancelot Sky Box van dit nieuwe dansjaar met enkele updates. Bekijk zeker onze eerste nieuwsbrief (SKY BOX 01) indien je dit nog niet hebt gedaan.
We heten bij deze ook de nieuwe dansers (en ouders) van harte welkom in Dancelot!
START DANSJAAR & AGENDA
Ons dansjaar start dit jaar op 13 september 2021.
In deze eerste dansweek (week van 13 – 19 september) starten we enkel met de lessen Klassiek Ballet (Kinderdans, Preklassiek, Klassiek I t.e.m. H+, Klassiek Volwassenen, Pointes A & B) en dus ook met alle lessen uit het opleidingstraject Pre Pro Ballet (inclusief Repertoire en Pointes). We doen dit om geleidelijk het lichaam terug te laten wennen aan de vormbeweging van Ballet.
Vanaf de week van 20 september sluiten dan alle andere lessen hierbij aan (Modern/Jazz, Hedendaags, Musical, Tap, Pilates, Workout) en dus ook alle lessen voor het opleidingstraject Pre Pro Modern (Dancelot Mini Talent, Jong Talent, Jong Geweld en Dancelot Coda).
De lessen Tricks & Turns met Zita Demarest starten op 3 oktober. Dit is een afzonderlijke lessenreeks van 8 sessies en duurt t.e.m. 28 november.
In Dancelot hebben we twee semesters van telkens ongeveer 15 lessen. Het eerste semester loopt van 13 september 2021 t.e.m. 30 januari 2022. Het tweede semester loopt van 31 januari 2022 t.e.m. 12 juni 2022. Indien lessen door omstandigheden niet kunnen doorgaan, dan zoeken we steeds een oplossing om deze lessen in te halen maar er kan in uitzondering steeds 1 les per dansjaar wegvallen indien deze mogelijkheid er niet is.
In onze eerste nieuwsbrief (SKY BOX 01) vind je een overzicht van de jaaragenda met onder meer vakanties, feestdagen en lesoverzicht.
LESSENROOSTER & LOCATIE
Het definitieve lessenrooster kan je op de website raadplegen (en downloaden indien gewenst). De locaties zijn hierop tevens aangeduid.
Vanaf september nemen we een derde danszaal in gebruik op woensdag en een derde en vierde op zaterdag. In afwachting van een nieuwe locatie voor Dancelot waarbij we alles kunnen centraliseren, moeten we het voorlopig op deze manier doen, dus met enkele andere locaties op woensdag en zaterdag. Onze excuses alvast voor de iets latere communicatie hieromtrent, we kregen immers maar bevestiging hiervan medio augustus.
Dit zijn de locaties:

