Charlotte Vander Zande

Charlotte Vander Zande behaalde het diploma 'Lager Onderwijs' aan de Katholieke Hogeschool Brugge in 1999. Daarna startte ze een professionele dansopleiding aan de Hogeschool voor Dans, te Lier. Tijdens haar driejarige studie werkte zij samen met verschillende nationale en internationale choreografen waaronder: Thomas Steyaert (Ultima Vez), Erza Caldwell (USA), Filip Van Huffel (Retina Dance), Uri Ivki (Israël) en Karin Vincke. Met haar eerste eigen choreografie 'Marea' werd ze geselecteerd voor het Internationale Theaterfestival in Amsterdam. Daarnaast danste ze in verscheidene producties waaronder ‘Ladies First’ van Ken Hioco, geprogrammeerd op Theater aan Zee, 'Betty' een theater-dansproductie van Gil Renders, verzorgde ze de choreografie in 'Zwerven', een muzikale productie onder leiding van de Brugse muzikant Martin Vansteenkiste, 'De Nacht van 't Schoon Vertier' en was ze te zien in hoogstaande showevenementen zoals 'Cotton Club' en 'Diamonds'. In 2008 werkte ze als gastchoreografe aan het Hoger Instituur voor Dans, te Lier.

Sinds september 2005 deelt zij haar passie voor dans, door les te geven aan kinderen, tieners en volwassenen. Via haar lessen tracht zij de vreugde voor het bewegen en het optreden door te geven en in 2006 opende ze de deuren van haar eigen dansschool Dancelot.

Naast het lesgeven startte ze in 2008 ook met een hedendaagse compagnie, de Cie-It.

Sinds 2008 organiseert Dancelot tweejaarlijks een dansvoorstelling, waaronder ‘Carrousel d’Amour’, ‘De Nacht van Vergeten Prinsessen (2010)’ en in 2012 ‘Roodkapje in Wonderland’. In 2013 wordt voor de eerste maal een avondvullende voorstelling gecreëerd voor de oudste dansers van de dansschool. In datzelfde jaar creëert Laurent Flament een duet voor haar.