Cie-it

De Cie-it werd in 2007 opgericht als professioneel visitekaartje van Dancelot. Reeds enkele jaren nu bestaat het gezelschap uit een kleine groep van sterke dansers. Jaarlijks wordt er gewerkt aan een nieuwe creatie waarbij een hoog technisch niveau, inleving en persoonlijke ontplooiing centraal staan. Charlotte Vander Zande is de vaste choreograaf van dit initiatief.

Met hun eerste choreografie 'Impure' behaalt de Cie-it in 2007 de tweede prijs op de wedstrijd 'Jonge choreografen' te Antwerpen en in datzelfde jaar ontvangen ze op Dance.Impact de titel van 'Dansambassadeur van de Hedendaagse Dans' in Vlaanderen. Met hun choreografie 'Stay Close', verkrijgen ze in 2009 de eerste prijs tijdens de wedstrijd 'Jonge choreografen' te Antwerpen en de creatie 'LOS' krijgt in 2012 een eervolle vermelding tijdens het dansfestival Dance.Impact.

Sinds 2008 werd de compagnie gevraagd om deel uit te maken van het jaarlijks dansinitiatief ‘Dansproject, en dit als vast dansgezelschap. Hierdoor krijgen ze de mogelijkheid om elk jaar een nieuw creatie op verschillend podia in Vlaanderen te brengen.