Dancelot Steenkaai 34 gebouw L & M: hier gaan het merendeel van de lessen door (van maandag tot zondag in Grote en Kleine Zaal).
Op woensdag derde zaal: Sport Vlaanderen (BLOSO) – Nijverheidsstraat 112 8310 Brugge. Hier gaan de lessen Pre Pro Ballet door met Laurence van 13u30 tot 19u30. Deze gaan door in de oranje danszaal (gelijkvloers). Opgelet: de laatste les deze dag (Pilates om 20u) met Laurence gaat door in Dancelot.
Op zaterdag derde zaal: Danszaal Xaverianensite – Xaverianenstraat 2 8200 Brugge. Hier gaan de lessen Klassiek I, II, III en IV-V van Joke en Klassiek H+ van Ona door.
Op zaterdag vierde zaal: grote danszaal (Spiegelzaal) KTA – Rijselstraat 7 8200 Brugge voor groepen H+ en Dancelot Coda met Gwen.  
Op woensdag (Sport Vlaanderen) en op zaterdag (Xaverianensite) zal er naast de dansdocente ook steeds een extra begeleider van Dancelot aanwezig zijn.
AANPAK IN (POST)CORONA-TIJDEN
We gaan steeds uit van een veilige aanpak met maximale voorzorg, zodat iedereen veilig zijn danspassie kan blijven beoefenen. Hierbij geven we onze corona-maatregelen mee voor de start van de lessen vanaf 13 september:
Op heden gaan we uit van een normale werking zonder zware beperkingen. In deze optiek starten we dit jaar zonder de lessen live en online uit te zenden. Enkel de Workout lessen van Marloes zijn online te volgen. Op deze manier houden we de focus op de dansles in de zaal.
We werken steeds in professioneel uitgeruste danszalen met een goed ventilatiesysteem. In Dancelot is een professioneel ventilatiesysteem in alle zalen aanwezig en beschikken we sinds eind 2020 over CO²-meters in elke dansstudio in Dancelot waardoor we in staat zijn de luchtkwaliteit optimaal te monitoren.
De grote kleedkamer in Dancelot kan opnieuw worden gebruikt. We behouden wel het principe dat na toekomen en omkleden, alle spullen in een tas naar beneden worden meegenomen om deze in de kast in de danszaal te plaatsen.
We gaan nog uit van het principe dat enkel de dansers toegang kunnen nemen tot de gebouwen in Dancelot. Enkel voor de allerkleinsten kan (bij voorkeur één) ouder de gebouwen betreden om het kind mee te begeleiden naar de kleedkamer bij het toekomen. Dit houdt in dat we (voorlopig) nog vragen aan de ouders/begeleiders om de gebouwen van Dancelot niet te betreden.
Voor de dansers & Dancelot-Team dient er geen mondmasker meer te worden gedragen in Dancelot (in alle ruimtes). Indien je zelf veiliger voelt om één te dragen, dan ben je vrij dit te doen. Begeleidende ouders die even mee binnenkomen dienen wel een mondmasker te dragen.
In de gebouwen van Sport Vlaanderen (BLOSO), Xaverianensite en KTA dien je bij het binnenkomen en buitengaan een mondmasker te dragen (vanaf 13 jaar). Deze kan worden afgezet in de kleedkamer en de danszaal.
We stellen wel voorop om een veilige afstand te houden waar nodig en vooral bij andere dansers dan deze uit je eigen groepen. Een goede handhygiëne is tevens een blijver.
Indien je zelf ziek bent, vragen we om thuis te blijven. Indien je wat (licht) verkouden bent, dan vragen we om - uit respect naar de anderen toe - een mondmasker te dragen en deze op te houden tijdens de les. 
UNIFORM & PASDAGEN DANCELOT BOUTIQUE
Na een overgangsjaar met ons nieuwe dansuniform, verlangen we dat iedereen vanaf dit jaar in uniform in de dansles staat. We werken hiervoor samen met de kwaliteitszaak Larabesko en beschikken over een mooi aanbod aan kwaliteitsvolle outfits:
voor de allerkleinsten (Preklassiek – Kinderdans) hebben we een lichtroze dansmaillot met een vast rokje aan.
voor de leeftijd 6 – 9 jaar (Klassiek I - III) hebben we een fuchsia maillot met vast rokje.
vanaf Klassiek IV hebben we een wijnrode maillot met voile rokje.
vanaf M+  heb je de keuze uit de wijnrode maillot of een zwarte maillot met kant met voile rokje.
voor Modern/Jazz stellen we een zwarte legging en zwarte (Dancelot) T-shirt voor of een zwarte sport-top.
In Dancelot hebben we ook
Dancelot kledij (T-shirt, sweatshirt, hoodie). Meer info vind je HIER

We hebben een eigen stock op voorraad in Dancelot. We voorzien pas- & koopdagen op
zaterdag 11/09 van 9u30 – 13u (volzet)
zaterdag 18/09 van 15u – 17u30
zaterdag 25/09 van 15u – 17u30
zondag 2/10 van 15u – 17u30

We doen dit nog steeds op afspraak – niet alleen omwille van corona maar dit geeft jou en ons de tijd om bewust en in rust te passen én op deze manier vermijden we lange wachttijden. Graag een seintje aan Charlotte of Michel (zie CONTACT voor de gegevens) en we reserveren een plaatsje!
Niet alleen een uniform is belangrijk voor een danser... maar ook het haar. In de Klassieke Balletles verwachten we dat de dansers een dot in het haar hebben. In de lessen Jazz en Musical is dit een hoge staart of is het haar mooi vastgemaakt. Losse haren worden met speldjes of lak vast gestoken. In de dansschool voorzien we zakjes met enkele benodigdheden (zoals haarnetje, speldjes en rekker) voor het maken van een dot en we hebben zelfs een leuk Dancelot-doosje. Dansers die niet in orde zijn, kunnen niet toegelaten worden tot de dansles en dienen een zakje aan te schaffen, zodat ze toch volgens de regels in de les aanwezig kunnen zijn. We verwachten dus dat alle dansers een eigen zakje in hun ballettas bewaren met enkele haarbenodigdheden en een eigen borstel (dit omwille van hygiënische redenen). Bij de dansers van Kinderdans en Preklassiek vragen we dat het haar mooi is vastgemaakt, een dot is hier nog niet vereist. We hebben een leuk en overzichtelijke filmpje gemaakt over hoe je een staart en een dot maakt. Zelfs de papa’s kunnen dit!
BETALEN LESGELD
Indien het lesgeld nog niet betaald is, mogen we je vriendelijk verzoeken om dit in orde te brengen voor de start van het dansjaar. Er zijn voor bepaalde groepen ook wachtlijsten – dus gelieve de plaats definitief te bevestigen mits betaling of in het andere geval ons op de hoogte te brengen dat betreffende les niet zal gevolgd worden. Dank hiervoor! Je kan steeds alle info over je inschrijvingen raadplegen op je account op ledenbeheer.be. Via onze website via INSCHRIJVEN kom je in de Dancelot-sectie van Ledenbeheer terecht. Op je account kan je bovendien ook een kostennota en mutualiteitsattest downloaden.
Indien je in schijven wenst te betalen, dan kan dit zeker worden voorzien. Neem contact op met Michel (michel@dancelot.be) hiervoor. Nieuwe dansers hebben steeds de mogelijkheid een proefles te volgen alvorens ze het lesgeld dienen te betalen.
CULTUURMARKT ZONDAG 12 SEPTEMBER
Op zondag 12 september 2021 vindt de eerste editie plaats van de Jeugd-Sport-Cultuurmarkt in Brugge. De organisatie van het evenement is een samenwerking tussen Brugge Plus en de diensten Jeugd en Sport van Stad Brugge. Het evenement zal zijn plek vinden op de Burg en in het Koningin Astridpark.
Wij staan met Dancelot op de Burg, daar kan je ons standje vinden (stand 18). Er is ook een podium voorzien, tussen de bomen. Het optreden vindt plaats voor ons vanaf 12u15 tot 12u30, na de speech van burgemeester en schepenen (start om 12u).
Met Dancelot brengen we de volgende creaties:
'Porcelain Dolls' (groepschoreografie uit Fabriek Magique - choreo Charlotte Vander Zande)
Solo Elena Rogiest (wedstrijdstuk 2021) - choreo Laurence De Sloovere
Solo Anjolie Dejonckheere (wedstrijdstuk 2021) - choreo Zita Demarest
Solo Anaïs Romanus (wedstrijdstuk 2021) - choreo Laurence De Sloovere
Solo Margot Busschaert (wedstrijdstuk 2021) - choreo Charlotte Vander Zande
Solo Zita Demarest - choreo Zita Demarest
Het evenement is gratis toegankelijk.
SPOTLIGHT 16 & 17 OKTOBER MaZ
Op 16 en 17 oktober gaat Spotlight door in de Magdalenazaal (MaZ) in Brugge, een dansvoorstelling met verschillende (Brugse) dansscholen en -groepen. Dancelot staat ook hier op de planken en we brengen volgende creaties (vier groepsstukken):

Dancelot Coda & Jazz H+ - ‘The Return’ (Fabriek Magique) - choreo Charlotte Vander Zande
Dancelot Coda - Shades (Fabriek Magique - Kleuren Verdwijnen) - choreo Laurence De Sloovere
Dancelot Coda+ - choreo Laurent Flament
Dancelot Jong Geweld - choreo Ellen Braet

De ticketverkoop hiervoor is reeds gestart. Via deze link vind je meer info en kan je je tickets bestellen.

We kijken er alvast naar uit jullie binnenkort te zien en samen te dansen! 
vriendelijke groeten,
Charlotte Vander Zande en het Dancelot-Team